Geert Wilders (PVV) steunt weigering opvang Afghanen door Oostenrijk: ‘Vang ze maar op in de regio. Nederland is vol.’

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz heeft in een interview kenbaar gemaakt niet bereid te zijn tot het opvangen van Afghaanse vluchtelingen. Hij is van mening dat de oplossing is om mensen in de regio op te vangen én als internationale gemeenschap stabiliteit te brengen in het land. PVV-leider Geert Wilders staat achter de uitspraken van Kurz, opvang in de regio is de beste oplossing. Nederland heeft simpelweg de ruimte niet voor de opvang van Afghanen. 

Waar de Duitse bondskanselier Angela Merkel een aanzet gaf tot een tweede ‘Wir schaffen das’ wil Sebastian Kurz zijn landsgrenzen potdicht houden. De afgelopen jaren heeft Oostenrijk al genoeg hinder ondervonden aan de slechte integratie van grote groepen Afghanen. Nog meer mensen uit Afghanistan opvangen is dan ook niet de oplossing aldus Kurz. Het Westen moet juist zorgen dat Afghanistan weer veilig wordt zodat mensen niet massaal hiernaartoe trekken.

In ferme taal maakte Kurz duidelijk hoe hij kijkt naar de naderende asielstroom: “Dat zal niet gebeuren onder mijn verantwoordelijkheid. Mensen opvangen die niet geïntegreerd kunnen worden is een gigantisch probleem voor ons land.”

PVV-voorman Geert Wilders staat achter de boodschap van Kurz: “Heel goed van Oostenrijk. Vang die Afghanen maar op in de regio maar niet bij ons, niet hier! Genoeg is genoeg. Nederland is vol.”

Wilders steunt realistische boodschap Kurz

Wilders heeft natuurlijk gelijk dat Nederland al ‘vol’ zit. We hebben te kampen met een gigantisch woningtekort in ons land. GroenLinks maakte gisteren duidelijk te pleiten voor het openzetten van onze grenzen voor Afghanen, maar snappen ze dan niet dat er niets ‘humaans’ is aan het opvangen van mensen die we vervolgens amper kunnen huisvesten en nauwelijks enig toekomstperspectief kunnen bieden?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wilders, en ook Kurz, zegt gewoon hoe het zit. Nederland heeft genoeg eigen problemen in het land. Nog meer mensen naar ons land halen verergert alleen maar het probleem dat wij hebben én lost het probleem in Afghanistan ook niet op.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kurz pleit terecht voor het maken van een internationale vuist tegen het oprukken van de Taliban en andere extremistische krachten in het land. Dat is de enige oplossing waar alle Afghanen echt wat aan hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Wederom slaat Wilders de spijker op zijn kop

  1. LifeBuddy

   Geweldig GEERT WILDERS, 20 jaar lang hebben onze [nedere]landse martelaren voor de democratie gevochten in afgodenland. Laat de bevolking nu ook maar voor de democratie in afgangiestan vechten i.p.v. onze geluks uitkereingen te komen opstrijken.

 2. vlekkenoplosser

  Wederom slaat Wilders de spijker op zijn kop

 3. vlekkenoplosser

  Wederom slaat Wilders de spijker op zijn kop

 4. AIbert Egberts

  “Wilders, en ook Kurz, zegt gewoon hoe het zit. Nederland heeft genoeg eigen problemen in het land. Nog meer mensen naar ons land halen verergert alleen maar het probleem dat wij hebben én lost het probleem in Afghanistan ook niet op.”

  Raak!
  Die Wilders zegt steeds meer dingen waar ik het mee eens ben!

  1. Borreby Duytsch

   😄

  2. Joko

   Volgens mij ben je net jarig geweest. Verstand komt namelijk met de jaren en bij jou begint het te dagen.

 5. Eppo123

  Geert heeft gelijk.

 6. ikweetwatikwil

  Wilders heeft gelijk.

 7. trutje

  Las net op de site van het AD Afghaans gezin veilig aangekomen in Nederland. Hij was bewaker 40 jaar zijn vrouw iets jonger maar ze hebben al 7 kinderen. Ik denk dat er nog wel een paar bij komen. Sorry maar hier schrik ik van en zo zullen er nog wel honderden gezinnen van binnenkomen en alleen al die cultuur zover van de onze afstaat. Een sociale huurwoning zal voor deze mensen al te klein zijn.

  1. Albert Egberts

   Als we ons als Nederland, in opdracht van de V.S., niet zouden hebben bemoeid met Afghanistan zouden we nu niet met deze vluchtelingenstroom te maken hebben gehad. We hebben dit zelf gecreëerd en we moeten dus nu op de blaren zitten.

   1. Harry Haller2

    Nee, ga weg. We hoeven niet op de blaren te zitten. We hebben geen schuld en doen geen boete. Flikker op. Jouw morele kompas is stuk en wijst eeuwig dezelfde groencalvinistische kant op.

    1. Albert Egberts

     We hebben jaren in Afghanistan rondgehangen en onze collaborateurs zitten nu in de problemen, zoals indertijd collaborerende Molukkers en Indonesiers halsoverkop naar Nederland gehaald moesten worden.
     Haller gaat me toch niet wijsmaken dat we daar 20 jaar mogen rondhangen, bombarderen en oorlogsslachtoffers mogen maken en dat we al die Afghaanse collaborateurs nu kunnen laten stikken?

