Martin Bosma (PVV) legt hypocrisie GroenLinks bloot: ‘Ze schreeuwen om diversiteit, maar eigen bijeenkomsten zijn 99,9% blank’

PVV-Kamerlid Martin Bosma heeft genoeg gehad van de hypocrisie van GroenLinks. De partij schreeuwt haast dagelijks om de invoer van allerlei quota om diversiteit te bevorderen, maar ondertussen is de partij zélf enorm blank. Bosma meent dan ook dat “die veelbezongen “diversiteit” is vooral voor de anderen.”. Het diversiteitsgedram van GroenLinks is met name voor de bühne bedoeld. 

Gisteren kwam de partijelite van GroenLinks bijeen om te praten over een mogelijk links blok in het nieuwe kabinet. Als het aan de partij ligt moet de toekomst nog ‘diverser’ zijn en onder andere quota zijn de manier om die diversiteit af te dwingen. PVV’er Martin Bosma ergert zich enorm aan GroenLinks, de partij heeft altijd de mond vol van quota en streefgetallen. Ondertussen is de partij zelf één grote blanke enclave. Ze zijn nu niet bepaald het voorbeeld van ‘diversiteit’.

Ze willen in heel Nederland ‘diversiteit’ afdwingen maar zelf zijn ze alles behalve divers. Misschien dat de partij de felbegeerde quota alvast kan invoeren in haar eigen partij.

Bosma’s collega Harm Beertema haakt hierop in door te wijzen op de achterban van GroenLinks. Die veelal bestaat uit gegoede mensen die in peperdure, blanke wijken wonen. Zelf staan ze achter een ruimhartig asielbeleid, want ze weten toch wel dat de grote azc’s niet in hun veilige wijken worden geplaatst. Ook zij menen dat de diversiteit, op basis van afkomst en kleur, moeten worden vergroot. Ondertussen wonen ze zelf op de minst diverse plekken van Nederland.

Martin Bosma uit terechte kritiek op GroenLinks

En dat is nu net het probleem met vele GroenLinksers, ze hebben de mond vol van diversiteit, racisme en klimaatproblematiek maar zelf willen zij niet inleveren op hun leuke levensstijl. De recente windmolengekte in Amsterdam is daar een goed voorbeeld van. Jarenlang stond GroenLinks, en de achterban, op de barricades om Nederland dwangmatig vol te bouwen met windmolens.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nu de grote windparken ook in de achtertuinen worden geplaatst van GroenLinksers blijken velen zogeheten NIMBY’s (Not In My Backyard) te zijn. Vele GL-kiezers zijn allemaal pro-klimaat en -migratie totdat het hun eigen omgeving betreft. Wat nogal hypocriet is. Terecht dat Martin Bosma flink wat kritiek levert op deze houding.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. vlekkenoplosser

  OEI , AUW , BAM . GAME – SET – MATCH

  1. Fortiori

   Striptaal?

   1. vlekkenoplosser

    politiek is een stripverhaal met papieren helden die nietsnutten blijken in het echte leven wijsneus

    1. Fortiori

     Ik bedoel er niets mee, @ k2r. Ik ben een verzamelaar.

 2. Albert Egberts

  Ik ben het eens met het pleidooi van Bosma om de diversiteit van de kandidatenlisten van politieke partijen te vergroten.

  1. vlekkenoplosser

   De hypocriete strónt vlé®k heeft niets begrepen van het pleidooi van Bosma getuige zijn gewauwel ! De t@rrél is dan ook van hetzelfde hypocriete soort als het politieke schorem waar Bosma over praat.

  2. AIbert Egberts

   Kandidatenlijsten.

   1. vlekkenoplosser

    lang geduurd die correctie strónt vlé®k , hoe vaak heb je het overnieuw gelezen ?

    1. Albert Egberts

     Even opletten, Vlekkenoplosser, AIbert is wat anders dan Albert.

     1. usb3.0

      Nee tamil, AIbert en Albert zijn wél goeie

    2. AIbert Egberts

     Maar je hebt gelijk, beste Vlekkenoplosser.

