Taliban houdt persconferentie, spreekt over vrede, stabiliteit, vrije media en werkende en studerende vrouwen

Taliban hielden zojuist hun eerste persconferentie. Ze spreken over vrede, stabiliteit, vrije media en zelfs werkende en studerende vrouwen. ‘We willen vrede en stabiliteit’, is de boodschap.

De Taliban lijkt precies de juiste woorden te zeggen die ze in het Westen graag willen horen. Ze spraken over vrede, stabiliteit, vrouwenrechten en vrije en onafhankelijke media, meldt RTL Nieuws. Natuurlijk moet dat allemaal wel binnen de kaders van islamitische regels, dus zit er wel een addertje onder het gras.

Het heeft er alle schijn van dat de Taliban met deze persconferentie wil voorkomen dat het Westen opnieuw intervenieert in hun land. Ze staan immers op het punt om de volledige macht in handen te krijgen, dus geef ze eens ongelijk.

Maar als we het nog steeds over dezelfde Taliban hebben als van de jaren ’90, dan kun je er donder op zeggen dat er van die mooie woorden in de praktijk niets terecht zal komen. Het is naïef om te denken dat de Taliban wezenlijk is veranderd, ze hebben hooguit geleerd van het verleden.

Wellicht zijn ze in de veronderstelling dat als ze iets van een streng islamitische staat op willen richten, ze toch enigszins zullen moeten meebewegen met de rest van de wereld. Dat betekent in ieder geval de schijn ophouden dat het in het land lang niet zo erg zal gaan zijn als iedereen vreest. Als de aandacht dan eenmaal ergens anders op is gericht, dan kan men in principe doen wat men wil.

Het enige wat daar voor nodig is, is zorgen dat sterkere landen op één of andere manier afhankelijk worden van Afghanistan. Saoedi-Arabië heeft wat dat betreft geluk met olie, waardoor niemand het land te hard aanpakt. En Noord-Korea gedijt ‘goed’ door het dreigen met nucleaire wapens, waardoor het een geopolitiek conflict zou kunnen veroorzaken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Taliban is waarschijnlijk ademruimte voor zichzelf aan het creëren in Afghanistan om ook zo’n strategische ‘verstandhouding’ op te kunnen zetten. Mogelijk heeft China wel interesse in de grondstoffenreserves van Afghanistan. Een citaat uit dit NOS-artikel: “Volgens een memo van het Pentagon heeft Afghanistan de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot het Saudi-Arabië van lithium, de grondstof voor batterijen van onder meer mobieltjes en laptops. Ook zijn er grote hoeveelheden kobalt, ijzererts, koper en goud ontdekt. Volgens generaal David Petraeus is er sprake van een “ontzagwekkende potentie”.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Monty

  ”spreekt over vrede, stabiliteit, vrije media en werkende en studerende vrouwen”

  Trump zal hun woorden wel geloven.

  1. usb3.0

   monty verdedigt de islam, deze satanische ideologie is zijn kindje

   1. Mr.blauw.sky

    Nou jij liegt anders zo vaak tegenwoordig dat het ook bijna satanisch wordt…

   2. Monty

    Aannames mannetje.
    Heb je je kistjes al gepoetst.

  2. Max Arnold

   Wat geloof jijzelf van hun woorden, Monty?

   1. Monty

    Niks, zij hebben wel bewezen dat hun woord niks waard is.
    Terwijl ze het volk terug willen gooien leven ze zelf in weelde.

    Erg hypocriet volk.

    1. Mr.blauw.sky

     Eens. Het is uitschot van de Islam.

     1. Mr.blauw.sky

      … het…

  3. leukeditter

   zeg gelijk ff dat Biden nu al slechter uit de bus komt dan Trump..wat een blunder

   1. Monty

    Van Trump omdat hij dit in gang heeft gezet of van Biden omdát hij het heeft afgemaakt?

 2. vlekkenoplosser

  hahahaha , we beginnen met huiszoekingen en verkrachtingen

  de strónt vlé®k en bukhol zeggen de taliban zijn geen barbaren !

  🤣😂🤣

 3. Beukman

  Ik vertrouw de Taliban voor geen cent met hun charmeoffensiefje.

  Niettemin komen ze een stuk professioneler en kosmopolitischer over dan een kwart eeuw geleden. Ze spreken Engels, hebben mobieltjes, durvern hardop te zeggen dat ze banden willen met de internationale gemeenschap, beloven de opiumproductie aan te pakken, verstoren de luchtbruggen niet die diverse landen hebben aangelegd om nog even snel mensen op te halen, etc.

  Tijdens die afgelopen kwart eeuw is er technologisch veel gebeurd: draadloos internet, sociale media, etc. Met name de jonge Afghanen in de stad zijn daar mee opgegroeid. Die geest kan niet meer zomaar in de fles.

  Platteland is een ander verhaal. De kloof met de stad is in Afghanistan erg groot.

  1. usb3.0

   Jawel beukhoër, jij bent een zeer warme pleitbezorger van de taliban

   1. Beukman

    Ik kan jou de taliban van harte aanbevelen, goddeloze Bus.

    1. vlekkenoplosser

     bukhol is inhoudelijk al uitgekakt met zijn domme gewauwel! game – set – match 3,0

  2. vlekkenoplosser

   wat een ontzettend dom gewauwel bukhol !

  3. Wally

   Afghanistan is alleen maar platteland man hou op met je dagdroompjes.

 4. StemPzeweg

  Ik zou niet weten waarom je ze niet kunt geloven. Ook de Taliban ontwikkelt zich met de tijd. Het volk in Afghanistan ziet de situatie heel anders als hoe wij de situatie daar aanschouwen. Geef ze een voordeel van twijfel zou ik zeggen

  1. Monty

   ”Geef ze een voordeel van twijfel zou ik zeggen”

   Nee.

 5. Wally

  En de npo en de linkse mens slikken het weer als zoete koek natuurlijk. Nee hoor, ze maken er echt een netjes land van. Tuurlijk, de sukkels die dat geloven zijn echt debiel.

 6. RvdBe

  De Taliban lijkt wel een woke partij gelijk aan groen links geworden te zijn incl homo,s met jurken en baarden.
  Moet welhaast het walhalla voor links worden, gauw emigreren dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.