Welke grondrechten? D66-Kamervoorzitter Vera Bergkamp ontneemt FVD’er Gideon van Meijeren hardhandig het woord

Het was vandaag ongelooflijk om te zien tijdens het debat over geweld tegen en bedreigingen van ‘journalisten.’ Want Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) ontnam FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren het woord omdat hij dingen zei waar ze niet blij van werd. Dit betekent dat onze grondrechten (vrijheid van meningsuiting, anyone?!) zelfs niet meer veilig zijn in ons parlement!

Tijdens zijn inbreng zei dat CDA-ontmaskeraar Van Meijeren volkomen juist dat de misdaden tegen de joden in de Tweede Wereldoorlog gepleegd werden “door mensen die gehoorzaam waren en niet door mensen die ongehoorzaam waren.” Dat is natuurlijk een vaststaand feit. En het betekent dat we nooit zomaar, blindelings bevelen moeten opvolgen.

Ongelooflijk genoeg zorgde dit voor enorme nepwoede van de andere parlementariërs, en zelfs van de Kamervoorzitter. D66’er Vera Bergkamp waarschuwde van Meijeren dat hij moest “oppassen.” Want hij moest niets zeggen waar mensen aanstoot aan konden geven. Ze legde het debat maar liefst drie keer plat omdat ze het zo vervelend vond dat Van Meijeren volkomen juiste vergelijkingen met verleden trok.

Let wel, ook Van Meijeren maakte duidelijk dat hij niet wilde zeggen dat wat niet-gevaccineerden nu wordt aangedaan hetzelfde is als wat joden werd aangedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daar gaat het ook niet om bij deze vergelijking.

Maar daar had het partijkartel lak aan – met Kamervoorzitter Bergkamp voorop. Steeds weer “greep ze in.”

Forum voor Democratie is woest

FVD heeft terecht woedend gereageerd op deze ingrepen van de D66-trekpop op de voorzittersstoel. “Kamervoorzitter gaat écht haar boekje te buiten door zich inhoudelijk te mengen in het debat en Gideon van Meijeren het woord te ontnemen,” schrijft de partij op Twitter. “Een verdere stap in het beperken van grondrechten; nu ook wordt aan banden gelegd wat wel en niet in de Tweede Kamer mag worden besproken.”

Let wel, linkse politici – de Deugers – maken te pas en te onpas vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog. Ze hebben dat onderwerp zelfs gemonopoliseerd. Denken ze, tenminste.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven.

Nou, slecht nieuws voor de Deugers van het kartel, daar doen wij niet meer aan mee. Zoals Van Meijeren vandaag duidelijk heeft gemaakt kunnen Deugers dat monopolie lekker daar steken waar de zon niet schijnt. Wij spelen het spel niet volgens hún regels, maar volgens die van óns.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. LifeBuddy

  Arib is ook snel gestopt als voorzitster, omdat zij met regelmaat de Waarheid op sLinkse wijze moest Verloochenen. Vera zal nog Vele steken laten vallen!!!

  1. Nostradamus

   Vera van D666 en hun kiezers. Daar zijn mooie woorden over gesproken: h**ps://twitter.com/denieuwsbv/status/1407288585280266241

 2. AS210854

  Hij heeft natuurlijk gelijk.

  1. Brenda Welsh

   Wat is daar zo “natuurlijk” aan?

   1. ElGuapo

    Terug je kooi in trek/sokpop.

   2. AS210854

    Gezond boerenverstand, niet het opgedrongen linkse machtsbeluste verstand van de linkse onbenul regering.

 3. Monty

  ”Van Meijeren maakte duidelijk dat hij niet wilde zeggen dat wat niet-gevaccineerden nu wordt aangedaan hetzelfde is als wat joden werd aangedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog.”

  Op dit blog is er iemand die dat wel durft te vergelijken.
  Hij zal echt de enige niet zijn.

  1. ElGuapo

   Spettertjes uit Konty.

   1. Antihedo

    Verzin eens iets anders

  2. Nostradamus

   Ik weet echt niet op wie jij doelt Mindy. Maar, ik voel mij steeds meer een Jood in iNazi Duisland of als een Neger in Zuid Afrika.
   Tsjonge, die vergelijkingen kloppen steeds beter.
   Maar eigenlijk is het tegenwoordig “… als een blanke boer in Zuit-Afrika” of “als een Oeigoer in China”.
   Lutser! 😂😂🤣🤣

   1. Antihedo

    Ach zielepoot. Neem een lollie

    1. Nostradamus

     Dat zei jouw opa vast ook tegen een Jood in 1933.

