Klimaatpaus Ed Nijpels wil dolgraag dat Rutte met GL en PvdA om tafel gaat: ‘Over inhoud onderhandelen voordat je partijen uitsluit’

VVD’er en zelfverklaard klimaatapologeet Ed Nijpels is van mening dat je niet zo maar partijen moet uitsluiten van regeringsdeelname. Opmerkelijk genoeg zegt hij dit nadat het nieuws bekend is geworden dat Rutte toch wél om tafel gaat met GroenLinks en de PvdA. Nijpels zegt, terecht, dat je eerst over de inhoud moet praten en dan pas kan kijken met wie je wel of niet doorgaat. Opmerkelijk genoeg was hij nergens te bekennen toen rechtse partijen als de PVV of JA21 werden buitengesloten. Zal wel met het klimaat te maken hebben…

Ed Nijpels heeft eerder formaties geleid voor de VVD, tot tweemaal toe ging het razend snel. De huidige formatie duurt al langer dan 150 dagen. Volgens Nijpels komt dit omdat men niet op de inhoud met elkaar in gesprek gaat. Nijpels verhaal snijdt hout, ware het niet dat zijn verhaal wel heel goed aansluit bij zijn droom voor een extreem klimaatkabinet. Toen de PVV meermaals werd uitgesloten hoorden we de VVD’er niet. Nu de twee pro-klimaatpartijen mogelijk aanschuiven laat Nijpels wél ineens van zich horen.

De formatie duurt nu al bijna een half jaar, de impasse lijkt te zijn doorbroken. Maar de vraag is wat er in de volgende fase gaat gebeuren. Rutte zal natuurlijk alles doen om zelf enkele sleutelposities in bezit te krijgen. Het kan hem weinig schelen als dat met een dure prijs komt; de linkse partijen willen natuurlijk het klimaatvraagstuk dicteren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Rutte had de kans om rechtse partijen langer in de race te houden bij de formatie, helaas heeft hij voor hen de deur gesloten. Nu zitten we opgescheept met twee linkse splinterpartijtjes, die ondanks hun geringe grootte straks wel een peperduur klimaatbeleid gaan doorvoeren. Praten over de inhoud is belangrijk, zeker in de verkennende fase. Het gaat nu al niet meer om de inhoud, maar over wie welke machtsposities behoudt. Rutte weet dat als geen ander.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Emile Takma

  Nijpels is een verlichte VVD-er die de noodzaak van een krachtig klimaatbeleid inziet. Hij heeft veel gedaan voor het agenderen van dit vraagstuk en het draagvlak ervoor binnen de VVD enorm weten te vergroten. Ook is hij een van de architecten van het klimaatakkoord, een knap stukje polderbeleid.

  Nijpels zal ook snappen dat deelname van met name Groen Links aan het kabinet van essentieel belang is voor het realiseren van de ambitie van Rutte om met klimaatbeleid in Europa een leidende rol te gaan nemen.

  1. Mistgabel

   Rot toch op met die communistische Groenlinks met hun terroristische bewegingen BLM en Antifa.
   Waren gezien de verkiezingen door het Nederlandse volk uitgekotst en afgestraft.
   Schande als die net als de PvdA in het kabinet zouden komen.

  2. ElGuapo

   Dat kwakma zo’n beeld heeft van Nijpels laat goed zien hoe ver hij de weg kwijt is.

  3. usb3.0

   Nee tamil, edje is net zo geestesziek als jij

 2. vlekkenoplosser

  deze imbiciel moeten ze opsluiten en de sleutel weggooien. Het regentengedrag van dit varken is met geen pen te beschrijven. Zijn zwembad in zijn oude huis stoot meer CO2 uit dan het hele dorp waar dit varken woonde !

  p.s duizenden miljarden investeren om de CO2 uitstoot met 0,00000001% te verlagen op de wereldwijde uitstoot bedenken alleen krankzinnige. Zie het krankzinnige commentaar van de strónt vlé®k.

