Filmpje! Gideon van Meijeren (FVD) neemt het op tegen het héle partijkartel: ‘Uw rillingen veranderen de feiten niet’

Het was vandaag werkelijk ongekend om te zien. Want Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie stond vandaag fier, trots in de Tweede Kamer. En hij nam het op tegen ze allemaal. Het hele partijkartel viel over hem heen omdat hij a) kritiek uitte op als journalisten vermomde linkse activisten en b) de coronasituatie vergeleek met de Tweede Wereldoorlog. Het maakte hem niets uit. Hij stond voor zijn woorden.

Tijdens het debat in de Tweede Kamer vandaag legde D66-Kamervoorzitter Vera Bergkamp het maar liefst drie keer plat tijdens de speech van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. Ze vond namelijk dat hij mensen “beledigde” door te refereren aan de gang van zaken voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daar schreven we eerder al over.

Nu hebben we ook de video’s van de speech. Het héle partijkartel valt over Van Meijeren heen, maar het doet hem niets. Een voorbeeld: deze discussie met een VVD’er die het heel erg vindt dat hij maar weinig waardering heeft voor zogenaamde ‘journalisten’. Dat zijn dus, zei Van Meijeren, van die figuren die FVD’ers steevast wegzetten als wappies, nazi’s en fascisten. Als ze de moed hebben om dat te doen, moeten ze ook de moed hebben om te gaan met kritiek vanuit FVD.

En trouwens, zei Van Meijeren, we hebben het over “intimidatie van de pers,” terwijl échte vrije media juist vervolgd worden door Vadertje Staat. Zie hoe blckbx en de Blauwe Tijger behandeld worden, aldus de FVD’er.

Dan was er ook nog de discussie met GroenLinkser Corinne Ellemeet, die zei dat ze de “rillingen” kreeg van Van Meijerens opmerkingen. Jammer dan, was zijn reactie, maar haar rillingen “veranderen niets aan de feiten.”

Tenslotte is hier de héle video van de toespraak – inclusief kartelianen met rillingen – die door Thierry Baudet “een epische speech over de mediacorruptie en de schijnheiligheid van de macht” genoemd wordt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven.

Eerder liet Baudet al weten dat Van Meijeren vandaag bewees dat FVD’ers “chads” zijn. Dat is een “slang-term,” die eigenlijk zoiets betekent als “alfamannen.” Met andere woorden: mannen die niet bang zijn voor anderen, die geen stap terug doen, en die zeggen wat ze denken.

Oh, en trouwens wat betreft vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog: hier is Rob Jetten in debat met Thierry Baudet. En raad eens van de D66’er doet? Juist.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

  1. hans-e-pans

    Coronadebat?

    Een coronadebad kun je deze bezigheid niet noemen, het is een eenrichtingsweg met veel zogenaamde verkeersdrempels, waarbij de Roverheid de richting aangeeft in welke richting er moet worden gereden.

    Een debat voer je men meerdere personen die argumenten aanvoeren en naar elkaar luisteren en waarvan de een de ander probeert te overtuigen van zijn werkelijkheid.

  2. Jack Flash

    Rake chads van Gideon van Meijeren.
    Precies zoals het “heurt”.
    Mooie bos hout voor de deur van Ellemeet BTW.
    Het zal haar niet helpen.
    😎

  3. J. Punt

    Goed gezien.
    De academisch verhulde nijd om het populair wordende Nieuw Rechts te ‘Framen”

    Sprookje is voorbij voor Links…

    Gelukkig voor NL.

  4. right

    Het geluid van rechts wordt in heel Europa niet alleen krachtiger, maar de burgerij erkent en herkent sinds kort, het waarheidsgehalte van een onstuitbaar, rechts offensief!
    Het gaat de goede kant op, in onzekere tijden volgt een volk krachtige retoriek en strijdlust!
    In het britse Lagerhuis is de politiek al sterk naar ‘rechts’ overstag gegaan mbt de rubberboot-problematiek!

    1. sonny

      Right,
      Rechts georienteerden bestaan enkel uit ‘mannen en vrouwen’, maar vooral geen mutaties daarvan, er heerst een volksverzwakking tgv van transgenders, roze slapjanussen, nutteloze hysterische milieufreaks en geimporteerde analfabetische luiaards!
      Rechts? De wereld van heuse mannen!

  5. Jezus van Nazareth

    Het is weer duidelijk in welke richting de Judaspenningen rollen.

  6. Harry Haller2

    Met de inhoud van de FvD-standpunten ben ik het meestal niet eens, maar de argumenten van Van Meijeren in deze kwesties waren zeer terecht en hij hield uitstekend stand. Hulde.

    Walgelijke emo-pavlov-reactie van alle deugpartijen zodra 1933 genoemd wordt: dan tellen feiten en argumenten niet meer en zegeviert het domme gevoel.

    1. Albert Egberts

      Natuurlijk, Haller, de maatregelen op het gebied van Corona laten zich prima vergelijken met de Jodenvervolging.
      Ook wel fijn voor de Joden die nu in de ongevaccineerden hun bondgenoten kunnen ontwaren.

      1. ElGuapo

        Feiten zijn hard kwakma.

        1. Antihedo

          Zijn er al gaskamers in de maak om de vergelijking nog treffender te maken?

      2. Harry Haller2

        Dat werd Van Meijeren in de mond gelegd, en jij -als overheidsslaafje- loopt daar kwispelstaartend achteraan.

        Van Meijeren nam daar nadrukkelijk afstand van, maar gaf tevens in glasheldere argumenten aan waarom de situaties overeenkomsten vertonen.

      3. Nostradamus

        Heb je wel eens naar Israel gekeken. Ook daar heb je al ongevaccineerdenvervolging.

        1. vlekkenoplosser

          en die hebben ervaring met een davidster ! je zou van “de jood ” ander beleid verwachten dan dit uitsluitingsbesluit.

  7. Pieter48

    In de jaren dertig van de vorige eeuw werd in Duitsland de democratie langzaam uitgeschakeld.De nationaalsocialistische ideeën werden de nieuwe vorm van regeren. Ook werd het regel dat mensen met andere meningen in bewaring gesteld moesten worden. Daar voor werden er kampen gebouwd.In ons land zijn deze maatregelen nog niet van toepassing. Nu de linkse kerk ziet dat er toch steeds meer mensen er rechtse ideeën op na gaan houden is hun niets te veel om het tij te keren. Ook zijn ze ervan overtuigd dat ze veel goeds gedaan hebben voor ons land. In alle bestuurslagen van ons land is links oververtegenwoordigd.Het gaat nog lang duren voor dat we de verhoudingen weer hebben recht getrokken.Dat links kampen zal bouwen voor de mensen met rechtse ideeën geloof ik niet maar rechtse partijen verbieden word blijkbaar toch besproken in bepaalde hoog opgeleide kringen.

    1. sonny

      Piet,
      De impact van de populaire linkse plannetjes, gaan we nog voelen, dat duurt nog even!
      Maar dan?
      Het zal een enorme tegenstand genereren onder het electoraat, “links” gaat het spel verliezen!
      De denktank van Brussel is niet voor niets druk met het buitenspel zetten van de mogelijk dissidente kiezers van de toekomst!

      1. sonny

        Denk aan het Marrakesh pact, de Greendeal, het inlegvelletje, de energietransitie!
        Het is links politieke propaganda, dat ‘het volk’ daarvoor heeft/had gekozen!

    2. Nostradamus

      Wat zei je daar? NationaalSOCIALISTISCHE ideeën? Klinkt super linksch. 👍🏻
      Linksch haatte toen de Joden en dat doen ze nog steeds. Extremistisch Groen Links staat aan de kant van de Islamieten die de Joden willen uitroeien. De Moslims waren toen ook op goede voet met de N. SOCIALISTISCHE Duitsers.

  8. ElGuapo

    Goed gesproken door Gideon.
    De interrupties en voorzitter waren een trieste vertoning.

  9. RvdBe

    De linksmensch begint nu zelfs de door de staat geregiseerde talkshows uit te spugen, niet dat dat iets veranderd.

