De Jonge jaagt op artsen die “desinformatie verspreiden” over coronavirus of vaccins

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) van Hugo de Jonge heeft de afgelopen maand zo’n vijftig keer een corrigerende brief gestuurd naar artsen die “desinformatie” gaven over het coronavirus, of het vaccineren daartegen. Desinformatie over coronavaccins of het virus kan volgens demissionair zorgminister Hugo de Jonge “een gevaar zijn voor de volksgezondheid”.

Het is nogal ironisch dat De Jonge ineens zo fel tegen “desinformatie” van artsen ageert, aangezien hij gisteren zelf nog sprak over een “levensgrote kans” om ziek te worden als je niet gevaccineerd bent. Dat is net zo goed desinformatie en wakkert juist onnodige angst aan.

Naast het feit dat de IGJ vijftig corrigerende brieven heeft gestuurd, hebben ze ook tien keer een sanctie opgelegd. Het ging daarbij volgens de inspectie van De Jonge om artsen die door zouden zijn gegaan met het verspreiden van “desinformatie”. Als voorbeeld noemen ze “het betwisten van algemeen aanvaarde wetenschappelijke informatie, medicijnen propageren die afwijken van de professionele standaard of het actief ontraden van vaccinaties.”

Het vervelende is dat de IGJ behoorlijk algemene termen gebruikt en niet ingaat op wát die artsen dan precies hebben gezegd. Het actief ontraden van vaccinaties is namelijk helemaal niet iets wat actief indruist tegen “algemeen aanvaarde wetenschappelijke informatie” als het om kinderen gaat, bijvoorbeeld.

Als zoiets door de IGJ al wordt gezien als een uitspraak die een gevaar voor de volksgezondheid oplevert, dan zijn ze echt helemaal de weg kwijt. Zelf propageren ze eigenlijk ook desinformatie, want ze stellen dat “een hoge vaccinatiegraad belangrijk is om het virus in te dammen”. We weten, en dit geldt zeker voor de deltavariant, dat het coronavaccin voornamelijk de gevaccineerde beschermt tegen ernstige ziekte. Het doet vrij weinig om te voorkomen dat ánderen besmet raken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De IGJ lijkt dus een heuse klopjacht te zijn begonnen tegen artsen die het officiële verhaal (dat vol gaten en onzekerheden zit) in twijfel trekken. En natuurlijk zullen er vast figuren bijzitten die een klap van de molen hebben gehad en de raarste theorieën verspreiden, maar die voorbeelden van desinformatie noemen ze niet. Dit is gewoon hartstikke eng.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Nostradamus

  De grootste desinformatie verspreider en lobbylist voor de Big Pharma: Hugo-kijk eens naar mijn schoenen-bedankt voor je stem-dansen met Janssen-de Jonge

  1. Nostradamus

   Gelukkig beginnen er zich steeds meer af te vragen waarom niet eerst getest wordt op antistoffen bij mensen die prima zelf genezen van covid, vóórdat ze in aanmerking komen voor een vaccinatie. De EU alleen kan minimaal 90 miljoen tot een half miljard besparen op vaccinaties alleen.
   Daarnaast gaat het om nog 7,5 miljard andere wereldbewoners. Dan kan je in principe die bedragen 15 maal vermenigvuldigen. Echter geloof ik nooit dat de vaccinaties voor minimaal €15,- p/s verkocht worden in de armere landen.

 2. Albert Egberts

  De bewering dat de Inspectie Gezondheidszorg onder leiding staat van Hugo de Jonge is te stom voor woorden.

  1. Nostradamus

   Wiki: De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is een Nederlandse overheidsinstantie gevestigd in Utrecht. Het is een onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

   Hugo de Jonge
   Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, viceminister-president

   Onbeschrijfelijk DOM 😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣

   1. Nostradamus

    Oh en die Hugo, die je vaak in je linkerhand vasthoudtdtdtdt, valt weer onder Mark, die je met je rechterhand vasthoudtdtdtdt. Soms 💉 door links en soms 💉 door rechts.

  2. usb3.0

   Het zou mooi zijn als fascistische vaccinatiedrammer tamil dit even goed bekijkt.

   h**ps://www.blckbx.tv/videos/overheid

   1. Jack Flash

    USB @ Zou eigenlijk op TV moeten.
    Iedereen meteen genezen.

    1. usb3.0

     Precies maar dan doen ze natuurlijk (nog)niet…

     Ongehoord Nederland zou een mooie toevoeging zijn, die zenden dit soort dingen wel uit, als het goed is..

  3. ElGuapo

   Nieuwe vormen van domheid weer kwakma?

   1. september

    Die Takma Alberts kan gewoon niet lezen ,ik denk dat weer zijn ogen dichthad!!!

 3. Joko

  Nooit geweten dat Hugo naast de Kweekschool op de Universiteit was om zijn artsenbul te halen. Van sommige mensen is het verstand onmetelijk.

 4. Mistgabel

  Tja, als vaccinverkoper en angstaanjager moet je alles proberen de kop in te drukken. Hugootje denkt het zelfs beter te weten dan artsen, hilarisch toch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.