Geert Wilders gaat los op Rutte en Kaag: ‘Ze halen half Afghanistan inclusief moslimterroristen hier naartoe!’

Geert Wilders is er helemaal klaar mee dat Mark Rutte en Sigrid kaag een heleboel Afghanen, “inclusief moslimterroristen,” naar Nederland halen. Het is, vindt de PVV’er, onacceptabel, ook al omdat het kabinet demissionair is.

Volgens experts is er een serieus gevaar dat westerse overheden, waaronder de onze, de afgelopen dagen moslimextremisten naar Europa hebben gehaald. “De drempel met eisen lag heel erg hoog,” zegt voormalig Belgisch staatssecretaris voor Asiel en Migratie en dossierkenner Theo Francken (N-VA). “En nu? De drempel ligt volledig op de grond. Nu is iedereen opeens een tolk, bij wijze van spreken. Het is mij volstrekt onduidelijk wie er allemaal worden opgehaald. Gaat het om familieleden? Telt een achterneef of oudoom ook mee? Moet een partner de relatie bewijzen?”

Hij is er dan ook van overtuigd dat de kans “heel groot” is dat er ook moslimextremisten meekomen op de vluchten. “Mensen moeten op een lijst staan, maar de criteria om mee te mogen zijn heel soepel. Partners en kinderen mogen mee. De evacuatie is niet zorgvuldig voorbereid. Het gaat allemaal holderdebolder.”

Geert Wilders: ‘Rutte/Kaag halen moslimterroristen naar Nederland’

Geert Wilders heeft het gesprek met Francken ook gelezen en is witheet van woede. “Het is een ongekende schande,” schrijft de PVV-leider op Twitter. “Het kabinet Rutte/Kaag is demissionair en neemt toch het vergaande besluit half Afghanistan inclusief moslimterroristen ons land binnen te laten,” gaat Wilders verder.

Op deze manier, stelt hij vervolgens, brengen Kaag en Rutte “de veiligheid van onze gezinnen in gevaar.”

Taliban

Veel van de mensen die de afgelopen dagen en zelfs weken naar het vliegveld in Kabul zijn gekomen, zijn ongetwijfeld echt bang voor de Taliban. Die extremistische organisatie is immers al begonnen met het opsporen en straffen van politieke tegenstanders.

Maar de kans is levensgroot dat er ook Talibanstrijders onder de zogenaamde “evacués” zijn. In Frankrijk hoorden we eerder al dat daar zowaar een “evacuee” was opgepakt. Het ging, inderdaad, om een Talibanextremist.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Geert Wilders stipt dus een urgent en reëel gevaar aan: er kunnen inderdaad moslimterroristen van de Taliban en ISIS naar Nederland komen, En Kaag en Rutte staan erbij, en kijken ernaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. Albert Egberts

  Zou Geert werkelijk menen dat we de mensen die collaboreerden met ons bezettingsleger in Afghanistan maar moeten overleveren aan de Taliban?

  Natuurlijk kan niet worden uitgesloten dat zich onder de vluchtelingen terroristen beiden (erg waarschijnlijk lijkt me dat overigens ook niet) maar we hebben daar met bommenwerpers en ander militair tuig op suspecte gronden 20 jaar huisgehouden in Afghanistan en daar honderden slachtoffers gemaakt; menen we nu echt dat we hier zonder kleerscheuren uit mogen springen?

  1. Albert Egberts

   Het bloederige topje van de ijsberg:

   ht.ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5222372/afghaanse-burgers-defensie-vergoeding-chora-vallei-bombardement

  2. Albert Egberts

   ht.ps://www.trouw.nl/nieuws/burgers-gedood-door-nederlandse-f-16~b26241d2/

   1. Harry Haller2

    Niemand die je links leest, ouwe deuger. Ik ook niet. Het interesseert niemand wat er met die tolken en hun 80-voudige familie gebeurt.

    Je speelt voor een lege zaal.

    1. Albert Egberts

     Iedereen heeft de mogelijkheid zich af te sluiten voor onaangename feiten. Voor die vorm van domheid kies ik niet.