  10. HD

    Geweldige die Gideon, hoe hij het opneemt tegen die linkse landverraders.
    En sorry wat een lelijke gedrochten die vrouwen?

  11. Response

    De linkse vrouwtjes konden hun emoties niet meer bedwingen omdat de waarheid soms best confronterend is, echter argumenten/onderbouwingen ontbraken volledig bij deze linkse emo’s. Uitstekend verhaal van Gideon waar door de linkse kliek geen speld tussen te krijgen is. Verwijzingen naar WO2 door links worden stelselmatig gemaakt als ze het hebben over niet linkse partijen maar owee als een ander het doet. Hypocriete deugers.

    1. Gerda2

      “Rillingen over je rug”, echt een super argument.
      Wat een lichtgewicht die Ellemeet.
      Op de filmpjes op deze pagina, kan ik weinig horen waarin ik Gideon van Meijeren geen gelijk geef.

      1. Gerda2

        In de filmpjes

  12. Branzino

    “mannen die niet bang zijn voor anderen, die geen stap terug doen, en die zeggen wat ze denken.”

    Ik schreef eerder al: “Hem werd door de voorzitter driemaal gevraagd om te stoppen met zijn kwetsende beweringen en even zo vaak begon hij als een verwende puber die zijn zin niet krijgt, opnieuw.”

    Van Meijeren deed een aandoenlijke poging om zijn punt te maken, maar moest zelfs tweemaal bij juf Bergkamp komen om te horen dat hij stout bleef doen. Uiteindelijk gaf hij toe en maakte zijn betoog af, wat uiteraard niemand meer interesseerde. Het was een aanfluiting. De man heeft geen idee hoe kwetsend hij is naar mensen die hij zegt te steunen: Joden, WO II slachtoffers. Ik hoop tenminste dat hij geen idee, want als het opzettelijk is zijn er geen woorden voor.

    En verder klink zijn verweer ook niet zo overtuigend. Natuurlijk maakt hij geen directe vergelijking met de Jodenvervolging. Maar hij noemde wel de glijdende schaal waarop we ons zouden bevinden. Die begon in Duitsland ook gematigd, met pesterijen en ontaardde daarna volledig. Maar zo kun je elke gesignaleerde of veronderstelde misstand wel verbinden aan de gebeurtenissen in de 30-er jaren in Duitsland.

    Eerder in zijn speech bevestigde hij, dat MSM vooral fake-nieuws verspreiden en dat de journalisten die dat doen, volgens hem vrijwel allemaal, tuig van de rochel is. Dat is een mening en die klun je uiten. Maar het zou helpen als er feiten bij vermeld werden, die zijn mening onderbouwen. Die kwamen er helemaal niet, en bij andere gelegenheden ook niet. Misschien kunnen deelnemers hier die deze mening ondersteunen, hier helpen?

    1. Harry Haller2

      Branzino: “Natuurlijk maakt hij geen directe vergelijking met de Jodenvervolging. Maar hij noemde wel de glijdende schaal waarop we ons zouden bevinden. Die begon in Duitsland ook gematigd, met pesterijen en ontaardde daarna volledig.”

      Het ging Van Meijeren dus om de glijdende schaal. En dat beargumenteerde hij. Als politicus heeft hij het recht en de plicht dit te uiten vanuit zijn politieke overtuiging. Dat kamerleden meteen over de rooie gingen zegt alles over hun voorgeprogrammeerde en geindoctrineerde mindset.

      De houding van Bergkamp was volslagen verkeerd en aanmatigend: een politicus hoort alles in ’s lands vergaderzaal te kunnen zeggen zonder door de akela de mond gesnoerd te worden.

      1. Albert Egberts

        Als je het hellende vlak van de nazi’s dat uitmondde op de Holocaust op één lijn stelt met de invoering van de QR-code, zelfs als dat een eerste stap zou zijn in de richting van een vaccinatieplicht (wat niet het geval is), ben je volledig van het padje dan wel niet te goeder trouw.
        In het geval van Gideon ga ik uit van het laatste.

