estherouwehand

Esther Ouwehand hekelt "politiemacht" die QR-code weigerend restaurant sluit: 'Omdat ze niet meewerken aan disproportionele symptoombestrijding'

Politieksep 28 2021, 13:00
In Utrecht is er gisteren flink wat ophef ontstaan nadat een restaurant werd geordonneerd om de deuren te sluiten omdat het niet meewerkt aan het coronapassysteem. Volgens Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand slaat het nergens op dat men een "hele politiemacht" stuurt om zulke regels na te leven. "Politiek van de valse prioriteiten", aldus Ouwehand.
De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma had het restaurant Waku Waku opgedragen om de deuren te sluiten nadat bekend werd dat de eigenaar weigerde QR-codes te checken. Restaurantgangers en de eigenaar besloten daarop direct een protest te houden - en ook vandaag is er opnieuw een protest voor de zaak. Mensen vinden het niet kunnen dat het restaurant de deuren moet sluiten omdat het niet wil meewerken aan de QR-regelgeving.
PvdD-leider Esther Ouwehand vindt het ook belachelijk dat het restaurant zo hard wordt aangepakt omdat het niet wil meewerken aan de disproportionele maatregel.
https://twitter.com/estherouwehand/status/1442767604918149125?ref_src=twsrc%5Etfw
Er werd gisteravond een statement uitgedragen door een sitdown. Sympathisanten van het Utrechtse restaurant deelden de mening dat de maatregel disproportioneel is en probeerde op deze manier een statement uit te dragen.
https://twitter.com/jooostdevries/status/1442584248041541635?ref_src=twsrc%5Etfw
De afgelopen weken was de kritiek op de invoering van de coronapas overal in de samenleving te horen. Veel horecaondernemers gaven aan niet actief de coronapas te gaan controleren. Nu de coronapasmaatregel geldig is blijkt dat sommige ondernemers daadwerkelijk voet bij stuk houden.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Met het ontslaan van de kritische Mona Keijzer en het verzet van ondernemers en burgers tegen de maatregel, wordt het steeds meer duidelijk dat veel Nederlanders helemaal klaar zijn met de koers van het huidige Nederlandse coronabeleid. Terecht zei Keijzer in haar beruchte interview dat de coronapas niet uit te leggen valt aan haar achterban. Zij was zeker niet de enige met deze mening.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten