Ab Osterhaus vindt dat Nederland Duitse vaccinatieplicht voor alle gebouwen moet overwegen: ‘Anders moet alles dicht’

In Duitsland is men nog steeds in shock van het nieuws dat ongevaccineerden vanaf de herfst mogelijk nergens meer binnen kunnen komen. Het Duitse Bild heeft overheidsdocumenten in handen gekregen waarin staat dat men overweegt om een verregaande vaccinatieplicht in te voeren. Ab Osterhaus is van mening dat ook de Nederlandse overheid over zulke maatregelen moet gaan nadenken. 

Het medium heeft gisteren heel Duitsland, en de rest van Europa, weten wakker te schudden; het nieuwsmedium meldt namelijk dat Duitsers die niet gevaccineerd zijn mogelijk vanaf de herfst bijna nergens meer binnen kunnen komen. De Duitse regering wil deze drastische maatregel invoeren om zo een totale lockdown te voorkomen. Volgens Osterhaus is er niet zo gek veel schokkend aan zo’n zware maatregel: uiteindelijk is vaccineren de enige oplossing om uit de crisis te komen, aldus de viroloog. Bij NPO Radio1 zei Osterhaus dat ook ons demissionair kabinet zich moet gaan buigen over soortgelijke maatregelen.

Osterhaus praat nogal lichtzinnig over de mogelijke nieuwe maatregelen in Duitsland. Hij is namelijk van mening dat we in Nederland al een soortgelijk systeem hadden, hij doelt op het testen voor toegang, en ook elders in Europa ziet men zulke maatregelen. Maar dit is natuurlijk nonsens; ja, het klopt dat men in enkele Europese landen met test of vaccinatiesystemen werkt voor openbare ruimtes. Maar tot op heden worden ongevaccineerde mensen niet compleet buitengesloten, ze komen overal nog binnen met geldige testresultaten.

Afgaande op de ontwikkeling in Duitsland wil men ongevaccineerde compleet buitensluiten door een vaccinatie verplicht te laten maken als toegangsbewijs voor onder meer restaurants of evenementen. Dat is toch wel even een flinke verzwaring. Bovendien stijgt de sociale druk om je te laten vaccineren gigantisch en daarnaast is dit natuurlijk gewoon een vorm van medische discriminatie. Wie niet gevaccineerd is wordt daadwerkelijk buitengesloten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Osterhaus is van mening dat ook de overheid moet kijken naar implementatie van zo’n systeem, want anders moet de horeca mogelijk dicht bij een vierde golf. Osterhaus vergeet even voor het gemak dat er ook gewoon nog tal van andere alternatieven zijn – zoals een ‘werkend’ testen voor toegangssysteem. Het moge duidelijk zijn: Osterhaus ziet zulke grove overheidsinterventie wel zitten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

131 reacties

 1. roodkapjelusttaart

  Die meneer is knettergek.

  1. hans-e-pans

   Hij weet het alleen zelf nog niet.

 2. Emile Takma

  Ja, nu het lastig blijkt het virus onder contrôle te krijgen als een deel van de burgers zo dom en asociaal is om zich niet te laten vaccineren begint de nood de wet te breken.

  Logisch en verstandig.

  1. Echtepleb

   Zullen we met de woningnood ook eens de (Europese) wetten breken dan. Iets meer stikstof, veel minder gelukzoekers, ik noem zo maar wat hoor.

   1. Emile Takma

    Woningnood gaat niet over volksgezondheid. De vergelijk slaat mitsdien als kut op Dirk.

    1. usb3.0

     Jawel dat gaat wel over de volksgezondheid natuurlijk

    2. Emile Takma

     vergelijk = vergelijking

     1. usb3.0

      Zelfs van zijn eigen taalgeklungel krijgt taalautist tamil de zenuwen, die raakt volledig de kluts kwijt

     2. siemoon

      kut op ome dirk

    3. Echtepleb

     Ik begon niet over de nood breekt wet argument. Dat was U hé. Ik trek hem graag door.

  2. usb3.0

   De burger dom en asociaal te noemen is natuurlijk een grove belediging.
   Alle gevaccineerden dienen zich thuis op te sluiten immers zijn zij de grootste verspreiders, vaccinatiewappies menen zich het alleenrecht te kunnen toe-eigenen om wel overal naar toe te kunnen.

  3. Monty

   ”een deel van de burgers zo dom en asociaal is”

   Gelukkig is het maar een klein deel van onze bevolking.

   1. Mistgabel

    Er zijn veel meer ongevaccineerde dan u word vertelt.
    Ze zijn niet voor niets zo aan het pushen. U zal en moet.

    In de VS wil Vanquard zelfs 1000 dollar aan de medewerkers geven om te laten vaccineren.

