Cafébazen trekken ten strijde tegen dictatoriale Apartheidspas: ‘We moeten dit saboteren!’

Oh ja! Steeds meer horeca-ondernemers spreken zich uit. En uit alles blijkt dat ze écht niet van zins zijn mee te werken aan implementatie van de dictatoriale Apartheidspas van het kabinet. Zoals cafébaas Barry van den Berg van het Amsterdamse Del Mondo zegt: “We moeten dit keihard boycotten en saboteren.” Zo is het!

Burgerlijke ongehoorzaamheid is een groot goed. Zeker in tijden waarin de overheid véél te ver gaat en zich begint te gedragen als een brute dictator is dit soort ongehoorzaamheid veruit de meest effectieve methode voor het volk om in te grijpen; om een einde te maken aan illegaal beleid.

Het heeft er alle schijn van dat horeca-ondernemers dit ook beseffen. Eerder berichtten wij al dat duizenden ondernemers niet van plan zijn de regels te handhaven. Het Parool gaat daar nu overheen met een artikel waarin ondernemers geciteerd worden die écht van zins zijn om het kabinet hierover spreekwoordelijk de oorlog te verklaren.

Boycotten en saboteren

“De overheid drukt via mij die vaccinatieplicht door,” zegt Barry van den Berg van Del Mundo in Amsterdam bijvoorbeeld tegen de krant.  En dan komt het. Want, zegt hij, “wij moeten mensen controleren en inbreuk maken op hun vrijheden. Dat staat haaks op de privacyregels. Het gaat mij niet aan of je gevaccineerd bent of niet. We moeten dit keihard boycotten en saboteren.

” Ze laten ons hun kastanjes uit het vuur halen,” gaat hij terecht verder. “In winkels kun je gewoon naar binnen, daar is alles vrij. Wíj worden aan banden gelegd. Dit moeten we niet doen.”

Verzet

Het lijkt er dus op dat het verzet tegen de Apartheidspas van het kabinet echt aan het toenemen is. Met name in de horeca zijn mensen niet blij. Maar ook als je naar sociale media kijkt zie je dat héél veel mensen het volstrekt onacceptabel vinden wat het kabinet van plan is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Laat mij hier heel duidelijk over zijn: het enige wat ons gaat redden nu is massale burgerlijke ongehoorzaamheid en massademonstraties zoals we die het afgelopen anderhalf jaar niet gezien hebben. Deze dictatoriale Apartheidspas kan en mag niet geaccepteerd worden. Nú is het moment om in (vreedzaam!) verzet te komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. J. Punt

  We hebben allemaal kunnen zien welke consequenties het niet dragen van een mondkapje had. In Israeël werden mensen van het strand weggestuurd door zwaar-bewapende soldaten met de pistoolmitrailleur in de aanslag. In Nederland werden moeders tijdens hun bevalling gedwongen een mondkapje dragen. Daarna werden ze onmiddellijk gescheiden van hun eigen kind als zij een positieve testuitslag hadden. Er waren winkeliers die weigerden klanten te bedienen als ze geen mondkapje droegen. Moeders in Duitsland die gearresteerd werden omdat ze het mondkapje niet correct droegen. Mensen en kinderen genietend, ondanks alles, van de sneeuwpret, die achterna werden gezeten door Merkels knokploegen voor het niet dragen van een mondmasker op een slee, omdat op een slee geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. In Australië, waar ‘beveiligers’ jongens niet ouder dan 16 jaar in een wurggreep bewusteloos naar buiten sleepten en als oud vuil op de stoep smeten. Oude mensen met hartaandoeningen en COPD die het openbaar vervoer uitgeschopt en uitgeslagen werden omdat ze te benauwd waren om een mondkapje te dragen. Een oude man van in de zeventig die aan zijn benen de winkel uitgesleept werd door een ‘bewaker’. En dit is nog maar een heel klein kruimeltje op de top van de enorme berg van mishandeling van mensen die weigerden mee te doen aan deze ‘gedragsbeïnvloeding’.

  1. usb3.0

   BOEM

  2. Albert Egberts

   Leuke satire, heer Punt.

   😊

   1. vlekkenoplosser

    probeer het eens inhoudlijk te ontkrachten strónt vlé®k

    je reageert toch altijd inhoudelijk strónt vlé®k !

    Wat ?J. Punt beschrijft is voor een groot deel terug te vinden op youtube. De meest schandelijke is inderdaad hoe een 77 jarige man bruut wordt gearresteerd door een aantal boa’s

    Slechts verstandloze hufters reageren zonder inhoud zoals de strónt vlé®k

    1. Albert Egberts

     Vlekkenoplosser heeft de gewoonte zijn inhoudelijke bijdragen in strónt te verstoppen.
     Wie heeft er zin in ze daar uit te vissen?

