[Filmpje] Thierry Baudet maakt zich ernstig zorgen over QR-code-maatschappij: ‘Begin van dictatuur’

In een nieuw filmpje spreekt Thierry Baudet zijn zorgen uit over het begin van een QR-code-maatschappij. Het is, stelt hij, het “begin van dictatuur.” Want op het moment dat mensen een code moeten laten zien om mee te kunnen doen aan het maatschappelijk leven pak je hun vrijheid af.

“Het maakt eigenlijk niets uit wat de aanleiding is voor die QR-code-maatschappij,” zegt Thierry Baudet in een nieuwe video. “Het kan een virus zijn, het kan iets anders zijn.”

“Maar op het moment,” gaat hij verder, “dat je als land accepteert dat burgers een code moeten laten zien met hun medische gegevens, maar het kunnen ook andere gegevens zijn, voordat ze mee mogen doen aan het openbare leven: een café of restaurant in, of naar school, of naar je werk. Op dat moment ben je bezig om de vrijheid van mensen totaal af te nemen.”

Dat klopt natuurlijk helemaal. Vrijheid houdt in dat je kunt doen en laten wat je wilt, zonder dat a) de overheid jou daarin kan beperken en b) de overheid kan zien wat je allemaal doet. Een zwaar geregistreerde maatschappij is per definitie geen vrije maatschappij. Sterker nog, zo’n maatschappij is juist uitgesproken onvrij.

“Het is het begin van dictatuur,” sluit Baudet zijn video dan ook terecht af.

Nou ja, “terecht.” Daar valt eigenlijk ook best iets op aan te merken. Want ik denk niet dat het ‘t begin van dictatuur is, maar het summum ervan. Een dictatuur is niet alleen maar dat een soldaat zijn laars op je nek drukt en je zo in bedwang houdt. Nee. Een dictatuur kan best gevestigd worden met minimaal geweld vanuit de overheid.

Dat zie je nu gebeuren. En Baudet heeft gelijk dat die hele QR-code-maatschappij overduidelijk een teken zijn dat je van een vrij land in een dictatuur beland bent. Alleen is het niet het “begin” ervan, maar de vervolmaking.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En ja, gezien de geschiedenis is het dan natuurlijk alleen nog maar wachten op die soldaat met z’n laars op je strot. Want uiteindelijk komt dat steeds tóch.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. NO8DO

  youtube.com/watch?v=_QWxjd5DI-w

 2. Monty

  ”Vrijheid houdt in dat je kunt doen en laten wat je wilt, zonder dat a) de overheid jou daarin kan beperken en b) de overheid kan zien wat je allemaal doet.”

  Baudet wil schijnbaar een anarchistische samenleving.

  1. por favor no borres

   Betaal uitsluitend nog met Forumcoins.
   Zeg uw bankrekening op, bezit geen geregistreerde auto, geen huur/koopwoning, geen vaste internetverbinding, word anoniem in Forumland.

   1. Antihedo

    En gooi uw gsm weg

    1. Albert Egberts

     En koop een plaksnor en pruik.

     Als de overheid je herkent is het concentratiekamp niet meer ver weg.

     Wappies aller landen, verenigt u!

   2. Monty

    ”word anoniem in Forumland”

    In Forumland land woont iedereen in liefde en harmonie samen, er bestaat daar geen élite, iedereen gelijk.
    Geen arm of rijk.
    Geen overheid geen regels en wetten.

    Vrijheid blijheid in Forumland.

   3. Appelstroop

    ‘You will own nothing (except for Forumcoins) and you will be happy’.

  2. leukeditter

   spoor je wel?

   1. Monty

    Iets anders kan ik er niet van maken.

    ”Vrijheid houdt in dat je kunt doen en laten wat je wilt, zonder dat a) de overheid jou daarin kan beperken”

    Zijn niet mijn woorden.
    Komt het meest overeen met een anarchistische samenleving.

  3. usb3.0

   Jullie zijn wel erg dom om te ontkennen dat er iets aan de hand is de wereld

   1. ElGuapo

    Je ziet welke verstandelijk gehandicapten reageren dus was al duidelijk.

 3. por favor no borres

  Om aan deze waanzinnige QRcode maatschappij te ontsnappen, zojuist de QR code uit mijn rijbewijs en paspoort geknipt.
  Mij zullen ze niet krijgen.

