Filmpje! Sigrid Kaag krijgt een motie van wantrouwen voor de kiezen en reageert door… keihard te lachen

Het was vannacht heel bijzonder om te zien hoe Sigrid Kaag reageerde toen SP’er Jasper van Dijk een motie van wantrouwen tegen haar indiende. Normaal gesproken zou dat een minister toch moeten raken. Bij Kaag was dat absoluut niet het geval. Ze reageerde namelijk door keihard te lachen

Tijdens het debat over Afghanistan werd de hautaine, arrogante Sigrid Kaag behoorlijk bekritiseerd door de oppositie. Uiteindelijk kroop ze dan ook door het stof en zei ze sorry. Hoewel ze daar natuurlijk ook bij liet weten dat die parlementariërs eigenlijk hun muil moesten houden. Zij waren immers niet ín Afghanistan, en wisten niet écht hoe het er daar aantoe ging.

Lachen gieren brullen

Het was walgelijk om te zien hoe ze dat deed. Maar het werd nóg wanstaltiger. Want toen Jasper van Dijk van de SP een motie van wantrouwen tegen haar indiende reageerde Kaag door keihard te láchen. En dan bedoel ik niet een kleine, geringschattende glimlach. Nee, het was een echte, harde lach. Hardop. Ze zei daarna zelfs iets, lachends, tegen Rutte die naast haar zat.

Kijk maar:

Als je dacht dat ik overdreef ben je natuurlijk wel genezen van die gedachte als je deze korte video ziet. Ze lachte Van Dijk gewoon uit. Hardop. Het was lachen, gieren, brullen geblazen voor haar. Zó erg kijkt ze neer op de oppositie, die haar tóch niets kan maken.

Woedende reacties

Hoewel ze in het parlement gewoon mee wegkomt met dit soort wangedrag reageren sociale mediagebruikers furieus.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Deze vrouw is een misbaksel. Ik kan er niets anders van maken. Wat een pleefiguur. En wat ongelooflijk erg dat de Kamer dit láát gebeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Albert Egberts

  Ik snap die glimlach wel: die motie van wantrouwen maakte geen schijn van kans.

  Ze laat dat uiteraard soeverein van zich afglijden.

  1. Monty

   ”die motie van wantrouwen maakte geen schijn van kans.”

   Na al die maanden wangedrag maakt ze zeker geen schijn van kans meer.

   Of zal de kamer vergevingsgezind zijn?

  2. Nostradamus

   De Pinokkio Doctrine in werking…
   De Pinokkia Doctrine in de maak…

  3. Cootje

   Ze heeft VVD beleid verdedigt , dus Rutte kan het hardste lachen en weet zeker die daar zitten blijven er verder zitten , dus ze lacht als een boerin met kiespijn .

  4. usb3.0

   Nee tamil, zij weet zich absoluut geen houding te geven na deze terechte motie van wantrouwen

 2. AS210854

  Mag hopen dat Rutte zijn handen niet zal gaan branden, aan deze vrouw. 🤮🤮

 3. Response

  Deze mevrouw staat boven het volk (lees plebs), heeft lak aan de oppositie en dient niet de belangen van NL. Eea heeft trekjes van dictatuur en is passend bij DDR66. Wat mij betreft moet deze juffrouw zo snel mogelijk wegwezen.

  1. Albert Egberts

   Kaag staat niet boven het volk Als er een meerderheid was geweest voor een motie van wantrouwen had ze moeten vertrekken. Die meerderheid was er echter in de verste verte niet. De SP maakte zich een beetje belachelijk met deze motie.

 4. ikweetwatikwil

  Deze vrouw is precies wat D66 is. Arrogant. Past totaal niet bij het Nederlandse volk.

  Rutte en Kwaat zullen elkaar wel weer in de kont kruipen om macht te houden.

  1. Albert Egberts

   Ze won de verkiezingen, beste man.

   😎

   1. Harry Haller2

    Een grove leugen. Kaag won zetels, maar niet de verkiezingen. Dat deed de VVD als grootste partij.

    1. Monty

     Nee dat deed FvD volgens usbtje.

