Gert-Jan Segers (ChristenUnie) zinspeelt na maandenlange politieke paringsdans op nieuwe verkiezingen: “Nu zou het kunnen!”

Het formeren van een nieuw kabinet Rutte III duurt inmiddels al maanden. Gert-Jan Segers van de ChristenUnie denkt nu hardop na over nieuwe verkiezingen. “Tot enkele weken geleden had ik dat echt niet in mijn hoofd. Nu zou het kunnen”, concludeert Gert-Jan Segers (ChristenUnie) na zijn gesprek met informateur Johan Remkes.

Nieuwe verkiezingen: Zou dat de oplossing kunnen zijn voor het formuleren van een nieuw kabinet? Nieuwe ronde, nieuwe kansen zou je kunnen zeggen. Zo langzaamaan wordt daar nu ook in de Tweede Kamer over gefluisterd. ChristenUnie-leider en deelnemer van het demissionaire kabinet Rutte III heeft zich daar nu hardop over uitgesproken, zo tekent De Telegraaf donderdag op:

“De formatie is gewoon ingewikkeld geworden. […] We hebben een lezing gehad van mevrouw Kaag waarvan iedereen zich afvraagt: hoe zit dan die verhoudingen tussen de hoofdrolspelers? Er zijn blokkades die niet meer worden opgelost. Er lijkt niks logisch te zijn.”

Uit bovenstaande geeft Seegers heel nadrukkelijk aan dat er geen enkele logica meer valt te bekennen in het formuleren van een nieuw kabinet Rutte. Seegers is zelfs op het punt aangekomen dat hij van mening is dat we in deze fase serieus moeten gaan kijken naar mogelijk nieuwe verkiezingen. “Tot enkele weken geleden had ik dat echt niet in mijn hoofd. Nu zou het kunnen”, aldus Seegers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De door D66 buitenspel gezette Seegers heeft wel degelijk een punt met zijn oog op nieuwe verkiezingen. De maandenlange paringsdans tussen Mark Rutte, Sigrid Kaag en later ook kortstondig met het linkse blok van Liliane Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) is op niets uitgedraaid. Nog steeds zitten we met een kabinet – weliswaar demissionair- dat al maanden over de houdbaarheidsdatum heen is. Nieuwe verkiezingen kunnen ook een andere verkiezingsuitslag betekenen en daarmee wellicht ook een nieuw kabinet dat zich iets sneller laat formeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Albert Egbert

  Gezegd moet worden dat Seegers van de huidige generatie politici een van de weinigen is de in staat is om zijn ego niet door trotse ijdeltuiterij te laten overwoekeren, en in plaats daarvan altijd de zaak voorop stelt en niet de persoon.

  Daar zouden er in dit poep- en scheldtijdperk wel wat meer van mogen rondlopen.

  1. Nostradamus

   Peop, daar weet jij als kinderdarmbewoner alles van.

   1. Nostradamus

    Damn, ben ik er toch in getuimd… Was aan Albert Mol 😂

    1. september

     Dat is Egberts en Albert Engbert is er ook nog

    2. usb3.0

     Je slaat de spijker op z’n kop Nostradamus

 2. AS210854

  Hij zou wel meer voor de NEDERLANDERS op mogen komen, Zegers komt liever voor de niet nederlanders op, die hier onze verzorgingsstaat komen leegvreten, zonder daar ook maar een cent aan bijgedragen hebben eb daarbij onze rechtsstaat uitkotsen.

  1. AS210854

   Eb moet en zijn.

 3. vlekkenoplosser

  ach strónt vlé®kje zonder S toch , velen hadden dit al voorspeld echter jij – de strónt vlé®k van dds – riep continu dat de coalitie al in de steigers stond om afgeschilderd te worden.

  Je gewauwel vanaf maart 2021 blijkt dus weer onzin en leugens strónt vlé®k. Dat is geen poep of scheldtijdperk maar gewoon het beestje bij de naam noemen strónt vlé®k !

 4. LifeBuddy

  HaHaHaHa, die sLinkse Seegers zou nog wel met de FVD en PVV gaan regeren. Als hij maar aan de macht is. En zo het er nu voorstaat gaat dat nog Gebeuren ook. Het Volk is sLinks meer dan ZAT.

  1. vlekkenoplosser

   ik help het je hopen echter men is zo snel de leugens van rutte vergeten dat je beter de vrraag kan stellen wat er nog over is van het collectieve geheugen van het electoraat.

   1. Albert Egbert

    Ja het electoraat vindt het maar wát fijn toeven in het Noord-Korea van Europa.

    Zo moeilijk is het toch niet?

    1. vlekkenoplosser

     moeilijk is het niet strónt vlé®k
     onbegrijpelijk des te meer strónt vlé®k

     1. Albert Egberts

      Mijn naam is Egberts, met een s.

      Opletten dus.

     2. vlekkenoplosser

      wat kan mij dat nou schelen ?

