Falend asielbeleid in een notendop: Gelders dorp van 60 inwoners krijgt asielopvangcentrum voor meer dan 500 mensen

In het Gelderse dorpje Deelen hebben bewoners te horen gekregen dat er een opvangcentrum komt voor 200 asielzoekers en 341 arbeidsmigranten. Een vrij groot opvangcentrum wordt in een dorpje van 60 inwoners geplaatst. “Dat is één inwoner op negen migranten” zoals PVV-senator Marjolein Faber nog maar eens benadrukt. Het laat zien dat het kabinet maar wat aanrommelt met de plaatsing van asielcentra in Nederland. Er moet snel wat veranderen wat betreft het asielbeleid.

Het is bijna typisch Nederland geworden om asielzoekerscentra op de meest onlogische plekken en in de meest onwerkelijke verhoudingen te plaatsen. Ditmaal is het Deelen, een Gelders dorpje van zo’n 60 inwoners, dat een azc krijgt die groter is dan het dorp zelf.

Het college van burgemeesters en wethouders van Ede heeft dit gisteravond bekend gemaakt, dat meldt de Stentor. Bewoners hebben eerder al protest ingediend, maar het gaat er nu toch echt komen. De gemeente heeft wel gezegd ‘waar mogelijk’ rekening te houden met de inwoners van Deelen. Ja, maak dat de kat wijs.

Deelen wordt dupe van Nederlands asielbeleid

De Nederlandse politiek heeft er een handje naar om lokale en regionale verhoudingen compleet te verpesten. Want hoezo is het een ‘goede keus’ om een dorp van 60 inwoners op te zadelen met meer dan 500 asielzoekers en arbeidsmigranten? De sfeer en de lokale verhoudingen in zo’n dorp worden plotsklaps op z’n kop gezet.

Het meest vervelende is ook dat de politiek veelal niet luistert naar de wensen van inwoners zelf. Nu heeft de gemeente Ede, waar Deelen onder valt, besloten om een klein dorpje als ideale plek voor een asielopvangcentrum te bestempelen. Maar iedereen met een greintje gezond verstand ziet toch in dat dit nergens op slaat?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Net als met de plaatsing van windmolens of zonneparken houden gemeentes en provincies nul rekening met de wensen van inwoners. Ze worden letterlijk lukraak geplaatst zonder de gevolgen van de plaatsing te overzien. De inwoners van Deelen kunnen klagen wat ze willen, maar ze worden uiteindelijk toch van het kastje naar de muur gestuurd. Ondertussen verandert een klein pittoresk dorp radicaal door de grillen van een grote gemeente.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Cootje

  Goddeloze zullen er nog niet te veel wezen , maar weer 60 mensen die Nederland een kut land vinden , en we hopen dat de buurtsuper een waardevol anti diefstal systeem heeft , ze kunnen namelijk alles gebruiken , en je zal maar bus chauffeur wezen , in Afghanistan heb je namelijk vrij reizen , op ezel en kameel .

  1. Monty

   ”’die Nederland een kut land vinden”

   De één vlucht naar Nederland de ander vind Nederland een kutland.

   Terwijl het het zelfde land is.

   1. usb3.0

    monty kan het vooral niet hebben over liefde voor de islam maar uit alles blijkt dat monty de taliban een zeer warm hart toedraagt

    1. Monty

     ”monty kan het vooral niet hebben over liefde voor de islam maar uit alles blijkt….”
     Probeer het maar weer usbtje.
     Jij heb een zeer rijke fantasie.

     Maar ik hou van mijn land in tegenstelling tot verschillende reageerders.
     Welk land prefereren jullie boven Nederland?

     1. usb3.0

      Nee hoor, jij houdt helemaal niet van Nederland, uit geen enkele reactie blijkt van wel

    2. Monty

     Usbtje is vergeten wie echt iets met de Taliban had.
     Zijn geliefde Trump, een gevaar voor de maatschappij, onderhield contacten met hen en maakte de afspraak om het Amerikaanse leger terug te trekken.

     Trump dacht dat de Taliban wel te vertouwen was.

     1. ElGuapo

      Weer aan het spetteren konty?

 2. Mistgabel

  Snap sowieso niet waarom het kikkerlandje t.o.v. grote landen op de wereld altijd vooraan moet staan.

  Als die linkse shit nou eens oprot en ruimte gaan maken, vangen we 2 vliegen in een klap. Beter voor klimaat/milieu ook.