     1. Poemien Noegien

      Aldus de roepende zoldersloerie in de woestijn.

     2. Harry Haller2

      Het zijn geen onaangename feiten. Het interesseert gewoon niemand een moer.

     3. Poemien Noegien

      Met name als het afkomstig is van de smeekende zoldersloerie.

     4. Nostradamus

      Jij kiest voor aan andere vorm van domheid.

     5. vlekkenoplosser

      jij bent de voorloper op collectieve domheid strónt vlé®k

    2. Ad Fundum

     Half Afghanistan is wel wat veel. Op overdrijven is Geert afgestudeerd, Afganistan is ongeveer 15x groter dan Nederland. Kun je hem daarom nog wel serieus nemen?

     1. usb3.0

      Wat moeten al die mensen dàn hier?

     2. sonny

      Fundum,
      Al eens gehoord van lage bevolkingsdichtheid?
      Nederland per km2 de meeste inwoners van Europa!
      We zijn dus vol!

  3. Jannes-46

   Egberts, je bent niet goed wijs. Wat kunnen de gewone Henken en Ingrids eraan doen dat Nederland zo nodig in die slangenkuil is gedoken? Dat was omdat Den Haag zo graag de indruk wilde wekken heel stoer en doortastend te zijn! Ja, stoer met Rutte voorop met zijn stoere loopje voor de camera’s.
   De rationele en weldenkende Henken en Ingrids willen HELEMAAL geen islamitische landen helpen want die Henken en Ingrids hebben 9/11, Hebdo, Bataclan, en maak de eindeloze lijst zelf maar af, op het netvlies. En dan hebben we het niet over honderden slachtoffers maar over HONDERDDUIZENDEN. Kijk naar de beelden uit Afghanistan en zie de achterlijkheid die er vanaf druipt.

   1. Harry Haller2

    Je hebt gelijk Jannes-46. Dus zul je geen antwoord krijgen van Albert Egberts.

   2. Albert Egberts

    De gewone Henk en Ingrid stemden bijvoorbeeld op Geert Wilders die de inval in Afghanistan van harte steunde.

    We hebben een collectieve verantwoordelijkheid en we moeten verantwoordelijkheid dragen voor de collectieve fouten. Zo zit het internationale recht in elkaar.

    1. Harry Haller2

     We hebben geen collectieve verantwoordelijkheid en schuld, zeiksnor. JIJ voelt je verantwoordelijk en schuldig omdat je een deugkneus bent die zich het leed van de hele wereld aantrekt.

     Het is een schande dat dit Afghaanse geteisem naar Nederland wordt gehaald.

     1. Albert Egberts

      Als je niet deugt zul je ook geen morele verantwoordelijkheid kunnen voelen. Daarin kan ik Haller wel volgen.

     2. Jannes-46

      Langs deze noodzakelijke omweg vraag ik maar even aan Egberts wat hij nou eigenlijk vindt van de eigen morele verantwoordelijkheid van de islamiet.

     3. Albert Egberts

      Die vraag is in deze context net zo idioot als vragen naar de morele verantwoordelijkheid van de Jood en van de christen.

      Ben je dronken?

     4. usb3.0

      tamil zal altijd de islam verheerlijken, tamil is een zeer, zeer, zeer warme pleitbezorger van de islam en doet er alles aan om kritische vragen over de islam of islamieten te ontwijken…

     5. Jannes-46

      Grappig Egberts, laten het nou toevallig de Joden zijn die zichzelf wel weten te redden? Ben jij nou bezopen?

    2. Jannes-46

     Internationaal recht erbij slepen is een zwaktebod. Laf is het om de achterlijkheid van de islamitische doctrine niet (te durven) noemen.
     En die collectiviteit die je te berde brengt staat in werkelijkheid gelijk aan “collectiviteit is een droom, een pakketje schroot met een dun laagje chroom”. Met dank aan Henk Westbroek en Henk Temmens.
     Nee Albert, kom nou eens met echte argumenten om mijn stelling te bestrijden dat héél véél Nederlanders van mening zijn dat er om alle achterlijke islamitische landen een héél hoog hek geplaatst dient te worden, dan wel dat er meteen maar een paddenstoel op losgelaten moet worden omdat dat uiteindelijk toch het eind van het liedje zal worden.
     Ach, kijk maar eens wat er vandaag is gebeurd bij het vliegveld van Kaboel, 2 maal een vernietigende ISLAMITISCHE KABOEM!