    Hilarisch toch.

    h*tps://www.bloomberg.com/news/articles/2021-08-03/vanguard-offers-1-000-to-employees-to-get-vaccinated-by-october

    1. Mistgabel

     Die tyfushond zat bij het eerste kindje in Nederland de “Mexicaanse griep” te juichen en vroeg aan zijn medewerkers de whisky fles te halen.

     Later in het filmpje toen de vaccins door dat ene geval van het kindje besteld werden stond ie ook met gebalde vuisten yes te roepen.

     Die man hoort op het schavot te staan.

     1. Mistgabel

      h*tps://www.youtube.com/watch?v=pLHAP8wHqtg

     2. usb3.0

      Ja ziekmakend gewoon dit soort gasten

   2. september

    80 % is gelukkig al gevaccineerd er blijft altijd mensen die zich niet laten vaccineren,ik ken ze gelukkig niet

    1. usb3.0

     Nee hoor tamil sebebtempert dat is een leugen, amper 60% is gevaccineerd, mensen denken steeds meer na over het al dan niet laten inspuiten met een experimentele vloeistof of gentherapie

     1. september

      Volgens het Coronadashbord zijn er al tot vandaag 21.000.000 vaccinaties gezet.,maar dus ook voor de 2de keer..En volgens een enquete daar wil 90 %! zich laten vaccineren.Maar er staan daar geen procenten.

     2. usb3.0

      Ik ken gelukkig heel veel mensen die zich niet willen laten inspuiten met een experimentele vloeistof, dat zijn de nadenkers in onze maatschappij, mensen die wél hun gezonde verstand gebruiken

    2. Mistgabel

     Nah, u laat zich dus ook maar wat wijsmaken, die 80% is alleen bij mensen boven de 65 jaar.

     1. Mistgabel

      Onder de 50 jaar loopt het drastisch naar beneden.
      Die oudjes zijn ook goedgelovig en kijken alleen naar de nepnieuwsfabrieken van de NOS/RTL en zo.

      h*tps://media.nu.nl/m/cogxywza83n1_wd640.jpg

  4. Mistgabel

   Hou toch eens op met uw onzin.
   Wappie:)

  5. dumbfarmer

   gewoon regelrechte onzin. Wat is er in de eerste plaats asociaal aan als iemand zich niet laat vaccineren? Dat betekend dan enkel voor die persoon dat die meer risiko loopt..
   Iemand die gevaccineerd is, loopt minder risiko wordt gezegd.
   Andere vaccinaties waren dusdanig dat die het virus uitroeide, maar deze niet, je kunt nog steeds geinfecteerd worden, maar dan ondervind je er dus minder last van..
   Je mag mij dan eens uitleggen waarom kids, die er eigenlijk geen last van hebben, perse ook dat spul ingespoten moeten krijgen met alle onbekende lange termijn risiko’s van dien (waarvoor pharma geen verantwoording draagt).
   Het excuus “om de kwetsbaren te beschermen” is gewoon flauwekul, die hebben hun vaccin al.

   Heel die idioterij om niet gevaccineerden uit te maken voor asocialen is niet meer of minder gewoon dwang, of althans, pogingen daartoe. Welke reden daar precies achter steekt, we zullen het vast een keer horen als er weer eens wat gelekt wordt ergens.

   1. Emile Takma

    De ongevaccineerde aso’s dan wel debielen vormen wel een minderheid van de bevolking maar slagen er helaas toch in te voorkomen dat het virus uit Nederland verdwijnt en dat de maatregelen moeten worden gehandhaafd.

    1. Marcel41

     Graag gedaan Emile.

     Mvg,
     Een ongevaccineerde !!

    2. Marcel41

     Als ongevaccineerde is er eigenlijk helemaal geen probleem als ze dit gaan doorvoeren op het dark web en via verschillende telegram groepen, koop je zo een QR code dat je “gevaccineerd” bent. Kost een paar honderd euro, maar heb je toch overal toegang en hoef je dat gif niet in je lichaam te laten spuiten.

    3. Mistgabel

     vaxnazi.

    4. dumbfarmer

     flauwekul.. weer…..
     het virus gaat niet weg omdat het vaccin niet doet wat het hoort te doen: het virus uitroeien.
     Het doet dat niet, dus doen de gevaccineerden even vrolijk mee als broedhaard voor besmetting en mutaties.

     1. usb3.0

      En dat is de spijker keihard op z’n kop, gevaccineerden menen dat zij ineens het alleenrecht hebben op de maatschappij maar zij zijn dé megaverspreiders

   2. Emile Takma

    “Welke reden daar precies achter steekt”

    Die reden is nogal wiedes: de Overheid probeert het aantal besmettingen te beperken.

