Hautaine, arrogante Sigrid Kaag beledigt de Tweede Kamer: ‘Er past nederigheid voor hen die niet in crisisgebied verkeren’

De ongelooflijk arrogante, hautaine minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag, heeft de Tweede Kamer gisteren en vannacht tot op het bot beledigd. Want hoewel ze een beetje door het stof kroop door spijt te betuigen van de gang van zaken in Afghanistan, liet ze de Kamerleden weten dat ze eigenlijk hun bek moeten houden. “Er past altijd nederigheid voor hen die niet in het crisisgebied verkeren,” beet ze de parlementariërs namelijk toe. Hilarisch natuurlijk, want als er iemand niet “nederig” is, dan is het mevrouw Kaag.

Het was ongelooflijk om te zien gisteravond en vannacht. Tijdens het debat over Afghanistan had het kabinet wéér documenten achtergehouden voor de Tweede Kamer. En dat was nog niet eens alles. Nee, als je zag hoe de ministersmaffiosi de Kamer te woord stonden kon je alleen maar concluderen: het respect is écht ver te zoeken. Deze mensen vinden het vréselijk dat ze verantwoording moeten afleggen voor hun wandaden en spugen op volksvertegenwoordigers.

Arrogant

Het ergste van iedereen was, hoe kan het ook anders, de ongelooflijk arrogante D66-minister van Buitenlandse Zaken. Sigrid Kaag deelt voortdurend sneren uit, en beledigt de Kamer om de haverklap.

Caroline van der Plas (BBB) komt met een vraag, waarop Kaag reageert met zoiets als “ik wilde dat ik zo goed was in het uit de context halen van citaten, zoals mevrouw Van der Plas altijd doet.” En als de parlementariërs zich vastbijten in het onderwerp krijgen ze te horen: “Er past altijd nederigheid voor hen die niet in het crisisgebied verkeren.” Met andere woorden, bek houwen!

Sorry but not sorry

Oh ja, zei Kaag – en met haar ook Rutte en dat mens van Defensie – ze had natuurlijk best wel “spijt” van wat er gebeurd was. Ze lag zelfs nachten wakker van het feit dat ze mensen “had achtergelaten.” Zó erg vond ze het. Ja, ze wilde ook best even door het stof kruipen, als dat haar ministerschap beschermt.

“We hebben fouten gemaakt, dat spijt mij,” aldus Kaag. En daarmee moet het wat haar betreft over zijn. Ze heeft sorry gezegd. Nu moeten we “lessen” leren… om vervolgens natuurlijk op volle kracht door te gaan. Want fouten maken is menselijk, dus tja. Om daar nou je baan voor te verliezen! Dat zou wel héél overdreven zijn. Toch?

Moties van wantrouwen én van afkeuring

Er zijn twee moties van afkeuring ingediend, één tegen Kaag en één tegen Bijleveld van Defensie. Die overigens óók afging als een gieter. Daarnaast is er ook een motie van wantrouwen ingediend tegen Kaag. Als die aangenomen wordt moet ze dus wieberen, ook al is ze “demissionair.”

Helaas heeft het allemaal weinig nut. Want de coalitiepartijen blijven toch achter haar staan. Ze willen eerst een “onafhankelijk onderzoek” afwachten, wat natuurlijk betekent dat ze eerst tijd willen winnen. Kaag gaat nergens heen. Rutte niet. Bijleveld niet. Ze blijven allemaal gewoon zitten. Niemand die hen iets doet.

