Kinderachtig kabinet laat festivals met beperkingen doorgaan: maximaal 750 negatief geteste deelnemers in open lucht

Tijdens het coronapersmoment heeft demissionair premier Rutte aangegeven dat evenementen tussen 14 augustus en 1 september ‘onder strikte voorwaarden en met beperkingen’ kunnen doorgaan. De voorwaarden slaan echter helemaal nergens op.

Het demissionaire kabinet is weer eens flink in de kramp geschoten met betrekking tot de coronamaatregelen voor festivals. Onderzoeken, onderbouwde adviezen en basale logica vliegen wederom achter elkaar het raam uit, want het kabinet weet het allemaal toch weer beter.

Evenementen mogen doorgaan, maar mogen maximaal 750 deelnemers toelaten in de open lucht. Want we weten allemaal dat het coronavirus je in de buitenlucht zomaar komt aanwaaien… En al helemaal als je er voor zorgt dat die mensen vooraf een coronabewijs hebben, want negatief getesten en volledig gevaccineerden op één hoop in de buitenlucht is natuurlijk vragen om problemen…

De Dagelijkse Standaard

Wat ook frappant is, is het feit dat er bij eendaagse festivals gewoon een limiet wordt gesteld aan het aantal deelnemers, terwijl bij winkels en horecagelegenheden werd gekeken naar oppervlak. Een festival op een enorm terrein mag dus straks evenveel deelnemers hebben als een festival op een locatie zo groot als de gemiddelde parkeerplaats.

Het demissionaire kabinet vertikt het nog steeds om de geldigheidsduur van negatieve testen te verkorten naar 24 uur. Dat zou namelijk het risico op besmetting daadwerkelijk kunnen beperken, maar dat is een logistiek probleem en daar is faalminister De Jonge niet zo goed in, zoals we hebben kunnen zien het afgelopen jaar.

Nu moeten die festivalorganisatoren maar zien of het financieel uit kan om slechts 750 deelnemers te hebben, anders heeft het natuurlijk alsnog geen zin. En dit roept natuurlijk ook de vraag op of festivals die om die reden niet door kunnen gaan, alsnog aanspraak kunnen maken op het coronafonds!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is weer puur wanbeleid vanuit dit demissionaire kabinet, waar niemand echt wat mee kan en waarvan de effectiviteit meteen weer ter discussie staat. Hoe krijgen ze het toch steeds weer voor elkaar…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Emile Takma

  Het Kabinet liet zich adviseren door deskundigen en Wout is geen deskundige.

  Ik bedoel maar.

  1. hansbetaalt

   Aldus iemand die denkt dat hij deskundig is.
   Word je nou nooit moe van jezelf? Er bestaat geen onderwerp waar jij niet deskundig in bent .

  2. Xyz1234

   Sprak de persoon met een grenzeloze angst voor vrijheid. Wat een treurig leven moet je hebben om altijd maar bang te zijn.

   1. Cootje

    Anders raakt hij zijn uitkering kwijt .

  3. Cootje

   We zijn zo blij met de tweede prik die Emile gehad heeft een paar weken geleden dat betekend dat hij de gezegende leeftijd heeft tussen 35/45/jaar en elke dag zijn de de overheid betaalde / baan / uitkering . Spandeert om zijn ongenoegen op dit forum 7 dagen in de week x 14/15 uur per dag , elke mening is er een maar mensen die niets bijdragen aan onze maatschappij en hun hand op houden kunnen niet hoog van de toren blazen , zijn nationale flapdrollen

  4. Cootje

   We zijn zo blij met de tweede prik die Emile gehad heeft een paar weken geleden dat betekend dat hij de gezegende leeftijd heeft tussen 35/45/jaar en elke dag zijn de de overheid betaalde / baan / uitkering . Spandeert om zijn ongenoegen op dit forum 7 dagen in de week x 14/15 uur per dag , elke mening is er een maar mensen die niets bijdragen aan onze maatschappij en hun hand op houden kunnen niet hoog van de toren blazen , zijn nationale flapdrollen

   1. Flengan

    BAM!

  5. Flengan

   “Ik bedoel”

   🙂

  6. usb3.0

   De term angststoornissen is bij tamil een belediging voor alle angststoornissen, tamil poept echt in z’n broek van angst en zijn smetvrees

 2. Cootje

  Enkele stukjes terug gelezen en onze werkeloze Emile was er weer vroeg bij ,,hij is uitmuntend in de Nederlandse taal , en geen werk handje ophouden en anders denkende de maat nemen , hij is al ruim 7 uur in de weer om een mening weer toegeven zonder een financiële bijdragen aan onze BV , dat noemen ze in het jargon klaplopers nietsnutten .

 3. LifeBuddy

  Takkeventje heeft alweer sLinkse commentaar, op de bovenstaande kop van Jutte.

 4. EmiIe Takma

  Ik lijdt een zinloos bestaan, waarin ik reageer op alles en nog, wat waarvan ik denk ook maar een beetje verstand van te hebben. Wout schrijft leukere stukjes dan ik en hij krijgt nog betaald ook.

  Ik bedoel maar.

  1. usb3.0

   Dat druk je dan nog genuanceerd uit EmiIe

  2. Flengan

   @EmiIe

   😉

 5. kattekop

  Het is gewoon staatsterreur.
  De bevolking blijven treiteren en verdelen.

 6. Emile Takma

  Het Kabinet is voorzichtig en terecht:

  “Door de flinke stijging van het aantal besmettingen een paar weken geleden, zijn er op dit moment 135 covid-patiënten in het ziekenhuis opgenomen in de regio Amsterdam, waarvan 36 op de IC. In 80 tot 90 procent van de gevallen gaat het om mensen die niet gevaccineerd zijn. En het zijn nu ook vaak jongeren die ernstig ziek zijn.”

  ht.ps://www.nhnieuws.nl/nieuws/289787/amsterdamse-ziekenhuizen-lopen-langzaam-weer-vol-met-covid-patienten

  1. usb3.0

   Angstprediker tamil krijgt zijn angststoornissen niet onder cöntröle zelfs niet na verhoging van zijn toch al zeer zware medicatie door zijn huisarts

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.