Ex-asielzoekers laten zien waarom asielbeleid totale grap is, gingen op vakantie naar Afghanistan

Rechtsgeleerde Afshin Ellian en migratieonderzoeker Jan van de Beek vinden het onbegrijpelijk dat ex-asielzoekers, nuAfghaanse Nederlanders, die zijn gevlucht voor de Taliban, wél gewoon op vakantie gaan naar Afghanistan. Het is ook niet voor niets illegaal en zou zelfs kunnen betekenen dat zij hun asielstatus kwijtraken.

Het valt natuurlijk op geen enkele manier te rijmen dat je vlucht uit een land als Afghanistan omdat er oorlog met de Taliban heerst, maar dan wel teruggaat voor een bruiloft of vakantie. Ergens klopt er dan iets niet.

Of zo’n asielzoeker was niet daadwerkelijk in gevaar, terwijl hij dat bij zijn asielaanvraag wel aan moet kunnen tonen, of het land is ineens een stuk veiliger geworden, stelt Van de Beek in De Telegraaf. De ex-asielzoekers die betrapt werden zijn zelfs nog richting Afghanistan gevlogen toen allang bekend was dat de situatie verslechterde, dus dat laatste scenario valt direct af.

Die ex-asielzoekers hebben dus gelogen over hun risico op vervolging, of de IND is laks en deelt zomaar asielstatussen uit. Wat Ellian en Van de Beek hebben deze ex-asielzoekers hun asielrecht compleet verspeeld. Maar omdat ze een Nederlands paspoort hebben gekregen, zijn het technisch gezien geen ex-asielzoekers meer maar gewoon Nederlanders. Ze hebben de buit dus binnen en blijken er nu zwaar misbruik van te hebben gemaakt.

Door de fratsen van dit soort ex-asielzoekers, die gewoon op vakantie zijn gegaan naar Afghanistan, wordt het vertrouwen in het asielbeleid (voor zover dat er nog was) nóg verder ondermijnd. Dit soort figuren laten zien dat het ze puur is te doen om de betere omstandigheden in Nederland. De wortels liggen nog steeds in het land van herkomst, maar het hele Nederlandse staatsapparaat moet er wel voor in beweging komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Nederlandse burger financiert op die manier de complete integratie van zo’n asielzoeker, om vervolgens te zien dat men in land van herkomst feest gaat vieren, gaat trouwen en de familie ook deze kant uithaalt. Met een beetje kapitaal kopen ze dan misschien nog een vakantiehuisje ook, waar de Nederlandse overheid niet op mag controleren. Dat is dan namelijk weer ‘etnisch profileren’. Wat een belachelijk beleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Jack Flash

  Omvolkingspolitiek door eigen bevolking gefinancierd.
  Nog steeds dezelfde linkse kl**tzakken hier die dit verdedigen.

  1. Nostradamus

   In opdracht van de VN/Un waar islamitische landen het al een poosje voor het zeggen hebben: ***ps://www.un.org/en/development/desa/population/publications/ageing/replacement-migration.asp

   De VN bij mij beter bekend als de VerenigdeNazi’s. AH onderhield goede contacten met islamitische landen.

 2. Sando

  Zijn allemaal groen links stemmers. In ruil voor???

 3. ikweetwatikwil

  Het was allang bekend. Marokkanen en Turken doen precies het zelfde. We zijn belazerd.

 4. Duckday

  Bijleveld vindt het onbegrijpelijk dat Afghanen terug zijn gegaan kan je nagaan hoe dit kabinet ende ministers hier bij betrokken zijn.De gewonen man en WILDERS PVV gaf al jaren commentaar op dit beleid Wederom heeft hij gelijk maar de geldwolven keken weer de andere kant op.
  DIT KABINET MOET WEG EN ZO SNEL ALS HET KAN BURGERS WAAR IS UW STEM

 5. tata

  Status ontnemen en uitzetten.

 6. Pieter48

  Aangezien dat wij Hollanders omgevormd zijn van een volk van zeevarende en ontdekkingsreizigers tot de suffe gekke Henkies van de wereld hebben wij deze vakantie vierende zielige mensen zelf gecreëerd.Alles word voor deze slimme mensen uit de kast getrokken door de linkse asielindustrie. Wij belasting betalers klagen zelden .En als er verkiezingen zijn stemmen wij op politici die deze asiel waanzin willen stoppen. Dus om de linkse asiel industrie voort te zetten en zelf uit te breiden zetten we de democratie even opzij want de rechtse politici zijn niet kundig genoeg. Dus krijgen we weer veel van het zelfde linkse nathouden en pappen de komende vier jaar. Zo hebben onze regeerders ook eens een poging gedaan om in landen waar de zogenaamde gastarbeiders vandaan kwamen een onderzoek te doen of de gepensioneerden of andere uitkeringsgerechtigden die naar hun vaderland waren terug gekeerd nog in leven waren of nog recht hadden op hun uitkering. Groot debacle .De thuis landen van deze ex gastarbeiders werkten niet mee. Van hoog tot laag tegen werking. Ook op dit gebied worden we uitgelachen.Ook in ons land waren er politici die deze soort onderzoeken niet nodig achten.

 7. Loes

  Wat denk je van eritrees,ethiopiers,syriers,irakezen etc etc etc allemaal status en allemaal op vakantie in thuisland,hoe lang nog accepteren wij het

  1. Pauline Kummer

   Van mij mogen ze.

 8. Arbeider65

  Turken en Marokkanen vieren het ook altijd in Eigen land….

  1. Poemien Noegien

   Tja, dat is ook het verschil met asielzoekers.

 9. Response

  Al decennia lang wordt ons sociale stelsel misbruikt maar de huidige coalitie kijkt liever weg ipv keihard aanpakken. Hier asiel aanvragen en zodra je uitkering officieel is de popiejopie uithangen in het thuisland als voorbeeld voor de volgende ‘vluchtelingen’. De hele linkse kliek incl VVD66 vindt dat kennelijk geen probleem en faciliteert dat met o.a. de BenteBeckerAirways.

 10. Rieks

  Weten we dat niet al 20 jaar? En ook dat het gebeurt met medeweten van de IND en overige autoriteiten. Met gaat op vakantie natuurlijk maar vooral ook om de komst van de rest van de familie voor te bereiden.

 11. Pauline Kummer

  De afbeelding is herhaaldelijk gebruikt bij elk artikel dat over vluchtelingen gaat. Orginaliteit is zoek.

 12. 56RdK

  Hans Janmaat, Pim Fortuyn en huidig Geert Wilders waarschuwden en waarschuuwt dat wij, werkend volk, gewoon worden belazerd door parasieten uit de gehele wereld.
  Maar ja, dat drietal zijn populisten hé!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.