Geert Wilders fakkelt klagende “asielprofiteurs” af: ‘Nederlanders zouden gat in de lucht springen voor zo’n woning’

Een Irakees asielzoekersgezin mag uit het azc in Heerlen worden gezet nadat ze een grote woning van vier slaapkamers hebben geweigerd. PVV-leider Geert Wilders is van mening dat men nog zelfs een stapje verder mag gaan. Niks is genoeg voor deze “asielprofiteurs”, aldus de PVV’er. De meeste Nederlanders zouden maar al te blij zijn met zo’n woning. 

Terwijl Nederland midden in een gigantische woningcrisis zit zijn er ook nog groepen te vinden die alleen maar méér willen. Een Irakees gezin kreeg afgelopen mei een woning aangeboden, maar heeft de woning vervolgens afgewezen. Het zou namelijk niet groot genoeg zijn, waarop de rechtbank in Maastricht het COA toestemming heeft gegeven om deze mensen uit het azc in Heerlen te zetten. Volgens Geert Wilders de juiste beslissing, hij is zelfs van mening dat profiteurs maar beter het land uit kunnen worden gezet.

Volgens het COA was de weigering van de woning onterecht, ook de gemeente Heerlen achtte de woning in kwestie geschikt voor het gezin. Toch weigerde het Irakese gezin er zijn intrek in te doen.

Wilders kaart terecht aan dat genoeg groepen in Nederland een ‘gat in de lucht zouden springen’ voor zo’n woning. De hypotheken in Nederland reizen de pan uit en de wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn gigantisch gegroeid. Soms moeten mensen bijna zeven jaar wachten op de toewijzing van een woning. Om vervolgens te horen dat andere groepen simpelweg een mooi offer afwijzen omdat het ze niet helemaal bevalt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De term ‘asielprofiteur‘ is in deze kwestie dan ook meer dan terecht. Door de woningnood rollen de mensen over elkaar heen om een woning te bemachtigen, om vervolgens te horen dat bepaalde groepen die voorrang genieten vervolgens een luxe woning weigeren. Dat is natuurlijk niet goed te praten, terecht dat Geert Wilders hier flink wat kritiek over uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. ElGuapo

  Er zat waarschijnlijk geen zwembad, sauna, personeel bij dus dan moet je zo’n huis toch wel afwijzen…..

  1. halo1

   Maak er nou maar geen grappen over.. want een normaal mens ergert zich dood aan het feit dat een regering zich zo laat besodemieteren.. die naiviteit, die achterlijkheid.. dat labbekakkerisme..brr!

   1. AS210854

    Een normaal mens mag dat ook, want zij betalen hoge belastingen om dit allemaal te financieren.

 2. halo1

  Het wordt hoogtijd voor daden.. stoppen met dat hele “statushouder”-geklets..veel te fraaie term.. opdonderen iedereen.. Europa desnoods trotseren. Immigratie blijft de moeder van alle problemen….

  1. Albert Egberts

   Mensen die vinden dat medemensen moeten opdonderen wordt geadviseerd zelf op te donderen.

   1. Nostradamus

    He, donder op Albert Mol!

    1. Albert Egberts

     Ik houd van dit land, Nostra, dat kunnen we van jou niet zeggen.

     1. rasecht wappie

      Ik ga maar is van merk koffie veranderen denk ik.
      De smaak van Egberts gaat met de dag tegen staan.

     2. Poemien Noegien

      Aldus de D66-slet en overheidssloerie.

     3. Nostradamus

      Ik hou ook van dit land. Echter wordt de sfeer verpest door types zoals jij. Dus donder alsjeblieft op. Nee echt, rot op! Ga maar naar Mars ofzeau.

     4. Cootje

      Ik hou van dit land is begrijpelijk omdat de samenleving jou voorziet in je levens onderhoud , persoonsgebonden budget , wij waar zo beschaafd zijn om te werken voor gehandicapte mongolen , maar moeten werken voor zuid Europese opvreters en en inboorlingen uit Afrika en Azië , daar gaat de natuur zijn werk maar doen . De wereld milieu gekkies zullen blij zijn met een halvering in de mensheid , probleem lost zich vanzelf op

     5. Poemien Noegien

      Goed te zien en te lezen dat de D66-slet alleen nog maar op z’n flikker krijgt!

   2. Hardline

    “Mensen die vinden dat medemensen moeten opdonderen wordt geadviseerd zelf op te donderen.”

    Ga je daad bij woord voegen, of blijft het bij laffe praatjes…..

