Steeds grotere demonstraties in Frankrijk, zonder organisatie en uit alle hoeken: 40 procent Fransen steunt protest

De Franse president Emmanuel Macron moet steeds meer moeite doen om zijn eigen bevolking in het gareel te houden. Het is inmiddels zelfs de vraag of dat überhaupt nog kan, aangezien 40 procent van de Fransen de steeds groter wordende demonstraties zegt te steunen.

De Fransozen beginnen het echt goed zat te worden. De vaccinatieplicht is slechts de druppel die de emmer doet overlopen, gezien het feit dat diverse groepen demonstranten vrijwel zonder enige organisatie de straat op gaan en protesteren tegen allerlei verschillende zaken.

Twee jaar geleden begon het met de gele hesjes, die tegenwoordig ook weer massaal de straat opgaan. Die worden inmiddels gesteund door christelijke families, die Macron als een ‘vertegenwoordiger van de duivel’ zijn gaan zien, meldt Het Parool. En daar komen de tegenstanders van de vaccinatiewet, demonstranten tegen het ‘doorgeschoten kapitalisme’, én zij die de macht van grote farmaceuten hekelen, nog bij.

Dit weekend werd er in 200 steden gedemonstreerd en waren er al ruim 200.000 deelnemers. Dat is een slordige verdubbeling vergeleken met twee weken geleden.

Macron lijkt inmiddels zo’n beetje het halve land tegen zich te hebben gekeerd, aangezien volgens een recente peiling 40 procent van de Fransen de protesten steunt. We hebben het hier dus niet meer over ‘normale’ Franse protesten, waar het land bekend om staat. Het lijkt nu echt om iets groters te gaan, dat ook steeds meer momentum krijgt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat momentum wordt nog maar eens extra gevoed door het feit dat Macron twee weken op zijn presidentiële vakantieverblijf aan de Middellandse Zee verblijft. Het land staat bijna in de fik en meneer chillt hem lekker aan het strand, wachtend tot die vaccinatiewet erdoorheen is gejast. Dat is nou niet bepaald de beste manier om het vertrouwen van je eigen bevolking terug te winnen, om het maar zacht uit te drukken. Al leek hij sowieso niet van plan om met zijn eigen burgers mee te willen bewegen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Cootje

  Zo voorspelbaar de Fransen gaan de unie slopen , willen niets gaan nog in grote bedrijfstakken met 55 / 62 met pensioen en betalen dat uit de lopende begrotingen , ouderwetse feestdagen en een verschrikkelijke achterstand infrastructuur , welke multinational wil daar nog investeren , maar de Fransen zijn mijn bondgenoten die breken met liefde de tent af , nu kan er een blind paard geen schade aanrichten , maar ze gaan last krijgen met noord Europa die blijven geen gekke henkie die blijven niet betalen die zijn hand op houd , profiteurs hebben wij ook die leven ook van een uitkering maar zijn zwaar gehandicapt en dan wil niemand met ze ruilen ,Frankrijk trek het armlastige Italië mee de ravijn in , en dan kunnen we van boven af klappen die zijn we kwijt kan nog een leuk najaar worden en is voer voor de publieke omroepen en de talks shows ,

 2. vlekkenoplosser

  Niet enkel in Franktijk zijn grootse demonstraties tegen het vaccinatiefascisme. De media zwijgt maar in Duitsland ,Zweden, Noorwegen, Spanje , Italië en overal zijn grootse protesten tegen de vaccinatie en testmaatsxhappij waar overheden de absolute macht proberen te verkrijgen met noodweer omzetten naar wetgeving.

  De vaccinatiewappies hebben de tweedeling bijna voor elkaar en begrijpen niet dat hun fascistische optreden tegen hun zal keren.