     1. ElGuapo

      Jahoor dat kan zeker wel. Gewoon daar blijven en indien hier oprotten.

   2. usb3.0

    Nee hoor eikelenstein tamil

 8. HD

  Er kan nog veel meer stikstof bij, wij passen ons graag aan👳🏿‍♂️👳🏿‍♂️👳🏿‍♂️

 9. Pieter48

  Mijnheer Wilders is een van de weinige in de politiek van ons land die inziet dat ons land niet de hele wereld kan redden. We zijn al over bevolkt en de kosten van de asiel industrie zijn gigantisch. Misschien de zielige Afghanen eens naar hun rijke geloofsgenoten die ook veel ruimte hebben dus de VAE transporteren.

 10. staleo

  We hebben 1 kazerne volledig ingericht voor de opvang, en 3 dagen later is men al aan de derde kazerne bezig.
  Waarom moet Nederland altijd voorop gaan met het opnemen van zoveel vluchtelingen.
  Als we al weten dat deze mensen zeer moeilijk of niet integreren kunnen we als Europa toch veel beter opvang in de regio regelen.
  Alles wat nu deze kant uit komt zal nooit meer uit Nederland verdwijnen, alleen als alles geregeld is en zij het Nederlands paspoort hebben kunnen ze gewoon op familiebezoek naarAfghanistan

 11. ikweetwatikwil

  Wat denkt Takma hiervan. Heeft anders ook de mond vooraan.

  1. Albert Egberts

   Als we ons als Nederland, in opdracht van de V.S., niet zouden hebben bemoeid met Afghanistan zouden we nu niet met deze vluchtelingenstroom te maken hebben gehad. We hebben dit zelf gecreëerd en we moeten dus nu op de blaren zitten.

   1. ikweetwatikwil

    Daarom is het zo verkeerd om je met andere en zeker met andere culturen te bemoeien. Want de enigen die schuld krijgen zijn de bemoeiallen. Ik bedank voor die “eer” . Nooit heb ik gestemd voor open grenzen. Dat doen alleen maar mensen die hun verstand niet laten werken.
    De islam wil overheersen. En dat laten we niet toe. Maar we hebben hier mensen die dat wel toelaten onder het mom van “ze zijn zo zielig” . Zie Groen links.

   2. ElGuapo

    In opdracht van….laat de VS het maar oplossen.

 12. Ritter

  De Afghanen die zich al in de asielcentra bevinden staan niet bekend als lieverdjes.

  Sterker nog, een deel mept er bovengemiddeld vaak op los.

  Daarnaast vrezen de federale politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken dat ook mensensmokkelaars, extremisten en ronselaars meedeinen op deze vluchtelingenstroom, zo blijkt uit een gelekte memo.

  ht*ps://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210822_97428023

 13. Steiner

  Bijna 50.000 Afghanen in Nederland is meer dan genoeg.

  1. Nostradamus

   Nee, teveel. Het overgrote deel islamitisch terrorist kan weer terug.

 14. Nostradamus

  Is Imbiciel Takma ziek? Ondanks volgespoten met vaccins in het ziekenhuis?

  Of heet hij tegenwoordig Albert Egberts 😂😂🤣🤣

  1. september

   Takma is sinds vanmorgen Albert Egberts,zou wel geband zijn

   1. ElGuapo

    In voorbereiding op de volgende ban zodat hij “Douwe” nog kan gebruiken.

    1. vlekkenoplosser

     ach de strónt vl®k heeft zoveel accounts ! gelukkig valt ie bij de eerste zin van zijn gewauwel al door de mand

   2. Nostradamus

    Ik denk dat hij de naam Albert gekozen heeft vanwege Albert Mol. Dan zal Egberts wel de link met kleine kinderen zijn.

    1. ElGuapo

     Douwe Egberts kinderservies.

 15. tata

  Opvang in Oezbekistan ligt het meest voor de hand, maar ja, dan kunnen we ze hier niet pamperen.. En dat is tegen de wil van GL.

 16. staleo

  Nederland heeft dus ook 180 Nederlandse Afghanen teruggehaald die in AFGHANISTAN op familiebezoek waren.
  Leuker kunnen we het voor deze vluchtelingen niet maken.
  Zo gauw als ze alle papieren en uitkeringen hebben, is het grote gevaar in hun thuisland grotendeels verdwenen.

 17. sonny

  Europa zit vol met onproductieve potverteerders!
  Deze “vluchtelingen” kunnen beter hun vaderland gaan verdedigen, want de EU en VS hebben er geen zin meer in!

 18. Dijkhof

  ik weet nog wel dat wilders werd uitgelachen toen hij waarschuwde dat nederland geislamiseerd werd…. nou hier is het dan …..

 19. Michael M

  Hoeveel mensen je ook wereldwijd wilt helpen op een gegeven moment lopen de mensen in ons eigen land spaak met woningnood vreselijke tekorten jarenlang staan mensen op de wachtlijst, de zorg raakt overbelast, meer mensen is meer CO2, minder grond meer bebouwing is evenmin slecht voor het klimaat. Meer bomen voor zuurstof en regen dan teveel bebouwing beton en steen dat maakt het heter en dus stijging van temperatuur. Meer wegen en infrastructuur om een nog grotere bevolking tegemoet te komen. Het kan zo niet verder meer. De wereld loopt leeg om ze hier op te vangen. De wereld is veel groter dan dat hele kleine stukje aarde dat Nederland heet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.