     1. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k is als taalnazi gezakt das duidelijk !

     2. AIbert Egberts

      Je hebt wederom gelijk, Vlekkenoplosser.
      Dit zal mij er echter niet van weerhouden om anderen te verbeteren en belachelijk te maken om hun taalfouten.

     3. september

      Deze Albert is wel genoeg in tegenstelling tot deze AIbert.,opletten op het verschil

 3. Branzino

  Ik vind het wel een interessante vraag wat Bosma zelf nu van GL verwacht. Misschien, dat ze haar eigen standpunt ook in de eigen praktijk brengt en een groep gekleurde mensen onder dwang lid maakt van GL, bij congressen en ledenbijeenkomsten van huis ophaalt, onder begeleiding voor iedereen zichtbaar in de zaal zet, speeches schrijft en die door een gekleurd lid laat voorlezen? Kortom, ziet Bosma Noord-Koreaanse situaties voor zich.

  Ik ben er 100% van overtuigd, dat GL graag alle gekleurde Nederlanders als lid wil inschrijven. Ik ben er ook van overtuigd, dat GL geen enkele politieke concessie zal om deze wens te realiseren.

  Het zou veel interessanter zijn om de vraag te onderzoeken, waarom GL zo weinig gekleurden trekt? Ligt dat aan GL of ligt dat aan de gekleurden die zich niet aangetrokken voelen door de politieke boodschap van GL. Of is de hele hetze tegen GL over hun eigen diversiteit een campagne tegen GL en niet per se op waarheid gebaseerd. Ik weet het echt niet.

  1. AIbert Egberts

   Houdt je mond nou eens, Branzino. Je begint nu op ieders zenuwen te werken met jouw gemiereneųk!

   1. Branzino

    @Aibert Egberts
    Boeiende reactie, want hoe maak jij die letter u met een soort Franse cedille, dat kleine dingetje dat er onderaan bungelt?

    1. vlekkenoplosser

     blabla bladieblabla , postbus 51

     1. Branzino

      @vlekkenoplosser
      Dat “postbus 51” moet je eigenlijk wel regelmatig uitleggen, want niet iedereen, zeker de nieuwkomers niet, weten wat je daarmee bedoelt. De bron van deze fantastische grap ligt inmiddels al ruim een jaar achter ons en veel geheugens halen dat niet meer.
      Ik blijf het overigens erg leuk vinden, hoor, dus ga er vooral mee door.

     2. usb3.0

      Nee hoor branzebinootje, iedereen begrijpt het prima, dat jij alles tot in den treuren nuanceert en uit wil leggen daarin heeft AIlbert groot gelijk

  2. vlekkenoplosser

   blabla bladieblablabla

   1. ElGuapo

    Albinopino is meer zzzzzzzz.

 4. Monty

  ”maar ondertussen is de partij zélf enorm blank.”

  De PVV is 100% blank.
  Moet daar ook diversiteit in komen?

  1. AIbert Egberts

   Daar is hij weer met zijn vragen over PVV.

   1. Brenda Welsh

    Verwarrend.

    1. ElGuapo

     Kooi!

  2. ElGuapo

   Het dagelijkse spetterfestival van Konty…

  3. Branzino

   @Monty
   Wilders wil niets liever dan zijn PVV enorm blank te houden. Maar hij overdrijft daarmee wel. Want het is nergens voor nodig om zelfs je haar te bleken. Dat lijkt een stevig statement, maar daar trapt natuurlijk niemand in.

   1. ElGuapo

    Interessant om te weten dat als je het kort kan houden en het niet aan het rechtl*llen of aan het verdraaien bent dat het gewoon dom gel*l is wat eruit komt.

    1. Branzino

     @ElGuapo
     Wilders is krom en die krijg je met welke redenering dan ook nooit recht. Verdraaien doe ik overigens nooit. Dus als je dat wel meent gehoord te hebben, zou ik willen weten wanneer en waarmee. Dan kan ik het rechtzetten, dat wel.