    2. usb3.0

     De ranzige smerige geesteszieke pedöfiel schrijf je inderdaad met een S

 5. Bunky01

  Het idee van nieuwe verkiezingen zou gekoppeld kunnen worden aan de eventuele mislukking van de opdracht van de heer Remkes. Echter er zal geen grote verschuiving optreden ten opzichte van de huidige stand van zaken. Een plus hier en een min daar.
  Waarom niet? Omdat de kiezer het geheugen niet heeft om partijen af te rekenen op hun onwil, en onvermogen, de kiezer zal zich wederom in grote getale in de luren laten leggen door alle mooie slogans. Voor met name het CDA zal er wel een groot probleem optreden door het Omzigt effect. Ook zullen PvdA en GL niet staan trappelen, voor hen staat er veel op het spel. JA21, de BBB en de VVD zullen zich niet tegen nieuwe verkiezingen verzetten omdat deze partijen goed garen kunnen spinnen.

 6. Albert Engberts

  De trieste sukkel Albert Egbert meent kennelijk dat hij er ongezien mee weg kan komen om in quasi-erudiet gereutel het niveau van mijn bijdragen te imiteren.

  We laten hem maar in die waan.

  1. Albert Egberts

   Inmiddels zijn er al twee nep-accounts aangemaakt met imitaties van mijn nickname.

   Het bevestigt mijn populariteit op dit blog en dat is leuk om te zien.

   1. Albert Engberts

    Er heeft zich inmiddels een tweede meelifter gemeld zie ik nu.

    Mogelijk lukt het hem wat beter om te slagen in zijn krampachtige pogingen om aandacht te trekken. ☺

   2. vlekkenoplosser

    populariteit !! het staat er echt populariteit ! de strónt vlé®k denkt dat zijn gewauwel en gelieg populair wordt ontvangen

    je hebt dan geen plaat voor je kop maar woont in een betonnen emmer !

    Wat ben je een randdebiel strónt vlé®k

 7. EvertB

  De kans op nieuwe verkiezingen zijn toegenomen maar toch verwacht ik een minderheidskabinet van VVD en D66. Eventueel met het op instorten verkerende CDA, onder de D66-voorwaarde dat Rutte na maximaal anderhalf jaar een functie elders kan zoeken. Hij heeft dan zijn wens voltooid: langstzittende premier van Nederland. D66 levert daarna de premier. Extra voordeel voor Rutte is dat hij drie parlementaire enquêtes ontloopt. Ik acht het ondenkbaar dat hij daar zonder kleerscheuren van af komt.

  1. Albert Egberts

   Interessant scenario, Evert.

   Van Remkes is bekend dat hij een voorstander is van een minderheidskabinet. Dan is eigenlijk alleen een minderheidskabinet van VVD en D66 een optie omdat je van D66 niet kunt verwachten het CDA daarnaast te accepteren.
   Een minderheidskabinet van VVD en D66 is echter een speelbal van een totaal verdeelde Kamer en met name voor de VVD een zeer onaantrekkelijke optie.
   Nieuwe verkiezingen zijn nog rampzaliger voor de VVD, CDA en D66.

   Er is maar één zinnige uitkomst: een vijfpartijenkabinet met PvdA/GL, eventueel aangevuld met de CU. Dit zijn de twee opties die Kaag als inzet heeft en ik denk dat ze in dit spel het sterkste staat.

   1. vlekkenoplosser

    wat een gewauwel strónt vlé®k

    je vriendin al kaq heeft zelf de deur dicht gegooid voor 2 formaties

    nieuwe verkiezingen dus , met de kennis van nu zal het kruisje nu vallen bij ?

    stem sociaal stem PVV , minder , minder , minder
    * leegvreters
    * uitkeringen naar het buitenland
    * criminele mava’s
    * EU
    * geld naar Brussel enz enz

   2. EvertB

    Een meerderheidskabinet is het beste voor ons land als je kijkt naar de zeer grote uitdagingen (dossiers) waar wij voor staan. De zes partijen die je noemt zouden inderdaad een compromis kunnen opleveren.

    Een doorstart van het huidige demissionaire kabinet is onwenselijk. Ten eerste heeft Segers zelf zijn CU min of meer geaborteerd uit dit kabinet en ten tweede rechtvaardigen de grote liberale verkiezingswinst én het christelijk verlies van het CDA een vooruitgang op immateriële wetgeving.

    1. Albert Egberts

     Juist.

  2. september

   Die voorspelling zou kunnen uitkomen,maar de voorspellingen van Albert Egberts zijn. nog nooit uitgekomen

 8. Meriadoc Brandebok

  Kaags jongste weerzinwekkende uitlatingen is de primaire reden dat verkiezingen dichterbij kwamen. Ze heeft daarmee de verhoudingen van D66 enerzijds met zowel de VVD als het CDA en de ChristenUnie ernstig gesaboteerd. Verkiezingen komen er echter niet; het is de zoveelste blunder van haar in dit uitputtende proces.