   2. vlekkenoplosser

    probeer het eens inhoudlijk te ontkrachten strónt vlé®k

    je reageert toch altijd inhoudelijk strónt vlé®k !

    Wat ?J. Punt beschrijft is voor een groot deel terug te vinden op youtube. De meest schandelijke is inderdaad hoe een 77 jarige man bruut wordt gearresteerd door een aantal boa’s

    Slechts verstandloze hufters reageren zonder inhoud zoals de strónt vlé®k

  3. Poemien Noegien

   Aldus het D66-herpesvirus en de psychopathische zuiger.

  4. Monty

   Niet te vergeten al die duizenden doden in ons land ten gevolge van het vaccineren.
   Wat hier heel vakkundig uit de media wordt gehouden.
   Niet geheel onbelangrijk om te vermelden toch.

 2. J. Punt

  Het lichaam dat onze geest begeleid tijdens de korte periode dat we op deze aardkloot rondlopen is het eigendom van die geest en mag nooit het eigendom van de Staat worden.

  1. Albert Egberts

   Ik mag hopen dat het de heer Punt bekend is dat ongevaccineerden niet in de hemel worden toegelaten. Petrus wil het daar virusvrij houden omdat engelen een zwak immuunsysteem hebben. Bovendien is hij van mening dat ongevaccineerden direct naar de hel moeten worden gestuurd omdat ze weigeren het gezonde verstand te gebruiken dat God ze heeft gegeven.

   1. Hardline

    Is Albert in staat om deze bewering met wetenschappelijk bewijs te staven, een linkje mag ook.

    Het is pijnlijk duidelijk dat satire niet de specialiteit van Albert is

    1. september

     Onze Albert is ook nog christelijk ,zijn we klaar mee

   2. Poemien Noegien

    BAM

    PS er komt geen linkje! 🙂

  2. Poemien Noegien

   “Ik mag…”

   Aldus het D66-herpesvirus en de psychopathische narcist.

 3. HD

  Si vis pacem, para bellum

  1. Mr.blauw.sky

   Nulla poena sine previa lege poenali.

 4. por favor no borres

  Het naleven van de leeftijdsgrens gaat de horeca niet doen, ze zijn geen politie agent.
  Het naleven van het rookverbod gaat de horeca niet doen, ze zijn geen politie agent.
  Het naleven van de coronapas gaat de horeca niet doen, ze zijn geen politie agent.

  Stoere praatjes van de leveranciers der alcoholisten.

 5. Poemien Noegien

  Het invoeren van een fascistisch contrôlesysteem zou alle mensen, gevaccineerd en niet gevaccineerd moeten alarmeren. Te denken dat het allemaal wel meevalt is eerder aan de orde geweest. Ontslagen ministers die fundamenteel ingrijpende maatregelen nemen en wetten afvaardigen, ook dat zou grondwettelijke alarmbellen moeten laten rinkelen.

  Het blijkt dat de meerderheid, waar De Jonge op leunt, niet verder wil kijken dan het geldende narratief waarbij gezond verstand en gezonde argwaan zijn vervangen door de lust naar slaafse gehoorzaamheid. Een volk dat voor tirannen zwicht…

  1. Albert Egberts

   Een meerderheid van de Nederlandse bevolking is er voor, dus zo fascistisch kan het niet zijn.

   1. ElGuapo

    Ze creëren verdeling tussen de bevolking op deze manier.

   2. Mistgabel

    52% is voor volgens “onderzoekjes” die we inmiddels wel kennen.
    Wij van wc-eend…

   3. RvdBe

    Een meerderheid van de Duitse bevolking is er voor, dus zo fascistisch kan het niet zijn.
    Maar dan 85 jaar geleden.

  2. Poemien Noegien

   Aldus het D66-herpesvirus.

 6. por favor no borres

  Off Topic:
  Aboutaleb (PvdAer van Marokkaanse afkomst) gekozen tot ‘beste burgemeester van de wereld’

  Daar worden veel DDSers echt blij van.

  1. ElGuapo

   Wat is daar mis mee dan?

  2. RvdBe

   Neem aan dat Rutte en de Jonge niet in de jury zaten, Rotterdam laagste vaccinatiegraad van de grote steden.

 7. Albert Egberts

  De cafébazen gaan deze democratische gesteunde maatregel gewoon uitvoeren. Het Kabinet doet er goed aan het saboteren van deze maatregel te bestraffen met het sluiten van hun horecabedrijf.

 8. Monty

  ”en massademonstraties zoals we die het afgelopen anderhalf jaar niet gezien hebben”

  ???

  Twee weken geleden was er een historische massademonstratie in Amsterdam.

 9. StemPzeweg

  Als cafés en horeca weigeren om mee te werken en zich aan de regels te houden mogen ze wat mij betreft gedwongen worden gesloten zonder enige subsidie of financiële steun.

