Column Paul Cliteur: “Misschien kan het Kabinet in plaats van Mona Keijzer de minister van justitie en veiligheid eens uit het Kabinet kegelen”

Naar aanleiding van de dreiging in de richting van Mark Rutte schrijft De Telegraaf het volgende: “De dreiging richting demissionair premier Mark Rutte zorgt voor boosheid en steun vanuit de Tweede Kamer. Politici van links tot rechts spreken hun afschuw uit. PVV-leider Geert Wilders wenst Rutte sterkte. ‘Verschrikkelijk. Dit gun je helemaal niemand’, reageert de PVV’er, die zelf al jaren wordt bedreigd en beveiligd.”

Het zijn de vertrouwde geluiden. Geluiden die we hoorden toen Fortuyn werd vermoord in 2002. Toen Van Gogh werd vermoord in 2004. Toen Derk Wiersum werd vermoord in 2019. Toen Peter de Vries werd vermoord in 2021. En dan hebben we het alleen nog maar over de uitgevoerde executies. De geslaagde executies. De dreiging vanuit het jihadistisch terrorisme jegens de leider van de grootste oppositiefractie in de Tweede Kamer, Geert Wilders dus, duurt al bijna 20 jaar.

Wat doen de verantwoordelijke politici met dit probleem? Zeker, die zijn “boos”. Zij spreken “steun uit”. Zij vinden het “verschrikkelijk”. Zij betuigen medeleven aan wie het betreft, in dit geval de premier. Dat doen zij al 20 jaar.

Maar staatstaak No. 1, het verschaffen van veiligheid aan de burgers in het land, wordt systematisch, chronisch en duurzaam tot een onderwerp verklaard waarvoor niemand verantwoordelijk lijkt.

Minister Grapperhaus (toch de minister voor veiligheid) heeft niets bereikt in de strijd tegen de twee voornaamste georganiseerde dreigingen: 1. die van het jihadistisch terrorisme, 2. die van de georganiseerde drugscriminaliteit.

Minister Koolmees (toch verantwoordelijk voor integratie) heeft niets bereikt rond deradicalisering van jongeren. Hij weet niet eens dat zoiets bestaat.

Minister Kaag (toch iemand met veelgeroemde internationale ervaring) is niet eens in staat een ambassade in Afghanistan op tijd ontruimd te krijgen. Niet eens in staat om de Taliban te horen aankomen.

Ondertussen bleef premier Rutte maar hardnekkig door Den Haag fietsen, in dit “supergave land” (VVD-peptalk). En deed iedereen alsof de voortdurende geweldsdreiging rond Wilders niet bestond. (Of door hem zelf was opgeroepen, want het is toch schandelijk wat die man allemaal beweert).

Dit land heeft een geweldsprobleem. Niet in de zin dat dit geweld bestaat, maar in de zin dat men het niet wil zien. En voor wat we zien, we niemand verantwoordelijk achten. In het bijzonder niet de mensen die daarvoor krachtens onze constitutie wel degelijk verantwoordelijk zijn.

Misschien kan het Kabinet in plaats van Mona Keijzer de minister van justitie en veiligheid eens uit het Kabinet kegelen. Gewoon als een geste. Als een symbolische daad. Zou een mooi gebaar zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Response

  Nieuwe verkiezingen is na al die maanden de beste optie. Er is per saldo heel veel veranderd en boven water gekomen ná de laatste verkiezingen.

 2. Harry Haller2

  Als de heer Cliteur een marsroute heeft om dit te bewerkstelligen, hoor ik het graag.

  1. vlekkenoplosser

   volgens mij zou de eerste stap moeten zijn dat bij herhaald crimineel gedrag de gehele familie retour zandbak gaat. Immers als de gehele familie leeft van de inkomsten van het criminele gedrag kan je spreken van een criminele organisatie !

   Zien we hierna wel waar we verder tegenaan lopen om op te lossen.

   1. Meriadoc Brandebok

    De drügscriminaliteit roei je niet uit door een paar mocro’s uit te zetten. Het gaat om complete netwerken van drügshandel, wapenhandel, en vooral, enorme geldbedragen.