  Zit nog steeds op een onderzoek te wachten waar onomstotelijk de relatie klimaatverandering – CO2 uitstoot wordt aangetoond. Gelet op de taal van de klimaatfascisten zal dit waarschijnlijk nooit gebeuren omdat met grote waarschijnlijkheid dit onderzoek niet bestaat, aannames , aannames , aannames

  1. Emile Takma

   imbeciel

   1. Mistgabel

    NIJPELS WILDE P*D*FILIE LEGALISEREN

    1. Emile Takma

     Pédofilie is nooit strafbaar geweest en hoeft dus ook niet te worden gelegaliseerd.

     1. vlekkenoplosser

      quote Emile Takma 2 minuten geleden Beantwoorden
      Pédofilie is nooit strafbaar geweest en hoeft dus ook niet te worden gelegaliseerd. end

      pardon !

      quote Op ontucht met een minderjarig kind is een gevangenisstraf gesteld van maximaal 12 jaar wanneer het gaat om een kind dat jonger is dan 12 jaar. Bij ontucht met minderjarige kinderen tussen de 12 en 16 jaar geldt een maximum gevangenisstraf van 8 jaar. … dat de maximale gevangenisstraf met een derde kan worden verhoogd. end

      imbiciele strónt vlé®k !

     2. ElGuapo

      Kwakma is z’n seksualiteit weer met hand en tand aan het verdedigen.

     3. Emile Takma

      “Op ontucht met een minderjarig kind is een gevangenisstraf gesteld van maximaal 12 jaar wanneer het gaat om een kind dat jonger is dan 12 jaar.”

      Klopt als een bus, Vlekkenoplosser, maar pédofilie is niet strafbaar.

      Wist je dat verkrachtingsfantasieën van heteroseksuelen ook niet strafbaar zijn?

     4. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k is een gevaar voor de maatschappij en zou een kamertje in het PBC verdienen ! (zonder internet aansluiting 🙂 )

     5. ElGuapo

      Is het pbc wel een goed optie?
      Daar gaan misschien wel teveel verwarde jonge mannen heen dus dat zou meer een paradijs voor hem zijn.

     6. Mistgabel

      Nijpels pleitte er in 1978 voor dat het verbod op seksuele relaties met minderjarigen uit het wetboek van strafrecht zou worden gehaald en dat kinderen zelf zouden mogen kiezen of ze seksuele relaties met volwassenen zouden willen aangaan

      h*tps://nl.wikipedia.org/wiki/Ed_Nijpels

      Hij is in ieder geval het laagste van het laagste soort.

     7. Cootje

      De Nijpels is net als loek Hermans in staat om zijn moeder te verraden om zijn broodwinning veilig te stellen , deze mafkees heeft gelukkig geen invloed meer in de VVD politiek , en klimaat is na de 5 de golf Corona en zijn economische sporen geen item meer in Europa , de gigantische inflatie met de torenhoge staatsschulden kan het klimaat gestolen worden behalve voor de autistische GroenLinks groep met 8 hele zetels in ons parlement .

     8. Emile Takma

      “Nijpels pleitte er in 1978 voor dat het verbod op seksuele relaties met minderjarigen uit het wetboek van strafrecht zou worden gehaald en dat kinderen zelf zouden mogen kiezen of ze seksuele relaties met volwassenen zouden willen aangaan”

      Ja, in die tijd was een breed gedragen opinie. Pas vanaf de 80-er jaren, en beïnvloed door de kindermisbruikschandalen zoals de Dutroux-affaire veranderde de opinie en werd gewezen op de fundamentele ongelijkwaardigheid van seksuele relaties met kinderen. Om die reden werden de wetsregels niet aangepast en de straffen verhoogd.
      Een gevalletje voortschrijdend inzicht, zullen we maar zeggen.

      In onze tijd is seks met kinderen streng verboden en is de maatschappelijke druk om kindermisbruikers (die overigens ironisch genoeg overwegend geen pédofielen zijn) stevig toegenomen. Los van de vaak hetzerige en hysterische toonzetting en kwalijke praktijken van ‘pédojagers’ is een scherpe afwijzingen van seks met kinderen natuurlijk een belangrijke verworvenheid in onze beschaving.