  Nu is het juist de tijd om in opstand te komen tegen de achterlijke wappies die hier tegen zijn

  1. Mistgabel

   Eins zwei eins zwei

  2. september

   In mijn straat is 1 cafe en ik woon naast een restaurant ,dus ik kan zien of ze dat dan gaan handhaven

 10. RvdBe

  Stoere praat,
  De horeca buigt gewoon mee.

 11. J. Punt

  wist u dat een vaccin in Albanië $12,- kost en in de USA $62,- ?

  Maar het gaat helemaal niet om winst maar om uw gezondheid”volgens de producenten.

  Gelukkig zijn er goedgelovigen die er direct intrappen en nu toch een beetje spijt en wroeging voelen nu ze waarschijnlijk problemen gaan krijgen met een verzwakt immuunsysteem. Geen Nood, daar zijn ook pilletjes voor, ook voor uw gezondheid trouwens. Geen winstbejag. dat zou onethisch zijn.

  1. Albert Egberts

   Als de heer Punt straks, happend naar adem, in het ziekenhuis belandt is er misschien nog de mogelijkheid dat hij medewappies uitlegt dat hij zich vergiste.

   1. Mistgabel

    Pas nou maar op dat u niet met uw prikkies in het ziekenhuis beland.

    Gewoon niet reageren op mijn link he?

    h*tps://www.hpdetijd.nl/2021-09-09/niet-een-virus-maar-een-verzwakt-immuunsysteem-is-de-grootste-bedreiging-voor-de-volksgezondheid/

    1. Albert Egberts

     Het artikel is van Carla Peeters, een notoire tegenstander van alle corona-maatregelen. Eerder verzette ze zich al tegen de mondkapjes en lockdowns.
     Dit artikel is een suggestieve verzameling van onderzoeken met halve en hele waarheden.
     Op sommige punten heeft ze volgens mij wel gelijk, bijvoorbeeld haar constatering dat een natuurlijk verworven immuniteit robuuster is dan via een vaccin. Haar suggestie dat vaccinatie zou aantasten maakt ze niet waar. Wel is iets te zeggen voor de vermindering van de immuniteit door lockdown, met name bij kinderen.

     Peeters wordt kennelijk niet erg serieus genomen door de virologen en epidemiologen. Ze schrijft heel veel van dit soort stukjes maar die krijgen weinig aandacht.

     1. vlekkenoplosser

      inhoudelijk nog wat te melden strónt vlé®k

      je zielige gewauwel over de auteur is te kinderlijk strónt vlé®k

   2. J. Punt

    Ik heb afgelopen jaar 8 zware operaties moeten ondergaan in verschillende ziekenhuizen in Nederland. Tot en met de ICU/MCU aan toe enkele dagen. Verschillende artsen heb ik gevraagd of ze -vrijwillig – het vaccin zouden willen ontvangen.
    Het antwoord was hoofdzakelijk:

    “” NEE, ik zou het NIET vrijwillig laten toedienen aangezien er eenvoudige medicijnen zijn om dit het hoofd te bieden.

    “Ik mag het niet afraden omdat het een “vrijwillige” beslissing is van desbetreffend persoon.

    Dus kappen met de zogenaamde wijsheid en luisteren naar de echte ervaringsdeskundigen die de pijn en ellende hebben gevoeld maar ook de zorgzaamheid van het personeel wat door de regels ook niet meer weten wat goed of slecht is.

    in plaats van alles oprakelen uit een extreem linkse krant de ganse dag.

    1. Albert Egberts

     Punt liegt dat het gedrukt staat. Artsen zullen nooit dit soort gevaarlijke onzin verkopen.

     1. ElGuapo

      Dus er zijn geen artsen die tegen vaccinatie zijn kwakma?

     2. Albert Egberts

      Ook tussen artsen zitten dwazen. Gelukkig niet veel.

      ht.ps://www.zorgvisie.nl/blog/discutabele-retoriek-van-artsen-covid-collectief-kan-volksgezondheid-schaden/

     3. Poemien Noegien

      Tot zover het D66-herpesvirus.

     4. ElGuapo

      Een arts lijkt me toch iemand die scholing heeft gehad.
      Dus er zijn wel artsen die vertellen wat J.Punt aangeeft ongeacht of jij ze wegzet als dwazen.

     5. J. Punt

      Helaas kan ik u geen foto’s tonen van vlak na een van de operatie’s

      Het zal u verbazen. Chirurgen moesten 0,5-0,55 milimeter vanAf een inwendige slagader zijn. 9,5 uur heeft de ingreep gekost. Alleen de
      Aller noodzakelijke medicatie genomen. De rest geweigerd en de beslissing daarvan ondergaan met behulp van mentale hardheid, 0% zelfmedelijden en flink afzien was en is mijn werkwijze.