    1. Mistgabel

     Denk toch is na man. Al zou de hele Nederlandse bevolking gevaccineerd zijn, dan mag er ook geen vliegtuig of andere personen Nederland meer binnen komen.

     Of denkt u dat het bij de grens ophoudt?

    2. Mistgabel

     Wees niet bang al die demonstranten zoals bv. in Frankrijk krijg je toch niet meer terug in de fles.
     Het zal vanzelf overslaan op de rest.

     We gaan winnen van die globalistjes.

     1. Flengan

      In discussie gaan met zuigtuig is nooit een aanrader.

    3. usb3.0

     Wat tamil nogal wiedes noemt is buiten alle realiteit natuurlijk, gezien het feit dat tamil denkt dat gevaccineerden het alleenrecht hebben op de vrijheden in onze maatschappij.

    4. Echtepleb

     Volgens mij ontstonden er pas varianten na vaccinatie. Dus misschien kan de rest beter binnen blijven.

   3. Mistgabel

    Degene die voor vaccineren kids zijn, moet de guillotine weer uit het vet gehaald worden.

  6. leukeditter

   smerig takkewijf.. nog niet verzopen?? ijsland 70% in de ziekenhuizen gevaccineerd!! in nederland inmiddels meer dan 500 prikdoden , in europa 15000 . vind je dat normaal voor een ifr van 0,13% ??? in amerika verontrustende berichten dat tientallen gezonde jonge mensen na hun prikje doodziek zijn. je wilt het aan babys ook geven zeker lomperik??

   1. Emile Takma

    “ ijsland 70% in de ziekenhuizen gevaccineerd!! in nederland inmiddels meer dan 500 prikdoden”

    Wat een interessante en tevens opzienbarende feiten, leukeditter. Heb je een bron?

    1. Emile Takma

     Ik heb wel een bron, leukeditter: ht.ps://nos.nl/artikel/2391137-veruit-de-meeste-covidpatienten-in-ziekenhuis-zijn-niet-gevaccineerd

     1. Mistgabel

      Haha, een link van een leugenfabriek kun je tegenwoordig niet meer mee aankomen.

     2. usb3.0

      tamil komt met fake nieuws aanzetten

     3. Emile Takma

      Als je de NOS niet een betrouwbare nieuwsbron vindt houdt het op.

     4. usb3.0

      Nee hoor dan houd het helemaal niet, bij tamil natuurlijk wel want die kijkt alleen fakesites

     5. Xyz1234

      De NOS is geen bron. Als u iets van journalistiek zou weten, zou u dat begrijpen.

     6. Flengan

      BAM!

  7. RvdBe

   Al is de leugen nog zo snel, Takema gelooft hem wel.

  8. Xyz1234

   Stoere woorden schlemiel, maar het komt er uiteindelijk op neer dat u bang bent van vrijheid. Als u moedig en verstandig was zou u wel pleiten voor een meer volwassen beleid. Maar bange kleuters willen ook als zodanig behandeld worden en die komen bij deze regering ruimschoots aan hun trekken.

  9. vlekkenoplosser

   Kan de strönt vlërk even onderbouwen hoeveel meer risico ongevaccineerde lopen op het verkrijgen van het virus of wauwelt de strönt vlërk weer uit zijn nek ? Overigens een gevaccineerde kan toch niet besmet raken ? Een zeer klein risico dat hij besmet raakt. Waarom ongevaccineerde dan al hun vrijheden ontnemen strönt vlëk . Disproportioneel beleid om het vaccinatiefascisme te versterken.

   U zult zich onderwerpen ! Nou nu niet en nooit niet.

 3. Mistgabel

  Als ik er eentje sowieso niet vertrouw is het Ab whiskey Osterhaus wel.

 4. At

  Onze Nederlandse overheid is altijd supersnel met hardlopen langs de paden van het Europese hof. Echter de uitspraak op 27-01-2021 van het Europese Hof met resolutie 2361 (2021) waarin vaccinatieplicht illegaal genoemd wordt, wordt door onze overheid overgeslagen.
  Evenals een 2e golf (griepseizoen 2020-2021), die 2000 minder griep/corona doden (7500) bracht vlgs RIVM dan griepseizoen 2017-2018 (9600).
  Mede hierdoor hebben beperkte geesten als Ab Oosterhuis veel te veel aandacht.
  At

  1. Niemandalletje

   7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is not mandatory and that no one is under political, social or other pressure to be vaccinated if they do not wish to do so;

   Naast dat gegeven staan er nog meer punten in die resolutie die dan en ook nu niet nageleefd worden. 😉

   7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;
   7.3.5 communicate transparently the contents of contracts with vaccine producers and make them publicly available for parliamentary and public scrutiny;

 5. usb3.0

  Die man praat onzin want de horeca hoeft helemaal niet dicht.