    1. vlekkenoplosser

     precies , in handen van een paar mocro’s , turken en ander tuig uit de diverse zandbakken.

     lekker oprotten , terug de zandbak in , zelfs brandende bok begrijpt het dan moet de oplossing erg simpel zijn.

    2. LifeBuddy

     Brandend*ENGnek ”en vooral, enorme geldbedragen.” De banken hebben 19.000 Miljoen euro M.V.R. overgemaakt naar moslimlanden zonder adres. Ik beschouw dit als Blo*dgeld. Jij bent daar ook schuldig aan en onze kinderen worden de dupe.

 3. tata

  Onbekwame lieden vormen dit kabinet. Nieuwe verkiezingen zijn wenselijk, maar het nieuwe kabinet zal weer bestaan uit omhooggevallen types. Een zakenkabinet ligt meer voor de hand om dit scenario te doorbreken. Hopelijk..

 4. At

  wat een heerlijke column van dhr Paul Cliteur. Als Grapperhaus weg is kan er eindelijk een officier van Justitie opstaan om naar de ambtenaren cq inspectie-gezondheid te kijken die de boetes oplegden aan alle huisartsen, waardoor deze VERBODEN WERD patiënten met coronaverschijnselen te genezen, zoals vanaf maart 2020 gebeurde. Want wachten op gentherapie-prik. Ca 50% van de coronadoden stierf door gebrek aan huisartsenhulp tot heden. Massamoord door schuld derhalve.
  Paul Cliteur is nog mild.

  1. vlekkenoplosser

   correct , en wat dacht u van de opgehokte ouderen die stierven in de verzorgingstehuizen ?

 5. Bunky01

  De doodstraf herinvoeren zou misschien – al is het dan de bekende druppel op de gloeiende plaat – kunnen helpen.

 6. At

  Nee, geen doodstraf.
  Ik kan mij voorstellen, besmetten met Covid-19, goed ziek laten worden (vermoedelijk hebben ze zelf nep-prikken gehad) en door een huisarts laten genezen voor een paar Euro. Dan weer besmetten en door andere huisarts laten genezen voor een paar euro,
  enzovoort. Wellicht dat ze na 10 x snappen wat ze aangericht hebben.

 7. 56RdK

  Paul,

  Grappenhaus kan geen kant op wegens de door privacy- en andere deugregels dichtgetimmerde en doorgeslagen strafwetgeving en dito rechtspraak. (Denk bijvoorbeeld aan die inklimmers in de Rotterdamse haven die indien gesnapt er met een boete van 50 euro er vanaf komen..)

  Koolmees zal heus wel op de hoogte zijn, maar het inclusie- en diversiteitsbeleid heeft ook zijn hoogste prioriteit, waaronder de islam. En vooral die hier heersende ideologie wordt vast zwaar gesubsidieerd en maar zéker vol op gefaciliteerd! Dus is wegkijken het motto!

  Kaag, ach, moslim- en islamistische terroristenaanhangster, dan weet je wel genoeg.

  Kan dus een conclusie trekken:
  Het CDA, D66, PvdA, VVD zijn door hun decennialang regeren(?) primair verantwoordelijk voor de shit waarin dit land verkeert.
  Zij hebben en laten lui toe die te ver van ons afstaan, lui die ons verwerpen maar wel al onze voorzieningen gretig opslurpen. Ergo, zelfs na geconstateerde fraude of andere criminaliteit worden ze nog (financieel) in de watten gelegd.

 8. Bes Tolen

  De meeste vreemdelingen zijn hier illegaal of onder bepaalde dekmantels zoals asielzoeker binnen gekomen. Daarmee onder toevoeging van extensieve uitleg van mensenrechten, privacy regels en wat dies meer zij, komt er niet veel van enig fatsoenlijk beleid om de criminaliteit tegen te gaan, terecht. Het eist gewoon andere politici maar de domme bevolking laat zich van alles wijs maken. Zo zit de mensheid in elkaar. Want fake, godsdienstig en politiek, is het grootste wapen van degenen, die aan de misdaad en complete bedrog en misleiding verdienen en dat zijn zogenaamd heel respectabele organisaties en lieden. Zogenaamd. Ze bedreigen, bedriegen en liegen vaak al eeuwen. Hou er dan mee op, dat zootje te steunen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.