     1. Albert Egberts

      Mijn stelling is dat we 20 jaar in een onwettige smerige oorlog hebben huisgehouden in Afghanistan, een land waar we niks hadden te zoeken en waar we, alleen al als Nederland, honderden onschuldige burgerslachtoffers hebben gemaakt. Dat feit schept een schuldverhouding en daar kunnen we niet voor wegduiken.

      Hoe je deze feiten denkt te kunnen verdoezelen door te wauwelen over de islam is me een raadsel.

     2. vlekkenoplosser

      wat een domme stelling strónt vlé®k , het beheren en bewaren van de openbare orde in een land waar terroristen de scepter zwaaien met veel geweld tot onthoofdingen aan toe zal een normaal mens nooit kwalificeren als een smerige oorlog.

      De brede nationale vredesmacht heeft geprobeerd het land terug te geven aan de burgers echter deze schijterds laten de terroristen zonder slag of stoot hun gang gaan.

      het gewauwel van de strónt vlé®k slaat werkelijk nergens op en is te kwalificeren als een onderbouwde stelling. De t@rrél scandeert maar wat krachttermen en denkt dan dat hij een stelling deponeert.

      Zielige strónt vlé®k

   3. Poemien Noegien

    Aldus de smekende zoldersloerie en kindervriend met warme gevoelens voor zeer kleine jongetjes.

  4. ElGuapo

   Ongelooflijk dat er mensen zijn die zo achterlijk als kwakma zijn.

  5. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k is al vergeten hoe het de vorige keer vergaan is na de oproep van de heks merkel “wir scahffen das “. Het aantal verkrachtingen steeg schrikbarend. de kerstmarkten moesten bewaakt worden. In winkelcentra werden onschuldige burgers afgeslacht onder alluh akbar

   de strónt vlé®k is een zielige tról

  6. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k is al vergeten hoe het de vorige keer vergaan is na de oproep van de heks merkel “wir scahffen das “. Het aantal verkrachtingen steeg schrikbarend. de kerstmarkten moesten bewaakt worden. In winkelcentra werden onschuldige burgers afgeslacht onder alluh akbar

   de strónt vlé®k is een zielige tról

  7. vlekkenoplosser

   denk je nu werkelijk dat iemand jouw quatch leest strónt vlé®k. Je domme gewauwel is tenen krommend domme jongen.

   probeer je domme gewauwel te verkopen aan de verkrachtingsslachtoffers strónt vlé®k

  8. GewoonJohan

   Quote :”…de mensen die collaboreerden met ons bezettingsleger in Afghanistan…”

   Een probleem van corrupte politici wil nog niet zeggen dat het een nationaal probleem moet zijn.
   Ik stoor me aan het feit dat je woorden zoals “we” en “wij” in je mond neemt , terwijl een overgroot merendeel van de nederlandse bevolking TEGEN een missie in Afghanistan was.
   Ik vind dat mijn vrije hollandsche leefomgeving al genoeg op de test is gesteld.
   Ik denk dat het ongezond zal zijn voor respectloze nieuwkomers en politieke mislukkingen om onze hollandsche tollerantie verder op de proef te stellen.

   1. Albert Egberts

    De smerige oorlog in Afghanistan werd gesteund door nagenoeg alle partijen, ook de PVV, en die partijen hadden een overgrote meerderheid. Daaruit volgt, GewoonJohan dat jij hoogstwaarschijnlijk ook op een partij hebt gestemd die deze oorlog tenminste gedoogde.
    Ik vind dat we daar dus een collectieve verantwoordelijkheid als natie hebben en we ook niet laf mogen wegduiken voor de humanitaire gevolgen.