  1. Nostradamus

   Replacement Migration in werking. Volgens de Verenigde Nazies (UN) h**ps://www.un.org/en/development/desa/population/publications/ageing/replacement-migration.asp

  2. usb3.0

   Ergens weet je dat wel, de ontvolking is in volle gang

 3. Mistgabel

  Dat omvolken pakken ze wel heel rigoureus aan.

 4. JFU

  Ik neem aan dat zeer vele Afghanen een warm welkom krijgen en een thuis bij de linkse politieke elite? Op eigen kosten natuurlijk.?

 5. HD

  Als die linkse landverraders, en maar schreeuwen en blaten dat dat gajes opgevangen moet worden, maar dan wel ver weg van hun eigen luxe wijken.

  1. Brenda Welsh

   Gajes, hoezo? Is dit u ingefluisterd of eigen inschatting door een gemankeerd denken?

   1. ElGuapo

    Trekpop van kwakma gaat zo weer terug haar kooi in.

 6. Bunky01

  Met 60 inwoners is men snel klaar met demonstreren moeten ze in Ede gedacht hebben. Zo werkt dat dus. Zie ook een vrij kleine plaats als Harskamp.
  Hoog tijd dat de vlam eens flink in de pan gaat. Alle voorstanders van de ongebreidelde instroom van asielzoekers en ander gespuis moeten hiervan zelf maar flink last gaan ondervinden.
  Nederland is meer dan overvol. En schrap de vakantiebestemmingen Harskamp en Deelen maar van uw verlanglijstje.

 7. Mar

  Een uitgebreid artikel over hoe, wat en waarom in de Gelderlander met voor en tegens.

  Waarom-honderden-arbeidsmigranten-en-asielzoekers-in-the-middle-of-nowhere-huisvesten-ze-hebben-op-deelen-geen-kiezers-te-verliezen.

  Een supermarkt is er niet in ieder geval.

  1. usb3.0

   mar denkt dat supermarkten het probleem zijn..

  2. Cootje

   Rondom ter Apel houden ze de narigheid zwaar onder de pet , kleinhouden niet te groot maken , maar als Deelen geen super heeft zijn de omstreken aan de beurt openbaar vervoer is gratis .

 8. tata

  Breng ze maar onder tussen de Amsterdamse grachtengordeldieren.

 9. Mar

  Cootje dacht dat:

  “hopen dat de buurtsuper een waardevol anti diefstal systeem heeft “

  1. ElGuapo

   Mar zeg maar niks dan kom je slimmer over.

  2. Brenda Welsh

   De berichtgeving is verre van volledig. Deelen is een van de grotere gemeenten. De bevolkingsdichtheid van Deelen is met 3 mensen per vierkante kilometer laag vergeleken met het gemiddelde buurtniveau. Ruimte genoeg om mensen te kunnen huisvesten. Dat is toch wat wij willen.

   1. ElGuapo

    Zo sprak Brendaatje de trekpop van kwakma.

 10. Brenda Welsh

  De berichtgeving is verre van volledig. Deelen is een van de grotere gemeenten. De bevolkingsdichtheid van Deelen is met 3 mensen per vierkante kilometer laag vergeleken met het gemiddelde buurtniveau. Ruimte genoeg om mensen te kunnen huisvesten. Dat is toch wat wij willen.

  1. ElGuapo

   Zo sprak Brendaatje de trekpop van kwakma.

  2. usb3.0

   Gaat brendaatje het nou ook nog bagatelliseren? dat is typisch tamil gedrag

   1. Brenda Welsh

    Geenszins bagatelliseren, het sop is de kool niet waard. Voor de redacteur schijnt het een groter probleem te zijn dan voor de betrokkenen zelf. Voor de 60/100 inwoners van Deelen, zo is mijn inschatting, is dit niet het geval. Een groot deel van DDS schaart zich achter het vlugschrift van de redacteur om begrijpelijke redenen.

    1. Vlekkenoploser

     Brenda is een poepmens, een stróntmens, een schijtmens, een diarreemens, een drollenmens die praat met haar poepgaatje.

     Stróntvlek, stróntvlerk, schijt, drollen, poep, diarree. Ik houd er van.

  3. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k begrijpt minder,minder, minder niet best wel zielig

 11. trutje

  Waarom niet een opvangkamp op het terrein van koning Willem Alexander of in het Gooi bij de BN’ers die altijd huilen maar ze niet in hun omgeving willen hebben maar altijd bij de hardwerkende Nlders willen droppen.

 12. staleo

  Alleen al uit het feit dat men 200 asielzoekers en 341 arbeidsmigranten in een opvangcentrum plaatst geeft al duidelijk aan dat deze beslissers niet weten of willen weten welke vervelende consequenties hier uit voorkomen.
  In veel grootschalige opvang van arbeidsmigranten is regelmatig onenigheid, terwijl in ieder asielzoekerscentrum bijna altijd onenigheid is.
  En dit zet je dan ook nog neer in een gehucht van 60 inwoners.

