Geert Wilders pakt falend migratiebeleid Rutte hard aan: “U heeft het niet onder controle!”

PVV-leider Geert Wilders heeft stevig uitgehaald naar demissionair premier Mark Rutte. De VVD-leider doet maar wat volgens een furieuze Wilders. Nederland wordt ondoordacht volgepropt, met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk zijn het Nederlanders die hier de rekening voor betalen. Voor zowel het onbezonnen klimaat- als migratiebeleid.

Rondom verkiezingen presenteert de VVD zich altijd als een migratie kritische partij, maar kijkend naar de cijfers klopt hier natuurlijk helemaal niets van. Geert Wilders hekelt dan ook het feit dat Rutte de vragen rondom een van de grootse problemen in ons land, de migratie, blijft ontwijken. De VVD’er heeft het er maar druk om iedereen mede te delen dat hij naar een VN-congres gaat, maar dat interesseert niemand, aldus Wilders.

Nederlanders zien liever dat de premier zich bezighoudt met de regulatie van de ongebreidelde migratie in Nederland. Men zit namelijk niet te wachten op de plaatsing van een gigantische azc die meer inwoners heeft dan het dorp zelf. Volgens Wilders moet de premier zich nu eindelijk eens hard gaan maken voor de Nederlanders.

Wilders had gisteren sowieso een appeltje te schillen met de dubbelzinnige houding van Mark Rutte. Want ook op het klimaatdossier doet de premier niet wat hij zegt. “Hij lijkt wel bezeten”, aldus de PVV’er die in de Miljoenennota zag dat de VVD in een klap een tweede GroenLinks is geworden. De VVD omschrijft zich graag als een klimaatrealistische partij, maar aan het einde van de dag doet het keurig wat GroenLinksers roepen in de Tweede Kamer.

Rutte werd gisteren terecht aangesproken op zijn flipflopkoers. Rondom verkiezingen presenteert de premier zich als een rechts alternatief. Maar zodra er een nieuw kabinet komt zadelt hij Nederland met overwegend links beleid op. Dit is niet wat Nederlanders willen, en het wordt tijd dat Rutte eens gaat luisteren naar de kiezers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Geert Wilders uitte gisteren scherpe kritiek op de koers van de demissionair premier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. leukeditter

  tja rutjekutje moet meedoen he met de grote bazen , intresseert hem niet hoeveel een nederlander moet betalen , hij weet zelf ook wel dat het allemaal onzin is maar ja , het zal doorgaan hoe dan ook

  1. Albert Egberts

   ‘rutjekutje’

   Niveautje hoor.

   🤮

   1. september

    Zelfde Niveau als usb.3.0 en Vlekkenwasser. Weinig verschil tussen hun

   2. Peter den Bekker

    Iemand die de boel al 10 jaar lang voorliegt, de verzorgingsstaat afbreekt en lijdt aan selectief geheugenverlies? Da’s pas een niveautje!

   3. ElGuapo

    Het valt meer op dat je meerdere onderwerpen waar je schijnbaar moeite mee hebt om een inhoudelijke reactie op te doen elke keer weer probeert te veranderen.

    Het was zeer goed van Wilders om Rutte aan te wijzen op zijn falende migratiebeleid.

 2. RvdBe

  25 jaar geleden riep Fortuyn dit al, weggezet als racist/fascist.
  15 jaar geleden riep Wilders dit al, weggezet als racist/fascist.
  5 jaar geleden riep Baudet dit al, weggezet als racist/fascist.
  Het zijn dus slechts racisten en fascisten die dit zien, dus moet het wel geen waar zijn, er is dus geen immigratieprobleem, geen woningnood, geen problemen met werkschuw “vluchtelingen” etc.
  Dit alles speelt zich enkel af in de hoofden van deze 3 en hun volgers.
  Gelukkig hebben we de realistische linkse kartelpolitiek die ons van dit waanbeeld ontdoen.
  En ze leefden nog lang en gelukkig….