     9. Harry Haller2

      Takma heeft gelijk maar hij wil -om verder te kunnen te sarren en zuigen- niet duidelijk maken wat hij bedoelt.

      Ped0filie is een omschrijvend begrip, een term, een aanduiding, slechts een woord. En het gebruik van een term kan nooit strafbaar zijn.

      Het in de praktijk brengen van ped0filie is uiteraard wel strafbaar. Dus: een ped0fiel die het laat bij louter fantasieen is niet strafbaar. Hij is pas strafbaar als hij een minderjarig kind verleidt en seksuee’l misbruikt.

     10. vlekkenoplosser

      op het topic , het klimaat , heeft de strónt vlé®k weinig in te brengen.

      Het verdedigen van legalisering van pédófilie kan rekenen op fanatieke steun van onze huispédó. Aandoenlijk !

     11. Emile Takma

      “Takma heeft gelijk maar hij wil -om verder te kunnen te sarren en zuigen- niet duidelijk maken wat hij bedoelt.”

      Dank voor de toelichting heer Haller. Ik heb dezelfde toelichting hier zeker al drie keer gegeven maar het wil niet doordringen tot de houten koppen van sommigen hier, mogelijk ook omdat ze inhoudelijke argumenten zelden doorgronden en links nooit lezen.

     12. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k probeert te verkondigen dat pédófielen fantaseren over seks met kinderen met en foto van een Lamborghini in de hand .

      Je bent volledig gestoord strónt vlé®k

   2. vlekkenoplosser

    dat ben je zeker strónt vlé®k

    1. GvdGvd

     Vandaar dus die bewondering van Takma naar Ed Nijpels. Maar dat zal hij vast niet toegeven.

   3. ElGuapo

    Het was met niet bekend…..

   4. Stopperspil

    Inderdaad, Nijpels in geen “imbiciel”, hij is wel een pure opportunist (goed geschreven?). Hij gaat zonder principes voorop bij het gedram over het klimaat. Dat is nu eenmaal zijn baan. Als hij was ingehuurd door een organisatie die bijvoorbeeld voor kernenergie is dan zou hij elke dag in het nieuws zijn om de bouw van een aantal kerncentrales te bepleiten. Nu worden voorstanders hiervan aan de klimaattafel geweerd. Hij omringt zich met louter clubjes die het met hem en met elkaar eens zijn, veelal gesteund met geld uit de Postcodeloterij.

    1. Mr.blauw.sky

     Hij lijkt waratje wel op Boris Johnson…

 3. Mistgabel

  Die kneus was ook van die zure regen hoax.

 4. Eertienator

  Alle klimaat gerelateerde onzin is een hoax.

  Propaganda (mind contrøl)werkt

  1. Emile Takma

   Dit soort rabiate onzin went nooit.

   1. ElGuapo

    Kwakma gebruikt een duur woordje om toch nog een beetje intelligent over te komen aangezien hij inhoudelijk niks te melden heeft.

    1. Mr.blauw.sky

     ? No te conoces la palabra rábia ?

     1. ElGuapo

      Po*pfontijntje weer aangezet blueballs?

    2. Cootje

     Volgens mij is hij dat ook wel , maar fysiek heel erg beperkt is toch al ruim constant 8 uur aanwezig op dit forum en heeft nog 6/7 uur voor de boeg , waarschijnlijk al een keer op het potje gezet en rond 7 uur de tweede ronde , de schade bij een persoon tussen de 35 / 45 moet heel groot wezen , en daarom maar in de waan laten onze gehandicapte beterweter .

     1. Emile Takma

      Heeft de wijkzuster je weer van de klaverjasclub naar huis gereden, dikke Co? Nu weer niet zo gek doen met de jonge jenever, oude baas.

     2. ElGuapo

      Poging tot humor weer?
      Alleen je domheid en die van je alterego’s is hilarisch kwakma.