      Veel verplegend personeel piekeren niet over vaccineren. Tijdens mijn herstel na de operatie mocht het personeel zich laten prikken tijdens werktijd op bepaalde data. Makkelijk toch..

      Volgens de verpleging was de opkomst zo laag de 1e dag dat ze na een half uurtje het kamp maar hebben opgebroken en verder zijn gegaan met nuttiger werk.

      ‘Kan me wel overal voor laten prikken, maken dagelijks besmettelijke ziektes mee!

      De simpele waarheid.

     6. Heinzs

      @ElGuave, weldegelijk zijn er artsen die tegen vaccinatie zijn. Maar dan gaat het om druks en gevaarlijke cocktails.Wodka-rum.

     7. ElGuapo

      “weldegelijk zijn er artsen die tegen vaccinatie zijn. Maar dan gaat het om druks en gevaarlijke cocktails.Wodka-rum.”

      Uhm ok ketchup ik zal het wat duidelijker schrijven dan maar….er zijn dus artsen die tegen corona vaccinaties zijn en er zijn artsen die voor corona vaccinaties zijn.

    2. Albert Egberts

     “aangezien er eenvoudige medicijnen zijn om dit het hoofd te bieden.”

     Welke medicijnen zijn dat?

     1. ElGuapo

      Fruit en groenten.

     2. Albert Egberts

      Punt heeft ook geen idee hoor.

     3. J. Punt

      Als je goed luistert in plaats van mensen steeds de oren te proberen te wassen..

      Je eigen lichaam geeft zelf aan wat het kan missen of juist extra kan gebruiken. Dat hoeft hugo mij niet te vertellen. Die kan wel figureren in een komedie over 18e eeuwse gekken gestichten waar je een kwartier per dag op doktersrecept onder de ijskoude douche moet staan ofzo..

      En dan volgestopt wordt met medicijnen omdat de kroonjuwelen amper meer zichtbaar zijn.
      Strookt namelijk niet met het ideaalbeeld wat men daarvan heeft.

     4. Poemien Noegien

      @Punt: Het maakt niet uit wat je zegt, de schlemiel weet het altijd beter.

    3. Poemien Noegien

     @Punt: Laat je niet verleiden door het D66-herpesvirus.

    4. Mar

     8 operaties het afgelopen jaar? Dan boft u. Reguliere zorg is toch veelal uitgesteld en heel veel mensen wachten nog op hun operatie.

     Eenvoudige middelen zoals het anti-parasitaire middel Ivertecmine dat gebruikt wordt bij vee zoals koeien en paarden?

     1. Poemien Noegien

      Verder kom je niet, trutje?

     2. Albert Egberts

      Mar trekt de geloofwaardigheid van heer Punt in twijfel en daar sluit ik me bij aan.

     3. ElGuapo

      Gelukkig ben je het wel eens met groeten en fruit als medicijnen en dat er toch artsen zijn die tegen vaccineren zijn.

     4. J. Punt

      3 zware ingrepen, 5 minder zware ingrepen binnen een bestek van 14 maanden terug vanaf nu gerekend.
      Door de uitstekende “straight to the p@ssy” instelling van enkele bijzondere artsen, man en vrouw, enz. Die vinden patiënten belangrijker dan de zooi eromheen. Voelen zich een formule 1 monteur die alleen bandjes mag oppompen in een werkplaatsje van de thuiszorg, indien reeds niet wegbezuinigd!

      Max Verstappen alleen als chauffeur in een begrafenis stoet.
      En dat zou hij ook nog vol respect uitvoeren in plaats van oeverloos klagen over niets.

 12. Mistgabel

  Schaf het coronatoegangsbewijs af
  198.017 ondertekeningen

  h*tps://geentoegangsbewijs.petities.nl/

 13. Meirelle

  Ik heb mij voorbereid. Twee inlegvelletjes geprint voor in mijn paspoort met de QR code, netjes gelamineerd met een apparaat van de Action. Het kan ook gemakkelijk.

  1. Poemien Noegien

   “Ik heb mij voorbereid.”

   Net als onze landgenoten, toen ze zelf een ster moesten kopen en die op hun jas moesten naaien.

   1. Heinzs

    Ik ga naar de Moezel en Trier voor een paar dagen. En daar werelds genieten van de goede wijn en royale maaltijden. Daarom neem ik die code mee en de mondkapjes voor als het nodig is.

    1. september

     In Duitsland moet je nog steeds in de winkels mondkapjes dragen.Die hier bij de kruidvat te koop zijn.

 14. Lucky Luke

  Cafébazen zijn misschien goede ondernemers, maar slechte politici en onderhandelaars. Helaas, niet al te pienter volk.