Tweede Kamer-debat over Afghaanse vluchtelingen legt moreel failliet parlement bloot, CDA’er spreekt zelfs van “clusterfuck”

Het Tweede Kamer-debat over Afghaanse vluchtelingen laat zien dat het parlement moreel failliet is. Coalitiepartijen verschuilen zich achter procedures en diverse rechtse partijen maken zich vooral druk om asielaanvragen. Een CDA’er spreekt zelfs van een “clusterfuck”.

De hele situatie met de Afghaanse vluchtelingen wordt één groot drama. Er lijkt ook haast geen redden meer aan, want de incompetentie van onze demissionaire ministers en van diverse partijen in de Tweede Kamer blijkt nog groter te zijn dan gedacht.

De demissionaire ministers Bijleveld (Defensie) en Kaag (Buitenlandse Zaken) zeiden gisteravond in de Tweede Kamer dat ze nu nog aan het uitzoeken wie van de Afghaanse vluchtelingen er nou precies recht heeft op asiel. Om die reden willen ze nu geen moeilijke vragen beantwoorden, want dat houdt hun ambtenaren van het werk dat ze maanden geleden al hadden moeten doen. “First things first”, durft Bijleveld zelfs nog te roepen!

De Tweede Kamer is daardoor hartstikke gefrustreerd, want zo krijgen ze geen antwoorden op hoe deze incompetente aanpak van de situatie überhaupt heeft kunnen ontstaan. Maar de situatie vereist ook dat er nu alsnog snel keuzes moeten worden gemaakt, waar de demissionaire ministers dus ook hun mond over houden. ‘Niet nu’, is de boodschap.

Rechtse partijen zoals FvD, PVV, JA21, Groep-Van Haga én de VVD maken zich vooral druk om de asielaanvragen. Door de beroerde aanpak van de situatie (lees: niets doen) heeft de Taliban gebruik gemaakt van een keiharde powermove. Door gevangenen los te laten bestaat nu de kans dat er terroristen en criminelen tussen de vluchtelingen zitten. Dit had natuurlijk voorkomen kunnen worden door te registreren wie er voor Nederland heeft gewerkt, maar op miraculeuze wijze beschikken onze demissionaire ministers niet over die informatie.

Door de lakse houding van ons demissionaire kabinet is de situatie in Afghanistan zodanig geëscaleerd, dat zo’n beetje het enige waarover gedebatteerd kan worden is wie we alsnog op gaan vangen en hoe we de (reële) risico’s eventueel zouden kunnen beperken. Dat is toch te treurig voor woorden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als ons demissionaire kabinet een maand of twee eerder in had gegrepen, dan was er weinig aan de hand geweest. Linkse partijen hadden hun zin kunnen krijgen en vluchtelingen veilig kunnen opvangen, terwijl rechts duidelijke criteria had kunnen opstellen voor wie wel en niet in aanmerking zouden komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. LifeBuddy

  Wat de clusterfuck , nu doen ze het Weer. Samen,Samen,Samen, rond dat woord hangt een criminelen aura!

  1. hans-e-pans

   Is “clusterfuck” niet een ander woord voor “groepsverkrachting”?

   Zie of denk ik nu in de verkeerde richting?

 2. AS210854

  Als je dit gezever van deze drie onbenul vrouwen, een debat moet voorstellen dan is het woord debat erg ver naar beneden gehaald.

  1. Joko

   Wat deze drie vrouwen orakelen is defintief van geen enkel belang meer. Het is het kraaien van kleine kinderen tegen beter weten in.Zij zijn de lieden die applaudisseerden voor Biden als de verlosser waar zo lang naar werd uitgezien. Onze babsitter, de VS staat op omvallen:

   ‘…..Met waanzinnige hoeveelheden geld bijdrukken, de instorting van de ‘rule of law’, schaamteloos gestolen verkiezingen, door de overheid opgelegde censuur van conservatieve meningen, door de media aangewakkerde rassenvijandigheid, linkse pogingen de politie te ‘defunden’, racistische indoctrinatie op de scholen (Kritische Rassen Theorie), en zelfs een CDC directeur-‘arts’ die niet wil zeggen dat alleen vrouwen zwanger kunnen worden, zijn de ooit grootse Verenigde Staten van Amerika vervallen tot een bedroevende, belachelijke staat van zelfbespotting en instorting.’ (…)

 3. Aborifa

  Ik zag een stukje. Stotterende Ceder, grienende Boswijk.
  Het gaat er om dat mensen die nooit voor Nederland gewerkt hebben zich melden voor vertrek naar Nederland. Die mensen moeten allemaal geïdentificeerd worden, anders komt er achteraf gemekker dat iemand onterecht is afgewezen. Die CDA-ers willen nu al die aanvragers + gezin toelaten en later kijken of dat terecht was. Dat duurt dan weer jaren. Dan wordt het weer huilie huilie, gevolgd door een generaal pardonnetje.
  Die Tweede Kamer is verworden tot een stelletje getatoeëerde kleuters.

 4. Aborifa

  Ik zag een stukje. Stotterende Ceder, grienende Boswijk.
  Het gaat er om dat mensen die nooit voor Nederland gewerkt hebben zich melden voor vertrek naar Nederland. Die mensen moeten allemaal geïdentificeerd worden, anders komt er achteraf gemekker dat iemand onterecht is afgewezen. Die CDA-ers willen nu al die aanvragers + gezin toelaten en later kijken of dat terecht was. Dat duurt dan weer jaren. Dan wordt het weer huilie huilie, gevolgd door een generaal pardonnetje.
  Die Tweede Kamer is verworden tot een stelletje getatoeëerde kleuters.

  1. Cootje

   Die Boswijk die naamloos omtzigt ten grabbel gooide ? Op de sociale media.

   1. AS210854

    Van een farizeeërs kun je alles verwachten

 5. ikweetwatikwil

  Wat is het voor volk die Afghanen. Leger en politie opgeleid en van materieel voorzien van de Amerikanen. Maar zodra ze zelfstandig moeten verdedigen, kiezen ze het hazenpad . En de taliban lacht. Al het materiaal hebben ze nu zelf. Bemoei je niet met dat soort landen. Verdedig Europa maar.

  1. Cootje

   Nee niet Europa , Nederland en laat de rest maar barsten

   1. Vanduinen

    Wij hebben toch geen ruzie met onze buren? Gemoedelijke Belgen, gastvrije Duitsers.
    Wat valt er te verdedigen, dienstplicht bestaat niet meer.

 6. Cootje

  Bij Sinterklaas zingen kom maar binnen met je knecht , en nu hoor je niemand dat ze lichtgetinten kleuren in hun genen hebben , misschien zit er een Olympische atleet bij , Afghanen zijn door elkaar altijd corrupt zit in de genen , ik geef niets om Afghanen , Syriërs , Irakezen , Koerden , 70% vind ons land een kut land en daar zal na de inhuldiging van de Afghaanse bijstand en statushouders denk ik terecht 10% bij komen , onze oudere liggen te rotten in de verpleeghuizen , met 2 nieuwe luiers per dag. Bananen republiek

 7. sonny

  Het is simpel!
  We MOETEN niemand opvangen, enkel de grenzen sluiten!
  Die islamitische inboorlingen lossen het maar zelf op!

 8. Duckday

  Ze doen nu allemaal zeer zielig ze wilden de gesxchiedennis in gaan als de grote verlosser
  Leugens bedrog Met hun staart tussen hun benen ontvluchten ze het land.We hebben het gezien overal waar de VS en Europa probeerde hun machts vertoon te laten zien is het mislukt. De wereld wilde het even laten zien. maar tegen deze mensen is niet te vechten.In die landen waar ze de dictators hebben vermoord heerst onrust en oorlog men heeft een andere mentaliteit. En er is geen vrede Het is alleen verschikkelijk dat duizenden onschuldige soldaten zijn gesneuveld voor het laten zien van de macht van de VS en westelijke.Het zal je kind of vader of moeder wezen. Het is gewoon NUTTELOZE oorlogs voeren. Men kan nu de aandacht weer aflijden en de RUssen de schuld geven nu dat zei weer contact zoeken. Straks zien we de elende in EUROPA met zijn open grenzen en het steeds wegkijken.Vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen.De vlucht wegen zijn al rijp gemaakt men stat al in de start houden

 9. Aborifa

  Aalgladde Al Qaq tracht de schuld af te schuiven op Bijleveld en Broekers.
  Terwijl de laffe D’66 regering van Afghanistan het land ontvlucht en het GL-leger de wapens overhandigt aan de Taliban. Sieg Kasg!

 10. Rieks

  Wat een armzalig optreden van bewindspersonen. Hoe kon men ooit in die positie komen vraag je je af. Is het voor niks geweest? “Dat moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken”. Maar dat willen we nu juist van de regering horen! En “de achtbaan aan emoties” komt natuurlijk ook weer voorbij, zit standaard in de tekstverwerker. Een wethouder van Haaksbergen of Beilen zou het er beter van afbrengen dan deze omhooggevallen minkukels.

 11. Xyz1234

  6uild 6ack 6etter.

  1. Poemien Noegien

   @Xyz: Juist, Rutte en zijn piraten gaan vol op het BBB-orgel want het is allemaal ‘a great opportunity’

   1. Vanduinen

    Uurtje gewacht? Valt minder op dat u het tegen uzelf heeft. Vreemde hobby.

    1. usb3.0

     Vendjunen

 12. Poemien Noegien

  Rutte: “U kunt ons niet meer wegsturen dus hebben wij meer macht dan voor de demissie.”

  Hoort iemand nog wel eens iets over de toeslagenaffaire? Rutte schijnt het zich niet meer te herinneren.

 13. dumbfarmer

  ach hou op, heel die muppetshow is maar met 1 ding bezig: spinnen.
  Geen enkele van die lui daar heeft ook maar een idee waar ze mee bezig zijn, laat staan een lange termijn plan.
  Telkens weer worden ze in hun hemd gezet omdat ze domweg niet kapabel of te lui zijn om verder na te denken dan de volgende poll over iets, om over iets te verifieren bij echte deskundigen (dus niet de idioten die we bij bijvoorbeeld eenvandaag zien aanschuiven) maar te zwijgen.
  Zoals normaal gaat dit gewoon uitdraaien op een muppetshow met veel gekakel en verder niets.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.