        1. usb3.0

          Nee tamil, Gideon heeft hier keihard gelijk en dat komt hard aan bij imbecielen als jullie klootzakken
          Het gaat hard, mensen raken hun vrijheid kwijt op basis van hun vrijwillige keuze, de rechten van deze mensen worden, net als de rechten van de joden toentertijd, ernstig geschonden, kijk dat jullie zieke honden daar de holocaust bij halen om jullie punt te maken zegt echt alles over jullie.

          1. Albert Egberts

            imbecielen als jullie klootzakken
            zieke honden

            Mensen die niet meer kunnen dan hysterisch schelden zijn te licht voor de inhoudelijke discussie.

          2. usb3.0

            Je moet je zieke pedöfiele rotsmoel dichthouden tamil

        2. Harry Haller2

          Het is slechts jouw simpele en eendimensionale mening Egberts, meer niet.

          1. Albert Egberts

            Als door de heer Haller niet wordt uitgelegd waarom hij mijn mening ‘simpel en eendimensionaal’ vindt, blijft het een loze diskwalificatie.

          2. vlekkenoplosser

            menigen zijn meningen strónt vlé®k
            meningen zijn subjectief , persoon gebonden
            jouw gewauwel is altijd persoons gebonden

            feiten zijn feiten strónt vlé®k
            feiten zijn objectief, tastbaar en aanwezig
            jouw gewauwel is nooit objectief strónt vlé®k

            je dedain gedrag en decadent gewauwel gaat ook hier aan de feiten voorbij strónt vlé®k zodat niemand jouw vertroebelde mening kan begrijpen domme jongen

          3. Albert Egberts

            Mensen die niet meer kunnen dan hysterisch schelden zijn te licht voor de inhoudelijke discussie.

        3. september

          Ja je hebt daarin gelijk en wat die usb3.0 hier weer beweerd,het is zelf een debiele en imbiciele idioot,maar ja die veranderd toch nooit,die klojo

      2. Nostradamus

        Precies. Het gaat om de ‘de glijdende schaal’.

        We moeten voorkomen dat types als Albert Mol en Mindy weer de kans krijgen om een soort van holocast te veroorzaken. Dit soort serieuze dreigingen komen bijna altijd uit de fascistische Antifa hoek.

      3. Branzino

        @Harry Hakker
        Kijk nog eens naar de Zembla-uitzending van gisteravond over rechts-extremisme. Daarin wordt door een Amerikaanse specialist ook het taalgebruik van rechts-extremisten geanalyseerd. Dan kun je zelf zien en horen, dat het taalgebruik van mensen als Van Meijeren, maar ook van Baudet en anderen, hieraan voldoen. Ze zeggen van alles, gebruiken grote woorden, maar als er een discussie komt, moet het altijd net ietsje anders uitgelegd worden. Net als gisteren in het debat dus. Maar ondertussen is het allemaal wel gezegd. De zaadjes zijn inmiddels gezaaid, zou je kunnen zeggen, en het is een kwestie van afwachten tot ze gaan groeien. Ik kan daarom de aanpak van de nazi’s in de jaren 30 net zo goed op dezelfde manier vergelijken met de strategie van FvD. Dezelfde glijdende schaal dus. Maar dat doe ik beslist niet!

        1. Nostradamus

          Grappig. De Amerikanen zijn de grootste uitvergroters ter wereld. Ze horen gebonk in de kamer en richten de camera op de eenzame muis en negeren de kudde olifanten.

          1. Branzino

            @Nostradamus
            O.k., duidelijk en grappig. Maar wat wil je daarmee zeggen? Dat dus alle Amerikanen zo zijn, zonder ook maar enige uitzondering? Bovendien stond hij bepaald niet alleen maar tussen een aantal buitenlandse collega’s. Ga je die uitzending nog terugkijken? Zou ik zeker doen.

          2. Nostradamus

            Als je nog niet weet hoe metaforen werken… Zucht…

      4. Meriadoc Brandebok

        De “glijdende schaal” bestond uit mishandelingen door de SA en de SS (met goedkeuren van de politie), het toegang ontzeggen op gronden van ras van parken, bioscopen, openbaar vervoer en winkels; het uit de economie stoten van Joden en hen de burgerrechten afnemen, daarna emigratie aanmoedigen om Joden uit Duitsland te verwijderen. De glijdende schaal was terreur door de SA ten opzichte van Joden en tegen hen die met Joden sympathiseerden.

        Wat Van Meijeren zegt – de QR-code met deze maatregelen vergelijken – is buitengewoon psychopatisch.

        1. Magyar

          Ik mag aannemen dat jij de opmerkingen destijds van Thom de Graaf, Marcel van dam, Paul Rosenmöller, Matty Verkammen etc. in de tijd van Pim Fortuyn voor zijn georkestreerde dood ook psychopathisch noemt, of was dit weer anders? Die krokodillentranen van het linkse rapalje komen mij wat hypocriet over…..

          1. Meriadoc Brandebok

            Wat mij betreft waren die Godwins ook niet juist.

          2. Magyar

            Ja daar kom je nu natuurlijk mee, ik maak mij sterk dat je er destijds geheel anders over dacht, hypocriet tot op het bot dus…..

    2. usb3.0

      Maar heeft branzebinootje ook begrepen dat dit dan geframed is en dat juist zij dit zo interpreteren…
      Zijn jullie nou werkelijk zo verschrikkelijk dom? of blijft men de d666 de handjes boven het hoofd houden..

  13. Branzino

    FvD laat zich de laatste tijd toch wel van een heel bedenkelijke kant zien. Bij de als FvD-demonstratie geclaimde bijeenkomst in Amsteredam, het afgelopen weekend, werden NSB-vlaggen meegedragen en Jodensterren gedragen. We hadden eerder al de welbekende appjes van een aantal jongeren die uiteindelijk leidden tot een scheuring in de partij. De contacten met extreem-rechtse denkers. Het zijn maar een paar voorbeelden. Gisteravond was op Ned1 een programma van Zembla te zien over rechts-extremisme. Ook daarin werd relatief vaak het verband gelegd met FvD. Kijk vooral eens naar Uitzendinggemist. Het is echt heel boeiend, vooral ook de commentaren van Amerikaanse specialisten en anderen.

    Ik vraag me af wat Hiddema nu zit te bedenken. Hij besloot eerder al afscheid van deze chaos te nemen. Maar wat Van Meijeren gisteren probeerde uit te dragen zal hem zeker weer aan het denken zetten.

    1. ElGuapo

      Albinopinootje en zijn Kaag eiffeltoren maatje vinden dit allemaal weer niet goed en zoeken krampachtig naar een manier om Gideon zwart te maken.
      Het gaat erom dat Gideon in dit geval gelijk had en dat de jankertjes en de halfgebakken voorzitster afgezien van het schorsen niks in te brengen hadden tegenover de punten die Gideon zeer terecht maakte.

      1. Branzino

        @ElGuapo
        Niemand hoeft Van Meijeren zwart te maken. Dat doet hij zelf uitstekend.
        Ik wacht nog met belangstelling op de reactie van Hiddema, die sinds kort toch al weer in de belangstelling staat. Nu hij als advocaat een p*dofiel bijstaat, wordt hij beschimpt door corona-critici. Onder hen zijn aanhangers van zijn eigen Forum voor Democratie. Hiddema: “Ik zal ze een beetje moeten heropvoeden dus.”

        1. Branzino

          @ElGuapo
          Het is overigens ook de moeite waard om nog even het item in Jinek van gisteravond, op RTL4, terug te kijken. Daar werd kort aandacht besteed aan het optreden van Van Meijeren. De commentaren zijn duidelijk. Maar ga vooral zelf even kijken.

          1. ElGuapo

            Jinek……

          2. Branzino

            @ElGuapo
            Jinek was als gastvrouw/presentatrice wat terughoudend, haar gasten juist niet.

          3. vlekkenoplosser

            blabla blabladieblabla . bull shit van malle pietje

          4. Branzino

            @vlekkenoplosser
            “bull shit”

            Ook dit scheldwoord spel je verkeerd. Het zijn niet twee woorden, maar slechts één.

