Fleur Agema (PVV) roept coronaminister De Jonge op het matje: “Hou op met angstzaaien!”

Nog bijna dagelijks legt CDA’er en coronaminister Hugo de Jonge ons allerlei doemscenario’s voor. Dit tegen het zere been van PVV-Kamerlid Fleur Agema. De Jonge doet namelijk eerder aan angstzaaien dan dat hij het gehele plaatje laat zien. De Jonge moet volgens Agema stoppen met mensen onnodig bang maken voor de ernstige gevolgen van het coronavirus.

Als CDA-minister Hugo de Jonge niet aan het dreigen is met het verzwaren van de coronamaatregelen, dan is hij wel onnodig mensen bang aan het maken. De minister doet net lijken of ernstige vormen van longcovid veelvuldig voor komen onder jongeren, maar volgens PVV-politica Fleur Agema is dit een vorm van angstzaaien.

Er lopen ongeveer 1.500 jongeren rond met longcovid-klachten, maar als men De Jonge hoort praten over de risico’s van het virus lijkt het net alsof de helft van de jongeren dit overkomt. Gelukkig voor velen is en blijft longcovid toch echt een zeldzaam gevolg. Oók dit moet De Jonge duidelijk communiceren naar de buitenwereld toe. Terecht stelt Agema dat De Jonge nu meer aan het angstzaaien is.

De Jonge overdrijft te veel zaken volgens Fleur Agema

Dit soort doemscenario’s worden ons al de gehele crisis voorgeschoteld. Maar vaak genoeg laat de realiteit toch echt wat anders zien. De grootste risicogroepen zijn op dit moment gelukkig allang beschermd én dat is duidelijk te zien aan de ziekenhuiscijfers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Klachten als longcovid zijn uitermate vervelend en iedereen hoopt natuurlijk dit niet te krijgen, maar het is wél zo eerlijk als De Jonge en anderen het hele plaatje laten zien. Helaas zit het diep verankerd in de bestuurlijke aard van De Jonge, zijn hele ministerschap is hij niks anders aan het doen. Zelfs nu de vaccinatiegraad enorm hoog ligt in Nederland blijft de CDA-bestuurder dreigen met allerlei doemscenario’s. Alleen realiseert hij zich niet dat hij daardoor juist steeds ongeloofwaardiger wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Albert Egberts

  De Jonge doet wat hij moet doen: de vaccinatiebereidheid onder jongeren stimuleren. Dat hij dat doet door te wijzen op de reële risico’s van het oplopen van long covid is zijn plicht als minister voor volksgezondheid.

  Dit gemekker van Agema dient geen enkel doel.

  1. Borreby Duytsch

   Alweer een nieuwe naam, Emile Takma?🤣
   Was je er weer afgegooid?

  2. AIbert Egberts

   Fleur Agema

   1. usb3.0

    AIbert 😎

    1. Brenda Welsh

     Albert ❤

     1. Nostradamus

      Albert 🤢🤢🤮🤮🤡

      AIbert 😇🐱‍🏍🧠💪🏻👍🏻

  3. leukeditter

   dat misselijke overdrijven van macho de Jonge dient geen enkel doel. meer dan de helft gelooft die zakkewasser niet meer

  4. usb3.0

   tamil albert praat natuurlijk gewoon onzin en dat doet de jong ook, corjona angstpredikers die hun bek niet kunnen houden zijn een vergif in onze samenleving… het zijn ophitsers die het volk ophitsen en verdelen…

  5. Joko

   Takema is er weer in geslaagd als eerste zijn ongevraagde wijsneuzerigheid aan het volk te openbaren. Daarmee is het gezakt voor het examen ‘kan ik nog wat nieuws bedenken’. Je verraadt je steeds weer. Vel simpeler kan een ziel toch niet worden.

  6. Xyz1234

   Het is juist zeer goed nieuws dat maar weinig jongeren klachten overhouden en zelfs op een gegeven moment weer herstellen. Maar pessimisten en doemdenkers kunnen geen goed nieuws verdragen. Dat werkt als een spiegel voor een neurotische geestelijke gesteldheid en dat zou betekenen dat ze moesten toegeven dat ze al die tijd bang gemaakt zijn en dat ze alle leugens geloofd hebben. In die zin moeten we erkennen dat de vaccinatieobsessie veel geestelijke schade veroorzaakt bij de minder geestelijk bekwame mensen.