     FvD was maarliefst 100% gegroeid en dat kon de VVD niet zeggen.

     1. Harry Haller2

      Je hebt gelijk Monty. Ik was dat marge-partijtje even vergeten.

     2. Monty

      Wel jammer dat ze verzaakt hebben om na 5 maanden nog geen kabinet hebben kunnen presenteren als winnaars van de verkiezingen.

   2. AS210854

    Inderdaad, met liegen, bedriegen en fraude toch.

 5. Harry Haller2

  Dat veel nieuwbakken stemmers spijt hebben dat ze voor de marketingtrucjes van Siegheil Kaag zijn gevallen, is overduidelijk: in de peilingen dondert de partij omlaag en de neergang is voorlopig niet ten einde.

  Maar nu is het te laat. Wanneer wordt er toch eens een stemdrempel/stemexamen ingevoerd zodat de sukkels die van toeten noch blazen weten maar ‘D66 zo’n lekker kek en progressief partijtje’ vinden, worden uitgeschakeld?

  1. Albert Egberts

   “ Siegheil Kaag”

   Niveautje weer, Haller.

   🤢

 6. Mar

  Overdrijven is ook een vak.

  Ze schiet in de lach. Dat is geen lachen, gieren, brullen.

  Als het publiek continue zo zou reageren bij Hans Teeuwen, dan gaat hij prompt de voorstelling herschrijven.

  1. Monty

   Nee dat deed FvD volgens usbtje.

   FvD was maarliefst 100% gegroeid en dat kon de VVD niet zeggen.

  2. Monty

   Sorry niet voor jou bedoeld.

  3. Aborifa

   Zenuwachtig lachje.

  4. Cootje

   Ik schrok al je hebt gelijk ze kan niet eens spontaan lachen alles is gemaakt bij deze heks , was al een uur van te voren op de tafel gekropen bij de verkiezing uitslag , en ze hebben haar er met 4 man moeten aftakelen anders was ze toen al op haar muil gevallen

 7. por favor no borres

  Laat de nieuwe verkiezingen maar komen.
  PVV, BBB, FVD ,JA21 en BVNL lopen leeg door de met het CDA samenwerkende Omtzigt.
  Zingend en lachend gaat populair rechts ten onder.

  1. Cootje

   Heb je Chinees gegeten ?

   1. por favor no borres

    Een paar dagen geleden Thais bij Maritaos Kitchen.

    1. Cootje

     Onze gehandicapte vriend had dan al een paar dagen zijn luiers vol gescheten , maar Thais is lekker tegen het normale anders is het te heet , maar rechts gaat de gemeenteraad verkiezingen winnen , de onvrede groeit gestaag , en onze heks gaat van haar bezem flikkeren want gemeente verkiezingen worden landelijk beoordeeld , krijg je. huilie huilie in deze partij van.

     1. Albert Egberts

      Cootje is weer helemaal vol van het schijten en de luiers.
      De man tobt met anale thematiek, dat is helder, maar ik denk dat Vlekkenoplosser hem op dit punt naar de kroon steekt.

 8. Bunky01

  De koningin van de arrogantie. Haar lakeien (het kabinet) lacht mee. Onvoorstelbaar wat dit mens denkt dat ze is. Hoog tijd dat ze voorgoed op haar bezemsteel wegvliegt naar heel verre oorden en nooit of te nimmer meer terugkomt. Wat een minachting voor Neerlands volk. Wanneer komt het moment dat zij van haar zelfgemaakte troon wordt gestoten. Ze heeft lak aan alles en iedereen. Fouten maakt zij in eigen oog niet. Het zijn altijd anderen die haar niet, niet tijdig of onvolledig informeren. Afschuiven heet zoiets.
  De andere zogeheten volksvertegenwoordigers zijn tandeloze lapzwanzen laten het allemaal maar laten gebeuren en kijken collectief weg. Wegjagen dat onmens, met pek en veren.

 9. Nikita

  Valt me tegen van je van der galien je bent een echte democraat censuur ten top hier bah misselijkmakend mannetje ben jij

  1. Joko

   Duidelijk iemand met veel te lange linkertenen.

