shutterstock 77592550

Burgemeester vindt dat je F1-evenement niet kan vergelijken met festival: 'Het is iets anders'

Politiekaug 18 2021, 16:00
De burgemeester van Zandvoort, David Moolenburgh, heeft zich de woede van de festivalindustrie op de hals weten te halen. Volgens de Zandvoortse burgmeester kan je namelijk het F1-evenement, waar 75.000 mensen op af komen, niet vergelijken met een festival. De branche denkt daar zelf anders over.
Volgens Moolenburgh is het zo dat het F1-evenement in Zandvoort toch echt iets heel anders is dan een festival. Ondanks het feit dat er maar liefst 75.000 mensen komen, zijn er toch enkele zaken anders geregeld dan bij een normale festival. Bij grote festivals blijven verreweg de meeste mensen slapen op een camping, in Zandvoort heeft men maar een camping voor 5.000 mensen opgetuigd.
BVNL, de partij van Wybren van Haga, vindt dit onzinnig. Volgens de partij is het goed dat een evenement zoals F1 plaatsvindt in Nederland, maar er zou ook gewoon ruimte moeten zijn voor festivals. Waarom het ene massa-evenement wél mag doorgaan en een andere niet is nogal krom.
https://twitter.com/BelangVanNL/status/1427947326212030465?ref_src=twsrc%5Etfw
Dit is natuurlijk het zoveelste voorbeeld van een compleet gebrek aan maatwerk door het kabinet. Meerdaagse festivals kregen geen groen licht van het kabinet, maar als zij zich aan soortgelijke regels moeten houden zoals de F1 dan had het natuurlijk ook gewoon prima gekund.

Festivalsector valt over F1-evenement

Nu dreigt er een soort van moddergevecht te ontstaan tussen verschillende partijen, partijen die uiteindelijk de dupe zijn, of mazzel hebben, dankzij krom beleid vanuit het kabinet. Uiteindelijk is het zaak om dit kromme beleid tegen het licht te houden, vingerwijzen heeft weinig zin.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De Zandvoortse burgemeester kan helaas vrij weinig veranderen aan de situatie. De frustratie bij de festivalsector is begrijpelijk, zij zijn deze zomer flink de dupe van een enorm scheef kabinetsbeleid. Maar boos worden op de burgemeester van Zandvoort heeft weinig zin, beter kan men de frustratie richten op het kabinet. Zij zijn immers verantwoordelijk voor deze kromme regels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten