Geert Wilders gaat los op in thuisland vakantie vierende ‘vluchtelingen’: ‘We worden straal voor de gek gehouden’

Op Twitter veegt Geert Wilders de vloer aan met Sigrid Kaag, Mark Rutte, en hun immigratie-wanbeleid. Want, schrijft Wilders, hoe is het in vredesnaam mogelijk dat zogenaamde ‘vluchtelingen’ nadat ze een verblijfsvergunning hebben gekregen opeens lekker vakantievieren in hun land van herkomst? Ze waren daar hun leven toch niet zeker? “We worden straal voor de gek gehouden,” concludeert de PVV-leider dan ook.

Het was de afgelopen dagen heel apart om te zien. Een aantal ‘Nederlanders’ of Afghanen met een verblijfsvergunning in Nederland moesten gered worden vanwege de opkomst van de Taliban. Maar, viel het critici daarbij op, wat deden die mensen daar eigenlijk? Want zij hebben een verblijfsvergunning in ons land omdat ze niet veilig zijn in eigen land. Maar dan kunnen ze daar wel naartoe gaan als ze een paar weken vrij hebben?

Wilders: hoe konden ‘vluchtelingen’ daar op vakantie gaan?

Ook Geert Wilders is daar over gevallen. En hij doet dat op de voor hem gebruikelijke agressieve manier.

“Nog los van het feit dat het reisadvies voor Afghanistan Code Rood was,” schrijft Wilders, “hoe kan het dat asielzoekers terug gaan voor vakantie naar het land dat ze zijn ontvlucht? Daar waren ze toch onveilig?”

Zoals gezegd klopt dat natuurlijk helemaal. Aan de ene kant krijgen wij te horen dat we die mensen moeten opvangen omdat ze in eigen land hun leven niet zeker zijn. Maar aan de andere kant kunnen ze daar blijkbaar wel lekker vakantie vieren. Dat klopt van geen kant.

“We worden straal voor de gek gehouden,” concludeert Wilders dan ook, “en Kaag en Rutte werken mee aan die oplichterij.”

Terroristen

Eerder had Wilders ook al kritiek op de grote evacuatie-actie van vluchtelingen in Afghanistan omdat de overheid ook moslimterroristen naar Nederland zou halen. Dit omdat er bij de evacués niet gecontroleerd wordt wie ze zijn, wat hun achtergrond is, en of ze echt wel recht hebben op een verblijf in Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hij heeft natuurlijk zeker een punt. Eerder al, maar nu ook weer. Want dat zogenaamde vluchtelingen vervolgens lekker vakantie vieren in het land dat ze ontvlucht zijn is bezopen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. Monty

  “hoe kan het dat asielzoekers terug gaan voor vakantie naar het land dat ze zijn ontvlucht? Daar waren ze toch onveilig?”

  Misschien omdat er in de afgelopen 20 jaar dingen veranderd zijn?
  De asielzoekers van 20 jaar geleden had zeker meer te vrezen in Afghanistan dan vorig jaar.

  Misschien is dit Wilders ontgaan.

  1. ElGuapo

   Lekker aan het spetteren konty?

   “Misschien omdat er in de afgelopen 20 jaar dingen veranderd zijn?
   De asielzoekers van 20 jaar geleden had zeker meer te vrezen in Afghanistan dan vorig jaar.”

   Als het zo veilig was waarom dan code rood?
   Als het zo veilig was waarom zijn ze dan niet permanent terug gegaan naar dat veilige land?
   Wat is er allemaal specifiek veranderd in 20 jaar dat het land opeens veilig genoeg is voor familiebezoekjes en vakanties waardoor dat eerst niet kon?

   1. Cootje

    Die Engelsman die zijn dieren mee wou nemen vond ik redelijk , daar moet hij zelf voor zorgen en die beestjes kunnen niet van twee wallen eten .

   2. Monty

    Ochtendspettertjes uit elgapo.

    1. ElGuapo

     Konty die spettergrapjes maakt naar aanleiding van z’n eigen gespetter….

     1. Monty

      spettertjes uit el zijn gapo.

   3. Arbeider65

    Waarom ze niet terug gingen. De bijstand…….Lekker verwarmt huis en niets doen….

  2. Cootje

   Jij bent de grootste l.u.L hier op dit forum , met zo .c.u .t argument , klootzakken in Somalië Afghanistan en nog vele andere Afrikaanse en Aziatische landen doen precies het zelfde , ze vreten hier de boel op gebruiken alle gratis facetten in onze maatschappij , huwelijke hun kinderen nog gewoon uit , komen rechtstreeks onder een boom of uit de bergen vandaan , en wij mogen ze onderhouden , plus de criminaliteit en de geloofs ideeën die ze mee nemen , is het geen cultuur verrijking als je met zulke opvreters wordt opgescheept , uitreizen is niet meer terug komen

   1. trutje

    Klopt het zijn allemaal gebruikers voor de rest met je eens.

   2. trutje

    Klopt het zijn allemaal gebruikers voor de rest met je eens.

   3. Brenda Welsh

    De evolutie van de mens heeft het nog niet mogelijk gemaakt dat wij allemaal dezelfde taal spreken, hetzelfde denken en geen godsdienst hebben. Dat is het manco. Pas als dat is voltooid gaat het de goede kant op. En, belangrijk, dezelfde intelligentie bezitten. Een zelfdenkend vermogen.

    1. ElGuapo

     Terug de kooi in kwakma trekpop.

     1. Brenda Welsh

      Uw intelligentie is nog niet volmaakt.

    2. Harry Haller2

     “Een zelfdenkend vermogen.”

     Een ‘zelfdenkend vermogen’ heeft de mensheid al zo’n 3 miljoen jaar, sufkut.

     Maar het is aan alles te zien dat jij daar tot op de dag van vandaag van verstoken bent gebleven: het basisgleufdier Brenda functioneert nog steeds op het niveau van een fruitvliegje.

     1. Albert Egberts

      Oudere mannen die vrouwen een ‘gleufdier’ noemen tobben met serieuze problematiek.

     2. Brenda Welsh

      Loop een Paus achterna, een Imam, Rabbi, Dominee, en het denken is al voor een groot deel weggegeven. Dat wordt dan voor je gedaan.

     3. usb3.0

      Mensen, zoals tamil, die pedöfilie verheerlijken menen anderen de maat te moeten nemen.

     4. Albert Egberts

      Ik zie dat usb het al niet meer kan volhouden en weer dwangmatig het gesprek op seks met kinderen wil brengen.

      Zoek hulp, arme man.

     5. usb3.0

      Nee tamil, jij bent hier diegene die steeds begint over sëks met kinderen, dit hoort allemaal bij je geesteszieke “geaardheid” smeerlap, jij bent hier de dwangmatige viezerik, jij grijpt elk moment aan om je geesteszieke gedachtegangen hier te etaleren

     6. Albert Egbert

      “”jij bent hier diegene die steeds begint over sëks met kinderen””

      Nee hoor Gerrit, jij bent het toch echt zelf die het onderwerp ‘p☆dofilie’ er voortdurend bij de haren bij sleept.

     7. usb3.0

      Klopt ik leg jou smerige geestesziekte bloot hier, jij daarentegen begint gelijk over sëks met kinderen, en bewijst mijn gelijk viezerik

    3. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k denkt dat als we allemaal dezelfde taal spreken de handophouders afhaken.
     De strónt vlé®k spoort niet helemaal maar dat wisten we al.

     het wordt hoog tijd om de handophouders er uit te flikkeren. Langer dan 6 maanden in een uitkering ? jammer voor de verblijfsvergunning maar oprotten !

     1. Marija

      Leuk hoor maar dat gaat niet gebeuren en schiet dus niet op. Wij kunnen ageren wat we willen, die het voor het zeggen hebben doen precies wat zij zelf willen en hebben TOTAAL maling aan dat wat wij zeggen.

    4. Jannes-46

     BW, het grote manco is het ontbreken van een gen dat het verstand in staat stelt om islamisering te onderkennen.

  3. usb3.0

   NSB-er monty heeft een groot mondje, en lült er gewoon een beetje omheen en vindt dat alle Afghanen op vakantie moeten kunnen en niet terug hoeven natuurlijk, sterker nog, monty heeft een d666 hart en vindt letterlijk dat onze grenzen een sta in de weg zijn…

  4. Nostradamus

   Hey ❄Mindy❄, code rood is code rood. Ook voor vluchtelingen die in land van herkomst moeten vrezen voor hun leven, waar de Taliban weer oprukt en seniele Biden zijn troepen afrukt. Jouw bijdrage slaat weer kant noch wal.

  5. Jannes-46

   Zitten ze dan allemaal al 20 jaar hier? Je opmerking getuigt van “vluchtgedrag”.

 2. halo1

  Het moet helemaal afgelopen zijn met deze linkse waanzin/misdaad: iedereen blijft waar hij hoort..de wereld wordt anders compleet gedestabiliseerd: de ene helft raak overvol, de andere leeg.. stop die waanzin: iedereen redde zichzelf. Niks “mededogen”.. het is alleen maar profiteren van (onze) naiviteit!!

  1. Harry Haller2

   Voluit met je eens halo1.

  2. Bunky01

   Helemaal eens. We worden gewoonweg belazerd. En we laten ons graag belazeren.

  3. usb3.0

   Moet je dit eens bekijken, als je het hebt over destabiliseren…

   h**ps://www.bitchute.com/video/VqkJ0KCpBkp5/

 3. KippiX

  Die vraag stelde Hans Janmaat ook al en in de verstreken tijd, is er niets aan gedaan en kan je zelfs zeggen dat het erger is geworden. Dat weet Wilders ook. Dat wij niet meer door een eigen overheid geregeerd worden, weet Wilders ook. Hij heeft namelijk anti-EU standpunten. Dat de EU geregeerd wordt door het WEF en daarbij, nu in het vizier zijnde WHO wat eigenlijk dezelfde organisatie is, weet Wilders ook. En dat onze cultuur beïnvloed wordt door veel te rijke filantropen, weet Wilders ook. En dat diezelfde mensen ook de grootste aandeelhouders zijn van bijna alles wat wij gebruiken, weer Wilders ook. Maar waarom heb ik hem daar nog nooit over gehoord in een debat want met een opmerking als welke hij nu plaatst bestrijdt ie slechts symptomen. Het kan natuurlijk zijn dat mij zoiets is ontgaan maar iets dergelijks heb ik nog nooit van hem vernomen.
  Ik heb zolang ik op Wilders kan stemmen, op hem gestemd maar het wordt nu wel tijd dat hij ook de kern eens gaat aanpakken! Dat geneuzel steeds!

  1. Emma Louise

   Je zou Wilders een berichtje kunnen sturen waarin je hem kritische vragen stelt en daarop antwoorden wenst. Ik kan mij jouw ontevredenheid over Wilders’ gedrag heel goed voorstellen.

   1. ElGuapo

    Terug in de kwakma kooi trek/sokpop.

   2. Marija

    Je krijgt NOOIT antwoord.

  2. Cranehammer68

   Ik denk dat Wilders daar ook wel tegen in het verweer komt alleen de politieke agenda is al geschreven. Dat bedrijven en filantropen de boel regeren is zeker waar en daarbij sturen ze de MSN en de politiek. Maar in een documentaire ooit op RTL Z kwam Jeff Bezos ook langs en die waarschuwde daarin al dat het volk op een dag in opstand komt en al deze bedrijven, filantropen en grootbanken aanpakken en alles terug nemen. En dan begint alles weer van voren af opnieuw. Omdat dit al meerdere keren is voortgekomen is in de geschiedenis.

 4. Branzino

  Zo gek zijn die vakanties volgens mij niet. Afghanistan kende de afgelopen decennia diverse regiems die elkaar op leven en dood bestreden. Slachtoffer van het ene regiem kan zonder problemen onder een andere regiem het land bezoeken. Als iemand eenmaal Nederlander is geworden is dat gevaar dan met zekerheid geweken. Dat is bijvoorbeeld ook in Duitsland i.v.m. WO II immers geen probleem meer? Mijn familie is in WO II door de Duitsers vervolgd, maar bezoekt nu dat land zonder problemen en zonder angst.

  1. usb3.0

   Nee branzebinootje, het is natuurlijk immoreel gedrag wat deze afghanen laten zien, dat jij dat wéér nuanceert zegt heel veel over jou natuurlijk

  2. ElGuapo

   Daar is het rechtl*llertje weer.

  3. Stanly2000

   Misschien moeten wij niet zo met het Nederlanderschap strooien en indien het ontvluchte land veilig is, terug.

   1. Branzino

    @Stanly2000
    Dat is tenminste een constructieve suggestie in plaats van het gebazel van usb3.0 en ElGuapo van immoreel gedrag, nuanceren en rechtl*llen.
    Maar tijdens de eerste uittocht in de vroege jaren 90 kon men bij de behandeling van aanvragen tot Nederlanderschap niet weten hoe de toekomst er tientallen jaren later uit zou gaan zien. Eigenlijk betekent deze suggestie, dat je niemand het Nederlanderschap kunt verlenen, want je weet nooit wat de toekomst gaat brengen. De consequenties van zo’n afhandeling kan ik nu niet overzien. In ieder geval onthoud je mensen een normaal leven met woning, werk, inkomen, ontwikkelingsmogelijkheden.

    1. usb3.0

     Maar wat jij vindt branzebinootje is een schoffering en nuance gelül, en ingaan op wat ik zeg doe je niet of je meent dat jij een hooggeleerde oetlül bent hier..

     Het immoreel wat deze mensen doen en dat juist jij dit zo enorm verdedigt zegt alles maar dan ook echt alles over jou..

  4. sonny

   Bambino,
   Je hebt naar alle waarschijnlijkheid zelf een kleurtje, immers je liefde en begrip voor zandbak bewoners is opvallend hevig!
   Dan wel je hebt hersenverweking!

  5. Cootje

   Nederlanders hebben gelijk zaken gedaan met de Duitsers in 1945 , die hebben de oorlog ook gewonnen , een Nederlander met principes is ver te zoeken , daarom gaat het in de criminaliteit zo goed , die 80 miljard zit in de onder en bovenbouw , dus het moraal van het verhaal , wiens brood men eet wiens woord men deelt , onze voertaal had Duits moeten wezen ,

  6. J. Punt

   Ik zou ook graag weer eens terug willen naar de plaats, herinneringen en gebeurtenissen van toen, lekker mijmeren op de plek waar mijn gezin omgebracht is door middeleeuwse barbaren anno nu. Die sokpoppen die daar nog zitten; “Pech Gehad” “Had je van te voren kunnen weten”..

 5. 56RdK

  “Hij heeft natuurlijk zeker een punt. Eerder al, maar nu ook weer. Want dat zogenaamde vluchtelingen vervolgens lekker vakantie vieren in het land dat ze ontvlucht zijn is bezopen!”
  Inderdaad, in dit geldt niet alleen voor die Afghanen, maar talloze van die zogenaamde vluchtelingen. Die o o k nog in dit land voor véle, vele sociale en financiële ellende zorgen!

 6. Ritter

  Er is maar een belangrijke reden waarom z.g. “vluchtelingen’ een verblijfsvergunning in Noord/West Europa willen krijgen………….vanwege de grote financiële voordelen.

  Een levenslange uitkering en andere “goodies”…..op kosten van de belastingbetaler die voor de kosten moet opdraaien.

  Ons sociaal stelsel heeft een grote aanzuigende werking op illegale migranten.
  =================

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’

  Tot 80.000 Eritreërs komen vakantie vieren thuis: ‘Eritrea Asiel Holiday Tours’

  Het kabinet beloofde eerder op te treden tegen dit gedrag, maar de Telegraaf onthulde eerder deze week dat tot nu toe geen enkele Eritreër zijn verblijfsvergunning ingetrokken zag omdat hij of zij thuis vakantie vierde. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie is dit omdat weinig Eritreërs op vakantie gaan in hun thuisland.

  Karskens veegde de vloer aan met dit argument. De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

  “Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

  ht*ps://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 7. Ritter

  Frauderen en toch een verblijfsvergunning krijgen.
  =========================

  Duizenden asielzoekers fraudeerden voor generaal pardon’

  ht*ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/982161/duizenden-asielzoekers-fraudeerden-voor-generaal-pardon

 8. HD

  Natuurlijk worden we in de maling genomen, Nederlanders betalen met liefde voor deze economische gelukzoekers.
  Als je de Nederlandse belastingbetaler eens wist wat er allemaal betaald wordt voor deze gasten, is het binnen vijf minuutjes oorlog.

 9. HD

  Heb een zoon die onderwijzer op een basisschool is, nieuw schooljaar en ook twee nieuwe kinderen in de klas, komen uit een land waar enkel zand en zon is.
  Mogen van de begeleiding ( twee dames ) ( lopen de hele dag op school rond ) enkel in een lokaal zitten waar ze schone lucht hebben.
  Kinderen spreken geen enkel woord Nederlands, hij is de helft van de tijd met deze twee bezig en de Nederlandse kinderen moeten zich met hun taken bezighouden.
  Achterstanden?