    1. usb3.0

     Wat jij vindt is totaal onbelangrijk

    2. vlekkenoplosser

     de domme strónt vlé®k noemt het bewaken en bewaren van de openbare orde een smerige oorlog

     het staat er echt , de strónt vlé®k zijn gewauwel is wederom fake nieuws van de bovenste plank

    3. GewoonJohan

     Hoe kom je daar nu bij ?
     Ik zit niet in de tweede kamer dus ik stem helemaal niet.
     Al had ik op een partij gestemd die een oorlog had gedoogd, dan wilt dat nog niet zeggen dat IK of de rest van de nederlandse bevolking deze missie óók had gedoogd.
     Ik werk namelijk niet voor Shell of een andere grote multi-national die daar belang bij had.
     Dat doen jouw politieke vrienden, en als je even de tijd zou nemen om een achtergrond onderzoekje te plegen dan zou je weten over welke personen ik het heb.

     Al met al kun je géén mensen betrekken bij een zinkend schip als ze in de eerste instantie niet eens met het schip waren mee gevaren.
     Want dat is pas écht laf !
     Wanneer de individuele verantwoordelijken wegduiken en het proberen te gooien op een collectieve verantwoordelijkheid omdat ze hun ballen kwijt zijn geraakt.

 2. HD

  “ vluchtelingen “ kunnen weer onmiddellijk retour, de terroristen met de bus naar het Binnenhof.

  1. rasecht wappie

   GeenStijl weet ook nog een paar adresjes……..

 3. Bunky01

  Hoeveel ondersteunend personeel van Afghaanse afkomst heeft ons leger daar in vredesnaam gehad?

 4. roodkapjelusttaart

  Geert, die nog nooit iets bereikt heeft voor zijn kiezer, is verloren energie.

  1. Oepsie

   En jij trekt volle zalen met je stompzinnig gel*l? Ga eens werken uitvreter!

 5. rasecht wappie

  Eerste IS aanslag is binnen en is een feit!
  Zelfmoordaanslag bij vliegveld Kabul………………..
  w*w.zerohedge.com/geopolitical/us-all…

  1. Albert Egberts

   Zerohedge is geen betrouwbare bron maar als het waar is toont dat het gelijk van Kaag.

   1. rasecht wappie

    Rare Albert, het is ook te lezen op jou favoriete (ahum) nieuwszender de NOS!

   2. Stopperspil

    Mijn God “Kaag”. Die kan wel een complimentje gebruiken.

   3. Poemien Noegien

    Alsof de smeekende zoldersloerie bepaalt wat betrouwbaar is.

    Wahahaha 🙂

   4. Nostradamus

    Zal mij niks verbazen dat zij via haar man achter de aanslag zit.

    1. Poemien Noegien

     Anis Al-Qaq is inderdaad vertrouweling van de PLO en actief geweest binnen het Palestijnse terrorisme.

     1. Brenda Welsh

      Na het afschaffen van de dienstplicht werd het stil in de harskamp. Doodsaai.
      Nu komen er activiteiten en de bevolking loopt te hoop om te protesteren. Dom, dommer, domst. Dit is een uitgelezen kans om woningbouw te realiseren en de randstad te ontlasten. Neef en nicht plus aanwas slaan de trom…

     2. ElGuapo

      Brendaatje sok/trekpop van kwakma….terug die kooi in.

   5. Aborifa

    Kaag heeft nooit gelijk. Lijkt een mosliminfiltrant. Kaag moet opstappen.

 6. rasecht wappie

  Eerste IS aanslag is binnen en is een feit!
  Zelfmoordaanslag bij vliegveld Kabul………………..
  w*w.zerohedge.com/geopolitical/us-all…

  Turkse autoriteiten spreken over twee explosies.

  De zelfmoordaanslag bij het vliegveld van Kabul lijkt slachtoffers te hebben geëist, maar nog onduidelijk is hoeveel. Een anonieme functionaris zegt tegen Reuters dat zeker drie Amerikaanse militairen gewond zijn geraakt.

