Doorgeslagen docent rechten Tilburg University mailt studenten dreigement: ‘Niet vaccineren of testen is strafbaar!’

Het is ongelooflijk wat jongeren over zich heen hebben gekregen de afgelopen anderhalf jaar. Ze zaten verplicht opgehokt binnen, mochten niet naar college, en mochten al helemaal niet even lekker ontspannen in een nachtclub. Dat is al erg genoeg. Maar wat deze docent rechten aan de Tilburg University zijn studenten nu mailt is écht wanstaltig: laat je testen of vaccineren… of je bent mogelijk strafbaar. Dit is hoe test- en vaccinatiedwang eruitziet. En het is doodeng.

Onze vrienden van GeenStijl hebben een email in handen gekregen die een universitair docent Rechtsgeleerdheid aan de Tilburg University heeft gestuurd naar studenten. Deze jongeren staan te trappelen om weer naar college te kunnen. Ze hebben er écht zin in. Maar die positieve houding is natuurlijk enorm veranderd toen ze deze email ontvingen. Want deze geschifte docent bedreigt de studenten keihard. Als ze zich niet laten testen of vaccineren maken ze zich schuldig, zegt de docent, aan “poging tot mishandeling.” En dat zou strafbaar zijn.

De email

“Naar aanleiding van signalen die wij ontvangen hebben drukken wij graag u nogmaals op het hart het college Rechtswetenschap van morgen (donderdag 9 september) 10.45-12.30 niet bij te wonen zonder geldig herstel-, vaccinatie- of negatief testbewijs. Wie deze elementaire regels schendt brengt niet alleen de volksgezondheid in gevaar,” schrijft de docent, “maar ook de gezondheidsrechten van anderen in de zaal.”

Het is ongelooflijk dat zo’n “docent” aan de rechtenfaculteit dit uit zijn (de docent is een man, hoewel GeenStijl er jammer genoeg voor gekozen heeft zijn identiteit niet openbaar te maken) vingers krijgt. Maar het staat er echt.

En de rechtsdictator was nog niet klaar. Oh nee. Het ergste moet zelfs nog komen.

“Juridisch gezien telt dat als poging tot mishandeling (art. 300 Sr) en schending van de lichamelijke integriteitsrechten van uw medestudenten en anderen (art. 11 Gw), hetgeen kan leiden tot civielrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid. Om nog niet te spreken van morele laakbaarheid,” gaat de docent verder. “Ik reken met het oog op het bovenstaande op uw begrip en medewerking met betrekking tot de toegangseis.”

Dwang

Dit is natuurlijk precies hoe dwang – test- of vaccinatiedwang – eruit ziet. En het is ongelooflijk om te zien, zeker als je bedenkt dat als je dit een jaar of twee geleden voorspeld had, de hele wereld je voor gek versleet. Wie had dit toen kunnen bevroeden? Nou ja, er waren een paar vooruitziende geesten die hier al jaren voor waarschuwden, maar die werden luidkeels verguisd door 99% van de bevolking.

Dwang is altijd vreselijk, en de manier waarop deze geschifte docent te werk gaat is juist een schending van artikel 11 Grondwet. Híj́ tast juist de lichamelijke integriteit aan van studenten, niet andersom. En dan verschuilt hij zich ook nog achter zijn rechtsgeleerdheid. Het is ronduit schokkend.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven.

Wat een walgelijke praktijken aan Tilburg University.

Overigens wel een leuk feitje: poging tot mishandeling is helemaal niet strafbaar. Het is een beetje gek dat de docent dat niet weet. Of zou hij dat best weten, maar hopen dat hij zijn studenten kan intimideren met wat bluf?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. vlekkenoplosser

  de linkse woke wereld kent geen grenzen !

  1. Nostradamus

   En het is nog fake ook: h**ps://www.youtube.com/watch?v=2l6JUNFAJ9o&t=244s

   1. Nostradamus

    Darn, link aangepast door dat stomme JijBuis. Nu: h**ps://www.youtube.com/watch?v=2l6JUNFAJ9o

 2. Albert Egberts

  “Juridisch gezien telt dat als poging tot mishandeling (art. 300 Sr) en schending van de lichamelijke integriteitsrechten van uw medestudenten en anderen (art. 11 Gw), hetgeen kan leiden tot civielrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid. Om nog niet te spreken van morele laakbaarheid,”

  Hetzelfde strafbaarheid geldt voor zonder rijbewijs in een auto stappen of bij roken in een publieke instelling. Ik hoorde nog nooit iemand piepen dat dit ‘dwang’ zou zijn.