 4. Monty

  ”dat de misdaden tegen de joden in de Tweede Wereldoorlog gepleegd werden “door mensen die gehoorzaam waren en niet door mensen die ongehoorzaam waren.”

  Gehoorzaam aan de bezetter.
  Wie is in FvD hun ogen dan gelijk aan de bezetter?

  1. ElGuapo

   Nog wat gespetter uit Konty.

   1. Nostradamus

    Mindy probeert slim te zijn.

 5. Albert Egberts

  De pubers van FvD zoeken voortdurend de grenzen op. Provoceren is nog het enige dat ze kunnen. Met politiek heeft het niets meer te maken.

  1. Cootje

   Potje geweest ? Nog geen dag vrij geweest van dit forum . En wat leuk dat Onze Arabische merrie langzamerhand volledig de vernieling in wordt geholpen , de volgende verkiezingen krijgen voor D66 lijstduwer Sidney Smeets , dan is het D66 circus weer compleet missen ze in de actieve sfeer onze gehandicapte mongool . Fysiek niets van te dulden

  2. vlekkenoplosser

   provoceren is schijt hebben aan d integriteit van het lichaam van een ander.

  3. Nostradamus

   Hier val jij ook onder?
   h**ps://twitter.com/denieuwsbv/status/1407288585280266241

 6. Meriadoc Brandebok

  Terecht dat de voorzitter de beroepsprovocateurs het woord ontnam. We zouden nog een stap verder moeten gaan en hen uit de Tweede Kamer bannen. Het enige wat FvD-ers den is anderen provoceren en het bloed onder de nagels vandaan halen.

  1. ElGuapo

   Dan nog horen ze hem uit te laten spreken ongeacht de provocatie.

   1. Meriadoc Brandebok

    Tja, dat is een afweging die de voorzitter maakt.

  2. halo1

   Provoceren is toch niet verboden.. gebeurt hier ook, het is vaak het zout in de pap…

   1. Nostradamus

    Ach, Bokkepoot is vast van de D666.

    Een hele correcte beschrijving waar menig D666-er mee eens is: h**ps://twitter.com/denieuwsbv/status/1407288585280266241

   2. Meriadoc Brandebok

    Nou, niet als je wordt betaald om kamerwerk te verrichten.

 7. Meriadoc Brandebok

  Terecht dat de voorzitter de beroepsprovocateurs het woord ontnam. We zouden nog een stap verder moeten gaan en hen uit de Tweede Kamer bannen. Het enige wat FvD-ers den is anderen provoceren en het bloed onder de nagels vandaan halen.

  1. Cootje

   Kijk het bloed onder je nagels vandaan halen kunnen de zogenaamde gevestigde politieke elite , maar als ze in het old boys netwerk cirque zitten is het normaal en die genen die dat feilloos weerleggen zijn de luis in de pels en moeten maar verbannen worden. Provoceren en dan van die sukkels hebben die gaan reageren is van alle tijden , maar dat onze lesbische vriendin als minderheid groep de andere de les leest is in Nederland normaal en geaccepteerd , zo kunnen de button 1873 figuren , milieu gekkies en de homo bewegingen in de etalage gaan staan en worden vol door de linkse kranten en media op een voetstuk geplaatst , maar wegkijken en oordelen terwijl Nederland de tweedeling uitstekend uit vergroot , Wilders baudet ja21 kan je bij de vuilnis zetten maar hun aanwas groeit gestaag . We wachten net als de taliban onze tijd af

   1. Monty

    ”We wachten net als de taliban onze tijd af”

    Om dan met geweld het land over te nemen en te onderdrukken.
    Zal dat dan even tegen gaan vallen want het Nederlandse volk zal zich niet door zo’n clubje laten onderwerpen.

    Maar wacht maar gerust af Cootje.

    Wel gewaagd om ‘Wilders baudet ja21’ met de taliban te vergelijken.