 3. Branzino

  Waarom krijgt Wilders de afgelopen dagen zoveel aandacht op DDS en Baudet nauwelijks? Dat is daarom vreemd, omdat in de media Baudet juist alle aandacht krijgt en Wilders niet meer dan de collega’s. En die aandacht was er niet door de indrukwekkende inhoud van zijn speech. De volledige publicatie op de FvD-site maakte dat niet goed. Baudet werd overal, ook in het debat, fel aangevallen, terwijl er nauwelijks serieus te nemen verweer kwam. Dat is toch nieuwswaardig? Stilzwijgen kan ik me als strategie soms wel voorstellen, maar op deze manier trek je juist aandacht. Duidelijk is, dat hij geen enkele steun in de samenleving heeft.

  1. Albert Egberts

   Het is inderdaad opvallend dat DDS, die gewend was dagelijks de loftrompet over Baudet te steken, nu al dagen zwijgt als het graf over hem zwijgt.
   Het optreden van Baudet, eergisteren en gisteren in de Kamer, was gênant en volkomen gestoord. Gevreesd moet worden dat het geestelijk niet goed gaat met de man en zijn politieke isolatie is inmiddels compleet. Dit gaat alleen maar verder radicaliseren en uit de hand lopen. Pijnlijk is het ook.

   youtube.com/watch?v=vUa0IJkdtoM

  2. Albert Egberts

   Zie ook: twitter.com/wappiehoekje/status/1441067145560006666?s=20

 4. J. Punt

  Iedereen weet dat Dhr Wilders gelijk heeft. Ondanks het heftige “nee-bakkes” geluid van verstokte beterwters. Kijkt u maar naar de zetels welke de PVV met gemak naar binnen sleepte. Geen overheersende reclame campagne met constant bloemlezingen over de uitverkoren ‘Leiders “van alweer dezelfde partijen.

  Zonder een stuiver uit te geven aan campagne bijna de meeste stemmen binnengehengeld.

  wie doet Wilders dat na?… Niemand!

  1. Duckday

   STEM PVV oF FvD of BBB De partijen die opkomen voor dit land.En goed commentaar geven tegen de huigenlaars die hopen bij Rutte in de regering te komen

 5. Meriadoc Brandebok

  Gisteren bij de Beschouwingen sloten de partijen VVD, CDA, D66 en CU een akkoord ter waarde van ruim 2 miljard euro. Andere partijen deden niet mee.

  Hier tekent zich de nieuwe regeringscoalitie af. De APB hebben de kabinetsformatie een boost gegeven.

  1. Drostemannetje

   Gisteren reed ik door een buitenwijk in Alkmaar en er kwam te voet een klasje met zo’n 20 kinderen voorbij in de leeftijd tussen de 7 en 12 jaar. Wat me opviel dat er zeker stuk of 7 meisjes met hoofddoek bij zaten. De jongens kon ik niet goed zien. Je ziet het verschil met 20 jaar geleden waar het miss 2 meisjes met hoofddoek waren. Langzaam maar zeker verandert de samenstelling van Nederland naar een Islamitisch land. Je snapt niet dat een club als de VVD of CDA dat wilt.

   1. Albert Egberts

    wil

    1. Harry Haller2

     Op slechts een taalfoutje na, is Albert Egberts het volkomen met Drostemannetje eens. Anders had hij wel een inhoudelijke reactie gegeven.

   2. Mikse

    Misschien meer potent. Wij als orthodoxe Joden maken er ook werk van ons volk uit te breiden. Daar bestaan richtlijnen voor.

   3. Branzino

    @Drostemannetje
    Maak je geen zorgen. Dit was geen klas met minstens 30% moslimmeisjes. Als er 7 tot 12-jarigen bij waren was het in ieder geval geen klas want dan had de leeftijd maar uit twee verschillende jaren bestaan en zo’n klein verschil is moeilijk zichtbaar. Hoe zag jij die leeftijd trouwens zo nauwkeurig?

    Dit was dus een groep kinderen die om een andere reden samen waren. En dan is een meerderheid met eenzelfde kenmerk niets bijzonders meer. Misschien een familiefeestje, of van de plaatselijke moskee. In ieder geval is zoi’n waarneming niet geschikt om een conclusies uit te trekken, zoals je nu suggereert: “Langzaam maar zeker verandert de samenstelling van Nederland naar een Islamitisch land”.