  Het is een feit dat ongevaccineerden een groot besmettingsgevaar opleveren voor anderen met ziekte en mogelijk de dood tot gevolg. Dat dit juridisch strafbaar zou moeten zijn lijkt me evident.

  1. halo1

   Dit is maar een kant van de waarheid: het feit dat nog onvoldoende bekend is wat de uiteindelijke gevolgen van vaccinatie kunnen zijn..+ nog wat praktische bezwaren…. kan toch de weegschaal naar de andere kant doen overhellen…

  2. Hardline

   Ik mag dus aannemen dat Albert Egberts, voordat hij naar buiten gaat, eerst een sneltest doet.
   Ook volledig gevaccineerd kan hij nog een gevaar zijn voor mensen met een niet goed functionerend immuunsysteem.

   En dus juridisch strafbaar,

   .

   1. september

    De kans dat je buiten Besmet raakt,is vrij Klein.Dat is ondertussen wel gebleken.De meeste krijg je in kleine ruimtes dicht bij elkaar

    1. usb3.0

     De kans is sws heel klein dat je besmet raakt, corona is allang geen probleem meer, corona is alleen een groot probleem voor gevaccineerden als tamil die blijven echt in hun ziekmakende angstprediking hangen..

  3. september

   Er blijven altijd wel ongevaccineerden die blijf je houden,dat je die strafbaar zou moeten stellen,blijf er maar weg van.

  4. Nostradamus

   Jij bent een nog groter gevaar voor de samenleving. Als we jouw en je extremistische vriendjes je gang laten gaan dan hebben we in de toekomst iets wat lijkt op een kristallnacht.

   1. september

    Die Albert Egberts die komt bijna nooit buiten,zit meestal in zijn kelder of zolder in Den Haag,daar wij hebben buiten helemaal geen last van

  5. Ben-zo-weer-weg

   ”Hetzelfde strafbaarheid geldt voor zonder rijbewijs in een auto stappen…”
   Dus een kind van 3 in een kinderstoeltje op de achterbank is volgens u strafbaar omdat hij of zij (nog) geen rijbewijs heeft?
   Afijn, ik snap denk ik wel wat u bedoelt maar heb wel sterk het vermoeden dat u zelf de wet niet zo goed kent.

   Één iedere verdachte van een misdrijf is onschuldig totdat het tegendeel (dus strafbaar) wettelijk en overtuigend kan worden bewezen.

   Simpel toch?
   Met andere woorden,
   Een persoon die moedwillig en zonder rijbewijs in een voertuig plaats neemt en ook als zodanig deelneemt aan het verkeer maakt zich dus strafbaar aan het feit dat hij of zij zonder enige kennis en ervaring een gevaar is voor zichzelf dan wel voor anderen die deelnemen aan het verkeer met materiële schade, (ernstig) letsel dan wel de dood tot gevolg.
   Zonder de benodigde lessen vooraf en het doen van een wettelijk examen wordt je dus geacht geen auto te kunnen rijden…
   Moet ik even doorgaan? Dacht het niet…

   Dus nu komt het,
   Kort en bondig,
   Wie kan bewijzen dat een ongevaccineerde een bijdrage levert aan de verspreiding dan wel de instandhouding van het virus?

   Uw vergelijking raakt kant nog wal!

   1. Albert Egberts

    “Wie kan bewijzen dat een ongevaccineerde een bijdrage levert aan de verspreiding dan wel de instandhouding van het virus?”

    Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat ongevaccineerden vele malen besmettelijker zijn dan gevaccineerden.

    Dit had je kunnen weten.

    1. vlekkenoplosser

     nou kom is voorbij met dat wetenschappelijke rapport strónt vlé®k

     h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5243978/getest-en-gevaccineerd-maar-toch-corona-teamnl-geen-uitzondering

     h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gevaccineerde-soms-net-zo-besmettelijk-als-ongevaccineerde-blijkt-uit-onderzoek~b7eb2e94/

     strónt vlé®k kan beter zwijgen met zijn leugens , fake nieuws en andere onzin

     waarom de strónt vlé®k de strónt vlé®k heet wordt weer pijnlijk kenbaar. Strónt vlé®k is een fake nieuws verspreider vanuit zijn linkse onderbuik.