 6. Heras

  Tuig van de richel, die man.

 7. polleke67

  Neurenberg 2.0 materiaal

 8. allid

  Het zal me niet verbazen indien meneer de viroloog contacten heeft met
  commercieele medicijn uitvinders, tevens fabricanten, verkopers, prijs bepalers en patent houders.

  De overheid is van lotje getikt om dat allemaal te slikken, ahum, te spuiten.
  Spuiten en slikken, daar wordt heelwat aan verdient.

  En mensen, tja, misbruik komt met ongelijkheid.

  1. usb3.0

   Tuurlijk heeft hij die contacten

 9. kattekop

  Osterhaus… dierenarts, mafketel en gevaarlijk persoon.
  Opsluiten die idioot.

 10. Monty

  Misschien is het helemaal niet zo onverstandig om Duitsland volgen.

  Als de regels in Nederland soepeler zijn overwegen er misschien mensen om vanuit Duitsland naar Nederland te komen.

 11. HD

  Is het niet beter om alle geënte wezens ( man of vrouw is verboden ) een zichtbaar merkteken te geven, desnoods op het voorhoofd getatoeëerd, zo kan de politie makkelijker de niet gevaccineerde afvoeren naar de Oekraïne.
  En dan hebben Obergruppenführers in Brussel eindelijk hun zin.

  1. Marcel41

   De ongevaccineerde zullen wel een soort ster krijgen en worden per trein naar de dichtstbijzijnde ggd afgevoerd om gedwongen te worden gevaccineerd.

   Mensen die ter plekke dood neervallen, zullen ze dan wel lampenkappen enzo maken.

 12. siemoon

  ab moet aan zijn inkomen denken . hoe meer massa dan is er meer kassa. heeft al een vermogen verdient met griepspuiten.. doorgaan jongens poen maken…

  1. Mistgabel

   Zo’n 6 miljoen heeft ie eraan verdient.

 13. RieninSpain

  Takma, ter uitbreiding van je kennis van het Nederlands, de uitdrukking is ‘dat rijmt als kut op Dirk’.

  1. Emile Takma

   Ter uitbreiding van jouw kennis van het Nederlands:

   ht.ps://www.ensie.nl/woordenboek-van-populair-taalgebruik/dat-slaat-als-kut-op-dirk

   1. Flengan

    Het forumdebieltje heeft z’n boertje weer gelaten.

 14. Marcel41

  Hij is volledig gestoord.
  Duitsland heeft blijkbaar niks geleerd van hun eigen geschiedenis. De ongevaccineerde zijn de nieuwe j0den.

  1. usb3.0

   BAM

 15. 56RdK

  Ome Dirk is een transgender???

 16. Tommy76

  IJsland:

  “Driekwart van de nieuwe besmettingen betreft personen die al zijn ingeënt.”

  h**ps://www.ad.nl/buitenland/gevaccineerd-ijsland-draait-reeks-coronaversoepelingen-terug-vanwege-deltavariant~ab46abe5/

  Amerika:

  “About three-fourths of people infected in a Massachusetts Covid-19 outbreak were fully vaccinated, according to new data published Friday by the CDC.”

  h**ps://www.cnbc.com/amp/2021/07/30/cdc-study-shows-74percent-of-people-infected-in-massachusetts-covid-outbreak-were-fully-vaccinated.html?__twitter_impression=true

  1. Emile Takma

   Het bericht uit het AD bevestigt de stelling niet. Het bericht van cnbc kan ik onmogelijk plaatsen, Tommy.

   1. usb3.0

    tamil blijft volharden in de leugen dat gevaccineerden geen probleem zijn, gevaccineerden moeten zich 6 x achter hun oren gaan krabben

   2. Tommy76

    Welke stelling?

    Driekwart van de besmette personen zijn gevaccineerd. Dat lijkt mij dus duidelijk.

    Gevaccineerden kunnen dus gewoon volop besmet raken en de kans dat je besmet wordt door een gevaccineerde is groter dan de kans dat je besmet wordt door een niet gevaccineerde.

    Driekwart van de besmette personen zijn gevaccineerd. De kans dat het virus muteert is dus groter bij een gevaccineerde.