 4. LifeBuddy

  ””Gezien de geschiedenis is het dan natuurlijk alleen nog maar wachten op die soldaat met z’n laars op je strot.”” Dat hebben we al gezien in afganistan, dat de arische sLinkse VVD/CDA/GL/D66 Heks de democratiestekker in een keer in afganistan Eruit trekt. Zij zijn nu bezig om het Volk een ster op te plakken. Het einde is nog niet in zicht in deze NEP samenleving!!!

 5. roodkapjelusttaart

  ZE willen gewoon van de mensheid af, ZE zien ons als ongedierte, ZE willen de planeet aarde voor zichzelf.

  1. Antihedo

   Nee, Thierry wil gewoon een land waarin documenten die de privacy schenden afschaffen. Dit houdt dan in dat het paspoort en identiteitsbewijs eigenlijk ook afgeschaft moet worden. Dan krijgen we een land waar niemand de grens over mag of iedereen. Ik ben benieuwd waar Thierry voor kiest.

   1. Pauline Kummer

    Met het afschaffen van dergelijke documenten wordt het vrije verkeer van goederen en personen pas goed uitgevoerd. Humaan t.o.v. de vluchtelingen zeer zeker. En een mogelijkheid om het land uitzetten niet toe te passen. Ook niet er over te praten. (Wilders)

 6. Harry Haller2

  “Het maakt eigenlijk niets uit wat de aanleiding is voor die QR-code-maatschappij. Maar op het moment dat burgers een code moeten laten zien met hun medische gegevens, (maar het kunnen ook andere gegevens zijn) voordat ze mee mogen doen aan het openbare leven -een café of restaurant in, of naar school, of naar je werk- op dat moment ben je bezig om de vrijheid van mensen totaal af te nemen.”

  In essentie heeft Baudet hierin natuurlijk volkomen gelijk.

  1. Albert Egberts

   De QR-code geeft slechts aan dat je tegen Corona bent gevaccineerd. Dit het presenteren van medische gegevens noemen is demagogische onzin.

   1. Harry Haller2

    Het ‘presenteren van je medische gegevens’ is een juiste weergave van de feiten en de volgende stap naar een volledige contrölemaatschappij.

    1. Albert Egberts

     Paspoort en rijbewijs al weggegooid, Haller?

     1. Harry Haller2

      Daar wordt niet tien keer op een dag om gevraagd als je aan het openbare leven wilt deelnemen, Egberts.

      Het gaat verdomd veel op een Ausweis-bitte samenleving lijken. Opfucken met die contröledwang!

     2. september

      Die QR-code heb je op dit moment alleen nodig als je naar het buitenland op vakantie gaat.En om te tonen als je naar een restaurant zou ,is er nog helemaal niet .Mijn QR-code staat niet in mijn paspoort dat al een paar jaar oud is.

     3. september

      In Nederland moet je altijd een indentietijdsbewijs bij je hebben.In Duitsland zal dat ook wel zo zijn.

     4. Albert Egberts

      De bittere ironie wil dat de wappies die moord en brand gillen over de QR-code de noodzaak ertoe ook hebben veroorzaakt.

     5. Harry Haller2

      Het gaat om de glijdende schaal waarin de samenleving zich beweegt, Egberts. Overigens: ik ben gevaccineerd.

     6. usb3.0

      Je moet je fascistische stinkbek houden tamil, qr codes wordt ons door de strot gedrukt mongool dat je bent, net als de eu, euro, Ukraine referendum, nee tegendeel Europese grondwet, migratiecrisis, klimaatbelastingen etc etc etc

    2. Brenda Welsh

     Het is wel zeer belangrijk bij een ongeval, beet van een hond, voor eventuele vaccinatie. Of een simpele steekpartij. In shock kun je niet veel vertellen.

     1. ElGuapo

      Terug in je kooi backup sok/trekpop!

 7. Kharm

  Ik ben verplicht een ID bewijs bij me te hebben , Ben verplicht een rijbewijs te hebben als ik auto rij . Ik ben verplicht ziekenfonds verzekerd . Als ik buiten de EU wil reizen moet ik een paspoort hebben en in sommige landen een vaccinatie boekje om te bewijzen dat ik voor dat land de verplichte vaccinaties heb en nog geldig zijn . En in heel veel landen ben je niet genderneutraal maar willen ze echt weten of je een jongetje of meisje bent Dus daar tellen de toekomstige Nederlandse paspoorten niet eens , die sommige linkse clubjes zo graag willen in Nederland.

