BBB woedend op Hugo de Jonge die ellenlange reistijd voor coronatest “kleine moeite” vindt: ‘Onze motie heeft reistijd verminderd’

Demissionair minister Hugo de Jonge heeft zonder blikken en blozen gezegd dat het een “kleine moeite” kost om een half uur te rijden voor een coronatest. BBB vindt deze botte opmerking ongepast, aangezien de reistijd voor sommigen op het platteland zelfs méér dan 30 minuten bedroeg. Dankzij een motie van de partij is de reistijd teruggebracht naar een half uur. 

Op de vraag of het een redelijk alternatief is om je driemaal per week te laten testen om nog op sociale plekken binnen te komen zei de CDA-minister dat een half uur rijden naar een testlocatie een kleine moeite is. In het AD zei hij het volgende erover:

“We hebben veel testlocaties, we gaan naar een capaciteit van 400.000 tests per dag. Iedereen kan binnen dertig minuten rijden bij een testlocatie zijn. Het eerste weekeinde kan je ergens in een bepaalde regio nog wat meer wachttijd zien omdat vraag en aanbod niet precies aansluiten. Maar de capaciteit wordt enorm opgeschroefd. Is zo’n test dan een enorme beperking? Ik vind van niet. Het is een kleine moeite.”

De botte opmerking valt niet in goede aarde bij de BoerBurgerBeweging. BBB-beleidsmedewerker Alexander Hendriks zegt dan ook nadrukkelijk dat de reistijd in eerste instantie zelfs langer was op sommige plekken. Zijn partij heeft nota bene nog een motie moeten indienen om de reistijd naar maximaal een half uur te brengen. Zonder deze motie hadden sommige mensen op het platteland anders nog langer moeten rijden om zich te laten testen.

De opmerking van De Jonge, dat het een “kleine moeite” is om 30 minuten te rijden voor een test, laat goed zien dat De Jonge geen flauw benul heeft wat dit betekent voor mensen in de realiteit. Mensen die zich uit bepaalde overtuiging niet willen laten vaccineren, maar wél nog naar sociale gelegenheden willen zijn dan extreem veel tijd kwijt met zich te laten testen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Jonge staat met dit soort zaken enorm ver verwijderd van de gemiddelde burger in de samenleving, en al helemaal van de burger die op het dunbevolkte platteland woont.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Albert Egberts

  Caroline is ook al weer WOEDEND!

 2. vlekkenoplosser

  strónt vlé®k heeft wederom geen inhoud !

 3. LifeBuddy

  ”politiek/hugo-de-jonge-als-je-je-niet-vaccineert-raak-je-zeer-waarschijnlijk-vroeg-of-laat-besmet-br-br~a2e97bcb/”
  Toen de corona gekte losbarstte, kwamen de waanideeën van ‘marginale clowns’ die terroristen en moordenaars werden.

 4. Monty

  90 % is bijna gevaccineerd. Ik denk niet dat dat de overige 10 % ontzettend veel ongemak zal ondervinden.

  1. usb3.0

   Die 10% krijgen zoveel bijval van die 90% dat er een andere wind waait in Nederland

 5. EvertB

  De reistijd voor plattelanders is flink beperkt. Van der Plas heeft daarmee een aansprekend succes binnengehaald voor haar achterban. Zij stáát voor hen met haar poten in de modder.

 6. Joko

  Geef een idioot een pet en een fluitje en hij meent een generaal te zijn.

 7. AS210854

  Is de CO2-uitstoot in dit geval dan maar even niet aan de orde ??????

 8. Pieter48

  Mijnheer de Jonge is een regent die zich ver boven het plebs verheven waant en in een ivoren toren woont. Mevrouw van der Plas staat met beide voeten in de vaderlandse klei en woont op de begane grond. Wie o wie heeft er meer betekenis voor de gewone burgers?

  1. AS210854

   Pieter, 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 9. Fouwels

  Hugo De Jonge waant zich onaantastbaar binnen de nieuwe dictatuur.

 10. vlekkenoplosser

  de kids stonden3 uur in de rij voor een gezondheidsbewijs

  morgen weer want dat ding is slechts 24 uur geldig

  we zijn volslagen krankzinnig. Gevaccineerde dragen evenveel virusmateriaal bijzich als ongevaccineerde. Ik vind rutte een minderwaardig mensch !

 11. usb3.0

  Coke snuivende de jonge is volledig van het padje, dit soort heeft geen idee wat er zich afspeelt in onze maatschappij

 12. J. Punt

  Ben blij dat ik die drieste waarschuwingen serieus neem over “als-je-nieuwe-longen-of-lever-nodig-hebt-dan….. als je NIET geprikt bent. Ga dus niet naar horeca. Dat een glas spa blauw € 5,00 kost, weegt niet mee(-) lieg ik erbij.
  Taal om het eigen wanhoop over de eenvoud waarmee ze in de hoek gedrukt werden en “gedwongen” naar vele nieuwe onbekende opgedrongen prikjes te bagataliseren en goed te praten. Velen weten dat ze een grote fout gemaakt hebben en eisen dit slappe gedrag van iedereen.

 13. J. Punt

  Besmet? Dagje beetje extra neusverkouden? Die besmetting die ik toen kreeg van een positief getest famillielid die overigens niet ziek werd.

  Lag toen zelf bij te komen van een zware operatie.

  Virus was toen volgens artsen onschadelijk voor gezonde mensen. Ouderen en verslaafden bijvoorbeeld met een slechte weerstand waren de “doelgroep’ volgens de arts.
  Door en dankzij de meeheulende media zijn nu zelfs baby’s niet veilig meer voor dit achterlijke beleid.

 14. J. Punt

  Ik ben gezonder nu dan de meesten met. Als je ziet wat sommigen allemaal in het winkelkarretje gooien! Gillen om de vaccinatie maar de rest van de gezondheid aan de laars lappen. 2 pakjes sigaretten per dag en klagen over je longen bij de huisarts, dat soort lui.

 15. domvolk

  Kijk in de autowereld heb je A-merken en B-merken. A-merken zijn wat beter dan de B’s. In de grote mensen wereld heb je dit ook in de vorm van A-mensen en B-mensen. De A-mensen zijn degenen die bedrijven succesvol en winstgevend de toekomst in leiden. De B-mensen zijn diegenen die bij de eersten uit de boot gevallen zijn en die toch de baas wil en zijn ondanks hun incompetentie en minne gedrag. Die zijn de politiek ingegaan en dat zijn degenen die ons regeren. Moge God ons bijstaan

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.