beertema 1

PVV hekelt klaagzang genderdrammend D66 over 'stereotypen' boeken: 'Echte problemen zijn schade in Limburg, noodlijdende ondernemers, woningnood'

Geen categorieaug 08 2021, 13:00
Terwijl de problemen in Nederland, en de rest van de wereld, zich opstapelen maakt D66 zich druk om het feit dat heel veel kinderboeken heteronormatief zijn. Rolmodellen in boeken en films zijn veelal "mannetje-vrouwtje", maar D66 wil graag dat iedereen zich kan herkennen in boeken, series of films. PVV-Kamerlid Harm Beertema hekelt deze klaagzang van D66 over boeken en films. Er zijn namelijk genoeg échte problemen in ons land waar we ons zorgen over moeten maken.
D66 uit op sociale media zijn zorgen over de heteronormatieve beeldvorming die veelal voorkomt in boeken en films. Vaak zien we een klassieke man-vrouwrelatie tussen hoofdpersonen, maar volgens de democraten is dit problematisch omdat niet iedereen zich herkent in zo'n relatie. De partij zou het mooi vinden "als iedereen zich kan herkennen in boeken, films en series". Maar is dit nu serieus een 'probleem' waar de politiek zich mee moet bemoeien?
Als men meer 'vertegenwoordiging' wil in boeken of series dan gaan deze mensen toch zelf de pen voeren of series produceren? Nu doet D66 net of er vanuit de politiek druk moet komen om dit voor elkaar te krijgen. En kijkend naar wat men in Hollywood produceert zien we al lang een kentering, er komt steeds meer aandacht voor de LHBTI-gemeenschap, dus het idee dat het nooit voorkomt in boeken of films is gewoon onzin. Terecht dan ook dat PVV'er Harm Beertema op spottende wijze reageert op het bericht van D66.
Naast de rampzalige problemen voor gedupeerde Limburgers, ondernemers die op omvallen staan door de crisis en de gigantische woningnood in Nederland zitten we ook nog opgescheept met dit 'probleem'.
https://twitter.com/harmbeertema/status/1424295190580408322?ref_src=twsrc%5Etfw
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Terwijl er genoeg problemen zijn in ons land, waaronder het feit dat we nog steeds geen nieuw kabinet hebben, maakt D66 van een niet bestaand probleem een probleem. Wat natuurlijk een knappe prestatie is. Alleen zit de PVV, en waarschijnlijk een groot gedeelte van Nederland, hier niet op te wachten. Zij willen liever dat de echte problemen worden opgelost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten