BBB veegt de vloer aan met CDA-coryfee na kritiek op Keijzer: ‘Dit laat zien waarom nieuwe bestuurscultuur nodig is’

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en CDA’er Ben Bot snapt de uitspraken van Mona Keijzer niet. Het is volgens hem politieke zelfmoord, want bij het CDA kom je niet hogerop met zulke uitspraken. De partij van Caroline van der Plas, BBB, hekelt zo’n uitspraak. Want het is zeker niet de taak van een politicus om hogerop in de partij te zien komen. 

Op sociale media heeft de BoerBurgerBeweging haarfijn uitgelegd wat er nu precies mis is met de oude bestuurscultuur. Het draait bij de oude garde alleen maar om de mooie baantjes, waardoor ze vergeten volksvertegenwoordiger te zijn. Oud-minister Ben Bot is exemplarisch voor de oude bestuurscultuur.

Hij ziet de kritiek van Mona Keijzer als politieke zelfmoord, want op deze manier komt ze nooit hogerop in de partij. Volgens BBB slaat hij de plank helemaal mis. Het ging Keijzer niet om een mooi baantje, maar om het feit dat ze gewoon echt niet achter de maatregel stond. Een baantje hogerop in de partij scoren was nooit haar intentie met deze uitspraken. Als ze echt een typische Haagse baantjesjager was geweest dan had ze haar mond gehouden en keurig gewacht op de kans om een plekje in de rangen te stijgen.

BBB zegt terecht dat het tijd wordt voor nieuwe mensen. Want met de instelling van de oude bestuurscultuur gaan we nooit stappen vooruitmaken.

Ook laat zo’n uitspraak goed zien waarom het CDA op dit moment op een luttele vijf zetels in de peilingen staat en BBB juist groter is dan de christendemocraten. Het CDA zit te vast in de oude bestuurscultuur dat politieke vernieuwing dwarsboomt. Ondertussen verliest de partij haast wekelijks een zetel in de peilingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kiezers willen graag dat de politiek zich vernieuwd, alleen realiseert men zich dat nog niet bij het CDA.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. KippiX

  Officieel is het zo dat elk kamerlid daar als individu is geïnstalleerd. Dus dat betekend dat elk kamerlid een eigen mening uit mag dragen ongeacht of dit strookt met de partij waar hij/ zij lid van is. Democratie houdt niet op bij de stembus!
  Maar ja, dit is het zoveelste teken dat de democratie al lang voorbij is.

  1. por favor no borres

   Zou Kip X het verschil tussen de regering en kamerleden snappen?

   1. vlekkenoplosser

    jij snapt het verschil tussen een frikandel en een experimenteel vaccin niet eens micro zwetscockje

  2. Albert Egberts

   Voor Kamerleden geldt dat inderdaad maar voor bewindslieden geldt het principe van eenheid van het regeringsbeleid.

   1. vlekkenoplosser

    QUOTE

    In Nederland is het recht op vrijheid van meningsuiting beschermd in artikel 7 van de Grondwet en daarnaast is ook in verschillende internationale verdragen de vrijheid van meningsuiting opgenomen. Bijvoorbeeld in artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). In artikel 7 van de Grondwet staat dat niemand voorafgaand toestemming nodig heeft van de overheid om iets te zeggen of te schrijven in het openbaar. De overheid mag in beginsel dus niet tevoren contróleren wat iemand wel en niet mag zeggen. Dit is vooral belangrijk omdat de uitingsvrijheid zo ruimte geeft om kritiek te uiten, ook op de regering of andere overheidsinstanties.

    END

    NIEMAND strónt vlé®k , zoek je niemand even op strónt vlé®k !

    1. Albert Egberts

     Interessant argument, Vlekkenoplosser, maar helaas verpakt in strónt. Daar kan een fatsoenlijk mens onmogelijk op reageren.

     1. ElGuapo

      Dan kan jij dus mooi een reactie geven kwakma aangezien je verre van fatsoenlijk bent en niet onder de categorie mens valt.

     2. vlekkenoplosser

      fatsoenlijk ben je niet strónt vlé®k en dat je geen argumenten hebt is overduidelijk uitgesmeerde t@rrél.

      game – set – match , strónt vlé®k weer uitgelúld !

     3. Albert Egberts

      De strónt houdt niet op. Pijnlijk.

     4. usb3.0

      En iedereen op 1 of 2 na vindt jou een kwal tamil en terecht ook want dat ben jij ook

     5. usb3.0

      tamil kan onmogelijk op de inhoudt ingaan want dat past niet in zijn bekrompen geesteszieke denken

     6. vlekkenoplosser

      inderdaad je verbale diarree is zeer hinderlijk strónt vlé®k

      je bent een minderwaardige hufter

     7. Albert Egberts

      Niet alleen strónt maar ook nog diarree. Onze coprofiel is op dreef.

      🤮

     8. usb3.0

      Aldus de geesteszieke pedöfiel tamil

     9. vlekkenoplosser

      nog meer verbale diarree van de hufter , inhoudelijk niets te melden

      strónt vlé®k is een stakker

     10. Fouwels

      @USB: Zulks kun je toch onmogelijk serieus nemen? Het is gemakkelijk om eroverheen te lezen. 🙂

 2. Hendrik_Groen

  Volgens mij snap je er niet veel van. Mona is geen gewoon kamerlid.

