Caroline van der Plas hekelt landsadvocaat die ‘vergunningen boeren wil afpakken’: ‘Beseft minister wat dit doet met rechtvaardigheidsgevoel?’

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas heeft zojuist een debat aangevraagd naar aanleiding van een anti-boerenbrief van de landsadvocaat. Om het stikstofprobleem aan te pakken in Nederland pleit de landsadvocaat voor het afpakken van vergunningen – wat wel verdacht veel lijkt op onteigening. Van der Plas wil zo snel mogelijk duidelijkheid van de minister. Was het namelijk een persoonlijke opdracht van de minister zelf of speelt er meer? 

Je zou als boerengezin maar lezen dat nota bene de landsadvocaat pleit voor het afpakken van je beroepsbestaan. In Nederland is dit helaas werkelijkheid geworden. De landsadvocaat is van mening dat de overheid bij machte moet zijn om vergunningen van boeren te kunnen afpakken om zo de stikstofuitstoot te verminderen. De BoerBurgerBeweging wil uiteraard zo snel mogelijk opheldering over deze pittige en bizarre uitspraken.

De partij van Caroline van der Plas wil zo snel mogelijk opheldering krijgen, want beseffen de landsadvocaat en de minister wel wat zo’n bizarre uitspraak doet met de rechten van boeren in Nederland? Waarschijnlijk niet. Voor de klimaatreligie mag alles wijken, zo lijkt het. De landsadvocaat lijkt het weinig te kunnen schelen dat hij de botte bijl hanteert. Maar door met dit soort advies op de proppen te komen mag het ministerie van Landbouw zich nu wel gaan verantwoorden tegenover BBB.

Caroline van der Plas wil snel duidelijkheid

Ondanks de gedane beloftes blijft het pesten van boeren vanuit de overheid de normaalste zaak van de wereld. Het pleiten voor het toestaan van afpakken van bestaande vergunningen bewijst dit maar. Hoe almachtig wil men de overheid maken wat betreft het ‘beschermen’ van het klimaat?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als dit soort praktijken ‘normaal’ gaan worden, wie weet wat de toekomst dan zal brengen. De overheid die zal gaan bepalen welke beroepen wel ‘schoon’ zijn en welke niet, wat toch wel de verwezenlijking is van een dystopie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. LifeBuddy

  Ik snap niet dat greenpeace bij de chinese ambasade het dak opgaan, die gaan meer dan 1000 kolencentrales bouwen in de wereld. Dan pak je het bij de Wortel aan en laat onze boeren met rust.

  1. DubbelZout

   Stikstof uit Chinese kolencentrales die de natuur in Nederland verkloten ?
   U maakt het wel erg complex

   1. AS210854

    Waarom niet, de wind stopt niet aan de landsgrenzen.

    1. Nostradamus

     Dubbelzuur moet blijkbaar eerst de lage school nog afmaken.

 2. Ritter

  En wat blijkt uit een nieuw IPCC rapport?

  Nieuwe studie IPCC rapport toont aan:

  Nederlandse veestapel fors overschat

  ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/106651108/klimaatimpact-nederlandse-veestapel-fors-overschat

  1. Ritter

   Klimaat impact Nederlandse veestapel fors overschat.

   ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/106651108/klimaatimpact-nederlandse-veestapel-fors-overschat

   1. AS210854

    Dat willen deze groenekliek niet horen.

 3. palko

  Hopenlijk krijgt deze landsadvocaat snel ernstige last van vergeetachtigheid. En vergeet hij op een regenachtige ochtend wakker te worden. Wat een imbeciel!

 4. Albert Egberts

  Geldt het principe dat de vervuiler betaalt niet voor de bio-industrie?

  1. Xyz1234

   Het zou in ieder geval wel voor u moeten gelden als vervuiler van dit forum.

   1. Oepsie

    Laar speklapje nu maar sputteren. Hij heeft echt, helemaal niets anders.

 5. rafi

  Het is gewoon heel simpel: aangezien we in een rechtstaat met een keurige grondwet, die de macht van de overheid begrenst en zo voorkomt, dat de verheid totalitair wordt, leven, mag de overheid, onder welk mom dan ook, nooit bepaalde grenzen overschrijden! Als zij in haar naieviteit haar handtekening onder bepaalde supranationale verdragen zet, maar de nakoming ervan blijkt niet haalbaar te zijn BINNEN DE GRENZEN VAN EEN WESTERSE, dus NIET TOTALITAIRE STAAT, dan houdt het voor haar op! Dan heeft ze het eccuus om te kennen te geven, dat het haar onmogelijk is om zich aan dat verdrag te houden. Want nakoming is niet mogelijk vanwege de grenzen aan haar macht vanwege de niet-statelijke verbanden, die geborgd worden in de grondwet. Niemand is gehouden tot het onmogelijke.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.