  De Britse krant The Guardian schrijft dat het zou gaan om een grote explosie bij de luchthaven van Kabul. Ook zouden vlak na ontploffing schoten zijn afgevuurd. Volgens de krant lijkt het erop dat de explosie gebeurde bij een toegangspoort van het vliegveld.

  En Rutte hahahaha…..Bij de legerplaats in Harskamp waar de komende tijd 800 vluchtelingen worden opgevangen, werd eergisteren gedemonstreerd. Rutte zegt diep geraakt te zijn door dat protest van jongeren, die leuzen riepen als ‘eigen volk eerst’.

  Vrij normaal ‘eigen volk eerst’ zou ik denken.

 7. Lampall

  Wie verzekert mij dat die Tolken ,niet gestuurd zijn door de Taliban om te gaan tolken .
  om alles door te gaan vertellen aan de Taliban ?
  En denk je nu heus dat die Tolken loyaal zijn aan een vreemde Krijgsmacht in hun Land ?
  En wie verzekert mij dat die Tolken een juiste Vertaalde Weergave geven / gaven ?
  Niet zo naïef !

 8. Monty

  ”Geert Wilders: ‘Rutte/Kaag halen moslimterroristen naar Nederland’”

  Dan zal Wilders binnenkort toch gelijk krijgen na ruim 15 jaar waarschuwen.
  Misschien dat er dan wel naar hem geluisterd wordt.

  1. usb3.0

   Wilders heeft gewoon gelijk en idioten als monty doen daar wat minachtend over, monty zal ongetwijfeld gaan beginnen over een burgeroorlog.

   1. Monty

    ”monty zal ongetwijfeld gaan beginnen over een burgeroorlog.”

    Dat doet usbtje dus zelf. Deze beelden zullen voor jou wel een natte droom zijn.

    Usbtje hoopt ook op een burgeroorlog in ons land.
    Dit geeft aan hoe verknipt usbtje moet zijn als je dit ook in ons land wenst.

    1. Monty

     @usb3.0 2 weken geleden

     Als het om vrijheden gaat zou het inderdaad mooi zijn als er in Nederland een goeie burgeroorlog uit zou breken ………

     1. ElGuapo

      Ochtendspettertjes uit konty.

 9. rasecht wappie

  Tweede aanslag ook een feit, met gezellig gejank op de achtergrond wat waarschijnlijk uit een moskee komt.

 10. Monty

  Het beste is natuurlijk om terroristen op hun eigen bodem uit te roeien.

  Maar ‘wijze’ mensen dachten daar toch anders over.

 11. Aborifa

  Biden doet het goed. Gewoon die godsdienstwaanzinnigen met hun eeuwige twisten aan Allah overlaten.
  Als je ze helpt krijg je de schuld als er iemand sneuvelt door onze bommetjes.
  Wegblijven daar. Ze lossen het zelf wel op. De Chinezen en Russen hebben nu te pakken wat er te halen valt. Lithium, koper etc. Daar gaat het immers om.

 12. Albert Egberts

  Hoeveel terroristen mogelijk ook meekomen in de vluchtelingeninstroom uit Afghanistan, het staat vast dat ze onmogelijk zoveel onschuldige burgerslachtoffers kunnen maken dan de honderden burgerslachtoffers die onze jongens maakten in de foute oorlog in Afghanistan.

  1. Monty

   ”zoveel onschuldige burgerslachtoffers kunnen maken dan de honderden burgerslachtoffers die onze jongens maakten in de foute oorlog”

   In iedere oorlog vallen onschuldige slachtoffers.
   Maar ik heb toch liever dat ze daar vallen dan hier.
   Het is ook beter om daar de terroristen te bestrijden dan in onze steden.
   Maar daar wordt nu dus vanaf gezien door ‘wijze’ mensen.

  2. ElGuapo

   Zet een raampje open op de zolderkamer…onvoldoende ventilatie heeft duidelijk je hersenen aangetast.

  3. Poemien Noegien

   @ElGuapo: Het is terminaal en sowieso ongeneeslijk.