    1. usb3.0

     Precies, ik zeg al tijden dat de gevaccineerden een serieus probleem vormen omdat die denken dat zij het alleenrecht hebben op een vrije samenleving maar juist zij zijn de megaverspreiders in onze maatschappij

     1. Tommy76

      Ja en het gevaarlijke is nu dat gevaccineerden zich nagenoeg niet meer laten testen in Duitsland en Nederland…

     2. usb3.0

      BOEM spijker op z’n kop Tommy

     3. Xyz1234

      Het gevaar zit niet zozeer in hun gedrag alswel in de werking van het ‘vaccin’. Dit zorgt er namelijk voor dat het virus sneller kan muteren omdat alleen het s-pike e-iwit als target wordt genomen en het virus dus alleen op dit punt hoeft te muteren om de vaccinatie te omzeilen.

     4. Emile Takma

      “ Het gevaar zit niet zozeer in hun gedrag alswel in de werking van het ‘vaccin’. Dit zorgt er namelijk voor dat het virus sneller kan muteren omdat alleen het s-pike e-iwit als target wordt genomen en het virus dus alleen op dit punt hoeft te muteren om de vaccinatie te omzeilen.”

      Dit is belachelijke onzin maar we zullen Xyz maar niet om een bron vragen.

     5. Meriadoc Brandebok

      “Onzin” is nog een understatement. Hier wordt reglrechte wartaal uitgeslagen.

     6. usb3.0

      tamil kan het tegendeel niet bewijzen

     7. Mr.blauw.sky

      Nee, en Ussb tje kan niet bewijzen dat hij en Repeteer clown elkaars levensmaatjes zijn…

      Of of dat hij niet geprikt is.

      Bizarre manier van redeneren dus..

     8. Xyz1234

      Domme Takma leest alleen datgene in een artikel wat past binnen de leugens die hij verspreidt over vaccineren. Nieuw artikel alweer vermeld hier, maar schlemiel is nog aan het verzinnen hoe hij dit kan ontkrachten op basis van zijn quasi intellect en pseudo wetenschappelijke prietpraat. Dus nogmaals: Massa vaccinatie met een middel wat maar 1 target heeft, levert voor het virus een voordeel op omdat het zich maar op 1 eigenschap hoeft te muteren. Lees de literatuur en stop met het verspreiden van leugens.

     9. Xyz1234

      Hier domme Takma, lees dit: ht*ps://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0250780

     10. Harry Haller2

      Het lijkt er op dat de onzin en wartaal worden uitgeslagen door Emile Takma en Meriadoc en Xyz123 gelijk heeft.

     11. ElGuapo

      “ht*ps://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0250780”

      Mocht schlemieltje de link daadwerkelijk bekijken dan zal het al lastig worden om het te lezen…andere taal dus dan is het in zijn ogen al snel fake news.
      De zolderkamerimam zal vervolgens een deel eruit pakken wat enigszins in zijn straatje past en verdraaien.

     12. Monty

      @Harry Haller2
      ‘Het lijkt er op dat de onzin en wartaal worden uitgeslagen…….’

      Vlak usb3.00000 ook niet uit die beweert dat jij ook als gevaccineerde ‘een serieus probleem vormen omdat die denken dat zij het alleenrecht hebben op een vrije samenleving maar juist zij zijn de megaverspreiders
      in onze maatschappij’.

      Ik kan mij niet voorstellen dat jij deze mening met hem deeld.

    2. Flengan

     “Welke stelling?”

     Tom, beste kerel, de forummongool komt hier niet om in gesprek te zijn.

   3. Xyz1234

    Natuurlijk kunt u waarheden moeilijk plaatsen Takma. Dat is cognitieve dissonantie aan het werk in uw beperkte bolletje.

    1. Emile Takma

     In Nederland betreft nagenoeg alle ziekenhuisopnames voor Corona ongevaccineerden.

     Het is niet onmogelijk dat een gevaccineerde wordt besmet en zelfs ziek wordt van Corona. Dat betreft dan bijna altijd mensen met een verzwakt immuunsysteem of patiëntengroep met een zeer zwakke gezondheid waar ook lichte klachten hard aankomen.
     In het overgrote deel van de besmette gevallen ontstaan na vaccinatie geen of zeer lichte klachten.

     1. usb3.0

      Het is 100% mogelijk dat tamil als vaxnazi anderen besmet, het is pertinent een leugen van tamil dat na vaccinatie slechts lichte klachten ontstaan

     2. ElGuapo

      Niks heeft de zolderkamerimam bereikt…niks wat de zolderkamerimam ooit zal bereiken afgezien van dom praten en irriteren.

      Hopelijk doet de zolderkamerimam dat (ooit als het van de zolderkamer afkomt) tegen de verkeerde.
      Karma bestaat en komt ook voor jou schlemieltje.