    1. ElGuapo

     Pfffffrrrtttt

    2. Cootje

     Als je het niet in de juiste contest kan plaatsen , laten we je rustig in je waarden , maar volgens mij kan jij als begrijpend figuur onze ge handicapte mongool wel twee keer op een dag op het potje zetten , en dat is inderdaad gewaad om dat jou toe te vertrouwen .

     1. Albert Egberts

      “Als je het niet in de juiste contest kan plaatsen , laten we je rustig in je waarden”

      Escaped from the language lab.

      🤡

     2. ElGuapo

      BergRijpt…..de de…. studeer…. You are the weakest link… goodbye!

     3. Monty

      “Als je het niet in de juiste contest kan plaatsen”

      ‘We wachten net als de taliban onze tijd af’

      Nee hoor is geen woord Spaans bij.
      Heel duidelijk.

  2. Janna47

   Een totaal ‘begrip’?? aan historische kennis? Ik snap het niet, moet volgens mij zijn gemis?

 8. Meriadoc Brandebok

  Wat Van Meijeren zegt over de Joden is bovendien ook historische quatsch. Al sinds de Grundung van het Duitse Rijk bestond er antisemitisme in de Duitse samenleving. Vrijwel met het ontstaan van de nazi’s kwamen ook de Sturmabteilung en de Schutzstaffel (knokploegen) op die Joden als doel uitkozen om in elkaar te slaan. Na Hïtlers machtsovername werden de Joden direct uit het leger, de ambtenarij en uit de economie gestoten. Het was helemaal geen langzaam proces; al voor de nazi’s aan de macht kwamen werden Joden weggetreiterd en lichamelijk mishandeld.

  Van Meijeren weet niet waar hij over praat.

  1. Monty

   ”al voor de nazi’s aan de macht kwamen werden Joden weggetreiterd en lichamelijk mishandeld.”

   Wat is er in al die jaren veranderd?

   1. Nostradamus

    De Nationaal SOCIALISTEN zijn vervangen door de moslims.
    De socialisten framen de Nationaal SOCIALISTEN als zijnde fascisten.
    De Joden zijn vervangen door ongevaccineerden.

    Dag ❄🌈❄Mindy❄🌈❄

    1. Monty

     ”De Joden zijn vervangen door ongevaccineerden”

     Kijk Nostradamus heeft wel de arrogantie om de vergelijking te trekken.
     Ja de ongevaccineerden hebben werkelijk zwaar te leiden en moeten dagelijks vrezen voor hun leven.

     1. usb3.0

      monty’s arrogantie en ego zijn zo groot dat hij niet in gaten heeft dat hij meegaat in de idioterie om mensen buiten te sluiten.
      Hïtler begon ook niet gelijk met joden in ovens te stoppen, nee, hij zette slechts wat artikels in kranten, daar begon het voor de joden, voordat ze werden buitengesloten…

    2. Monty

     ”De Nationaal SOCIALISTEN zijn vervangen door de moslims.”
     ”De Joden zijn vervangen door ongevaccineerden”

     Volgens Nostradamus worden de ongevaccineerden nu vervolgd, afgevoerd en vermoord door de moslims.

     In welke wereld leef jij Nostradamus?

   2. Meriadoc Brandebok

    Wat bedoel je?

  2. Lampall

   Cohen mocht de vergelijking in 2010 wel maken ,van de moslims met de Joden ,geen ophef, maar nu wel
   FVD word ook steeds allerlei dingen uit WW2 verweten, doen de andere Partijen ook niet moeilijk over.
   Dus Stelletje Huichelaars !

   1. Meriadoc Brandebok

    Toen Ozturk soortgelijke zaken sprak kreeg hij er ook van langs, Lampali.

 9. maraton

  Je moet altijd eerst tot 10 tellen om op deze smeerlapperij te reageren.
  Een totaal begrip aan historische kennis leidt hier tot een grove belediging van het Joodse volk.
  Hopelijk vindt de kamer een manier om dit QAnon tuig te stoppen.

  1. usb3.0

   maraton is het type waarvan men inmiddels zegt dat dit de types zijn die ieder normaal denkend mens wegzet.

 10. Mistgabel

  Haha die linkse tyfushonden noemen iedereen die iets te rechts is meteen nazi of extreem rechts, krijgen ze wat terug staan die mafklappers op hun achterste poten.

 11. Appelstroop

  FvD en dingen aan de 2e wereldoorlog koppelen, rare obsessie.