 3. EvertB

  De uitspraak van Ben Bot is volledig waar en begrijpelijk in de wetenschap dat Mona Keijzer ambities had om minister te worden of hogerop in haar partij te eindigen (zij stelde zich verkiesbaar om partijleider te worden).
  De veelbesproken nieuwe bestuurscultuur is hier niet het onderwerp.

  1. ElGuapo

   De uitspraak van Botje laat zien dat het een grote corrupte rotzooi is daar en dat alleen de hielenlikkers die niet hun mening geven en meelopen met de rest kunnen klimmen op de ladder.

 4. Albert Egberts

  Hendrika begrijpt weinig van het staatsrecht. Dat is best wel zielig.

  1. Harry Haller2

   Dat jij Caroline Hendrika noemt – dat is pas zielig. En toont je totale gebrek aan humor en respect. Charlatan.

   1. september

    A.E. blijft er altijd zo noemen en dat gaat echt niet veranderen,dat blijft hij gewoon doen

  2. usb3.0

   tamil is erg angstig voor Caroline

  3. ElGuapo

   Schlemieltje heeft het niet zo met slimme sterke vrouwen die meer bereikt hebben in een paar maanden dan hij in z’n hele trieste leventje.

   1. Albert Egberts

    Om die reden acht ik Kaag zeer hoog.

    1. ElGuapo

     Ik zei slimme sterke vrouwen….ik had het niet over falende stinkende nps heksen die zich verheven voelen en afgetreden zijn omdat het gepruts niet meer recht te praten was.

     1. Albert Egberts

      Als je Hendrika intellectueel hoger aanslaat dan Kaag moet ik vrezen dat je niet zeer snugger bent.

     2. ElGuapo

      Als je een hoge indruk van nps stinkheks Kaag hebt na haar optreden van de afgelopen tijd geef je gelijk een bevestiging dat je in de tdotp categorie valt.

     3. vlekkenoplosser

      “hendrika ” hoef je intellectueel niet hoog aan te slaan strónt vlé®k

      oprecht en echt is ze zeker wel en dat kan je van die stinkhóérr kaag niet zeggen strónt vlé®k. Dat bekakte kreng is vals, een leugenaar en een hypocriet wezen.

      Dus hou je van echte mensen dan is “hendrika” een goede keus. Hou je van vals bekakte semi intellectueel wauwelaars dan heeft de strónt vlé®k zijn gelijke gevonden in al kaq.

     4. Albert Egberts

      Vlekkenoplosser is inhoudelijk geen hoogvlieger maar zijn vermogen om in zijn bijdragen enorm veel strónt te verwerken is wel indrukwekkend.

     5. vlekkenoplosser

      domme strónt vlé®k kan het weer niet laten om iets te wauwelen. Helaas op inhoud heeft de strónt vlé®k niets te melden

      toch erg vervelend dat 1 strónt vlé®k zoveel verbale diarree over een forum kan spuien. Wím is dan ook uitgekotst door bijna iedereen !

      De uitgesmeerde t@rrél is een niets zeggend hufter. Een inhoudsloze low life.

    2. usb3.0

     tamil is erg onzeker dat is iig iedereen zeer duidelijk

    3. usb3.0

     Het lijntje tussen “slim” en een empathisch inlevingsvermogen van aardbei en geen enkele feeling hebben met de burger is heel dun…

  4. RvdBe

   Egbert begrijpt weinig van VOLKSvertegenwoordiging en blijft volharden in een elitair systeem waarin de machthebbers elkaar beschermen,
   Dat is best wel zielig.

   1. ElGuapo

    Smegmabaard is de definitie van zielig.

   2. Albert Egberts

    In de trias politica wordt ondermeer onderscheid gemaakt tussen de volksvertegenwoordiging en de uitvoerende macht. Als je dat onderscheid niet kunt maken houdt het op.

 5. Harry Haller2

  De democratie gaat volledig op de schop: er moeten nieuwe mores vastgelegd worden – Thorbecke heeft afgedaan. We gaan een nieuw tijdperk binnen waarin andere normen en waarden gelden en digitalisering de sturende factor is.

  Alles wat nu nog geldt, is morgen afgedaan en overleefd: het huidige kabinet is een artefact. Nog nooit was een kabinet zo overbodig en volkszelfbesturing zo dichtbij: vergeet alles wat is (en belemmert) en richt je op de nieuwe mogelijkheden van morgen. Alles verandert – verander mee.

  1. Aborifa

   Je praat zoals je broer voetbalt. Af en schop je er een paar in maar vaak schiet je over of naast.
   Ja praat als een slecht politicus. Alles moet anders, maar vraag niet hoe.
   Maar verder ben je wel een goede uitzondering hier.

 6. Fouwels

  Tja… begrijpelijk dat er steeds meer mensen zijn die het discrimineren op basis van medische overtuiging geen probleem vinden. Quick Response houdt in dat het er niet beter op zal worden.

 7. AS210854

  Alsof Bot zelf zo zuiver is, in Limburg mocht alleen links meedoen in de provinciale Staten en recht werd uitgesloten.

 8. Bes Tolen

  Nieuwe bestuurscultuur? Veel besproken is het niet maar wel een veel aangehaalde term. Het heeft geen wezenlijke rol gespeeld tot heden en dat was ook niet te verwachten van huidige bewindslieden. Duidelijk lijkt me, dat Keijzer besefte, dat haar laatste dagen als staatssecretaris konden zijn aangebroken. Haar ideeën pasten niet bij die van het kabinet. Trouwens vanaf het begin was een belangrijk deel van de horeca tot aanpassingen in staat geweest. dat zal het kabinet niet gewild hebben om haar moverende redenen.