Politie heeft Arnoud van Doorn aangehouden vanwege verdenking voorbereiding poging moord op Mark Rutte

Politie heeft Arnoud van Doorn aangehouden vanwege verdenking voorbereiding poging moord op Mark Rutte

Arnoud van Doorn op een PvdE-manifestatie. Bron: Screenshot Van Doorn / Facebook.

Afgelopen zondag heeft de politie Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, aangehouden. Hij werd aangehouden voor voorbereiding op poging tot moord op de demissionair premier Mark Rutte nadat hij 'verdacht gedrag vertoonde'. Inmiddels is hij weer vrijgelaten.

De Haagse politicus liep zondag in een buurt in Den Haag waar de demissionair premier ook op dat moment was. Het AD meldt dat de beveiliging van Mark Rutte ook in de omgeving was en dat Van Doorn opmerkelijk gedrag vertoonde, waarop hij is aangehouden.

Het OM heeft de aanhouding van Arnoud van Doorn bevestigd: "Hij vertoonde verdacht gedrag, daarom is hij aangehouden. Het klopt dat hij ook weer is heengezonden. Het onderzoek loopt op dit moment nog, wellicht dat we in de loop van de dag meer kunnen zeggen."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer