Van der Plas steunt oproep Wilders voor Kamerdebat over trage formatie: ‘Reces is geen vakantie’

Als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt komt de Tweede Kamer zo snel mogelijk terug van reces om een debat te houden over de stroperige kabinetsformatie. BBB-leider Caroline van der Plas steunt deze oproep en terecht stelt ze dat een Kamerreces geen vakantie is, politieke kwesties kunnen inderdaad niet even op ‘pauze’ worden gezet omdat men zo graag met vakantie wil. 

We zitten nu al bijna zes maanden zonder nieuw kabinet en het lijkt er niet op dat we binnenkort uit deze formatie-impasse komen. Vandaar dat Geert Wilders wil dat het zomerreces wordt beëindigd om zo snel mogelijk een spoeddebat te houden over de lopende formatie. Ook tijdens het winterreces was Wilders al op dreef door minister Hugo de Jonge terug te roepen van vakantie, de PVV’er vond het niet kunnen dat er een politieke reces was midden in een crisistijd.

BBB-leider Caroline van der Plas steunde de oproep van Wilders direct. Terecht zegt ze dat een reces niet gelijk staat aan vakantie. Bij urgente kwesties is het ook gewoon zo dat de Tweede Kamer zo snel mogelijk weer bijeen moet komen. En laten we wel wezen: de GTST-achtige soap die wij een kabinetsformatie noemen verdient het om kritisch te worden besproken in de Tweede Kamer. Want het is natuurlijk absurd dat er al enkele maanden geen progressie is geboekt.

De oproep van Wilders voor een Kamerdebat in zomertijd zal waarschijnlijk tegen het zere been zijn van enkele grijze Kamerleden die zitten te genieten van hun vakantie in een ver oord. Maar de PVV’er heeft natuurlijk gelijk, hoe kan het dat men de formatie laat doormodderen en onderwijl met vakantie is. Dat kan je gewoon niet verkopen aan de rest van Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondernemers staan op omvallen, de woningnood lijkt met de week erger te worden en de energierekening wordt onbetaalbaar voor veel Nederland. Met al deze problemen en meer moet er gewoon zo snel mogelijk een nieuw kabinet komen zodat Nederlanders weten waar ze aan toe zijn. De schimmige constructie waar we nu mee zitten opgescheept, waarin nieuwe Kamerleden demissionaire bestuursfuncties krijgen, is gewoon onwenselijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. DubbelZout

  Ach natuurlijk, de dagelijkse trippel B

  1. Oepsie

   Als het jou maar zoet houdt! Dubbeldom!

   1. DubbelZout

    Mij niet maar de redactie wel
    Letterlijk elke scheet van deze dame / partij met slechts 1 zetel in de 2e kamer wordt hier breed uitgemeten als een soort van brekend nieuws

    1. Flengan

     Dubbeldebiel

    2. RS

     het is zeker goed dat er eens andere vragen worden gesteld aan die grijze muizen.Dit is er eentje van. Ze doet het goed.

 2. Emile Takma

  Volgens mij wordt er door werkgroepje van VVD en D66 hard gewerkt aan een tekst van een Regeerakkoord. Dit gebral van stuurlui aan de wal, die nooit regeringsverantwoordelijkheid droegen zullen dragen, brengt dit proces niet in de versnelling.

  1. Oepsie

   Gelukkig! Daar is de inside information van speklapje. Ik kan weer gerust naar mijn tombe.

   1. DubbelZout

    Goed idee, je tombe op slot doen en de sleutel weggooien

    1. Oepsie

     Is dat het? Drie hoog achter wonend, in een pauperbuurt? Niet echt sterk!

     1. DubbelZout

      Ja ik weet het maar dat is altijd beter dan jouw tombe natuurlijk

     2. Flengan

      Aldus de dubbeldebiel.

  2. Jack Flash

   Deze oproep is uiteraard zeer terecht.
   Er bestaat gelukkig nog steeds zoiets als landsbelang.
   Dit demissionaire drakenkabinet zit op ordinaire wijze tijd te rekken, terwijl achter onze ruggen totalitaire EU regels ondemocratisch erdoor worden gejast.

  3. usb3.0

   Zodra tamil zo gaat praten weet men dat hij liegt

   1. Flengan

    @USB: Hij kan de waarheid nooit spreken, de duivel is zijn vader.

  4. Arbeider65

   Die stuurlui aan de wal, zijn door veel parteieen uitgesloten van deelname. Dus, geleuter in de ruimte. Twee zgn. linkse partijen houden elkaar de hand vast en vertragen het proces.

 3. Emile Takma

  “ Ondernemers staan op omvallen, de woningnood lijkt met de week erger te worden en de energierekening wordt onbetaalbaar voor veel Nederland. ”

  Om nog maar te zwijgen over de deplorabele staat van ons taalonderwijs.

  1. Flengan

   Tot zover de schlemiele forummongool.

  2. Jack Flash

   De deplorabele staat van jouw hersens baart hier menigeen al jaren zorgen mezza benbow takma.
   Ik ben er al meer dan 10 jaar een betrouwbare getuige van.
   Vraag het maar na hier.
   Ben benieuwd naar jouw fanclub.

   1. Flengan

    “Ik ben er al meer dan 10 jaar een betrouwbare getuige van.”