 8. usb3.0

  De qr code is het begin van het merkteken

  1. Ad Fundum

   Onbekende man lag dagenlang voorover in een sloot zonder papieren. Na uitvoerig onderzoek had zijn familie liever gezien dat het daarbij was gebleven.

   1. usb3.0

    De antichrist is onder ons

 9. vlekkenoplosser

  wel grappig , geen enkele inhoudelijke reactie op het statement ” qr-code-maatschappij-begin-van-dictatuur ” van de vaccinatiefascisten of coronawappies. Niets inhoudelijks te bekennen van de strónt vlé®k en alle andere onwetende muziekmakers.

  De overheid kan dus eisen wat ze wil in een QR code en de burger dient te gehoorzamen !

  U Zult zich onderwerpen ! Korea aan de de Noordzee is een feit en wie het met argumenten wil ontkrachten is welkom !

  1. Antihedo

   Er valt ook niet veel te beargumenteren. Wat jullie aantasting van vrijheid noemen, noem ik getrut van de bovenste plank. Door de QR-code kan ik nu meer van mijn vrijheid genieten.

   1. vlekkenoplosser

    dat legt eraan wat die overheid in die QR – code wil hebben domme jongen

    door die QR- code is selectie op alle facetten mogelijk maar jij bent te stom om de essentie van die QR- code te begrijpen

    U zult zich onderwerpen !

    1. Antihedo

     Ik ben daar niet te stom voor. Ik ben daar niet bang voor. De overheid geeft mij een QR – code met informatie die de overheid toch al heeft en ook moet hebben. Het is niet zo dat ik een QR – code maak met informatie die onbekend is voor de overheid.

     1. vlekkenoplosser

      je bent er inderdaad te stom voor zelfs bij tweede poging. De overheid bepaalt wanneer jij de code krijgt en wat j moet doen voor de code .

      Dus als de overheid bepaalt 2 vaccinaties krijg je pas bij 2 vaccinaties een code

      dus als de overheid bepaalt 5 vaccinaties ,krijg je bij 5 vacinatis en bijvoorbeeld locatie aan op gsm , gsm aangemeld zijn dat de voorwaarde voor je code ( deze zou je moeten kennen uit de landen in Azie)

      maar zoals jezelf al geconstateerd hebt ben je te stom omdat te begrijpen

   2. usb3.0

    Nee hoor antiekdildo, jij hebt geen idee wat het doet met jou vrijheid

    1. Antihedo

     Sinds ik de QR-code heb kan ik weer meer van het leven genieten en van de vrijheden genieten. Er zijn nu weinig beperkingen meer en ik hoef niet meer achter de geraniums te zitten. Ik wens je heel veel plezier met je geraniums.

     1. usb3.0

      Raar dat jij het normaal vindt om een qr code te moeten hebben om je vrijheid te behouden!

      Sterker nog, wat zou het volgende zijn om je vrijheid te behouden!!!

      Je bent zo verschrikkelijk dom

     2. vlekkenoplosser

      zorgelijk dat mensen het al normaal vinden om te genieten van vrijheden en daarvoor een QR – code een normale voorwaarde vinden.

      Je kan je afvragen of die mensen wel kunnen overzien waaar ze voorstander van zijn !

     3. Antihedo

      Ik heb een rijbewijs nodig om auto te mogen rijden, ik heb een paspoort nodig om naar buiten te mogen gaan. Ik heb een bonuskaart nodig voor de aanbiedingen, ik heb een verzekering nodig. Allemaal geen probleem. Nu heb ik de keuze om of achter de geraniums te blijven zitten of met een QR-code naar buiten te gaan. Dan weet ik het wel. Jullie ook met jullie geraniums.

 10. Albert Egberts

  Wij maken ons zorgen over de debiele homofobie van Baudet.

  ht*ps://www.nu.nl/achterklap/6155399/thierry-baudet-maakt-journalist-die-geen-hand-wil-geven-uit-voor-homo.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.