     3. Xyz1234

      U verkondigt regelrechte leugens. Gevaccineerd kun je nog steeds zie worden en anderen besmetten. En u weet het. Daarnaast zegt u ook iets wat waar is: heel kwetsbare mensen hebben geen baat bij een vaccin. Soms overleven ze de bijwerkingen van vaccinatie niet eens als ze echt heel kwetsbaar zijn. En de ironie is: voor die mensen is dit hele circus opgetuigd. Een gewoon gezond mens met een goed immuunsysteem heeft helemaal geen vaccin nodig. Sterker nog, het is onverstandig gezonde mensen te vaccineren omdat zij met hun natuurlijke immuunsysteem voor een veel betere herd immunity kunnen zorgen waar ook de kwetsbaren van kunnen profiteren. Dus de grote egoisten zijn zij die zich bang laten maken en daardoor snel de weg van de minste weerstand kiezen om zo maar buiten schot te blijven van de demoniserende politici en talkshowgasten. Angst is het dat figuren zoals u leidt. En het is ronduit zielig.

     4. Emile Takma

      “ U verkondigt regelrechte leugens. Gevaccineerd kun je nog steeds zie worden en anderen besmetten”

      Zeker, maar die kans is heel erg klein en gevaccineerden worden heel zelden ernstig ziek.

      Je hebt geen idee waar je over praat, Xyz. Je parmantige onnozelheid is nogal irritant.

     5. Flengan

      Nog meer gezwets van een dronken forumdebiel.

     6. Flengan

      “U verkondigt regelrechte leugens.”

      In discussie gaan met de schlemiel is sowieso en altijd kansloos!

     7. Emile Takma

      “Sterker nog, het is onverstandig gezonde mensen te vaccineren omdat zij met hun natuurlijke immuunsysteem voor een veel betere herd immunity kunnen zorgen “

      Xyz beweerde hier eerder met droge ogen dat vaccinatie het natuurlijk immuunsysteem zou ondermijnen. Desgevraagd kwam hij met een link die deze bewering niet ondersteunde maar wel de werkzaamheid van vaccins prees.

      Hij heeft geen enkele bron voor deze bewering maar blijft hem hier schaamteloos herhalen. Het is debiele onzin van een domme man.

     8. Emile Takma

      “Karma bestaat“

      Zeker, en de zwaartekracht ook. De zon komt ook elke dag op.

     9. Flengan

      Aldus de schlemiel.

     10. usb3.0

      Nee hoor tamil, gevaccineerden zijn het probleem, die menen het alleenrecht te hebben in deze maatschappij, jullie vaccinatie fascistische hïtlertjes moeten opgesloten worden in jullie eigen huis, zoals jij praat ben je een serieus gevaar voor de samenleving, sws ven jij een gevaar aangezien jij pedöfilie legaal noemt en vindt, zieke hond dat je bent

     11. usb3.0

      Maar tamil XYZ heeft volkomen gelijk, jij kunt het tegendeel niet bewijzen namelijk

     12. Emile Takma

      Nagenoeg alle Corona-patiënten betreffen ongevaccineerden.

      ht”ps://nos.nl/l/2391137

     13. usb3.0

      Er liggen nagenoeg geen mensen in het ziekenhuis maar een groot aantal gevaccineerden in het ziekenhuis moeten allemaal in isolatie vanwege het feit dat zij menen het alleenrecht te hebben op vrijheden maar juist zij zijn het gevaar in onze maatschappij en de enorme druk die er ontstaat op de zorg vanwege hun ongehoorzaamheid

   4. Xyz1234

    Nou Takma, omdat je er niet om vraagt: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0250780

    Maar je zult het wel weer niet begrijpen.

   5. Xyz1234

    Nou Takma, omdat je er niet om vraagt: h*tps://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0250780

    Maar je zult het wel weer niet begrijpen.

    1. Emile Takma

     Xyz bluft met een wetenschappelijk artikel waarin echter nergens wordt beweerd dat vaccinatie het natuurlijk immuunsysteem zou ondermijnen.

     War ben je toch een deerniswekkende figuur!

     1. Emile Takma

      War = Wat

     2. Meriadoc Brandebok

      Correct, Xyz loog dat het vaccin het immuunsysteem kan ondermijnen. Dit wetenschappelijk stuk ondersteunt dat ook helemaal niet. Deerniswekkend om zulke desinformtie te verspreiden (en precies het probleem van onze tijd).

      Het stuk stelt dat er mutaties kunnen ontstaan in gevaccineerde mensen. Dit is juist, het beleid van het CDC is hier op geschoeid. Mutaties ontstaan in zowel gevaccineerde als ongevaccineerde hosts, maar het takelt de ongevaccineerde hosts toe en de gevaccineerde host niet.

      Daarom blijft het devies: altijd 1,5m afstand, handen wassen en de belangrijkste maatregelen in acht nemen! Alleen zo krijgen we het virus eronder.