     1. Albert Egberts

      Mensen die niet meer kunnen dan hysterisch schelden zijn te licht voor de inhoudelijke discussie.

     2. Nostradamus

      Zegt iemand die niet inhoudelijk reageerd.

    2. RvdBe

     “Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat ongevaccineerden vele malen besmettelijker zijn dan gevaccineerden”
     Volgens een recente studie van Oxford bevatten de luchtwegen van zowel gevaccineerden als ongevaccineerden evenveel virus deeltjes van de Delta variant, zijn dus beiden even besmettelijk.

     1. Albert Egberts

      ht*ps://www.rivm.nl/nieuws/vaccinatie-vermindert-overdracht-covid-19

     2. vlekkenoplosser

      h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5243978/getest-en-gevaccineerd-maar-toch-corona-teamnl-geen-uitzondering

      h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gevaccineerde-soms-net-zo-besmettelijk-als-ongevaccineerde-blijkt-uit-onderzoek~b7eb2e94/

   2. Albert Egberts

    “Afijn, ik snap denk ik wel wat u bedoelt”

    Gelukkig maar.

  6. vlekkenoplosser

   wat een ontzettend dom gewauwel strónt vlé®k

   ongevaccineerde zijn geen enkel gevaar voor gevaccineerde omdat het vaccin individueel werkt strónt vlé®k. Mocht dat niet zo zijn verwacht ik morgen de eerste rechtzaak domme arrogante strónt vlé®k

   Je volhardt in je waanzin . Je volhardt in het veroorzaken tweedeling. Je bent een minderwaardige strónt vlé®k

   1. Albert Egberts

    Tussen debiele scheldpartijen door meldt Vlekkenoplosser en passant dat het vaccin werkt.
    Dat is een glimpje voortschrijdend inzicht.

    1. vlekkenoplosser

     h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5243978/getest-en-gevaccineerd-maar-toch-corona-teamnl-geen-uitzondering

     h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gevaccineerde-soms-net-zo-besmettelijk-als-ongevaccineerde-blijkt-uit-onderzoek~b7eb2e94/

     doe er wat mee domme jongen , verdiep je in de objectieve berichtgevingen alvorens jouw subjectieve gewauwel als waarheid te presenteren strónt vlé®k

     je bent en blijft een domme hypocriete arrogante onwtende strónt vlé®k

     een miesgasser pur sang

     1. Albert Egberts

      Mensen die niet meer kunnen dan hysterisch schelden zijn te licht voor de inhoudelijke discussie.

     2. vlekkenoplosser

      ik weet het strónt vlé®k

      game – set – match , wederom hufter

  7. RvdBe

   Albert denkt nog steeds dat alleen ongevaccineerden corona over kunnen brengen, gevacineerden kunnen dat in dezelfde mate, staat zelfs in zijn linkse lijfblaadjes.

   1. Albert Egberts

    Nee, ongevaccineerden zijn aanmerkelijk besmettelijker dan gevaccineerden.

    Dit had je kunnen weten.

    1. usb3.0

     Je moet vuile vieze gore stinkbek eens dichthouden varken dat je bent, jij bent net zo erg, wat erger nog als jij denkt dat gevaccineerden niet een probleem kunnen zijn.
     Gasten als jij zijn een gevaar voor mensen die niet zijn gevaccineerd dus jij moet keihard aangepakt worden.

     1. Albert Egberts

      ht*ps://www.rivm.nl/nieuws/vaccinatie-vermindert-overdracht-covid-19

     2. vlekkenoplosser

      h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5243978/getest-en-gevaccineerd-maar-toch-corona-teamnl-geen-uitzondering

      h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gevaccineerde-soms-net-zo-besmettelijk-als-ongevaccineerde-blijkt-uit-onderzoek~b7eb2e94/

     3. usb3.0

      Jij bent net zo’n verspreider tamil, als jij denkt dat dit niet zo is moeten ze jou echt opsluiten

     4. Poemien Noegien

      De schlemiel roeptoetert maar wat, hij liegt alles bij elkaar want dat is exact de reden waarom hij hier zuigt.