          5. Albert Egberts

            Mensen die niet meer kunnen dan hysterisch dom schelden zijn te licht voor de inhoudelijke discussie.

    2. Nostradamus

      N. SOCIALISTISCHE B. vlaggen van Anifa die aan het framen zijn?

  14. DutchOutlaw

    Zóóóó…..die Gideon van Meijeren (FVD) is echt goed!
    Hij weet met zijn scherpe opmerkingen/commentaren en feiten die Linkse kamerleden
    “de oren te wassen”. Petje af!!!

    1. Branzino

      @DutchOutlaw
      Feiten??? Die zijn mij in ieder geval niet zo opgevallen. En ik heb ook de indruk gekregen, dat de oren van Van Meijeren zelf in ieder geval brandschoon moeten zijn nadat Vera Vergkamp ze driemaal fors gewassen had, tweemaal zelfs onder vier ogen.

      1. vlekkenoplosser

        blabla bladieblablabla onze gedrocht postbus 51

        1. Branzino

          @vlekkenoplosser
          Zelfs schelden kun je niet zonder taalfouten. Het is “het” gedrocht en daarom moet je mij “ons” gedrocht noemen, als je daar een ziekelijke behoefte aan hebt.

          1. vlekkenoplosser

            blabla bladieblablabla onze gedrocht postbus 51

          2. Branzino

            @vlekkenoplosser
            Ik heb in ieder geval je aandacht weer. Ik maakte me al een beetje zorgen om je.

      2. Magyar

        Een feit is natuurlijk dat de joden destijds de gaskamers werden ingedreven met medewerking van gehoorzame Duitsers en niet van ongehoorzame Duitsers, daar doelde Gideon op dat mensen die ongehoorzaam zijn en zich niet willen laten vaccineren onder wat voor een dwang dan ook, die vergelijking staat als een huis, en wat dat linkse rapaille daar nu van vindt zal hem, het FvD of mij successievelijk aan de reet roesten.

        Ik heb niets met het FvD maar Gideon kan op mijn sympathie rekenen.

      3. Magyar

        Het enige wat mevrouw de voorzitter Vera Bergkamp deed was misbruik maken van haar positie als Kamervoorzitter, maar goed om die reden zit zij daar dus ook, door D66 vooruitgeschoven om precies die reden.

      4. ElGuapo

        Je weet niet eens wat er besproken is albinopinootje. Je roeptoetert dus maar weer wat in de hoop dat je meer mensen met je mee krijgt die jouw denkwijze volgen.
        Gelukkig is de meerderheid het met Gideon eens en vinden ze de trutjes die de interrupties deden en de voorzitter walgelijk.

        Je bent dus zwaar in de minderheid.

  15. Adriaen van Bergen

    Hopelijk heeft Gideon weer een paar mensen wakker geschud.
    Geweldige speech en de hypocrisie van links weer eens stevig aangepakt.

  16. Branzino

    Heeft iemand hier het volgende al eens eens ergens gelezen of gehoord? De naam Gideon van Meijeren zou kunnen verwijzen naar een Joodse achtergrond, zowel v.w.b. de voornaam als de achternaam die afgeleid zou kunnen zijn van Meijer. Die relatie zou zijn opmerkingen van gisteren in een iets ander daglicht kunnen plaatsen, al blijven ze even verwerpelijk. Weet iemand hier meer over?

  17. Meriadoc Brandebok

    Het probleem met mensen aks Van Meieren – met zijn piepstemmetje – is dat zij geen benul hebben van de geschiedenis. Daarom maken zij zichzelf volstrekt belachelijk.

    De Kamervoorzitter doet er goed aan zulke mensen de mond te snoeren.

  18. Mar

    Gideon heeft het zelf niet door maar hij is een beetje veel jaren ’60/’70 links. Lekker tegen heilige huisjes aanschoppen, overal tegen ingaan, lekker shockeren.

  19. tata

    Deze vent schittert achter het spreekgestoelte. FvD is still going strong.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.