     3. usb3.0

      Dat doet het natuurlijk gewoon wel, alleen moet je gewoon even logisch nadenken en dat doet tamil niet

 17. RvdBe

  De Duitsers waren zo goed onderweg om de sporen van 40-45 uit te wissen, uiteindelijk komt de ware aard van het beestje boven en is de nieuwe Jood uitgevonden: de ongevaccineerde, deze nieuwe untermensch zal de schuld van alles aangewreven krijgen en dient vermeden en verstoten te worden.
  Opper NSBer Rutte zal de vervolging in Nederland leiden.

 18. Tommy76

  Vandaag in het AD: in Indonesie zijn inmiddels 100.000 coronadoden (covid19) te betreuren. Ja, dat is erg!

  Het land telt 270 miljoen inwoners. Dus 0,037% is overleden aan Corona.
  0,037% van 17,5 miljoen Nederlanders maakt 6.500 coronadoden. Echter in Nederland zijn reeds 17.800 coronadoden te betreuren…

  Welk land doet het dan beter?

  Eergisteren in het AD: Myanmar gaat richting een totale ramp! Er zijn daar namelijk inmiddels 10.000 coronadoden te betreuren.
  Het AD meldt: “Mensen sterven bij bosjes door corona”.

  Het land telt echter bijna 55 miljoen inwoners! 10.000 sterfgevallen in totaal…

  1. usb3.0

   Precies even in het juiste perspectief, het schreef in zowel 2016 als 2020 een artikel over griepgolven in Nederland met mensen aan de beademing op de ic’s

   1. usb3.0

    Het AD

   2. Tommy76

    2018 was het heftigste griepseizoen.

    RIVM schrijft het volgende op hun website:
    “In de winter van (2017/2018) was de sterfte 15 weken lang verhoogd (week 51 2017 t/m 14 2018). De verhoogde sterfte viel samen met de griepepidemie die plaatsvond van week 50 2017 tot en met week 15 2018. De oversterfte tijdens de 18 weken griepepidemie werd geschat op 9.444 (8.885 voor de gehele winter periode van week 40 t/m 20). Hiermee was de oversterfte het hoogst ooit gemeten sinds het begin van de monitoring in 2009.”

    Dit is dus inclusief het vaccineren van ouderen en zwakken in 2018. Mensen vergeten dit vaak te vermelden… Ondanks vaccinatie nog zo veel griepdoden.

    Zomaar een nieuwsberichtje uit 2018:

    h**ps://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2660844/situatie-in-brabantse-ziekenhuizen-ernstig-honderden-behandelingen-uitgesteld-door-griepgolf

    1. usb3.0

     Hoor je niemand over

 19. Tommy76

  Nieuwe coronavariant Lambda:

  “In laboratory experiments, they found that three mutations in Lambda’s spike protein, known as RSYLTPGD246-253N, 260 L452Q and F490S, help it resist neutralization by vaccine-induced antibodies.”

  Resist neutralization by VACCINE-induced (!!!) antibodies.

  h**ps://m.jpost.com/health-science/lambda-variant-shows-vaccine-resistance-study-675674

 20. RvdBe

  Het AD heeft breaking news: er is een 42
  jarige man uit Groot Brittannië aan corona overleden, hij wou geen vaccin, maar toen hij dood ging wel.
  Geweldige journalistiek, niveautje hoor👍🤣

  1. Flengan

   Ja het AD kan er wat van, iedere dag de uitslagen.

  2. september

   Hij Kreeg pás spijt toen hij op de I.C kwam.En het A.D heeft het overgenomen van the Guardian.Ik heb het zelf gelezen.Zo is het dus.

   1. Mistgabel

    1 mannetje en die vinden ze dan toevallig.
    Krant wilt zeggen dat iedereen dan spijt zou moeten hebben.

    Zoals ze altijd toevallig die ene vinden of volgens een nietszeggende bron of peiling.

    1. Beukman

     Nogal wiedes dat deze ongelukkige spijt kreeg dat hij zich niet liet vaccineren. Hij is bepaald niet de enige die ten onrechte dacht dat het virus hem niet te pakken zou krijgen.

     1. usb3.0

      beukhoér denkt echt dat alle ongevaccineerden spijt krijgen als ze in het ziekenhuis zouden belanden, het mooie is dat dat op een enkeling na niet gebeurt en het allermooiste is van het vaccinatie leugenverhaal is dat gevaccineerden in het ziekenhuis belanden, nog sterker is dat gevaccineerden zelfs dood kunnen gaan aan het vaccin

     2. Beukman

      De binaire Bus blijft er op los liegen. Zou hij zelf soms een vaccin zijn dat ontsnapt is uit een laboratorium?

      Inmiddels stapelen de bewijzen zich op dat ongevaccineerden profiteren van de wél geprikten:

      Onderzoek van het RIVM wijst uit dat
      coronavaccins de kans op overdracht van
      het coronavirus drastisch verkleinen.
      Het onderzoek is uitgevoerd toen de
      alfavariant nog dominant was,dus de
      resultaten zijn niet volledig toe te
      passen op de deltavariant.
      Het onderzoek toont aan dat de kans dat
      iemand door een volledig gevaccineerde
      én besmette huisgenoot wordt besmet 71
      procent kleiner is dan wanneer die
      huisgenoot niet is gevaccineerd.

      nos.nl/teletekst#109

     3. Emile Takma

      De universele bus beweerde eerder: “jullie gevaccineerden schoften moeten opgesloten worden, jullie zijn de ziekmakers hier in onze maatschappij.”

      De man is totaal van het padje.

 21. Scevian

  Het is bijna tijd om onderduik adressen voor niet gevaccineerden te openen. Het uitsluiten van deze zondebokken is reeds begonnen. Het feit dat als je gevaccineerd bent toch het virus kan dragen , er ziek van kan worden ,het kan verspreiden , en op de ic terecht kan komen wordt vergeten.
  Helaas hebben de Duitsers en ook Nederlanders genoeg ervaring hoe wij mensen kunnen uitsluiten. Al lijkt het nu wereldwijd plaats te vinden.
  In deze moderne tijd hebben we geen gele ster meer nodig.
  Er hangen genoeg gezichtsherkennende camera,s . Men kan er voor zorgen dat je niks meer kan kopen. Niet meer samen mag komen. Je beroep kan uitoefenen. En anders kan je wel eens in een heropvoeding traject terecht komen.

  Ik hoop dat dit een boze droom is.
  Maar de wereld van vrije keuze verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  We zijn de kikker in de pan die steeds een beetje warmer wordt.
  Maar er zijn mensen die denken dat ze lekker in een hot-tube zitten.

  De tijd zal het leren.

  1. Emile Takma

   “ Het feit dat als je gevaccineerd bent toch het virus kan dragen , er ziek van kan worden ,het kan verspreiden , en op de ic terecht kan komen wordt vergeten.”

   Nee, dat wordt niet vergeten en door het RIVM ook erkend maar de kans dat dit gebeurt is veel kleiner dan bij ongevaccineerden en de kans dat besmetting van gevaccineerden leidt tot ziekte en ziekenhuisopname leidt is heel klein.

   Ongevaccineerden zijn veel besmettelijker en worden ook veel vaker (ernstig) ziek. Ongevaccineerden veroorzaken besmettingen, ziekenhuisopnames (waaronder IC) en dwingen de Overheid tot het handhaven van beperkende maatregelen. Deze mensen zijn een groot maatschappelijk probleem.

   1. Flengan

    Aldus de zwakzinnige forumdebiel.

   2. ElGuapo

    “Ongevaccineerden zijn veel besmettelijker en worden ook veel vaker (ernstig) ziek. Ongevaccineerden veroorzaken besmettingen, ziekenhuisopnames (waaronder IC) en dwingen de Overheid tot het handhaven van beperkende maatregelen. Deze mensen zijn een groot maatschappelijk probleem”

    Echt een bord voor je kop.

   3. usb3.0

    Je bent een leugenaar tamil, jij bent het type die meent het alleenrecht te hebben omdat je bent geïnjecteerd met experimentele vloeistof, jullie gevaccineerden schoften moeten opgesloten worden, jullie zijn de ziekmakers hier in onze maatschappij.
    Gevaccineerden houden de besmettingen in stand en dwingen de overheid, omdat jullie gevaccineerden het probleem bewust in stand houden door te denken dat als men eenmaal is gevaccineerd men zo vrij is als een vogeltje, de maatregelen in stand te houden.
    Jullie gevaccineerden zijn een zeer grote plaag in onze maatschappij, jullie zijn een maatschappelijk probleem zelfs voor ongevaccineerden.

    1. september

     Er laat zich maar een minderheid niet vaccineren dus wat je hier zegt over de gevaccineerden is grote onzin.maar ja je weet niet beter. Ik zeg dit namens alle gevaccineerden

 22. Emile Takma

  Vaccinweigeraar met spijt: ‘Mijn ogen zijn geopend. Ik ben gered door het ziekenhuis’
  ht.ps://www.volkskrant.nl/a-bda833b4

 23. Eertienator

  De meeste ongevaccineerde mensen laten zich ook niet elke keer testen dus door ons lopen de besmetting cijfers ook niet op. Dat doen alleen de useful idiots

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.