  7. vlekkenoplosser

   Dit gemekker van de strönt vlërk dient geen enkel punt.

   Mevrouw Agema die als ex zorgmedewerker zeker weet waar ze over spreekt snijdt een sterk punt aan. Vaccinatiefascisten die met list en bedrog het verkoudheidvirus willen presenteren als een pandemie. De strönt vlëk probeert het nu ook weer.

   Corona een verkoudheidvirus niets meer en niets minder. Angsten zaaien hier omtrent om je vaccinatiefascisme te bekrachtigen begint steeds doorzichtige te worden. Ook de strönt vlëk begint te begrijpen dat je het niet langer een pandemie kunt noemen.

   1. Albert Egberts

    “Mevrouw Agema die als ex zorgmedewerker zeker weet waar ze over spreekt”

    Fleur Agema heeft nooit in de zorg gewerkt.

    1. vlekkenoplosser

     Gewerkt heb jij nooit strönt vlëk dus dat legt mevrouw Agema al op je voor hufter !

    2. vlekkenoplosser

     Gewerkt heb jij nooit strönt vlëk dus dat legt mevrouw Agema al op je voor hufter !

     1. Albert Egberts

      Dus je geeft toe dat je fout zat?

     2. vlekkenoplosser

      NEE STRÓNT VLÉ®K !

  8. ElGuapo

   De domme praat geeft het weer weg.

 2. roodkapjelusttaart

  Dat is als het roepen in de “Grotten van Han”, je hoort alleen een echo terug.

 3. Brenda Welsh

  Fleur, het geluid van de stilte. Zij ondermijnt de taakstelling van Hugo de Jonge.

  1. dinaro

   Fleur Agema ondermijnt niets….ze wijst erop dat de Jonge alleen
   maar angst zaait.
   Denemarken zet alle covid maatregelen per 1 oktober aan de kant, maakt niet
   uit of je wel of niet bent gevaccineerd.
   Wat een gezond verstand daar in Denenmarken!

   1. Branzino

    Of die versoepeling in Denemarken terecht was, zullen we in de loop van oktober gaan zien. Op veel plaatsen elders in de wereld werden versoepelingen weer teruggedraaid, omdat de besmettingen toch weer stegen.

    1. september

     En in Nederland pas per 1 November,maar dat is pas over 2 maanden.We kunnen alleen maar afwachten of alle versoepelingen doorgaan

  2. ElGuapo

   Weer ontsnapt uit de kooi?

 4. rasecht wappie

  Het is maar een idee hoor….

  Laat elke arts of bedrijf, dat injecteren wil, een aansprakelijkheid-verklaring tekenen :
  dan is het snel over.

  Niet meedoen aan testen, injecteren, certificaten. Het kan nooit verplicht gesteld worden, nooit.

  In V.S. Israel, “EU” : vele duizenden doden door injecteren.
  Plus een beschadigd immuun-systeem : dat wordt een ramp, deze winter.

  1. Brenda Welsh

   De behoefte om gelijk te hebben – kenmerk van vulgaire geest.

   1. Joko

    Chapeau voor je zelfkennis.

  2. Branzino

   @rasecht wappie
   “In V.S. Israel, “EU” : vele duizenden doden door injecteren.
   Plus een beschadigd immuun-systeem : dat wordt een ramp, deze winter.”

   Zou je wat bronnen kunnen noemen?

   1. september

    Dat kunnen al die wappies niet die weten niet beter,ze blijven gewoon dom

    1. ElGuapo

     Riep Spermtember op z’n knietjes terwijl Douwe Egberts achter hem plaats nam.

  3. dinaro

   Tja….zulke cijfers worden niet naar buiten gebracht, het virus levend
   houden dat is pas money maken!
   De tijd zal het leren wat er van komt van dat massale vaccineren.