     3. Cootje

      Ik ben lekker wezen uit eten en geniet met volle teugen , en jij kan de beweringen hele dag hier aanwezig 7 dagen elk uur en de tweede inenting half juni dan kan je uitrekenen dat je tussen de 35/45 bent en je mag proberen met dikke Cootje ik voel mij er goed bij en geniet van mij leven en van mij centen helaas als je 4x 3 weken op vakantie gewend bent en sins maart verleden jaar niet meer weg en opgescheept met vouchers , kan ik je overtuigen dat ik de tweede prik in half mei , en met een gezonde leeftijd van 73 jaar jou vierkant uitlacht , er is namelijk geen mens die zoveel uren aanwezig kan wezen elke dag op die leeftijd op dit forum zonder een uitkering , en dan mag je de boel verdraaien , klaverjassen , maar met jou leeftijd ben je een zielenpoot hersens zijn goed dus zwaar gehandicapt , en die dwarslaesie zit aardig in de beurt. Maar touw is er genoeg je kan ook wachten op de D66 wil op voltooid leven. Uitzichtloos is het een oplossing

     4. ElGuapo

      Genieten zolang het kan Cootje.
      Laat schlemieltje maar dom l*llen.

     5. Poemien Noegien

      “( . . . ) dan kan je uitrekenen dat je tussen de 35/45…”

      Nee Cootje, de forumhufter is rond de 63 jaar.

     6. usb3.0

      tamil is vooral geestesziek

     7. Emile Takma

      De oude Co is behoorlijk obese en behoort dus tot de risicogroep van Corona. Op de IC maakt hij als dikke bejaarde natuurlijk geen schijn van kans.
      Hij is opmerkelijk dom en laaggeletterd maar tot mijn genoegen liet hij zich toch vaccineren.
      Dat valt me van die sukkel dan toch weer mee.

     8. usb3.0

      Geesteszieke imbeciel tamil, is juist de aanleiding dat mensen op de ic’s terecht komen, tamil is een serieus gevaar voor alle mensen, sws zijn gevaccineerden een gevaar in onze maatschappij, het feit dat ze geen idee hebben met wat ze zich hebben laten injecteren 🤦🏻‍♂️

    3. september

     Zegt maar ook kwakma met zijn vele namen

   2. Mistgabel

    Inderdaad die klimaat onzin went nooit.

    Gelukkig gelooft op een paar mensen die oxazepammetjes moeten slikken geen hond in.

 5. vlekkenoplosser

  quote Emile Takma 52 minuten geleden
  “Op ontucht met een minderjarig kind is een gevangenisstraf gesteld van maximaal 12 jaar wanneer het gaat om een kind dat jonger is dan 12 jaar.”

  Klopt als een bus, Vlekkenoplosser, maar pédofilie is niet strafbaar.

  Wist je dat verkrachtingsfantasieën van heteroseksuelen ook niet strafbaar zijn? end

  wat doen pédófielen dan strónt vlé®k om hun fantasieen te praktiseren ? moet jij weten als expert. Je bent een dom adept

  1. usb3.0

   Vergis je niet hoor Vlekkenoplosser, tamil is een vuile vieze gore smerige ranzige pedöfiel, die zijn ziekte geaardheid noemt en dit rechtvaardigt als legaal.

   1. Emile Takma

    De arme usb ziet weer een kans om over het onderwerp te praten waar zijn hoofd manisch gekmakend van vol is.
    Ik herhaal mijn advies, arme sukkel, zoek passende hulp.

   2. Poemien Noegien

    Aldus de zuigende parasiet.

 6. Tommy76

  De aarde warmt op en de aarde koelt vervolgens weer af. Dat is altijd al zo geweest. Het enige wat er nieuw is is dat mensen als Nijpels er nu hun zakken mee vullen. Zelfde verhaal als met Timmermans en dat klimaatmeisje.