  8. ElGuapo

   Hetzelfde strafbaarheid…..

  9. usb3.0

   Hey tamil waar woon jij?

  10. usb3.0

   “Het is een feit dat ongevaccineerden een groot besmettingsgevaar opleveren voor anderen ”

   Je bent een smerige leugenaar tamil, feitelijk is vastgesteld dat ook gevaccineerden een groot gevaar zijn voor mensen met ziekte, ze zouden jou echt je smoelwerk moeten verbouwen om het feit dat valse informatie verspreid

  11. J. Punt

   Beter is om als we toch naar de rechter gaan, vragen waarom dat vaccin niet en nergens tegen helpt,

   ‘Helaas, u heeft vrijwillig een vloeistof toegediend gekregen waarvan geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat dit virus bestaat en dodelijk kan zijn voor gezonde personen’

   Als dank wordt u straks nog een keertje geprikt namens de bil gates foundation.

  12. Cranehammer68

   Wat hoop ik dat het boek van Nostradamus waarheid wordt. Betekend wel een 3e wereldoorlog, maar daarna zijn we weer 100 jaar verlost van de islam en linkse deug terroristen zoals jou. Lekker marcheren met de Hollandse Geuzenvlag

 3. rafi

  m.b.t. dat laatste zinnetje: bluf: want natuurlijk weet hij dat. Maar als je in leugens leeft, dan moet je altijd vals spelen om je punt te kunnen maken. Daarom zijn de deugkneuzen ook altijd bang voor vrijheid van meningsuiting en discussie, en willen ze je monddood maken: ze verliezen het altijd op argumenten. Volgens zijn leugens moet iemand ter bescherming van andermans lichamelijke integriteit die van zichzelf schenden. Dit is de wereld op zijn kop, oftewel diabolisch, oftewel revolutionair.

 4. Bunky01

  Deze docent hoort niet langer voor de klas te staan als je zulke stellingen gaat poneren.
  Vergelijk; de kritiek op de docenten die zogenaamd op de PVV of de partij van Baudet hebben gestemd die niet meer voor de klas zouden thuishoren. Wat zijn we in ons land toch raar bezig.

 5. Drostemannetje

  Eerst had Maurice de Hondt al gelijk met het ventileren van ruimtes en nu krijgt Baudet gelijk. Het wordt steeds enger.

  1. vlekkenoplosser

   de competente specialisten van de strónt vlé®k verliezen op elk onderwerp

   de strónt vlé®k blijft het achterhaalde oude nieuws met gewauwel verdedigen

   corona is een hoax zoals met de dag duidelijker wordt !
   een smerig politiek spel. Gelukkig hebben ze influenza volledig genezen anders zou het pas echt een zooitje in de zorg geweest zijn.

   1. Albert Egberts

    Mensen die niet meer kunnen dan hysterisch schelden zijn te licht voor de inhoudelijke discussie.

    1. vlekkenoplosser

     kom maar met je argumenten stróntvlé®k , maak je vooral nog belachelijker strónt vlé®k

     inhoudelijk weer uitgelúld , gevaccineerde zijn net zo besmettelijk als ongevaccineerde

     blijf jij je achterlijke gewauwel maar scanderen domme jongen !

     p.s heb je al 1000 x uitgelegd dat een inhoudelijke discussie met een decadente narcist zoals jij onmogelijk is strónt vlé®k . Je mag dat blijven bevestigen strónt vlé®k !

     1. Albert Egberts

      Mensen die alleen maar kunnen schelden zijn te licht voor de inhoudelijke discussie en kunnen worden genegeerd.

     2. Poemien Noegien

      Heerlijk te zien dat de schlemiel geen voet aan de DDS-grond krijgt. De forummongool gilt en schreeuwt om aandacht en hij krijgt ze alleen maar op z’n muil!

     3. usb3.0

      tamil die beweerd dat iemand te licht is voor een inhoudelijke discussie plaatst zichzelf volledig buiten elke discussie én de werkelijkheid

     4. ElGuapo

      Schlemieltje heeft wat last van z’n kuurtje lucovitaal, volle luiertjes, alterego opstand en dan ook of eens de zolderkamerorgie die niet doorgaat omdat niet iedereen zich gevaccineerd heeft.

