Van der Plas stelt kritische vraag over screening Afghanen: ‘Hoe voorkomen we dat Talibanstrijders tussen evacués zitten?’

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas heeft vandaag bij de Afghanistan-briefing verheldering gevraagd over de screening bij het ophalen van Afghaanse vluchtelingen. Wat toch wel een vrij belangrijke vraag is, want hoe voorkomt de Integratie- en Naturalisatiedienst (IND) dat er niet per ongeluk Talibanstrijders ons land binnen worden geloosd. Het is namelijk niet ondenkbaar dat er ook extreem foute types tussen de evacués zitten. 

Vandaag werd de Tweede Kamer ingelicht over de evacuatiestatus in Afghanistan. BBB-politica Caroline van der Plas greep dit moment aan om opheldering te krijgen over de Nederlandse screening. En dit is natuurlijk een zeer urgente vraag, want helaas zullen ook foute types proberen ons land binnen te komen. In Frankrijk is de eerst Taliban-sympathisant al ontdekt tussen een groep evacués. Het is dus niet ondenkbaar dat ook Nederland mogelijke Talibanextremisten binnenlaat.

Aan plaatsvervangend directeur Joël Schoneveld vroeg Van der Plas ‘hoe de IND voorkomt dat er Talibanstrijders meekomen’. Waarop Schoneveld aangaf dat ze dezelfde procedure als altijd volgen. Er worden meerdere gesprekken gevoerd, documenten en vingerafdrukken worden onder meer gecheckt.

Van der Plas wil screening tegen Talibanstrijders weten

De vervolgvraag van Van der Plas was dan ook of er al foute types uit zijn geplukt, maar hier had de IND-voorman nog geen gegevens over. De operatie is pas een paar dagen bezig, bovendien is het niet heel gebruikelijk dit soort nieuws direct naar buiten te brengen.

De vragen die Van der Plas stelde zijn toch wel zorgen die spelen. Iedereen heeft de beelden van de chaotische evacuaties gezien, bovendien is het niet ondenkbaar dat mensen sjoemelen met documenten. Dat gebeurde voorheen ook al bij grote migratiestromen en dat zal natuurlijk altijd zo blijven. Daarom is het zaak om duidelijk te hebben wat de IND doet om te voorkomen dat de verkeerde personen ons land binnenkomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Taliban is alles behalve een pro-Westerse groepering en nu zij weer terrein winnen is het niet ondenkbaar dat ze uit zijn op wraak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Albert Egberts

  Ik zie dat publiciteitsgeile Hendrika weer hard bezig is voor de boerenbelangen.

  1. usb3.0

   smerige pedöfiel tamil is erg bang voor Caroline, en daarnaast vindt deze smeerlap het prima als er taliban islamisten Nederland binnen komen

   1. Nostradamus

    Dat is de verbintenis van Albert Mol met de Taliban. Beiden zijn het kinder- dan wel jongetjes nökers.

  2. Mistgabel

   Tuurlijk, die moeten verdwijnen voor woningbouw migrantjes.

  3. Mistgabel

   Waarom verandert u trouwens van naam?

   1. Nostradamus

    Waarom spreek je een pëdó aan met u?

    1. Mistgabel

     Probeer met al het taalgeweld hier een beetje netjes te blijven.

     1. Nostradamus

      Met bepaalde types hou je dat hier niet lang vol. En sinds Albert (voorheen Emile en nog een dozijn andere namen) zich positief uitsprak over pédófilíé, is hij/het iedere vorm van respect kwijtgeraakt. Ik gun hem wel en poosje gevangenisstraf. Dan kan hij kennis maken met Bubba maar ergens vermoed ik dat hij Bubba al kent.

     2. usb3.0

      En met jou gunnen vele hem een transparante gevangenisstraf, dat tamil even weet hoe 100% van de gevangenen over pedöfilie denken, tamil is het laagste van het laagste..

    2. Mistgabel

     Ben hier pas, ken jullie vetes nog niet zo.

     1. usb3.0

      tamil is een ranzige pedöfiel die zijn geestesziekte geaardheid noemt dit rechtvaardigt en bestempeld als legaal.
      tamil vindt sëks met kinderen aandoenlijk.
      Dat je even weet met welke zieke geest je te maken hebt als je in gesprek zou willen gaan met tamil (albert egberts)

     2. Albert Egberts

      Usb houdt het niet langer en laat zijn pédofiele ontlasting weer lopen.

      Meestal houdt hij het overdag nog wel vol maar in de avond wordt de drang altijd te groot en begint hij weer over seks met kinderen.

      Hij denkt dat het projecteren van deze verwarrende gevoelens op anderen hem helpt in zijn geaardheid. Dat is niet zo, hij kan beter passende hulp zoeken.

    3. Mistgabel

     Of het klopt weet ik dus niet, maar ben sowieso tegen p*do’s, das inderdaad het laagste van het laagste soort.

     1. usb3.0

      Iedereen hier is natuurlijk tegen pedö’s, behalve tamil die vergoelijkt het.
      tamil is het type die pedöpartijtjes als martijn een aanwinst vinden in onze maatschappij.
      tamil probeert in zijn paniek alles om te draaien maar hier zijn een paar uitspraken van tamil (geplaatst onder zijn vele nicks) die er niet om liegen.

      Emile Takma (29-7-2021)
      Pédofilie is ook legaal.

      h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021 … nt-1486770

      ABrander (Tengo etc.) schreef: “Hoewel velen bij deze uitspraak begrijpelijk gemengde gevoelens en mogelijk verontwaardiging zullen ervaren meen ik toch dat het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is dat men zich niet door primaire gevoelens heeft laten leiden maar door een zorgvuldige afweging van de grondrechten. Het recht van vereniging is een belangrijke pijler van onze rechtsstaat en het is zeer goed dat de rechter dit (pe̵do-vereniging Martijn) het gewicht gegeven heeft dat het toekomt.”

      h**p://www.wspforum.nl/wsp/viewtopic.php?f=2&t=2783

      Hieronder de vereenvoudiging van W̲̲i̲̲m̲̲’s (lees: tamil) citaat:

      – De uitspraak van de rechter zorgde volgens W̲̲i̲̲m̲̲ voor gemengde gevoelens.
      – De uitspraak van de rechter zorgde volgens W̲̲i̲̲m̲̲ mogelijk voor verontwaardiging.
      – W̲̲i̲̲m̲̲ vindt het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is.
      – De rechter heeft zich volgens W̲̲i̲̲m̲̲ niet door primaire gevoelens laten leiden.
      – De rechter heeft zich volgens W̲̲i̲̲m̲̲ laten leiden door zorgvuldige afweging van de grondrechten.

      – W̲̲i̲̲m̲̲ vindt dat het recht van vereniging een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.
      – W̲̲i̲̲m̲̲ vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens W̲̲i̲̲m̲̲ toekomt.

      *dit = het recht van vereniging van de pe̵do-vereniging Martijn.

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~tamil~

     2. Nostradamus

      Bravo usb3.0! 🤘🏻👍🏻👍🏻👊🏻

  4. ElGuapo

   Ik zie dat domme kwakma weer niks te melden heeft.

  5. vlekkenoplosser

   ik zie dat de strónt vlé®k weer niets te melden heeft en tevens vergeet de bal te spelen. De strónt vlé®k is dan ook een hufter pur sang .

 2. Cootje

  Ik denk en ik verwacht een uitermate uitstekend antwoordt van onze huis specialist de gehandicapte mongool , is uitstekend geprepareerd met zulke complexe materie , heeft verstand van koeien dus hij heeft vast een oplossing voor dit vraagstuk

  1. LifeBuddy

   Engberts de zaadproleet heeft alleen verstand van en voor kinderen.