    Dit zou de geloofwaardigheid ten goede komen

   3. halo1

    Ja.. die mensen horen hier niet… dat zeg je thuis ook als iemand ongewenst aan je deur staat….of nog erger :wil binnendringen. Jij blijft totaal naief op dit gebied.. beroept je op je “humanistische”‘ waarden.. maar het is pseudu-humanisme, totale naiviteit, waarvan alleen maar geprofiteerd wordt.. en ons land naar de afgrond leidt.

   4. vlekkenoplosser

    Mensen die vinden dat medemensen geen kritiek mogen hebben op uitvreters wordt geadviseerd zelf op te donderen.

   5. Cootje

    Mensen die zwaar gehandicapt en al op onze kosten elke dag hier 14/15 uur vinden dat wij niet zorgen voor onze medemens . Mogen ze van mij hun uitkering stop zetten en saneren , medemensen is heel betrekkelijk als je uit de omgeving rimboe oerwouden en achterlijke gebieden komen , je kan wel vinden tegen over de medebewoners we pleuren ze hier neer en zoek het maar uit , medemensen en mede opvreters met een dubieuze cultuur zullen we vervan ons bed willen houden en daarom stemmen we wilders

   6. LifeBuddy

    Mensen die vinden dat medemensen moeten meebetalen voor werkschuw tuig naar hier te halen en van het land een afvoerputtje te maken, hebben Geen Zelfreflectie. Mensen Zonder gevoel en respect voor de Medemens vervuilen de Nest.

   7. Adriaen van Bergen

    Er is genoeg ruimte voor ze in landen als Saudi-Arabië.
    Dat land is rijk. Men heeft dezelfde godsdienst. Arabisch is de taal van Allah, dus dat spreken ze allemaal. Saudi-Arabië heeft de ruimte en al veel goed geoutileerde tentenkampen voor de hadj.
    Niemand zou er schande over spreken als daar (islamitische) vluchtelingen in zouden
    komen. Het is toch de religie van vrede?
    Hoeveel “vluchtelingen” heeft Saudi-Arabië al opgenomen van Syrië, een buurland nota bene?
    Ik weet het antwoord: 0 (nul).
    Wat komen die Syriërs en nu Afghanen hier doen?
    Weer de boel bedriegen, natuurlijk.
    Over een paar jaar zit de helft daar weer prinsheerlijk vakantie te vieren van onze belastingcenten.
    Geen moslims importeren. Wel Christenen, want die worden daar, al eeuwenlang, zwaar vervolgd.

   8. Cranehammer68

    Ik zou je met liefde het land uithelpen hoor zelfs van deze aarde, alleen omdat ik van dit land hou, en deze aarde.

 3. Nostradamus

  Ze zouden zo bij Albert Mol en Mindy in kunnen trekken. Alleen denk ik dat de kinderen niet veilig zijn bij Albert Mol.

 4. Eppo123

  Gewoon bij Yasser Klaver in huis.

 5. Albert Egberts

  Geert is weer WOEST!

  1. Poemien Noegien

   Aldus de D66-slet en overheidsslaaf.

  2. Nostradamus

   Niet inhoudelijk dus eens met de inhoud. Nice!

  3. vlekkenoplosser

   geweldige inhoudelijke bijdrage strónt vlé®k !

  4. AS210854

   EN TERECHT, hij zou geen knip voor de neus waard zijn om hierin mee te gaan.

 6. Loes

  Jaaaah het ontbreken van zwembad/sauna /personeel/halal diners/grote mercedes/beveiliging/vrijstaand/etc etc etc etc dan kan je het toch ook niet accepteren?

 7. HD

  Zolang er nog teveel linkse Nederlanders geld verdienen / verdelen / pakken met steun, begeleiding, inburgering zal het enkel nog erger worden.
  Schop deze lui, ook de begeleiders de westelijke grens van Nederland over.

 8. Bunky01

  Dat heet nu stank voor dank. En wij moeten ons maar weer aanpassen aan deze idioterie.
  In een volgend tv programma op de publieke omroep zal er wel weer aandacht geschonken worden aan een “dakloze vluchteling”. Zieeeeeeelig.