 10. sonny

  Als er nu nieuwe verkiezingen zouden komen, was er geheid geen linkse coalitie mogelijk!
  Maar we moeten ons gedulden, in 2025 gaan het meemaken!
  De parlementaire sociaal democratie ligt dan op z’n gat!

 11. Pieter48

  Als de gigantische kosten met daar bij nog veel ellende van de asielzoekers niet meer voor rekening van de Nederlandse belasting betalers zou zijn kon de pensioen leeftijd terug van 67 naar 60 jaar. Maar wij zullen nog lang moeten zuchten om deze linkse hobby te bekostigen. Weer heeft Wilders gelijk . Hij zal het nooit krijgen van de eigen volk bedriegers.

 12. janszm

  Links, mevrouw en meneer, links is het kankergezwel voor een ontwikkeld en welvarend land.
  Een chirurgische ingreep is hoogst noodzakelijk.
  Al vele jaren vliegen talloze vliegtuigen naar die “levensgevaarlijke landen”, volgeladen met “vluchtelingen” uit diezelfde landen.

  Btw, in de Tweede Wereldoorlog waren mensen die voor de Duitsers werkten, landverraders die bestraft werden.
  Hoe worden de Afghanen die voor de Nl-ers etc. eigenlijk genoemd, vanuit het standpunt van Afghanistan?

  1. ikweetwatikwil

   Waren het wel zoveel Afghanen die voor de Nederlanders werkten. Natuurlijk is een stempeltje gauw gegeven want het is zo zielig.

   1. ElGuapo

    “Blablabla, het infantiele poepsch@@p blaat!”

    Prachtig blueballs een echte prestatie….zo uitgebreid en scherp…iedereen is trots op je!

  2. Harry Haller2

   “…links is het kankergezwel voor een ontwikkeld en welvarend land.”

   Dit is feitelijk en aantoonbaar juist. Links is een vernietigingsmachine van vrede, veiligheid en welvaart door een fundamenteel verkeerde kijk op de wereld.

   Heer: verlos ons van de religies, de dogma’s, de ideologieen en de extreemlinkse zwakzinnigheid.

   1. Heinzelmann

    @Harry, de wereld zou er veel beter uitzien als de Paus moslim zou worden. Denk ik.

   2. Albert Egberts

    “Heer: verlos ons”

    Harry is een gelovig man en mag weten dat hij zijn vertrouwen te allen tijde op de Heere moet stellen.

    1. ElGuapo

     Wilders heeft weer gelijk! Het slappe gel*l van Douwe Egberts en einzelgänger brengt daar geen verandering in.

     1. Brenda Welsh

      Wonderlijk genoeg doet Wilders met dat gelijk al jaren niets. Grappig dat zijn kiezers daar geen moeite mee hebben. Beetje komisch zelfs. Eigenlijk kunnen zij net zo goed helemaal niet stemmen.

     2. usb3.0

      Dat komt omdat types als brenda, tamil branzebinootje, dit is stand houden.

   3. Branzino

    @Harry Hakker
    realiseer je je, dat er een zeer reële kans is, dat Duitsland na de aanstaande verkiezingen een linkse kanselier krijgt? Kankergezwellen worden er bij voorkeur uitgesneden en het omringende weefsel doodbestraald, maar met een kanselier ligt dat toch wat anders.

    1. Harry Haller2

     Je doelt op de onervaren Annalena Baerbock? Het zou inderdaad een ramp zijn als deze 40-jarige klimaathysterica bondskanselier wordt. Nooit een bestuurlijke functie gehad, plagiaat gepleegd in haar proefschrift en al een flink aantal beginnersfoutjes gemaakt.

     Aan de andere kant is iedereen zo Merkel-moe dat een jonge en frisse aanpak ook het hele land op zou kunnen peppen. En dat heeft Duitsland hard nodig.

     1. Monty

      ”Het zou inderdaad een ramp zijn als deze 40-jarige klimaathysterica bondskanselier wordt.”

      Kan jij in twee landen je ongenoegen uiten.
      Of doe je dat alleen in ons land?

     2. ElGuapo

      Spettertjes uit konty.

     3. Branzino

      @Harry Hakker
      Dank voor je verrassende reactie 😉 . Maar ik ben het met je waarschuwing wel eens. Het zou ook Duitsland de koppositie in de EU kunnen kosten. Het zal je niet verrassen, dat ik wat positiever ben over de kandidaat van de SPD, Olaf Scholz, dan die van het CDU, Armin Laschet. In sommige peilingen ligt Scholz ver voor op zijn beide concurrenten. Dan komt een coalitie van SPD/Grünen in beeld en misschien is dat voor iedereen, vooral Duitsland en de EU, ook wel de beste uitkomst.