 10. Joko

  Wat Kaag ten toon spreidt, is heel vervelend, maar is volgens Sigmund Freud niet anders dan de drang een oerdrift tot sublimering veranderen. Iemand die in zijn/haar vroege jeugd geplaagd of vaak gestraft werd, zal later dit gedrag extra benadrukken of totaal uit de weg gaan. Zo iemand kan heel lief worden en sterk sociaal zijn. Anderen gaan over tot het staffen van mensen door een ontzettend vervelend en storend gedrag te vertonen. Ze willen heel goed zijn in hun zelfgewenste treitergedag. Kaag is zo’n persoon en zo ook haar vereerders Egberts en anderen.

 11. leukeditter

  ongelooflijk wat een stom smerig k*t wijf is dat

 12. Brenda Welsh

  Als “we” nou eens Dion Graus tot minister van Buza benoemden? Trouwens dat lachen spreekt mij wel aan. Je zit toch op het puntje van je stoel?

  1. ElGuapo

   Sok/trekpoppetje je mag weer terug in je kooi.

 13. StemPzeweg

  Ik ben geen fan van D66 maar wel van Sigrid Kaag. Hier valt haar ook niets te verwijten

  1. usb3.0

   Je bent gewoon een achterlijke imbeciel

  2. ikweetwatikwil

   DEN HAAG – Na het verhitte Afghanistandebat van woensdagavond is het lot van demissionair minister Kaag (Buitenlandse Zaken) allerminst zeker. PvdA diende een motie van afkeuring tegen de bewindsvrouw in, die door de oppositie breed wordt gedragen. Aangezien er vanuit de coalitiepartijen VVD, CDA en D66 geen steun voor wordt verwacht, speelt CU een sleutelrol.

   Nog even afwachten voor Kwaat.

 14. Duckday

  Het zijn gewoon zakken vullers die hun eigen ik promoten.Men is tegen Kaag maar men kijkt gewoon de andere kant op media geil.Veel commentaar weinig woorden. Dit land is een achterbaks land .We waren een mooi goed land maar is volledig kapot gemaakt.Rutte en Kaag liegen bedriegen hoogmoed macht maar de HELE kamer op een paar uitzonderingen sluiten de twee gewoon nog in hun armen misschien mag ik mee regeren.Ook een gedeelde van de Bevolking loopt met ze weg .Ik snap het niet als je ziet dat de boel naar de klote gaat alles onbetaalbaar geworden.Ga zo maar door

 15. Meriadoc Brandebok

  Bijzonder. We gaan straks op een punt komen waarbij de door Kaag bejubelde linkse partijen middels een motie van wantrouwen Kaag pootje proberen te lichten, terwijl de door haar uitgesloten- en gekotste CU haar politieke carrière van een vroegtijdig einde zal redden.

  Brengt al dat backstabben over visieloos ritselen toch in een ander licht. De ChristenUnie heeft er geen enkel belang bij om Kaag te redden, maar zal dat waarschijnlijk toch gaan doen. Hoe kan Kaag dan nog met zelfrespect aandringen op een coalitie over links en anderen van visieloos ritselen beschuldigen?

 16. Meriadoc Brandebok

  BREAKING: ChristenUnie steunt motie van afkeuring tegen Kaag, een motie waarvan zij zelf meende dat men als antwoord daarop conclusies zou moeten trekken.

  Zoals ik reeds eerder had voorspeld dat zou gebeuren (wat krijg ik verdorie de laatste tijd veel gelijk), vecht Kaag momenteel voor haar politieke leven.

  1. Harry Haller2

   Ja Meriadoc, je hebt inderdaad heel vaak gelijk. Daarom leeds ik jouw politieke analyses ook met interesse en plezier.

   Kwaker Egberts kan niet aan je tippen.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Daarom leeds ik jouw politieke analyses ook met interesse en plezier.”

    Bedankt.

  2. Albert Egberts

   Meriadoc gebruikt de termen motie van wantrouwen en motie van afkeuring door elkaar. Daartussen bestaat echter nogal wat verschil.
   Kaag (opmerkelijk dat Bijleveld en Rutte in dit verband nooit worden genoemd waarmee is aangetoond dat het een persoonlijke misogyne hetze tegen Kaag betreft) zal niet beschadigd worden door dit debat.

   1. Harry Haller2

    Het gaat om een motie van afkeuring.

   2. Meriadoc Brandebok

    Er is zeker een verschil tussen een motie van wantrouwen en afkeuring. Kaag zei in april echter (toen men de motie van afkeuring aannam tegen Rutte, en hij zich aan dat lijntje vastklampte om aan te blijven) dat zij zelf was afgetreden, indien zij zo’n motie van afkeuring aan haar broek had gekregen. De facto heeft zij de motie van afkeuring tot een motie van wantrouwen gemaakt. Als zij aanblijft, maakt zij zichzelf ongeloofwaardig.

    En Bijleveld mag ook zeker niet met haar wanbeleid wegkomen. Ze zit tot aan haar nek in de smurrie. Over haar is het oordeel dan ook even hard zoniet harder. Haar kop moet vanavond nog onder de guillotine.

 17. Response

  Eens zien wat deze despoot met de gesteunde motie van afkeuring doet. Mijn vermoeden is dat ze nu teveel heeft geroken aan de macht en ze de motie van haar af laat glijden ondersteund door een of andere drogreden. Wat mij betreft; Wieberen met dit mens!

 18. sonny

  Nieuwe verkiezigen!
  Dit is een elitair circus!

 19. Tommy76

  Kaag ophoepelen dus!

  Uit de Telegraaf:

  Een motie van afkeuring hoeft geen aftreden tot gevolg te hebben. Maar toen Kaag in april tijdens het beruchte ’functie elders’-debat een motie van afkeuring tegen premier Rutte indiende, gaf ze aan dat ze bij een meerderheid zelf haar conclusies zou trekken als ze in zijn schoenen stond. „Ik zou zelf niet doorgaan”, zei Kaag destijds. „Maar ik ben een ander mens.”

  Uit het AD:

  h**ps://www.ad.nl/politiek/christenunie-steunt-motie-van-afkeuring-tegen-ministers-kaag-en-bijleveld-lot-ministers-ongewis~a4ab1679/

  Wegwezen met Kaag! Neem Rutte a.u.b. met je mee op je bezem…

  1. ElGuapo

   De arrogante melaatse nps stinkheks zal inderdaad haar eigen conclusies trekken en deze omvormen in waanideeën dat haar vertrek het allemaal slechter zou maken en dat ze daarom toch beter kan blijven voor het volk waar ze schijt aan heeft maar als het haar uitkomt erg mee begaan is.

 20. Bes Tolen

  Tussentijds zorgde Kaag al voor haar bevordering tot minister van buitenlandse zaken wat ze al te graag wilde. Dat had voor D66 ook nog het voordeel, dat Blok moest verdwijnen. De man van weliswaar andere daden namelijk als gewenst door de politieke coalitie, als zijn verstand aangeeft. Dat weten ze bij D66 en de matiging van beleid, die er bij Blok mogelijk inzit, ook nog rekening houden met Nederlands belang in buitenlandse zaken, zit er dan niet meer in. Het Nederlands buitenlandse beleid is een ramp voor het land. Het munt uit in goedaardigheid, die gepaard gaat met grote naïviteit en daaruit voortvloeiende misslagen. Het onnozel vertrouwen op bondgenoten leidt tot moeilijke tot onmogelijke posities waardoor onnodig veel Nederlandse slachtoffers kunnen vallen mee door misbruik door bondgenoten voor hun egocentrisch politiek of andersoortig belang of dat van hun binnenlandse groepen.
  Kaag wist wat Afghanistan betreft niet van aanpakken. Dat de nodige informatie zou ontbreken, lijkt m.i. is het tekort van de minister zelf.

 21. PG

  Helaas is haar vertrek maar tijdelijk. In het nieuw te vormen kabinet komt ze gewoon weer terug. We moeten dat echter toejuichen. Een betere ‘D66 sloophamer’ bestaat er immers niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.