Frankrijk heeft eerste geëvacueerde foute Afghaan al gearresteerd: ‘Hij heeft banden met de Taliban’

Frankrijk heeft een evacué uit Kaboel gearresteerd vanwege banden met de Taliban. Dit is de eerste keer dat er duidelijk bewijs is voor het feit dat er niet alleen maar Afghaanse hulpen en vluchtelingen proberen het land te verlaten.

De Fransen zijn een stuk minder naïef als het op de evacuatie van vluchtelingen en (Afghaans) hulppersoneel aankomt. De politie in Frankrijk heeft een Afghaanse man opgepakt die aan boord van een evacuatievlucht uit Kabul zat. Hij wordt ervan verdacht dat hij banden heeft met de Taliban, zei minister van Binnenlandse Zaken Darmanin volgens de NOS.

Frankrijk probeert ook een duidelijk onderscheid te maken tussen foute Afghanen die banden hebben met de Taliban, en vluchtelingen die noodgedwongen voor de Taliban hebben moeten werken. De man die is opgepakt is er eentje van de eerste categorie.

Hiermee wordt bevestigd wat iedereen met een beetje gezond verstand allang had vermoed: er komen niet alleen maar hulpeloze vluchtelingen deze kant uit. Net zoals in Noord-Afrika, waar ook regelrechte criminelen en terroristen zaten verstopt tussen de vluchtelingen, is dat in Afghanistan niet anders.

En dit is ook precies waarom een partij als GroenLinks op dit vlak echt even een toontje lager moet gaan zitten. Zij pleiten voor het wagenwijd openzetten van de grenzen en gaan er zelfs voor demonstreren, want ‘Iedere Afghaan heeft recht op een veilig bestaan!’ Hartstikke nobel (maar wel naïef) als ze allemaal hulpbehoevend zouden zijn. Maar het feit is gewoon dat met het wagenwijd openzetten van de grenzen, je ook compleet gajes binnenhaalt die de veiligheid voor iedereen in het geding brengen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Frankrijk pakt het wat dat betreft heel goed aan. Ze hadden op tijd een plan, voeren dat nu snel uit en vissen de verkeerde figuren er in de tussentijd tussenuit. Zo moet je het doen en zo had Nederland het ook kúnnen doen, als Bijleveld, Kaag en Broekers-Knol niet zo hadden zitten slapen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Vrijedenkert

  En gelijk weer bingo…
  West-Europa moet er rekening mee houden dat de vluchtelingenstroom uit Afghanistan nog wel eens groter zou kunnen worden dat uit b.v Syrië (en Irak) gezamelijk 2015!
  Syrië had voor de oorlog bijna 18 miljoen inwoners en Afghanistan nu ruim 38 miljoen en Syrië en Irak waren gedeeltelijk bezet door IS en andere terreurgroepen maar Afghanistan volledig in bezit van de Taliban en een luchtbrug op voornamelijk Ramstein geeft al aan dat de meeste naar Europa vertrekken en niet naar elders en wat eenmaal als vluchteling aankomt gaat nooit meer weg en Nederland is met ruim 500 inwoners per vierkante kilometer al bomvol en na San Marino het meest dichtbevolkte land in Europa.

  Voor of tegenstander toch zaken om over na te denken.

 2. Joko

  Geinfiltreerde talibanduivels zoeken hulp. Alle deuren staan open om de paarden van Troje binnen te halen. Groen Links en deugers zijn hier debet aan. Landverraders!

 3. Albert Egberts

  Het ligt aan de islam. Ons valt niks te verwijten.

  Toch?

  1. vlekkenoplosser

   wat wou je ons verwijten strónt vlé®k ?

   1. ElGuapo

    Het is nog maar de vraag of dit de eerste is.

  2. Vrijedenkert

   Dhr Noppen alweer nieuwe naam…?

   1. september

    Dhr Noppen Takma is hier vandaag als Albert Egberts verschenen.Hij was al bekend onder zijn vele namen.

    1. ElGuapo

     Dhr= de h*er?

  3. Joko

   Daar ga je al. ‘Wir haben es nicht gewusst.’ Deugers zijn altijd lief voor de barbaren en dan zeggen ‘Ons valt niks te verwijten’. Jullie landverrradersmentaliteit zal nagedragen worden.

  4. Cootje

   Het ligt aan de islam of je bent gehandicapt en als jou leven over is gun je een ander ook niet veel , daarom laat aub D66 zijn etnische programma uitvoeren zelf beschikking Voor de moedeloze eenzame mensen die er geen toekomst meer in ziet, dan kunnen we de islam laten waar ze zitten en thuis horen , Wilders zegt het is een verderfelijke ideologie ,en hij heeft gelijk een borreltje en een frikadel kan je er niet mee eten

 4. Eppo123

  Het volgende land is Mali, dan komt Soedan, dan komt …………
  Het Westen krijgt als enige weer de vluchtelingen. Waar blijven Rusland of China?

 5. KippiX

  Hij heeft Talibanden.

 6. Freewheeler

  Straks heb je de keuze je gaat dood met Corona of je krijgt de kogel van Taliban, voor de WHO maakt het niet uit dood moet toch wel voor 2030.

 7. Sando

  A ha ha ha wie volgt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.