     4. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , onzin van postbus 51

     5. Monty

      ”En dat heeft Duitsland hard nodig”

      Wat Duitsland natuurlijk echt nodig heeft is een politicus die de vinger op de ‘echte’ zere plek durft te leggen.
      Een politicus die het echte probleem in Duitsland durft te benoemen.

      Maar hebben ze die in Duitsland?

     6. Harry Haller2

      Laschet heeft veel krediet verloren door tijdens een speech van president Steinmeier i.v.m. de dramatische überschwemmungen kortgeleden, breed lachend voor de camera’s te staan. Zijn excuses daarvoor hebben weinig geholpen. Het CDU kan de algehele teruggang nog niet tot staan brengen en dat verheugt me.

      De SPD’er Scholz vind ik wel een heel erg Dorknopper-hoofd hebben: de saaie boekhouder die de kutjes in het donker knijpt. Maar hij heeft de SPD wel weer opgestuwd tot nooit verwachte hoogten. Overigens is de SPD toch iets anders dan de PvdA in Nederland: degelijker en minder ideologisch bevlogen en verkrampt.

     7. Albert Egberts

      Olav Scholz schiet inderdaad in de peilingen en wordt door door 35% van de kiezers geprefereerd als toekomstige Bondskanselier, tegen 20% voor Lachet.

      Goede zaak dat de sociaal-democraten weer eens de Bondskanselier leveren en, inderdaad, een coalitie met de Groenen zou voor Duitsland en Europa een zegen zijn.

     8. Albert Egberts

      Eerste zinsdeel moet luiden: Olav Scholz schiet inderdaad omhoog in de peilingen

     9. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k is weer eens niet op de hoogte van de actualiteit
      de strónt vlé®k zijn gewauwel staat dus weer haaks op de actualiteit
      de uitgesmeerde t@rrél weet niet beter dan tróllen en fake nieuws verspreiden.

     10. Branzino

      @Harry Hakker
      Zou jij zo vriendelijk willen zijn om @vlekkenoplosser even op de feiten te wijzen. Jij bent het dichtst in de buurt waar het allemaal gebeurt en kunt de beschrijvingen van de Duitse politiek hier het beste beoordelen. Politieke visies kan en mag iedereen hier zelf maken, maar vraagtekens bij feiten zetten helpt niemand.
      Ik hoop, die misschien ijdel zal blijken te zijn, dat @vlekkenoplosser eerder van jou iets accepteert dan van sommige anderen, waaronder ik, hier.

     11. vlekkenoplosser

      blablabladieblablabla , bull shit verspreider 51

     12. Harry Haller2

      Ik weet niet of je daar zo blij mee moet zijn, Egberts. Als ik zie wat Merkel al heeft aangericht met haar Energiewende, dan is dat niet best: prachtige natuurgebieden die worden opgeofferd op het klimaataltaar door rücksichtlos overal enorme windturbineparken neer te kwakken.

      Als dat nog een standje hoger gaat door een SPD/Grünen coalitie kan ik dat niet anders zien dan als een ware ramp.

     13. Albert Egberts

      @Haller,

      Europa wil en moet tegen 2050 CO2-neutraal zijn. Om die doelstelling te realiseren moeten we alles op alles zetten en ik verwacht op dat punt meer van rood-groene regeringen dan van rechtse conservatieven.

      Als je deze doelstelling onzin vindt, en ik vermoed dat dit jouw mening is, dan kan ik me voorstellen dat je hoopt op een rechts-populistische regering. Gelukkig is ook in Duitsland die kans niet groot.

     14. vlekkenoplosser

      CO2 neutraal bestaat niet strónt vlé®k ! Energie opwekken kost energie domme jongen.
      Denkt de strónt vlé®k nu echt dat we perpetuum mobile hebben uitgevonden ?
      Dan ben je nog dommer dan gedacht domme jongen.

     15. Albert Egberts

      ht.ps://ec.europa.eu/clima/policies/strategies/2050_nl

     16. vlekkenoplosser

      CO2 neutraal bestaat niet strónt vlé®k ! Energie opwekken kost energie domme jongen.
      Denkt de strónt vlé®k nu echt dat we perpetuum mobile hebben uitgevonden ?
      Dan ben je nog dommer dan gedacht domme jongen.