    Wat dacht je van net zo’n groep kinderen van dezelfde leeftijd, maar dan met een meerderheid aan jongens? Ik zie het regelmatig. Dat was dan waarschijnlijk gewoon de trainingsgroep van een voetbalclub en betekent natuurlijk niet dat Nederland langzamerhand aan het “vermannen” is.

    1. Harry Haller2

     Onze moslima Branzino kan haar dwangmatige behoefte om de islam uit de wind te houden, weer eens niet onderdrukken.

     Ga je vieze beenharen scheren, trut.

     1. Branzino

      @Harry Hakker
      Ha, zo ken ik je weer. Vooral niet op argumenten ingaan, maar schelden en tieren.
      Daarom nogmaals: Drostemannetje zag geen klas, maar een groepje kinderen waarvan een relatief groot deel moslima, zichtbaar aan de hoofddoekjes. Misschien was het een jeugdgroepje van een islamitische sportvereniging.
      Ik heb met opzet nog niet genoemd (dat maakt de gedachtewisseling te ingewikkeld), dat in de meeste koran-interpretaties 12-jarigen en jonger geen hoofddoekje hoeven te dragen, Die plicht begint dan bij de eerste menstruatie. Dus de hele waarneming is twijfelachting. Of die kinderen waren toch ouder en zeker geen 7 jaar, of het is één groot verzinsel. Ik sluit dat laatste niet uit, gezien de reputatie van de schrijver.

     2. Harry Haller2

      Lülletje: er zijn inmiddels 1,2 miljoen moslims in Nederland die er in 1990 niet waren. En jij wilt met droge ogen beweren dat de samenstelling van Nederland niet aan het veranderen is? Net als alle D66’ers ben jij een pathologische leugenaar.

     3. Branzino

      @Harry Hakker
      Flauw hoor. Ik heb het helemaal niet over de conclusie van Drostemannetje. Ik zet alleen vraagtekens bij zijn waarneming en daarmee bij de onderbouwing van zijn bewering. Die waarneming betwijfel ik, maar zijn interpretatie ervan is in ieder geval ook nog eens te kort door de bocht. En dus kan die niet ingezet worden om de islamisering van Nederland te bewijzen.
      En ter geruststelling van jou. Natuurlijk zet ik geen vraagtekens bij de groei van het aantal moslims in Nederland. Je beschuldiging van mij als pathologische leugenaar is dan ook nergens op gebaseerd, want ik volg de CBS-cijfers. Maar ik ben daar niet bang voor.

     4. Harry Haller2

      Jij denkt dat 1,2 miljoen mensen uit nietwesterse samenlevingen, met geheel andere normen, waarden en een middeleeuws religieus gedachtengoed, geen invloed hebben op de sociale samenhang van een westerse, moderne en verlichte maatschappij.

      Dat maakt iedere discussie met jou onmogelijk.

     5. Branzino

      @Harry Hakker
      “Jij denkt dat 1,2 miljoen mensen uit nietwesterse samenlevingen, met geheel andere normen, waarden en een middeleeuws religieus gedachtengoed, geen invloed hebben op de sociale samenhang van een westerse, moderne en verlichte maatschappij. ”

      Jij weet niet wat ik denk. Ik denk in ieder geval niet wat je nu suggereert. Nederland verandert, gelukkig wel. Net zoals we afgelopen eeuwen voortdurend hebben gedaan. En daar is ons land niet slechter van geworden. Tenminste, zo zie IK dat.