  Simpele zielen zoeken een idool of een nieuwe ‘god’. Deze simpelen beschrijven Ed Nijpels dan als een ‘verlichte geest’. Het klimaatmeisje zien zij dan ook als de nieuwe messias.

  1. Emile Takma

   “ De aarde warmt op en de aarde koelt vervolgens weer af. Dat is altijd al zo geweest. ”

   Aldus de klimatoloog Tommy.

   1. vlekkenoplosser

    en de wetenschappelijke literatuur strónt vlé®k !

    google kan je verlossen van klimaatfobie. Je kan ontdekken dat je angsten volledig ongegrond zijn en slechts aansluiten bij een verdienmodel strónt vlé®k

    1. Emile Takma

     Op welke wetenschappelijke literatuur doelt Vlekkenoplosser?

     1. ElGuapo

      Daar komen de domme vragen weer.

     2. Tommy76

      Emile… Ik merk dat je nog niet het ‘verlichte niveau’ van je idool Nijpels hebt bereikt.

      Ed weet namelijk wel dat de aarde constant opwarmt en afkoelt. Iedereen weet dat…

      De wetenschappers denken dat een snelle klimaatverandering de reden is dat de dino’s zijn uitgestorven.

      Sorry knul. Je kan leuk schrijven maar kennis heb je niet echt.

     3. vlekkenoplosser

      de literatuur die jouw gewauwel volledig ontkracht !

     4. Emile Takma

      Welke literatuur is dat, Vlekkenoplosser? Of hoop je dat die wetenschappelijke literatuur ergens wel zal bestaan?

      🤓

     5. Poemien Noegien

      In gesprek gaan met de forumhufter staat gelijk aan zijn reacties.

   2. Tommy76

    Emile… Toen de Dino’s op aarde rondliepen was het erg warm op de aarde.

    Dat zeggen de wetenschappers en niet ik. Ik zou niet durven…

   3. dinaro

    Volgens onze huis Klimatoloog Emile Takkema

 7. Duckday

  Die is volledig de weg kwijt. Zakken vuller eerste klas waar heeft deze mislukkeling nu verstand van JA HET LAND NAAR DE KLOTE HELPEN.vRIENDJES HELPEN VRIENDJES AAN DIK BETAALDE BANEN. De VVD gaat graag met de communistische Groenlinks met hun terroristische in zee ALLEEN al voor de macht. Is de PARTIJ VV* onder Rutte nog te vertrouwen nu dat ook Nypels zich heeft aangesloten Angst om de macht te verliezen en dat er straks een hoop puinzooi naar buiten komt.

 8. RvdBe

  Hebben ze die verlepte vvder ook weer opgegraven?
  Dat die nog aandacht krijgt.

 9. macsjang

  Het zóveelste hersenspinsel van flappie flapdrol. Feeling met de samenleving al héél lang geleden kwijt geraakt.

 10. dinaro

  Tuurlijk heeft die stelling te maken met die klimaat waanzit.
  Die Nijpels vult alleen z’, eigen zakken en die van zijn holmaten!!
  Die Landverrader.

  waanzin……correctie

 11. HD

  Helaas heb ik dat gezwam op die linkse BNR aan moeten horen, dat deze landverrader nog vrij rondloopt en z’n zakken vult met belastinggeld is ongelofelijk.

 12. Joko

  “VVD’er en zelfverklaard klimaatapologeet Ed Nijpels is van mening dat je niet zo maar partijen moet uitsluiten van regeringsdeelname.” Pardon? Een groot deel van de kiezers is uitgesloten door de partij van Nijpels. Hoe hypocriet kun je zijn?

 13. KippiX

  Ed Nijpels de man die in 1978 de leeftijdsgrens om seks met volwassenen te hebben te verlagen van 16 naar 12 jaar!!!
  Wat is het toch een fijne vent die Ed.

  1. usb3.0

   Precies die Edje

 14. KippiX

  Ed Nijpels de man die in 1978 de leeftijdsgrens om seks met volwassenen te hebben wilde verlagen van 16 naar 12 jaar!!!
  Wat is het toch een fijne vent die Ed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.