     17. Harry Haller2

      Egberts, wat je feitelijk zegt is ‘het doel heiligt de middelen’. Als je echter ziet wat voor vernietiging dat hier in Duitsland aanricht, zou je wellicht anders denken.

      Ook natuurgebieden die twee jaar geleden nog onder ‘onaantastbare’ bescherming stonden, worden nu zonder slag of stoot opgegeven en volgeplempt met 210 meter hoge Windräder. Een park met 20 van die bakbeesten bepaalt het beeld tot op vele, vele kilometers afstand. En zo wordt het ene na het andere park uit de grond gestampt of is in voorbereiding. In dit geval kun je dan ook eerder spreken over ‘operatie geslaagd, patient overleden’.

     18. Branzino

      @vlekkenoplosser
      Je hebt blijkbaar een heel eigen definitie van CO2-neutraal. Er zijn taalkundig wel wat opmerkingen te maken over deze term, maar in het gangbare taalgebruik bedoelt man daarmee, dat er net zoveel CO2 wordt uitgestoten als er opgenomen wordt en de netto-uitstoot dus nul is.

      Natuurlijk kost energie opwekken ook energie. Maar als dat geminimaliseerd wordt kan de wel uitgestoten CO2 opgenomen worden. Jij weet heel goed hoe dit kan. Er zijn uitstootloze energievormen, zoals zon, wind, water, kernenergie, waterstof. Het produceren daarvan kost inderdaad ook energie en die moet opgewekt en de uitstoot opgenomen worden. Massa’s wetenschappers en bedrijven werken er momenteel aan om daarvoor meer mogelijkheden te creëren dan opname door de natuur en door energiezuinige productiemethoden te ontwikkelen. Alleen oerconservatieve angsthazen willen dergelijke ontwikkelingen tegengaan. Inderdaad angsthazen van dezelfde soort als zij die heel lang geleden de stoomtrein niet wensten, omdat bijvoorbeeld de koeien dan minder melk zouden geven. Gelukkig werden die ook weggelachen. En voor dergelijke ontwikkelingen hoef je helemaal geen klimaatfanaat te zijn, maar gewoon een individu die van ongewenste verschijnselen af wil.

      Oh ja, en met een perpetuum mobile heeft dit allemaal helemaal niets te maken.

     19. vlekkenoplosser

      blabla bladieblablabla , nonsens van postbus 51

     20. Mr.blauw.sky

      Blablabla, het infantiele poepsch@@p blaat!

     21. Branzino

      @vlekkenoplosser
      Dat “postbus 51” moet je eigenlijk wel regelmatig uitleggen, want niet iedereen, zeker de nieuwkomers niet, weten wat je daarmee bedoelt. De bron van deze fantastische grap ligt inmiddels al ruim een jaar achter ons en veel geheugens halen dat niet meer.
      Ik blijf het overigens erg leuk vinden, hoor, dus ga er vooral mee door.

 13. Bes Tolen

  Loze verklaring van jou hebben we niks aan, Monty. Waarom zo’n inhoudsloze verklaring, die een pure leugen is als het om een algemeen punt gaat?

 14. Bes Tolen

  Ja HD, zo gaat het al tientallen jaren. Ik had lang geleden een vriendin, die een jaar werd vrijgesteld van onderwijs van een normale klas om een buitenlands kind te begeleiden. Dat vond ze niet leuk. Zo’n kind kwam niet in een klas te zitten. Individueel onderwijs. Daarom zijn er enorme tekorten aan onderwijzers en aan geld en de salarissen zijn daarom veel hoger geworden in het onderwijs dan in normale ambtelijke banen waar sommige hoogst belangrijke groepen vakmensen worden onderbetaald en weggepest.
  Naar mijn idee hebben puur politieke verraders van de autochtone bevolking als slachtoffer, de meeste macht. Het komt nooit meer goed.

  1. vlekkenoplosser

   quote Het komt nooit meer goed. end

   de huidige woke oprispingen doen dat eigenlijk wel bevestigen.

 15. Pieter58

  Het moet in huize Wilders wel kraakhelder zijn op de vloer. Hij veegt namelijk met alles en iedereen de vloer aan. Soms meerdere keren per week.

  1. Albert Egberts

   😄

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.