De grootste krant van Nederland – De Telegraaf – wil een (gedeeltelijke) vaccinatieplicht op kantoor: “Niet meer dan logisch”

Het is ongelooflijk maar de grootste krant van Nederland, dat is dus nog altijd De Telegraaf, pleit in een redactioneel commentaar nu voor een “vaccinatieplicht” op kantoor áls mensen daar geen anderhalve meter afstand kunnen houden. Hoewel de krant toegeeft dat algemene vaccinatieplichten in strijd zijn met de wet vindt de redactie zo’n plicht in zulke omstandigheden “niet meer dan logisch.”

Voor het eerst spreekt een grote krant zich uit vóór een prikplicht. Het gaat – gezien de geschiedenis van deze krant zou niemand dat moeten verbazen – natuurlijk om De Telegraaf. In een commentaar laat de hoofdredactie van die krant weten dat er best een compromis gevonden kan worden voor het debat over dit onderwerp.

Sommige werkgevers willen een vaccinatieplicht voor personeel. Ook zijn er gekken die willen dat er een vaccinatieplicht komt voor hele gebouwen. VNO-NCW is daar niet extreem in, maar wil wel dat werkgevers werknemers kunnen vrágen of ze al dan niet geprikt zijn.

“Zoals verwacht zijn de vakbonden tegen het verplicht stellen van een vaccinatie. Ze worden daarin gesteund door de Nederlandse wet,” stelt de krant. “Toch hoeven door deze botsende standpunten geen onwerkbare situaties te ontstaan. Zoals alles lossen we dat op via het bekende poldermodel.”

Dat “poldermodel” bestaat er dan uit dat werknemers en klanten in principe anderhalve meter afstand van elkaar zouden moeten houden. Dan hoeft er (haha) niet gevraagd te worden of iemand een prik heeft, want de afstand zou afdoende moeten zijn.

Maar dan komt het. “En daar waar personeel geen afstand van elkaar, klanten of (kwetsbare) patiënten kán houden, zal iedereen begrijpen dat een vaccinatieplicht niet meer dan logisch is.” Aldus de redactie.

Oh ja? Zal “iedereen” dat begrijpen? Nou, dat ík niet (daar gaat je verhaal over “iedereen” dus al), en ongetwijfeld velen met mij niet. Vaccineren doe je in beginsel eerst en vooral voor jezelf. Een omgangsverbod omdat er mensen zijn die zich niet laten vaccineren is dan een beetje… vreemd.

Nou ja, een béétje… dat is héél erg vreemd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Afijn. De Telegraaf pleit dus voor een vaccinatieplicht. We zijn al op dat punt aangekomen in dit debat. Eigenlijk is het natuurlijk ongelooflijk. Als ik dit twee jaar geleden voorspeld had, was ik weggezet als een gestoorde complotwappie. En De Telegraaf had me vast voor de rechter gedaagd vanwege het besmeuren van hun “goede” naam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Jack Flash

  Blijft een foute krant.
  De rest zal wel volgen.
  Mafklappers.

 2. Mistgabel

  Ze maken weer dezelfde fout.

  1. Mistgabel

   Toen waren ze ook goed in propaganda.

   1. Mistgabel

    Tuurlijk komen de andere ook, 90% van de Nederlandse kranten zijn in Belgische handen. Woord van de EU.

 3. Mistgabel

  Kinderen merken er bijna helemaal geen moer van.
  Daarbij kunnen gevaccineerde het ook krijgen en doorgeven.

  Dus wat is het nut?
  schandalig dat een krant zoveel onzin brult.

  Tip: zeg uw abonnementen van die propaganda kranten op.

  1. Mistgabel

   Precies dezelfde onzin kwam RTL nieuws ook net “toevallig” aankakken.

 4. Poemien Noegien

  Heulde die courant vroeger ook niet met de SS en de NSB?

 5. Albert Egberts

  Het is inderdaad niet meer dan logisch.

  1. Poemien Noegien

   Het mooie is en zal blijven dat de kelderrukker hier nóóit meer serieus genomen wordt!

   🙂

  2. ElGuapo

   Doe nog een voorspelling over de formatie ofzo dan hebben we straks weer wat te lachen.

   1. september

    De voorspelling van Albert Egberts die weer niet gaat uitkomen

  3. RvdBe

   Het is zo logisch dat je het inhoudelijk niet kan weerleggen.

 6. Duckday

  Gewoon alles opzeggen laat die Belgen in hun eigen sop

 7. Pffff

  Verdeel en overheers! De maatschappij (burgers) lossen het wel op met paniek en brainwash. De minister van propaganda doet goed zijn best. Zou het af gekeken zijn van dhr goudbults of ist er altijd al geweest? Ons nieuwe enblaim de barcode inplaats van de ster

 8. september

  Albert Egbert is de enige echte hier,die andere met een S op het eind is een andere

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.