 5. RvdBe

  Zwarten zijn niet geïnteresseerd in politiek, slechts in handje ophouden, klagen, zich gediscrimineerd voelen en crimineel gedrag.

  1. Albert Egberts

   DDS is zo ongeveer nog het enige platform op het internet waar je plat racisme mag uitbraken.

   1. ElGuapo

    DDS is waarschijnlijk ook de enige plek waar jij je stommiteiten kan verkondigen. Hopelijk komt daar verandering in poppenkast gedrocht.

   2. vlekkenoplosser

    kan de strónt vlé®k uitleggen waar hij racisme waarneemt in de mening van RvdBe !

    Door elke opmerking of mening te voorzien van het predicaat racisme of discriminatie hebben beide woorden inmiddels hun kracht verloren en zijn gedegradeerd tot meningen van mensen die de woke cultuur aanhangen ! Wat dat betreft past deze conclusie naadloos op de strónt vlé®k.

    DDS is zo ongeveer nog het enige platform op het internet waar je inhoudsloze fake boodschappen mag plaatsen

   3. Poemien Noegien

    BAM!

   4. Harry Haller2

    Wat is de reden, denkt Albert Egberts, dat er geen ‘zwarten’ in de gelederen van GroenLinks te vinden zijn?

    1. Poemien Noegien

     Jawel, ze hadden hun eigen allochtoon: Tara Singh Varma

    2. Albert Egberts

     Op de kandidatenlijst van GL staan 12 ‘zwarten’, Haller, op de kandidatenlijst van de PVV geen enkele.

     Hoe verklaart Haller dit?

     ht.ps://groenlinks.nl/kandidatenlijst

     1. Harry Haller2

      Op de kandidatenlijst van de marxistisch-leninistische GroeneKhmer staan bij de eerste twintig slechts drie kandidaten met roots afkomstig buiten Nederland: twee Turkse vrouwen en de hoofddoek moslima Bouchallikht. De overige 17 kandidaten zijn arisch blank, varkensroze, spierwit of hoe je het ook noemen wilt.

     2. Albert Egberts

      “GroeneKhmer”

      Het associëren van Groen Links met de Rode Khmer is net zo smakeloos als de PVV associëren met de NSDAP. Voor het laatste valt overigens wel wat meer te zeggen.

     3. ElGuapo

      “Het associëren van Groen Links met de Rode Khmer is net zo smakeloos als de PVV associëren met de NSDAP. Voor het laatste valt overigens wel wat meer te zeggen.”

      De zolderkamerimam x wil dus eigenlijk zeggen dat hij weer is uitgel*ld en geen goed antwoord meer kan geven.

     4. Harry Haller2

      Ach, Egberts voelt zich in zijn zak getast. Meestal het teken dat een opmerking juist en doeltreffend was.

      De Rode Khmer was de militaire tak van de Communistische Partij van Democratisch Kampuchea (Cambodja) dat het land veroverde met een ideologisch aangestuurd schrikbewind.

      Diezelfde rücksichtlose en verbeten ideologie t.a.v. een klimaattransitie tref je aan bij Groenlinks. De terminologie ‘Groene Khmer’ wordt dus zeer treffend, juist en beeldend gebruikt.

    3. Poemien Noegien

     @Harry: De forumdebiel kan niet tellen en hij is blind.

     groenlinks.nl/onze-mensen

 6. Eppo123

  Precies de linkse selectieve verontwaardiging. Ik heb een hekel aan GL en D66.

  1. Albert Egberts

   Leuk om te weten, Eppo.

   🥱

   1. Poemien Noegien

    Aldus de zolderpipo.

 7. sonny

  GL en diversiteit?
  Die is er fysiek niet, wordt echter wel met de mond beleden!
  Maar de ‘party’ aangevuld met transgenders, moslims, multiculturele denkers, pigmentrijke personen, zou alsook geen toekomst hebben!
  Gemuteerden zijn niet geschikt voor politiek, eigenlijk voor niets geschikt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.