    2. Nostradamus

     Als je daar problemen mee hebt, Albert Mol, dan adviseer ik je niet meer je zuur op DDS te verspreiden.

     1. vlekkenoplosser

      mag ik dat bestempelen als een gedegen, nuttig advies !

     2. Jack Flash

      Krijg steeds meer het idee dat die AE een computer is.
      Zit niets menselijks aan.
      En dat 24/7 houdt een normaal mens niet vol.

     3. usb3.0

      tamil is smerige ranzige pedöseksuele computer

 6. Mar

  Jongeren verplicht opgehokt binnen, schei uit.

  Waren het dan mannen in de penopauze en vrouwen in de menopauze die illegale feesten overal en nergens hielden?

  Opgehokt binnen is zwaar overdreven. Heb ik de weekends nog nooit zoveel mensen voorbij zien komen in auto, fietsend of wandelend. En dat terwijl de hele weg was opengebroken en er enkel een slingerend rijbaantje beschikbaar was voor iedereen. Ramptoeristen noemden de bewoners ze.

  Naar mijn idee zijn de mensen in de coronaperiode meer buiten geweest dan ze normaal gewend waren. Nederlanders zijn een oververwend volkie geworden.

  1. vlekkenoplosser

   onze trut beleeft weer een hersenspinsel !

   onze trut kent de lege straten tijdens de avondklok nu al niet meer herinneren
   Ik stel voor een inzameling te houden voor haar. Mogelijk is haar geheugenverlies te herstellen

 7. Mar

  Overdag waren de straten niet leeg.
  Na 10 uur zat de jeugd in het bos of onder een viaduct gezellig aan elkaar te lebberen.

  1. vlekkenoplosser

   slap gelúl trut. De avondklok werd met strakke hand gehandhaafd !

  2. usb3.0

   mar is een typische vaccinatiefascist

 8. J. Punt

  Prachtig al die dreigementen en verwijzingen naar wetsartikelen. Alleen;

  Hoe bewijst je dat je ziek bent van covid aangezien het virus wetenschappelijk niet aangetoond kan worden’

  Als ik u dreig d@@d te knalle met een speelgoed nerf plopper,
  Dan dreig ik niet,
  Dan lieg ik,
  Dat is wat anders, ook op een universiteit.
  Jammer, weer mis!

  1. Poemien Noegien

   @Punt: Zelfs de rechters bewegen mee in de leugens, of er wel/geen bewijs bestaat doet er niet meer toe. De demissionaire politieke leugenaars hebben een staatsgreep gepleegd waar we, vanwege de ‘crisis’, waarschijnlijk nooit meer uitkomen. Daarbij komt dat het WEF-puppets zijn, ze gaan vol voor The Great Reset én Agenda2030 (SDG)

 9. Poemien Noegien

  Hoe graag de vaccinfascisten iedereen ook vol willen spuiten, twee prikken is immers al niet meer genoeg:

  – het betreft een zgn. fase drie vaccin
  – de onderzoeken lopen nog tot minimaal 2023
  – de data voor effecten en bijwerkingen op de lange termijn ontbreekt
  – er bestaan allergieën tegen de ingrediënten
  – er bestaan medische redenen tegen het vaccin
  – er bestaat geen data voor de effecten op de vruchtbaarheid
  – er bestaat geen data voor de effecten op de zwangerschap
  – er ontstaat discriminatie en dat is bij wet verboden
  – er ontstaat medische apartheid
  – er ontstaat uitsluiting

  Waarom?
  Vanwege een verkoudheidsvirus met een ifr (dodelijkheid na besmetting) van minder dan 0.16%.

  Als de mensheid het nu nog niet doorheeft dan hebben we daadwerkelijk met schapen te maken.

  1. vlekkenoplosser

   quote Als de mensheid het nu nog niet doorheeft dan hebben we daadwerkelijk met schapen te maken. end

   Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen; dan dooft het licht.

   corona is een hoax ! gelukkig is influenza volledig genezen !

   stel je voor wat de druk op de zorg was geweest als we ook nog met influenza moeten dealen. Fantastische doktoren de politiek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.