  2. Cootje

   En daar is hij al , gemotiveerd tot op het bot / uitermate gemotiveerd op haar vraagstukken die hij van uit zijn rolstoel graag beantwoord , zij is al beantwoord op haar koeien vragen , maar van de taliban weet hij alles , is een verplegende organisatie die graag alles nog in klederdracht doet . Hij is gespecialiseerd in deze moeilijke materie , misschien dat het even duurt dan zit hij op het potje

   1. usb3.0

    Je wordt op je wenken bediend Cootje, het mooie is dat je hem iedere keer terugslaat in een hoek

   2. ElGuapo

    Kwakma het walgelijk dampende hoopje dat denkt alles te weten maar in de praktijk een zielige nietsnut is die nooit wat heeft bereikt of zal bereiken.
    Als kwakma niet zo’n vreselijk ding zou zijn zou men wellicht nog medelijden hebben met dit gedrocht.

    1. AIbert Egberts

     Ik zit inderdaad de hele dag mijn tijd te verdoen hier. Maar ik heb niets anders meer. DDS is het enige in mijn leven wat mij nog enigzins vreugde brengt.

     1. ElGuapo

      Fijn dat je toch af en toe eerlijk bent.

 3. HD

  Niet! Die screening is er niet.
  Maar laten we hopen dat als er gajes tussen het gajes zit ze hun geliefde hobby’s op het Binnenhof uit gaan beoefenen.

  1. Nostradamus

   Liever niet. Dan pakken ze helaas de verkeerde. Dhimmi’s66 worden over het algemeen met rust gelaten. Dat zijn voor de middeleeuwse religieuzen de nuttige idioten.

 4. Pieter48

  Men krijgt langzaam het idee dat de Nederlanders meer gebaar zijn bij mevrouw Van der Plas dan aan de super hoog opgeleide mevrouw Kaag. Die niet of weinig begaan is met de gewone burgers van ons land.En een totaal ander plan met ons land heeft dan wij ons voor kunnen stellen. Van alles meer.Meer klimaat waanzin. Meer macht naar Brussel. Meer intocht der gelukzoekers. Meer diversiteit onzin. Meer geld naar bodemloze putten.Het liefst in verre landen.Stop het Kaag en Rutte regime.

 5. sonny

  Binnenkomende Afghanen screenen?
  Onmogelijk, iedereen mag in het vliegtuig stappen, immers men wil niet het risico lopen dat een enkele echte vluchteling wordt vergeten!
  Het is prima dat de Taliban het vliegveld bewaakt, anders raken de COA’s weer tjokvol!
  Vol is vol!
  Alle machtsfactors in de zandbaklanden moeten deze mensen-export in de kiem smoren!

 6. Paardenmiddel

  “Hoe zorgen we dat de taliban niet binnenkomt”…nou door screening.
  En wat de afgaan daarna doet met zijn vrije tijd…alles is mogelijk.
  Typisch weer de linksclub.

  1. Monty

   Hoe en waar kunnen we het beste terroristen bestrijden ………?
   Daar waar ze vandaan komen, wat we de afgelopen 20 jaar hebben gedaan.

   Sommige mensen zien liever dat we in onze steden strijden met terroristen met als gevolg slachtoffers in onze straten.

   Afghanistan zal weer een broeinest worden van extremistische terroristen.
   En die houden we niet tegen door de ‘koran te verbieden en alle moskeeën te sluiten’.

   Die moet je op hun eigen bodem uitroeien.

 7. Aborifa

  Het ging over mevrouw BBB. Maar snel worden alle pijlen gericht op de heer Egberts, waarbij veel vieze woorden worden gebruikt. De beoogde discussie koopt daardoor dood.

 8. J. Punt

  Die worden wel onder de duim gehouden door onze activistische feministen die elke dag bléren vanuit hun subsidie grotjes dat anderen het allemaal anders moeten doen. Daarna snel weer klagen over hun elektriese baboe bakfiets waarmee ze de stad terroriseren. Kortom: Niet Te Bepalen Nuttig Bezig Zijn!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.