Untouchable

En ze weten het. Want dat is de enige manier om het arrogante gedrag van deze ministers te verklaren. Sigrid Kaag beledigt de Tweede Kamer tot op het bot, maar behalve wat sputteren van oppositiepartijen doet niemand er iets aan. De regeringspartijen beschermen haar ten koste van alles. En dus doet ze er gewoon nóg een schepje bovenop; wordt ze nóg arroganter dan ze normaal al is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We zijn in de aap gelogeerd met deze bende – zowel in het kabinet, als in de Kamer. De parlementaire democratie bestaat niet meer, en ministers zijn eigenlijk verworden tot incompetente, maar ongenaakbare monarchen die kunnen doen en laten wat zij willen. En Kaag is de ergste van allemaal. Wat een schande voor het land is dat mens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Duckday

  Mw Kaag is een gevaar voor de vrijheid. Leugens bedrog hoogmoed en waanzin.
  De Tweede kamer moet zorgen dat dit monster snel verdwijnt uit de politiek.
  D66 wil de mensen mond dood maken

  1. AS210854

   👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

 2. Albert Egberts

  De hetze op DDS tegen Kaag zal we” doorgaan maar dat geldt ook voor Kaag die onverstoorbaar en soeverein doorgaat als de staatsvrouw die aanmerkelijk steviger is dan haar vijanden hopen.

  1. Albert Egberts

   we” = wel

   1. Nostradamus

    Taalnazí.
    De hetze moet wel gevoerd worden totdat ze met haar bezem het bos in verdwijnt.

    Gelukkig wordt de hetze gesteund door een groot deel van de kamer. Nu bekend is wat voor een heks het is wordt het toch weer tijd voor verkiezingen. Zonder Pinokkia!

    1. Albert Egberts

     Pijnlijk te zien hoe de hetze tegen vrouw wordt bepaald door vrouwenhaat.

     Intelligente geslaagde vrouwen roepen bij domme mannen intense haat op.

     1. Nostradamus

      Wie, waar vrouwenhaat?

      Je bent zielig en seksistisch!

      Ik bewonder bijvoorbeeld Fleur Agema, Khadija Arib en Caroline van der Plas.
      Anders dan jij oordeel ik over de inhoud van hun karakter. Dat zit bij een hoop vrouwen prima maar bij Pinokkia Kaag totaal niet. Zij is een dhimmy en pleegt taqiyya!

     2. Nostradamus

      En daarmee definieer jij jezelf als dom 😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣

     3. Jan de Haas

      Wow de “dom” troefkaart en de “vrouwenhaat” troefkaart in 1 reactie. Op zich een logische reactie als je “als minder slim individu” op argumenten verloren hebt. Ons Kaagje valt structureel door de mand en dat krijgt haar netwerk (waaronder de mainstream media) steeds lastiger recht gepraat.

     4. Albert Egberts

      “Ons Kaagje valt structureel door de mand”

      Dus niet, ze kwam zonder problemen door het debat.

     5. Nostradamus

      Albert Mol, ondanks dat Pinokkia bijna net zo goed glibbert als Pinokkio is ze toch voor de buitenwereld beschadigd. En dat is goed! Hopelijk onthoud het vísvolk dit voor de volgende verkiezingen. Moge die snel komen!

  2. Cootje

   Was wel te verwachten dat ze op haar bezem blijft zitten , maar het krasje op haar gezicht zit er wel weer bij . Daarom hoeft er geen kabinet te komen ze houden elkaars handen vast en verantwoording is voor de bühne , als top lui van de banken niet individueel veroordeeld worden voor witwassen en fraudes en het af kunnen doen met 2000€ boete bestaat er geen rechtsstaat meer en zijn de politieke bestuurders lid van een bananen republiek , waar onder en boven wereld elkaar vast houden .

  3. Klaus Schwab

   Je blijft maar wat krom is recht praten meneer Egberts ! Onbegrijpelijk. Heb je al een fanclub voor deze arrogante dame opgericht ?

   1. Mistgabel

    Denk dat ie daarvoor is ingehuurd.

    1. AS210854

     Kan niet anders.

   2. AS210854

    👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

   3. Cootje

    Het komt uit zijn gevoelloze tenen , gevoelloos aan de gehele onderkant en als er geen gevoel meer in zit je de hele dag je hier op dit forum moet vermaken en het gevoelloze alleen in een luier kan deponeren , kan je je vereenzelvigen met een intelligente gevoelloze vrouw , die als bijnaam de heks alle eer aan doet , maar onze bewonderaar hoopt op een rondje mee vliegen , al moeten ze hem wel stevig vastbinden , je zal niet willen dat hij er af valt !

  4. Mistgabel

   Leugenaars dekken leugenaars

  5. usb3.0

   kaag’s hetze tegenover Nederland en haar burgers weegt niet op tegen hetgeen haar overkomt, verder zijn wij Nederland en geen Afghanistan

 3. J. Punt

  Ga maar een half jaar in een prefab “wonen” tijdens een uitzending in een gebied vol rebellen die voor de ‘gein” mortieren over je kamp heen schieten.
  Is het snel klaar met Hautain Elitisme waar ze allemaal aan lijden daar

 4. Louise

  Met “onze” Molukkers hebben wij ook onvergeeflijke foute beloften gemaakt. Afspraken die wij niet waar konden maken. En dat waren onze trouwste soldaten van her KNIL. Lafhartig gedrag.

  1. allid

   Inderdaad.

 5. Cootje

  De romantische heks is genaaid door Rutte die heeft er voor gezorgd dat er zoveel mogelijk potentiële Afghaanse atlete in hun trainingskamp blijven. En onze heks in het wagentje geduwd dat zij dat beleid moest verdedigen zij mocht de kastanjes uit het vuur halen terwijl ze VVD beleid moest verdedigen .briljant van onze gatenvuller om haar zo te kleineren. En haar terug gepakt voor haar beschadigde lezing jongstleden . Nog een maandje herrie om die lui en je hoort er niets meer van , de regie van de taliban wordt leidend in Afghanistan .

  1. Monty

   ”Rutte die heeft er voor gezorgd dat er zoveel mogelijk potentiële Afghaanse atlete in hun trainingskamp blijven”

   Goede zaak van Rutte toch. Alleen jammer dat niemand dit erkend.
   Anders hadden we maar zo met 20.000 extra Afghanen in ons land gezetten.

   1. Cootje

    Ik erken dit wel al is het jammer dat er nog een paar ontsnapt zijn die hier de zorg ,de schalen woningen ,en hun hand op komen houden wegens betaalde diensten voorzien van ons belastinggeld gratis kost en inwoning krijgen waar krijg je deze bonificatie verder , ligt er nog een oma of opa te rotte in een bejaarde huis ?

 6. Vrijedenkert

  MIVD heeft al maanden informatie en mogelijk scenario wat is uitgekomen, ambassade vraagt al maanden om een evacuatieplan wat niet komt!
  Weer hetzelfde kabinet wat faalt en het vertoont grote overeenkomsten met toeslagenaffaire, falende bewindslieden slecht beleid en geen samenwerking…

  Pinokkio, al-Qaq, Broekers-Knollenland en Bijleveld kunnen beter gezamelijk ergens gaan bezem vliegen i.p.v. ministeriele verantwoordelijkheid dragen.

 7. por favor no borres

  De geheel eigen visie plus daarbij behorende verslaggeving van de DDS redactie is telkens opnieuw verbijsterend.

 8. Nostradamus

  Wie zijn toch die mensen die hier op stemmen…
  h**ps://www.nporadio1.nl/fragmenten/de-nieuws-bv/e7a7df2e-d8d7-4195-a715-a1b1872ef3dc/2021-06-22-druktemaker-marcel-van-roosmalen-d66

 9. waterman

  De val van Rutte. Rutte heeft zijn eigen ondergang binnengehaald. Johan Remkes wordt de nieuwe premier.

 10. waterman

  De poppenkast op het Binnenhof is voor de tigste keer weer opgevoerd. Jan Klaasen en Katrien mogen weer blijven.

 11. Meriadoc Brandebok

  Het zou ironisch zijn als het straks afhangt van de ChristenUnie of de motie van afkeuring – volgens Kaag een resigning matter, aldus zijzelf op 1 april 2021 – door de Kamer komt. Dan ligt het politieke lot van Kaag letterlijk in de handen van Segers en zijn vrinden. Er is vandaag stemming over.

  Het kan verkeren.

  Toch maar eens wat kopjes koffie gaan drinken?

  1. Albert Egberts

   De ChristenUnie hoopt nog op genadebrood van Kaag.