      Overigens, die 1,2 miljoen zijn niet het totaal van de laatste jaren, maar van de laatste decennia. Verreweg het grootste deel is geïntegreerd, misschien alleen herkenbaar als migrant door het soms lichte kleurtje.
      En inderdaad, een enkeling misdraagt zich en zelfs dat is vergelijkbaar met de Nederlanders. Dat geldt zeker, als we de sociale omstandigheden meewegen, dus gezinsstabiliteit, hoogte van de inkomens, werksituatie, en zo.
      Dat misdragen is zeker aan de hoge kant en dat probleem moet daarom met voorrang opgelost worden. En nee, nee, niet door die mensen uit te wijzen. Dat zou je wel willen, toch? 😉

     6. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , fake nieuws 51 weer in de bocht met veel bij elkaar geraapte onzin in het kader van meer is waar. ongelezen de prullenbak in.

     7. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , fake 51 weer in de bocht

     8. Harry Haller2

      In zwetsen span je weer de kroon, Branzino. De ongebreidelde immigratie is het grootste probleem van deze tijd en veroorzaakt een enorme druk op de (te kleine) voorraad van sociale huurwoningen en mede de wooncrisis tot absurde hoogte opstuwt. Het legt druk op de sociale voorzieningen die onbetaalbaar worden, op de criminaliteit in het algemeen en op de overbevolking in het bijzonder.

      Wij zijn niet verantwoordelijk voor grote groepen mensen van de andere kant van de wereld die onze taal niet spreken, onze normen niet onderschrijven en voor een groot deel bij binnenkomst voorgoed in de bijstand verdwijnen.

      IK zie het als de uitverkoop en teloorgang van ons land, door getroebleerd links uitschot, zoals jij.

     9. vlekkenoplosser

      waarom zou je serieus op het gewauwel van blabla bladieblabla malle pietje ingaan ?

      ongelezen de prúllebak in !

     10. Branzino

      @Harry Hakker
      Je stellingen worden niet door CBS-cijfers ondersteund.

      Het woningprobleem staat in geen enkele verhouding tot de migrantengroei. Een migrant is namelijk iemand die door zijn na onderzoek toegekende status recht heeft op sociale voorzieningen, o.m. woningen. Dat zijn minder dan 30.000 mensen, dus nog veel minder woningen. Stikstof en verhuurdersheffing hebben veel meer effect op de investeringen in woningen, evenals het mismanagement bij enkele woningbouwcorporaties.

      Het betalen van sociale voorzieningen is nog steeds geen probleem. Al die asielzoekers verdwijnen niet voor een groot deel voorgoed in de bijstand. De meesten krijgen niet eens een migrantenstatus en van die uiteindelijke migranten komt inderdaad een te groot deel in de bijstand. We kunnen dat oplossen door ze veel beter een kans te geven met werk, etc. Er is de komende jaren grote behoefte aan vaklui, o.m. voor de energietransitie.

      V.w.b. die verantwoordelijkheid voor anderen aan de andere kant van de wereld gaan we kennelijk uit van verschillende principes. Ik ben trots op de principes die in Nederland de boventoon voeren. Namelijk de bereidheid om mensen in nood te helpen, vooral door NIET eerst naar zekerheid te vragen of iemand wel echt in de bedoelde nood zit. Die toetsing komt later wel.

     11. Harry Haller2

      Branzino, het komende halfjaar moeten de Nederlandse gemeenten (opgelegd door de overheid) woningen beschikbaar stellen voor ca. 27.000 statushouders (om achterstand weg te werken). Indien deze immigranten hier niet waren neergestreken waren deze huizen natuurlijk naar Nederlanders gegaan, zoals het hoort.

      Natuurlijk zijn er meerdere oorzaken die hebben bijgedragen aan de wooncrisis, maar de inmiddels 1,2 miljoen immigranten van de afgelopen decennia moeten allemaal wonen en daarvoor worden/zijn woningen beschikbaar gesteld die oorspronkelijk voor Nederlanders werden gebouwd.

      Op dit moment hebben we een woningtekort van 285.000 woningen, zijn er minstens 40.000 daklozen en wonen ongeveer 60.000 mensen in woningsubstituten, zoals vakantiewoningen en caravans.

      Kortom: de massa-immigratie is in alle opzichten een ramp voor ons land, maar zeker voor de woningmarkt.