   1. Branzino

    @dinaro
    “… zulke cijfers worden niet naar buiten gebracht …”

    O.k., niet in de msm, uidelijk. Maar dan kan rasecht wappie toch ook zijn bronnen noemen. Behalve natuurlijk als hij het zelf heeft bedacht. En daar lijkt het meestal op als bronnen niet gegeven worden.

 5. Branzino

  Wat bedoelt Agema precies? Waar komen die 1.500 jonge Long Covid patiënten vandaan? Er is een RIVM-project naar de gevolgen van Long Covid, maar daar moeten deelnemers (alle leeftijden) zichzelf aanmelden (nu zo’n 2.800). Dus dat zijn geen totaalcijfers voor Nederland en ook alle leeftijden opgeteld. Dat die 1.500 het jongere deel is van die 2.800 is niet onwaarschijnlijk, Maar dan zijn het dus niet alle jongere Long Covid patiënten.

  Die 2 miljoen jongeren zijn alle Nederlanders van 18-24 of 25 jaar, neem ik aan. Daarvan is een deel besmet (geweest). Het percentage van het totaal aantal besmettingen (een kleine 2 miljoen) van jongeren heb ik nergens kunnen vinden. En van dat deel houdt een veel kleiner deel er Long Covid aan over. Kortom, het is voor mij nog even onduidelijk. Heeft iemand actuele cijfers?

  Het lijkt alsof Agema de grens tussen ernstige gevolgen en acceptabele gevolgen van een corona-besmetting legt bij 8 maanden ziekte, heel lang dus. De meerderheid van jongere longcovid-patiënten is volgens haar immers binnen 8 maanden hersteld, maar vindt zij acceptabel.

  Ik zou wel eens willen weten wat die jongeren zelf een acceptabele ziekteperiode vinden en hoeveel jongeren langer uitgeschakeld zijn. Mij lijkt 8 maanden ziekte heel lang en voor een jongere een heel groot probleem.

  1. vlekkenoplosser

   Veel gewauwel van de fake nieuws reporter malle pietje

   Blabla bladieblablabls

   1. DubbelZout

    U houdt, in tegenstelling met wat u hier steeds beweert, duidelijk niet van inhoudelijke reacties
    Dat gaat uw poephoofd te boven blijkbaar

    1. Albert Egberts

     Vlekkenoplosser is inhoudelijk heel erg beperkt, dus een inhoudelijke reactie is voor hem niet haalbaar.
     Tekenend voor zijn domheid is dat hij serieus denkt zich met dit soort gepruttel staande te kunnen houden in de inhoudelijke discussie. Een normaal mens zou zich dood schamen maar hij kent geen schaamte.

     1. vlekkenoplosser

      De strönt vlëk kan beter oppassen dat ie niet weer op de tenen van de redactie staat met zijn dagelijkse onzin.

      Ook voor de strönt vlëk geldt, wie de schoen past trekken hem aan hufter.

     2. Albert Egberts

      trekke

     3. september

      Dat zijn er wel meer die veranderen nooit

     4. ElGuapo

      Als iemand zich moet schamen dan zou jij het toch wel moeten zijn met je eindeloze gebrabbel waarmee je met elke alterego door de mand valt.

    2. vlekkenoplosser

     Zoutloos is kennelijk niet op de hoogte dat de bul shit van malle pietje 51 niet gelezen wordt. Je kan derhalve onmogelijk inhoudelijk reageren. Tevens is een inhoudelijke reactie op fake nieuws van postbus 51 onmogelijk. Overigens vergeet smakeloos ook de inhoud dus wie de schoen past trekken hem aan miesgasser.

    3. vlekkenoplosser

     Zoutloos is kennelijk niet op de hoogte dat de bul shit van malle pietje 51 niet gelezen wordt. Je kan derhalve onmogelijk inhoudelijk reageren. Tevens is een inhoudelijke reactie op fake nieuws van postbus 51 onmogelijk. Overigens vergeet smakeloos ook de inhoud dus wie de schoen past trekken hem aan miesgasser.

 6. Antihedo

  Geert zelf zei al de Agema dommer dan dom is. Ik heb daar weinig aan toe te voegen.

  1. ElGuapo

   Zeg maar gewoon niks dan!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.