 12. Aborifa

  Kaag is net een opharembewaker. Ze weet precies hoe het moet maar kan het zelf niet. Ze praat beter dan Brugman en liegt beter dan Rutte. Ze zei met droge ogen dat ze Mark vertrouwde. Onsympathieke vrouw. Egotripper. Slecht voor het land. Opzouten!

  1. Aborifa

   opharembewaker = harembewaker

 13. Nederland is naar de kloten

  Wanneer pakken KAAG in haar KRAAG en schoppen ze haar de 2e kamer uit enkele reis naar Palestina. Sigrid Kaag is naast Hugo De Jonge de meest omstreden en gehate politicus van Nederland.

 14. Albert Egberts

  Het is heel vermakelijk hoe het rechts-populistische volkje schuimbekt over de superieure Kaag.
  De grand dame waagt het te glimlachen over een krachteloze poging haar af te zetten en de rechtse mannetjes verliezen zich in misogyne scheldpartijen.
  Ik kan hier enorm van genieten.

  1. Cootje

   Je hebt ook niet meer te doen in je invalide stoel , en met zo half functioneerde lichaamsdelen valt er weinig te genieten , ze komen rond half twee je op het potje zetten / lekker genieten /

  2. Aborifa

   Masochist Egberts onderwerpt zich gaarne aan meesteres Kaag.

  3. Human Beast

   “de superieure Kaag , de Grand dame”.
   FTOI , ga hulp zoeken.

  4. Magyar

   Ik kan ervan genieten wanneer jij door je kop wordt geschoten.

  5. Klaus Schwab

   Zet je dit nou neer om reacties uit te lokken heer Egberts ? Termen als superieure Kaag en grand dame kan ik nauwelijks serieus nemen.

 15. Nikita

  Het is wel verbazingwekkend dat eenieder hier zich iedere dag weer laat nat zeiken door 1 persoon met vele namen. NEGEER DIE PIeSVLEK EINDELIJK EENS. DDS lacht zicht hier dubbel om zoveel domheid. Herpes vertelt hier niks nieuws iedere dag weer hetzelfde gewauwel worden jullie nou niet moe van jezelf?? . zoek andere Sites waar dit stuk vreten niet mag komen is de irritatie ook meteen weg. want laten we eerlijk zijn hij zit behoorlijk onder jullie nagels.

  1. Cootje

   Maar een gehandicapte die blij is dat zijn voorvrouw VVD beleid MOET verdedigen hoor je hem niet over , het kan bij hem ook geen zeer doen in zijn kruis , daar zit geen leven meer in

 16. P. Puk

  Wat een walgelijk wijf is dat. Het is te hopen dat ze binnenkort hard op haar bek gaat en de politiek verlaat. Misschien kan ze iets betekenen voor de Palestijnen of Hamas.

  1. Albert Egberts

   Mevrouw Kaag is een vrouw die hoogopgeleid en succesvol is en roept om die reden sterke negatieve gevoelens op bij laagopgeleide oudere mannen.

   1. ElGuapo

    Whahahaha de melaatse nps faal stinkheks….je bewondering is misplaatst.

    “roept om die reden sterke negatieve gevoelens op bij laagopgeleide oudere mannen.”

    Vandaar dat Albertus smegmabaard zijn negatieve gevoelens altijd even wil tonen bij Caroline van der Plas.

    Vergeet de kaagstr*nt niet tussen je tandjes vandaan te halen prutsertje.

    1. Albert Egberts

     Q.e.d.

  2. Fouwels

   Pas op, de etterende steenpuist geeft pus. Hij is van het soort dat achter Al-Qaq gaat staat als ze een natte scheet heeft gelaten en dan keihard roept: “Ach waarde Siegje, wat ruiken we lekker.

   1. Albert Egberts

    De obsessie van Elvin met etter en pus lijkt me voer voor psychologen.

 17. macsjang

  De meest arrogante kneuterkut van allemaal, daarzo. Hoort in geen enkel kabinet thuis. Ga naar huis stofvegen, goor wijf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.