 13. Wally

  Dit is toch wat de blanke, eh sorry, witte linkse stakkers willen? Lekker een flinke minderheid worden, want die mensen zijn toch allemaal zo lief? Ze komen er nog wel achter. Overigens vind ik wel dat alle linkse stemmers verplicht moeten worden een paar van die o zo zielige mensjes in huis te halen en van eigen geld te onderhouden. Allemaal graag! Beginnen bij types als Y. Van ’t Hek en zo.

 14. sonny

  Gelukkig, nog een paar dagen, en de grenzen/vliegvelden van Afghanistan zijn potdicht!
  De woke-transporten moeten stoppen!
  Hopelijk nemen alle landen in die regio, een voorbeeld aan de Taliban!
  Ik kan de woorden vluchteling en mensenrechten niet meer horen!

 15. Branzino

  Als er één plek geschikt is voor de opvang van asielzoekers is het Deelen. Deelen is geen dorp, maar een z.g. buurtschap. Het is een groot gebied met hier en daar wat verspreid staande boerderijen en wat huizen. Er is geen winkel. Het enige vertier is het Luchtbasismuseum. Er wonen enkele tientallen mensen, maar op een heel groot gebied, waar met gemak duizenden bewoners heel riant gehuisvest zouden kunnen worden.
  Ik zou zeggen, ga er a.s. weekend eens kijken en je zult verbaasd zijn over de ruimte en de te verwachten probleemloze huisvesting van een groep vreemdelingen.

  1. Harry Haller2

   Nederland heeft al 51 AZC’s met in totaal 27.000 overtollige gelukzoekende immigranten, door links liefkozend ‘vluchtelingen’ genoemd.

   In Deelen komt dus het 52e (!) AZC. Dat is teveel. Het moet stoppen: Nederland is overvol en kampt met een megawoningcrisis en een tekort van meer dan 300.000 woningen voor de eigen burgers. Zo’n 16.000 statushouders wachten op een woning die er niet is.

   1. Branzino

    @Harry Hakker
    In een AZC wonen geen migranten. Er wonen vooral asielzoekers en misschien enkele nog niet geregistreerde vluchtelingen. Je haalt begrippen door elkaar. Dat is voor jou waarschijnlijk geen probleem, maar anderen hier en elders trekken dan de verkeerde conclusies.

    Die bewoners van AZC’s zijn overigens lang niet allemaal gelukzoekende asielzoekers. Dat is iets wat zelfs Wilders en Baudet bevestigen, namelijk dat een deel van de vluchtelingen geweld proberen te ontlopen.

    En verder vind ik gelukzoeken één van de meest menselijke eigenschappen. Ik besteed er dagelijks veel tijd aan. Met voldoende succes overigens.

    1. Harry Haller2

     Of de terminologie geheel juist gebruikt is of niet, interesseert me eerlijk gezegd niet veel Branzino. 52 AZC’s is te gek voor een land met een schrijnende woningnood – dat is de kern van mijn reactie waarop je niet verder ingaat.

     Dat geluk zoeken een algemene menselijke eigenschap is, legt geen gewicht in de schaal. Dat is een ‘onderbuikgevoel’ en daar ben jij toch niet zo dol op?

   2. Albert Egberts

    “Het moet stoppen: Nederland is overvol en kampt met een megawoningcrisis en een tekort van meer dan 300.000 woningen voor de eigen burgers.”

    Ik ben het daar wel mee eens maar Haller moet dan ook het alternatief accepteren, en dat is dat we de collaborateurs van Nederland die ons hielpen bij onze militaire bezetting van Afghanistan willens en wetens de dood injagen.
    Dit is volkenrechtelijk meer dan problematisch.

    1. Harry Haller2

     Ik accepteer dat alternatief volledig en heb er geen moeite mee.

     Nederland blijkt plotseling vele honderden, wellicht enkele duizenden, tolken te hebben gehad in die 20 jaar. Behalve dat dit onwaarschijnlijk is, is de kans op meereizende talibanterroristen te groot – de screening bij de AZC’s lijkt op papier heel wat maar stelt in de praktijk weinig voor.

     De tolken zijn voor hun diensten betaald en ze hadden zich kunnen realiseren dat een regimewisseling er altijd in zat.

     1. Albert Egberts

      Ik vind dat een ethisch en volkenrechtelijk bedenkelijk standpunt, Haller, maar dat zal je wel duidelijk zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.