 9. J. Punt

  Pas als u een vaccin ingespoten heeft gekregen met:

  Dit is wat er in u en uw kinderen zal worden geïnjecteerd als u er geen stokje voor steekt:

  ◾️Formaldehyde/Formalin – Zeer giftig systematisch gif en carcinogeen.
  ◾️Betapropiolacton – giftige chemische stof en carcinogeen. Kan dood/permanent letsel veroorzaken na zeer korte blootstelling aan kleine hoeveelheden. Corrosieve chemische stof.
  ◾️Hexadecyltrimethylammoniumbromide – Kan schade veroorzaken aan de lever, het cardiovasculaire systeem en het centrale zenuwstelsel. Kan effecten op de voortplanting en geboorteafwijkingen veroorzaken.
  ◾️Aluminiumhydroxide, aluminiumfosfaat en aluminiumzouten – Neurotoxine. Overdracht van het risico op langdurige hersenontsteking/zwellingen, neurologische aandoeningen, auto-immuunziekten, Alzheimer, dementie en autisme. Het komt in de hersenen waar het voor onbepaalde tijd blijft.
  ◾️Thimerosal (kwik) – neurotoxine. Veroorzaakt celschade, vermindert de oxidatie-reductieactiviteit, celdegeneratie en celdood. In verband gebracht met neurologische aandoeningen, de ziekte van Alzheimer, dementie en autisme.
  ◾️Polysorbaat 80 & 20 – Passeert de bloed-hersenbarrière en draagt aluminium, thimerosal en virussen; waardoor het de hersenen kan binnendringen.
  ◾️Glutaaraldehyde – Giftige chemische stof die wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel voor warmtegevoelige medische apparatuur.
  ◾️Foetaal runderserum – Geoogst uit runderfoetussen (koeien) die vóór de slacht bij drachtige koeien zijn afgenomen.
  ◾️Humane diploïde fibroblastcellen – Geaborteerde foetale cellen. Vreemd DNA heeft mits geïnjecteerd de mogelijkheid tot interactie met ons eigen DNA.
  ◾️Niercellen van Afrikaanse groene apen – Kunnen drager zijn van het SV-40 kanker veroorzakende pathogeen dat al zo’n 30 miljoen Amerikanen heeft besmet.
  ◾️Aceton – Kan schade aan nieren, lever en zenuwen veroorzaken.
  ◾️E.Coli – Ja, dat lees je goed.
  ◾️DNA van varkenscircovirus type-1.
  ◾️Menselijke embryonale longcelculturen (van geaborteerde foetussen).

  …En Nu snel dansen met Janssen.

  Veel plezier met het ‘Vrije” leven in de kroeg.

  1. halo1

   Er staat niet 1 fout in..dank voor de info ofschoon off-topic.. ben je arts ofzo?

  2. Poemien Noegien

   @J. Punt: Bovendien gaat het in álle gevallen om fase 3 vaccins, dat betekent dat iedereen die zich heeft laten vaccineren dit heeft laten doen met een vloeistof dat slechts voorlopig is toegestaan en dat nog geen fase 4 heeft doorlopen. De onderzoeken, zoals die gedaan moeten worden bij nieuwe vaccins, duren nog tot minimaal 2023. Tot slot zijn de effecten en bijwerkingen op de lange termijn niet bekend.

   PS, daar hoef je geen arts voor te zijn. 🙂

  3. september

   De Gezondheidsraad adviéseerd dat mensen met een ernstige afweerstoornis een derde , moeten krijgen.Voor de rest is het nog niet nodig.Maar mocht het veranderen dan komen als eerste de ouderen in aanmerking

 10. Ritter

  “De term ‘asielprofiteur‘ is in deze kwestie dan ook meer dan terecht.”
  ==========
  Deze term is in meer dan 80% van de gevallen terecht.

  Waarom?

  Omdat verreweg de meeste z.g “vluchtelingen” geen echte vluchtelingen zijn maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” misbruik maken van de asielprocedure.

  Velen gaan , na het verkrijgen van een verblijfsvergunning, gewoon weer op vakantie naar het land dat ze z.g ontvlucht zijn.

  De belangrijkste reden om naar Noord/West Europa af te reizen is voor deze illegale migranten de financiële reden. Eenmaal in b.v Nederland krijgt men waarvoor men is gekomen.

  Ons sociaal stelsel heeft een enorme aanzuigende werking en zolang daar niets aan word gedaan zullen deze illegale migranten blijven komen in grote getale.

  ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1096003881/ex-asielzoekers-naar-afghanistan-voor-vakantie-en-familiebezoek-dit-is-niet-goed-te-praten?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=seeding-telegraaf

  1. Poemien Noegien

   “Ons sociaal stelsel heeft een enorme aanzuigende werking en zolang daar niets aan wordt gedaan zullen deze illegale migranten blijven komen in grote getale.”

   Geen speld tussen te krijgen. Sterker nog, het wordt opzettelijk aantrekkelijk gemaakt door Rutte en zijn WEF-piraten.

   1. Meirelle

    Splitsen zo’n wooning, dan kan je 2x huur vangen!