  1. Albert Egbert

   Ja, hoe die Baudet-discipelen erbij komen om tijdens een demonstratie met een davidster te gaan rondlopen is mij ook een raadsel.

   1. vlekkenoplosser

    je snapt de symboliek van het dragen van de davidster niet strónt vlé®k ?
    Dan ben je nog stommer dan gedacht strónt vlé®k

    probeer het eens bij de definitie van uitsluiting strónt vlé®k !

    1. Albert Egberts

     Mijn naam is Egberts, met een s, Vlekkenoplosser.

     1. usb3.0

      Jouw naam is tamil

     2. september

      Tamil is je vorige. Nick en Albert Egbert is toch een ander?

     3. usb3.0

      Nee sebeftempert, je bent niet op de hoogte

    2. Appelstroop

     Ze hadden zich ook als melaatsen kunnen kleden, of een dangerous hazard sticker kunnen opplakken, dan had de boodschap ook overgekomen. Maar ze kiezen voor een vergelijkingen met Joden, dat is bewust en een patroon.
     :

   2. Mistgabel

    Was 1 iemand, ok maf, maar de media vindt die toevallig en meteen die hele groep demonstranten in dezelfde hoek gegooid.

    Dat is trouwens al een eeuwen oude truc, dat schijnbaar nog steeds werkt.
    De kijkende schapen thuis zeggen dan behbehbeh of blèren wat op DDS.

   3. usb3.0

    Jij bent een enorme enge burger tamil, je hebt enge gedachtes, je bent geestesziek, het wordt tijd dat jij jezelf eens goed na laat kijken, voer voor psychologen.

 12. Branzino

  Van Meijeren heeft geen idee waarover hij het heeft als hij een vergelijking maakt met WO II en de Jodenvervolging. Hem werd door de voorzitter driemaal gevraagd om te stoppen met zijn kwetsende beweringen en even zo vaak begon hij als een verwende puber die zijn zin niet krijgt, opnieuw. Deze man hoort niet in de Kamer als volksvertegenwoordiger.

  1. vlekkenoplosser

   blbla bladieblabla , malle pietje en zijn windje

  2. Duckday

   Als je de waarheid weer geeft vol doe je niet bij de troep Knikken en de andere kant opkijken en je top salaris opstrijken

  3. usb3.0

   Jawel hoor branzebinootje, dat weet Gideon precies en dat steekt jou enorm

   1. Branzino

    @usb3.0
    “… en dat steekt jou enorm”

    Inderdaad, dat denk ik ook. Hij doet dit doelbewust en dat tekent hem als een ongeschikte figuur om welke bevolkingsgroep dan ook in de Tweede Kamer te vertegenwoordigen.
    Ik verwacht vanuit de FvD-achterban ook nog reacties. En ook van Hiddema, die sinds kort toch al weer in de belangstelling staat. Nu hij als advocaat een p*dofiel bijstaat, wordt hij beschimpt door corona-critici. Onder hen zijn aanhangers van zijn eigen Forum voor Democratie. Hiddema: “Ik zal ze een beetje moeten heropvoeden dus.”

  4. Dwight Tralee

   Die van Meijeren doet niets meer in de kamer dan optreden als een soort van “treitervlogger”

   1. Albert Egberts

    Raak.

 13. Duckday

  Deze kamer voorzitter van D66 moet snel weg.Gewoon nieuwe verkiezingen
  Stem PVV of FvD

 14. Response

  Alle legale/illegale instrumenten worden ingezet om de voor het kartel onwelgevallige partijen/onderwerpen de mond te snoeren. Typisch fout links gedrag.

 15. HD

  Hij haalde het voorbeeld aan van wat er gebeurt als je je op een hellend vlak begeeft, en op dit vlak bevinden we ons dankzij de nieuwe leiders.
  Hoogste tijd om voor de echte Nederlanders weer de macht terug te pakken.
  De echte Nederlanders dan.

  1. Albert Egberts

   Als je het hellende vlak van de nazi’s die uitmondde op de Holocaust op één lijn stelt met de invoering van de QR-code, zelfs als dat een eerste stap zou zijn in de richting van een vaccinatieplicht, ben volledig van het padje dan wel niet te goeder trouw.
   In het geval van Gideon ga ik uit van het laatste.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.