     12. Branzino

      @Harry Hakker

      Die 27.000 statushouders hebben lang geen 27.000 woningen nodig. Op die 300.000 woningtekort is dat dus maar een relatief klein deel. Ik zeg niet, dat het geen effect heeft, maar zonder dat aantal was het woningprobleem nog steeds heel groot.

      Je hoeft mij niet met cijfers te overtuigen van het woningprobleem. Overigens zijn er onder die thuislozen ook veel (ex-)asielzoekers en wonen bijvoorbeeld veel arbeidsmigranten in vakantie-accomodaties.

      Massa-immigratie moet beter geregeld worden, maar dat levert beslist geen oplossing voor het woningtekort. Mensen die dat uitdragen zijn heel fout bezig en zeker niet aan het werk met een oplossing.

      Er moet so wie so veel meer gebouwd worden.

     13. Branzino

      @vlekkenoplosser
      “ongelezen de prúllebak in !”

      Dat vind ik nu flauw van je. Ik probeer me zoveel mogelijk in eenvoudig Nederlands uit te drukken. Ik ga uit van MULO-niveau a.h.v. je leeftijd die je ooit noemde. En dan lees je het niet eens. Ik overweeg serieus ermee te stoppen.

      Ik ben trouwens wel benieuwd wat die prullenbak van jou precies inhoudt.

  2. Albert Egberts

   Segers probeerde zich gisteren inderdaad weer opzichtig in te likken bij Rutte. Gênant om te zien.
   Inmiddels is echter duidelijk dat Kaag niet in een minderheidskabinet met CDA en VVD zal trappen.
   Trek je conclusies.

   1. Harry Haller2

    Telegraaf/Plasterk: ht*ps://www.telegraaf.nl/watuzegt/1542300146/het-is-d66-dat-het-land-nu-al-een-half-jaar-lam-legt

    Zo is het en niet anders: D66 met Zwarte maKaagia legt het land al zes maanden politiek plat. Vies pokkewijf.

   2. vlekkenoplosser

    de strónt vlé®k heeft het niet onder contróle en zijn gewauwel is aantoonbaar een leugen

    het was d66 die de cu heeft afgewezen zoals Harry zegt. Het is gênant om de strónt vlé®k zo te zien draaien gehuld in leugens.

 6. Monty

  ”U heeft het niet onder c0ntr0le!”

  Des te meer zaak voor Wilders dat hij de c0ntr0lé krijgt over een kabinet.

  Hoeft hij alleen maar te motiveren en te stimuleren om op hem te stemmen.

 7. maraton

  Het betoog van Wilders is een jaarlijks herhaling van zetten.
  Een schot hagel waarbij hij wel altijd iets belangrijks bloot legt.
  Toch had ik uitgerekend van hem als vriend van Israel een forse uithaal verwacht naar Baudet wegens zijn antisemitische smeerlapperij.En dat staat allang niet meer tussen “”.
  Gemiste kans Geert.

  1. Monty

   ”een forse uithaal verwacht naar Baudet ”

   Wilders heeft toch al gezegd dat Baudet ‘knettergek’.

   1. ElGuapo

    Daar zijn de spettertjes van Konty met z’n baudetwildersfobie.

 8. Bes Tolen

  Wat hier de laatste weken de dorpen is binnen gekomen, is echt het uitschot uit de verre landen. Daar valt niet mee te leven en NSB’ers of andere verraders in de oorlog hoeven we echt niet meer te herdenken als schurken als je na gaat wie hier aan die massa immigratie schuldig zijn. Want die grootste schurken leven nu. Zij, die al jaren bezig zijn het land kapot te maken. Dat mag toch niet ongestraft blijven.

 9. 56RdK

  De VVD omschrijft zich graag als een klimaatrealistische partij. Hahahaa, er is niks realistisch aan die VVD. Is een partij voor egocentrische, kortzichtige leeghoofden die mede verantwoordelijk zijn voor de voortdenderende afbraak van dit land. Bijvoorbeeld alleen door het volstrekt naïeve en uitermate domme migratiebeleid.

  Ja Geert, hij heeft zo’n gelijk, maar blijft een roepende in de woestijn van dit land vol dom deug- en wokevolk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.