  Dom volk

  1. vlekkenoplosser

   Noodweer = Noodwet

  2. Cootje

   Maar die vaccinatie demotivaties is kinderspel wat dadelijk in het najaar gaat gebeuren in frankrijk .oplopende energie prijzen , en de Corona kosten moeten nog betaald worden , dan kan fransje Timmermans zijn idealen in Frankrijk vergeten , en dan nog breken ze de boel af , kan een leuk najaar worden in Frankrijk die gaan de journaals wel in de wereld halen , en dan gebeurd er niets

  3. Echtepleb

   Dus de vaccinatiewappies moeten gewillig blijven als een overheid de absolute macht probeert te grijpen via een noodwet voor een experimenteel vaccin? Het feit dat ik geen biefstuk eet maakt me nog geen vegetariër is het wel? Het is wel een geuzenaam aan het worden hoor. Ik wil best testen voor toegang, geen probleem. Maar het moet wel een redelijk beleid zijn. Wat maakt een gevaccineerde niet geteste beter of veiliger dan een geteste niet gevaccineerde? Het is straffen omdat ik niet meedoe, of anders denk, of wit ben, of vul zelf maar in. Nee ik ga niet demonstreren, ik moet gewoon wel werken zolang dat nog ongevaccineerd mag. Anders houd ik mijn hand ook graag op..

   1. Xyz1234

    Ik vermoed dat de persoon hierboven met vaccinatiewappies juist die personen bedoelt die geobsedeerd zijn door het vaccin en vanuit hun collectivistische gedachte dit aan iedereen willen opdringen of mensen willen uitsluiten die een andere mening toegedaan zijn.

   2. Flengan

    “Wat maakt een gevaccineerde niet geteste beter of veiliger dan een geteste niet gevaccineerde?”

    Hij doet wat de politiek graag wil, hij is een conformist en een proefkonijn voor de farmaceutische industrie. Vreemd dat het debacle met het Mexicaanse virus en de vaccins daartegen alweer is vergeten. De hoofdrolspeler is nog steeds regelmatig te zien op televisie terwijl hij in feite opgesloten moet worden vanwege de gezondheidsschade die hij heeft aangericht.

  4. Monty

   ”De media zwijgt maar in Duitsland ,Zweden, Noorwegen, Spanje , Italië en overal zijn grootse protesten tegen de vaccinatie en testmaatsxhappij”

   Je bent Nederland vergeten.

   1. Mistgabel

    Griekenland

  5. arnoud

   Ik denk dat je jou uitlatingen is om moet keren, en word zelf is wakker, om maar ons wappies dom volk te noemen, jij bent het zelf.

 3. nexit_nooit

  Het vakantie seizoen is in Frankrijk stakingen en protesttijd.
  Wijnboeren, douane, gewone boeren, vrachtwagenchauffeurs , ongevaccineerden, altijd wel tijd om het werk neer te leggen, wat zij dus actie voeren noemen.

 4. Monty

  ”Steeds grotere demonstraties in Frankrijk, zonder organisatie”

  Kijk zo moet je laten zien dat je het er niet mee eens bent. Met 70% van het Nederlandse volk dat ons land een ‘kutland’ vind moet het hier ook kunnen.

  Of gaan ze zich nu verschuilen achter de demonstratie wet?

  1. Cootje

   De polderde Nederlander kijkt graag of zijn buurman het voor hem doet zit de Nederlander in de genen, grote mond maar niet vooraan lopen . De haven arbeiders hebben altijd het voortouw moeten nemen voor de rest van de meelopers , bij grote stakingen de vuilnisman en de schoonmakers en die machtsblokken hebben ze ook aardig uit elkaar gespeeld , nu is staken altijd dom geweest maar in Frankrijk België breken ze de boel af als ze staken , ik vind kut land wel mee vallen , voor een top exporteur narcotica , en gemiddeld 2/3 moorden per week , en licht getinte en negroïde die een minderheid zijn in Nederland maar oververtegenwoordigd in de criminaliteit

   1. Monty

    ”ik vind kut land wel mee vallen”

    Toch schijnt 70% van de Nederlanders daar anders over te denken.
    Grootschalige demonstratie zullen hier dus ook spoedige plaats vinden.

    Of ‘ik vind kut land wel mee vallen’ dan zal dit wel niet gebeuren.

 5. Cootje

  Ik mis onze gehandicapte uitkeringstrekker.? Hij is toch niet dood .

  1. nexit_nooit

   Cootje 9 minuten geleden : Ik mis onze gehandicapte uitkeringstrekker.?

   Liegen is Cootje haar 2e natuur.

   1. Nikita

    Hopen dat ie zijn laatste adem uit heeft geblazen mag toch ???. Ik zal er geen traan om laten hoor.

    1. nexit_nooit

     Ik heb noch last noch vreugde van u of andere reaguurders.
     Leven en laten leven veraangenaamt uw leven.
     Of u moet genieten van zich ergeren aan iets of iemand.

    2. DubbelZout

     Moet je je vriend Putin ff bellen
     Die regelt dat zo voor je

     1. Mistgabel

      Nah, die dodelijke novichok heeft al 2x gefaald.
      Of geloof je nog steeds die onzin?

 6. RvdBe

  In Colombia is er zelfs een dorp waar de burgermeister 8000 vaccin weigerende mensen in hun huizen heeft opgesloten op straffe van €200 boete, deze hebben dus geen werk, geen inkomen en worden dus min of meer uitgehongerd.
  Dat kan dus zo maar.

  1. Monty

   Op de Filippijnen doet de president het met heel zijn volk. (Hoogstwaarschijnlijk op advies van Rutte en de Jonge).

 7. Xyz1234

  Macron is 1 van de loopjongens van WEF die de afgelopen jaren naar voren zijn geschoven in de politieke arena. Rutte is er nog zo eentje. Verraders van het ergste soort.

  1. Heinzs

   Rond Baudet blijft het stil, je maakt je te druk. Neem het zoals het is.

 8. Emile Takma

  De meerderheid van de Fransen steunt Macron en weinige twijfelen aan zijn tweede termijn als President.

  De rest is gele hesjes gewauwel.

  1. Cootje

   Tegen die tijd is de helf van Frankrijk al afgebroken , , maar je kan in dat land geen schade aanrichten alles staat daar op instorten wegens gebrekkig onderhoud

   1. Cootje

    Helft

   2. Heinzs

    Dat valt wel mee@Cootje. De Alpen en de Pyreneeën staan nog steeds fier overeind. De Eiffeltoren priemt de lucht in. Het heerlijke leven gaat gewoon door.

  2. Cootje

   Wat heeft MACRON in zijn ambtsperiode bereikt niet een van zijn doelen of hervormingen is van de grond gekomen , de rekening ligt in noord Europa , spoorwegbeambte mogen met hun 55ste nog steeds met pensioen in Frankrijk , trouwens alle overheids dienaren ,

  3. Mistgabel

   De meeste hebben een pleurishekel aan deze tiran.

 9. Meriadoc Brandebok

  In Frankrijk zijn er altijd protesten. Als de regering hervormingsmaatregelen aankondigt, lopen de pleinen ook vol. Het is allemaal geen nieuws. Door al de protesten loopt Frankrijk op veel punten achter op Duitsland.

  1. Cootje

   Sorry op veel punten achter op Duitsland . Dat land is failliet , en leeft op de pof die wij noord Europeanen betalen, door protest lopen ze achter nee door beleid lopen ze achter .macron zal hervormen en de pensioen leeftijden naar 65 jaar brengen , bij de overheid diensten en de spoorwegen gaan ze met 55 jaar met pensioen en dat wordt betaald uit de lopende begroting door de vergrijzing zijn ze binnen 10 jaar 30% van hun begroting daar meer aan kwijt , met een bbp van 2400 miljard € is 30% funest , MACRON heeft sins zijn aantrede geen enkele hervorming kunnen waarmaken ze steken het land in brand , maar wie krijgt de rekening over 50 jaar Chinese geschiedenisboekjes Nederland WAS een rijke provincie van europa

 10. Mistgabel

  Jaag die kleine rat en globalist het land uit.

 11. Pauline Kummer

  Na de Dreyfusaffaire is het met de Franse politiek eigenlijk nooit goed gekomen. Maar met Macron staat er wel iemand. Die Generaal was toch ook een brok theater.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.