    100%

  3. usb3.0

   Taalautist en opper-leugenaar vindt een d of een t veel belangrijker dan ondernemers in nood, woningnood onbetaalbare rekeningen, cultuurverkrächting, families die worden geprikt door Eritreeérs, psychische nood onder mensen.

   Wat tamil natuurlijk bedoeld in deze is dat er zo verschrikkelijk veel niet westerse economische illegale “vluchtelingen” allochtonen naar ons land komen die naar school gaan en niet de Nederlandse taal beheersen, dus het tegenwoordige Nederlandse onderwijs nagenoeg gelijk is aan die van Afrika

   1. Flengan

    @USB: Je heb natuurlijk 100% gelijk. Maar het volledig voorbij aan het zwakzinnige sneeuwvlokje omdat het een psychopathische narcist is.

    1. Flengan

     Aldus de taalnazi en het zwakzinnige psychopathische sneeuwvlokje.

   2. Emile Takma

    bedoelt

 4. Monty

  ”Volgens mij steunt een meerderheid inmiddels mijn verzoek voor een snel te houden Kamerdebat over het trage verloop van de formatie,”

  Dat moet je toch zeker weten voordat je mensen terug laat komen.

  Maar waarom een debat, dwing toch gewoon nieuwe verkiezingen af.
  Of heeft hij volgens hem niet voldoende steun.

  1. usb3.0

   Ze zijn bang monty

  2. Branzino

   @Monty
   Nee hoor. Een meerderheid van de Kamer steunt het verzoek van Wilders niet en wil pas een debat na het eindverslag. Nu wordt Rutte en Kaag alleen informatie gevraagd voor meer inzicht in het proces van de kabinetsformatie, zoals de planning en het verdere verloop ervan.
   Wilders krijgt steeds minder voor elkaar, ondanks de formidabele steun van BBB van der Plas.

 5. Branzino

  “We zitten nu al bijna zes maanden zonder nieuw kabinet”

  Men kan ook overdrijven. We zitten namelijk nog geen vijf maanden zonder nieuw kabinet.

  1. Emile Takma

   Kabinetsformaties duurden in de afgelopen tijd ook veel langer.

   Hier wordt zonder enig inzicht in de loop van het proces verondersteld dat de formatie stil ligt. Dat is niet het geval. De afspraak is dat VVD en D66 eerst een Regeerakkoord zullen schrijven en daarna zien wie daarop wil aansluiten. Dat schrijfproces vergt gewoon wat tijd.

   1. Flengan

    Aldus het zwakzinnige sneeuwvlokje.

   2. Cootje

    Ze moeten wel zonder de christen unie van Emile takma . Want legale zelfdoding wegens ondragelijk lijden moet in het regeer akkoord , want elke dag op je zolderkamertje 14/15 uur in de weer op dit forum , komt op een geve ogenblik je kontgaten uit , elke dag als zinloze gehandicapte uitkeringstrekker., afhankelijk moeten wezen van derde is mens onwaardig deze zinloze vereniging is leuk voor de bühne

   3. vlekkenoplosser

    de strónt vlé®k speculeert als of hij een insider is bij de formatie besprekingen

    De arrogantie van de strónt vlé®k is weer grenzeloos, Er is al duidelijk aangegeven dat 2 linkse partijen erbij uitgesloten is maar de strónt vlé®k volhard in zijn onwaarheden. Domme decandente arrogante strónt vlé®k blijft fake news verkondigen de domme jongen.

    1. Emile Takma

     volhardt

     1. vlekkenoplosser

      kma uitgelúlde taalnazi ! inhoudelijk wederom game – set – match

      domme arrogante sukkel

    2. Flengan

     Aldus de zuigende taalnazi en vette speklap.

  2. Harry Haller2

   15 januari 2021 is het slechtste kabinet na de oorlog gevallen. Op 17 maart (2 maanden en 2 dagen later) waren de verkiezingen en daarna zijn tot nu toe 147 dagen (4,9 maanden) verlopen zonder nieuw kabinet.

   Totaal: 6,9 maand zonder missionair kabinet.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik kan me nog goed herinneren dat ik hier destijds voorspelde dat het lastig zou zijn als het kabinet zou vallen omdat tussen de val van het oude kabinet en de komst van een nieuw kabinet zich een lange periode zou bevinden.

   2. Branzino

    @Harry Hakker
    O.k., ik heb de neiging je gelijk te geven, al gebruik jij de term “missionair” en wordt in het artikel “nieuw” kabinet genoemd. Maar dat zou muggenzifterij zijn, dus dat argument gebruik ik niet.
    We zijn het er blijkbaar wel over eens, dat de formatie inmiddels bijna 5 maanden duurt en niet bijna 6 maanden, zoals Reijmerink suggereert. Want anders had hij wel “bijna 7 maanden” vermeld, net als jij doet.

    1. Branzino

     @Harry Hakker
     Als we Rutte en Kaag iets zouden willen verwijten, zijn dat die “verloren” bijna vijf maanden en daarover heeft Wilders het. In die eerste maanden was alles nog onzeker en vooral de toekomstige rol van Rutte en Kaag.
     Met evenveel recht zou je trouwens zorgvuldigheid en degelijkheid kunnen noemen, in plaats van vertraging of even snel een kabinet in elkaar flansen of meteen al nieuwe verkiezingen voorstellen. Dat laatste kan overigens alleen de Kamer beslissen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.