 11. palko

  Al meer dan 30 jaar zijn alle asielzoekers uit Afrika en Azië gewoon nepvluchtelingen. Die hun toevlucht hadden kunnen en moeten zoeken in de eigen regio. Zodat ze, als de rust in het land van herkomst is weergekeerd snel naar hun vaderland terug kunnen keren. Om hetzelfde te doen als onze ouders en grootouders na 1945 gedaan hebben. Het eigen land weer opbouwen. Zijn dan b.v. Syriers en Afghanen ook nepvluchtelingen? Inderdaad, zonder uitzondering, en van het ergste soort. Het spreekt voor zich dat ons land wel enige financiële steun geeft aan de regiolanden voor de kosten van opvang. Zoals een voorbeeldland als Oostenrijk dat ook al heeft toegezegd.

 12. kees cup

  Dit is slechts een klein tegenvallertje voor deze parasieten, het was misschien geen d66 rechter daar in Maastricht.

  Ze zullen vast nog wel ergens een “graties joerist” op de kop kunnen tikken om bij een andere rechter alsnog hun zin er door te drammen.
  Ze gaan uiteindelijk wel een graties villa of zo iets krijgen, voor de volgende gezinsuitbreiding, door ons betaald.

 13. Ritter

  Een tweede gezin mag van de rechter uit het azc in Heerlen worden gezet nadat zij een woning in Weert weigerde. Het gaat om een gezin uit Jemen.

  MAASTRICHT – Bij de rechtbank in Maastricht heeft een tweede asielgezin bot gevangen na het weigeren van een woning

  ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/2069955960/tweede-asielgezin-bij-rechter-teruggefloten-na-weigeren-van-woning#:~:text=Een%20tweede%20gezin%20mag%20van,om%20een%20gezin%20uit%20Jemen.&text=MAASTRICHT%20%2D%20Bij%20de%20rechtbank%20in,het%20weigeren%20van%20een%20woning.

 14. Pieter48

  Men kan de schuld van de intocht der profiteurs met een aanwensel dat ze vluchtelingen zijn rustig bij de christelijke en linkse politici neerleggen. De linkse politici hen een soort waan idee dat ze de wereld moeten redden. De christelijke politici hebben een bijbel waarin vermeld is de je als christen geen vluchteling de deur mag wijzen. Alleen is de bijbel niet met zijn tijd mee gegaan want toen de bijbel geschreven werd waren er nog geen miljoenen vluchtelingen. Zowel de christelijke als de linkse politici hebben ons land vol laten stromen met misschien 15 % echte vluchtelingen en de rest komt hier voor het luxe leven met gratis van alles. Dus met de heersende woningnood en de toenemende tegenstand tegen deze intocht leveren de linkse en christelijke politici de brandstof voor een conflict tussen de autochtone bevolking. Regeren is voor uit zien en dat ontberen deze politici.

  1. Meirelle

   Altijd vooruit kijken @Pieter, nooit achterom. Dat is gevaarlijk.

 15. Bes Tolen

  Het is tijd om enkele tienduizenden helpers van illegalen en dubieuze asielzoekers en dat zijn de meesten, aan te pakken met een scala van harde straffen. Een top moet levenslang de gevangenis in. Arme gemeenten moeten zich aaneen sluiten en de vreemdelingen weigeren voor huisvesting. Je zult dan zien dat de rijke gemeenten ook niet happig meer zullen zijn. Wanneer is eigenlijk sprake van landverraad of is dat (stiekem ) juridisch opgeheven?

 16. Pieter48

  Wie zijn verleden niet kent zal het nogmaals mee maken. De politiek heeft al jaren de roepers in de woestijn voor rascistische populisten uit gemaakt. Stel je voor dat we naar Janmaat en de latere roepers geluisterd hadden. Hoe zouden we er dan voorstaan met dit mooie landje. Er zijn zelfs roepers die door hadden dat het jaren lange wegkijk en kom maar binnen beleid eindig zou kunnen zijn geslachtofferd.Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

 17. Bes Tolen

  Adriaen van Bergen. Wat al de christenen in het midden Oosten in de middeleeuwen is overkomen, is met geen pen te beschrijven. Maar van Rome viel geen echte steun te verwachten. Denk aan Constantinopel dat zelfs veroverd werd. Rome deed ook aan kruistochten in Europa. Ook in onze streken. De vijfde kruistocht was initiatief van de Franse koning om de toen nog christelijke steden Acco en Damiate te ontzetten. Later gingen deze steden toch ten onder. Letterlijk met zand bedolven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.