   1. ElGuapo

    Die domheid is inderdaad ongeneeslijk.
    Terminaal zal het worden als de deugbalzak eindelijk een knuffel krijgt van een bomgordel dragende kansparel die hij graag hier naar binnenhaalt.

   2. Poemien Noegien

    Den Haag is wel de geschikte plek.

  4. usb3.0

   Ja tamil doet er nog een schepje boven door militairen zwaar te beledigen.

   1. Poemien Noegien

    Het is dan ook een parasitaire zuignap.

 13. Brenda Welsh

  Als bezitter van een Nederlands paspoort heb je de faciliteit van reizen. Logisch dat je daar gebruik van maakt. Nederlanders met een Nederlands paspoort staat het ook vrij om naar een ander land te vertrekken en zich daar te vestigen.

  1. ElGuapo

   Zo sprak de trekpop van kwakma.

  2. Poemien Noegien

   Ja de schlemiel heeft het er maar druk mee, doorzichtig en volstrekt imbeciel.

  3. usb3.0

   Brenda begrijpt niet dat er ook mensen zijn in Nederland die niet kunnen reizen vanwege een fascistische wind die de wereld tart

   1. Brenda Welsh

    Van die wind moet u mij nog maar eens uitleggen. Ik denk dat de meeste reaguurders daar ook niets van snappen.

    1. ElGuapo

     Brenda de sok/trekpop van kwakma die regelmatig met zichzelf in gesprek is. Een broek of een rokje maakt niet uit voor de zolderkamerimam x.

    2. usb3.0

     Nee hoor ik hoef jou helemaal niets uit te leggen brendaatje iedereen snapt precies wat ik bedoel, dat jij te dom bent om te poepen daar kunnen wij niets aan doen

     1. MireiIIe

      Leg het mij dan uit van die wind. Noordenwind, zuidenwind etc begrijp ik. Maar fascistische wind, hoe mag ik dat zien.

  4. Poemien Noegien

   Aldus het altertje van de parasitaire zuignap.

 14. Ad Fundum

  Afghanistan, 15 maal groter dan Nederland. Laat staan de helft. Dat gaat nooit passen. Geert drijft over!

 15. Vrijedenkert

  Bij deze chaos wat door o.a. minister al-Qaq veel te laat op gang is gekomen is het niet meer mogelijk om individuen fatsoenlijk te screenen.
  Alles wat binnenkomt wat fout is komt naar mijn mening op het conto van al-Qaq door falend niet tijdig optreden!

  1. Pauline Kummer

   Bedoelt u nu dat die chaos eerder op gang moest komen. Lees ik dat goed?

   1. vlekkenoplosser

    misschien kan je beter handelen voordat de chaos ontstaat komkommer

   2. ElGuapo

    Sok/trekpop nummertje 2…..de hele poppenkast is weer aanwezig.

   3. Vrijedenkert

    Kummer.

    Huidige evacuatie aka chaos is door al-Qaq veel te laat gestart en dus niet meer goed mogelijk om te screenen wat men binnenhaald!
    Was al-Qaq op tijd gestart was men de chaos grotendeels voor geweest en had men o.a. eigen tolken en bewakers fatsoenlijk kunnen screenen en samen met eigen personeel kunnen evacueren.
    Evacuatie is in de media al een flop genoemd en ik noem het dus geen evacuatie maar chaos…

    Duidelijk?

    1. Monty

     ”Huidige evacuatie aka chaos is door al-Qaq veel te laat gestart”

     Alle andere waren natuurlijk wel tijdig gestart.
     Eigenlijk is Nederland nog de het enige land die mensen moet terughalen.
     Vandaar ook de chaos op het vliegveld.

    2. MireiIIe

     Er zal nog lang over nagekaart worden in de kamerdebatten die er gaan komen. Maar dat mevr. Kaag als enige over de evacuatie kon beslissen wil er bij mij niet in.

     1. Vrijedenkert

      Het gehele kabinet is verantwoordelijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) heeft als taak de voorbereiding, de coördinatie en de uitvoering van het buitenlands beleid dus Kaag voor de tijdige voorbereiding.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.