  Het ironische was nog dat zij de volgende dag snel de keutel weer introk. Het symbool van een incompetente politica die haar electorale ondergang tegemoet iet.

  Er komt trouwens nog een Afghanistan debat, altijd leuk.

  1. Albert Egberts

   ‘ weerzinwekkende uitlatingen’

   Met dit soort hysterische termen plaats je jezelf buiten elke redelijke discussie. Mogelijk maak je je zorgen dat jouw gewenste coalitie er niet komt.

   1. usb3.0

    Je bent echt de grootste mongool die hier rond harkt tamil, het is de enige juiste term voor heks kaag, jouw reactie spreekt boekdelen, je bent een gefrustreerd niemendalletje.

   2. Albert Engberts

    Vertel eens Egbert,

    Waar precies in het inhoudelijke betoog van Brandebok meen jij een spoor van “hysterie” te ontwaren?

   3. Meriadoc Brandebok

    Vond jij de uitlatingen niet weerzinwekkend?

    1. Albert Egberts

     Nee, ze waren inhoudelijk correct en consistent en bovendien nodig om een nieuwe bestuursstijl te markeren.

     De bestuursstijl van Rutte en Hoekstra is niet langer te handhaven. Kaag kon niet anders dan in dit verloederende spel een streep trekken.

     1. usb3.0

      tamil verdedigt hier een eurofiele terroristen financierder tot op het bot, deze heks is het grootste schandaal in ons land en dan staat tamil vooraan om het te verheerlijken

     2. Meriadoc Brandebok

      Nee, Kaags uitlatingen waren meer dan verwerpelijk:

      In deze eerste uitlating maakt Kaag Rutte uit voor een onmens, in de tweede uitating maakt ze het 10 jaar dag in dag uit besturen van het land uit voor “visieloos ritselen” en in de vierde uitspraak meent zij dat de overheid “niets groots heeft gepresteerd”.

      Over deze uitspraken was bij vrijwel elke potentiële coalitiepartners terecht ernstige verontwaardiging. Men uitte daarover ook de frustratie in het debat. Wilders had dus min of meer gelijk toen hij Kaag een nest noemde. Het waren Baudettiaanse, vileine en valse beledigingen. (Overigens was de rest van haar rede plat populisme).

      En, nogmaals, daarmee heeft ze ook doelbewust aangestuurd op het verzuren van de verhoudingen. Een blunder van de eerste orde – en de zoveelste in de reeks fouten. Waarom vervangt men haar niet? Waarom laat D66 haar aanrommelen?

     3. Albert Egberts

      Kaag is zeer consistent in haar opstelling en steunde niet voor niets een motie van afkeuring tegen Rutte. Ze was bereid Rutte nog een kans te geven door langs de lijnen van de inhoud tot een gezamenlijk visiedocument te komen maar moest vervolgens constateren dat Rutte die visie aan zijn laars lapte en samen met Hoekstra een puur politiek machtsspelletje speelde.
      Kaag is zo verstandig dit helder te markeren. Ze levert zich niet uit aan het geritsel van Rutte en houdt haar lijn vast. Ik acht de kans groot dat er een kabinet komt naar haar zin.

     4. usb3.0

      Zowel pathologische leugenclown rutte als terroristenlover kaag zijn een schande voor ons land, heks kaag moet haar mond houden en leugenclown rutte oprotten, en tamil moet ook opflikkeren.

     5. Meriadoc Brandebok

      Sigrid Kaag deed mee aan de massa-hysterie ten opzichte van Rutte tien haar dat politiek opportuun leek. Met “een kans geven” heeft dat helemaal niets te maken.

      De proeve van een regeerakkoord werd alleen geschreven, nadat Kaag hautain elke coalitie had afgewezen, anders dan haar linkse droomcoalitie. Het was een noodgreep van Hamer om de formatie uit het slop te trekken.

      Het feit dat VVD/CDA een coalitie met links afwezen ging ook niet om machtspelletjes. Het was (1) ernstig bedreigend voor de stabiliteit van het kabinet om meer partijen dan noodzakelijk uit te nodigen (hetgeen op zichzelf al een doorslaggevend argument is) en (2) omdat de partijen inhoudelijk te ver van hen afstonden.

     6. Albert Egberts

      Kaag wordt een beetje een obsessie voor je, Meriadoc.

      Kaag is de leider van een politieke partij die ferm heeft gewonnen in de verkiezingen. Ze probeert dat politiek te verzilveren, wat haar ook geraden is. Ze heeft daarin een consistente lijn, een zo progressief mogelijk kabinet, een andere bestuurscultuur en betekenisvolle stappen op het terrein van de medische ethiek. Dit zijn doelen die jij afwijst maar het is volgens mij haar goed recht dit politieke doel na te streven.
      Ik heb de indruk dat ze tamelijk effectief bezig is haar verkiezingswinst te verzilveren maar daar mag je best anders over denken. De persoonlijke en misogyne aanvallen op haar als persoon vind ik echter bedenkelijk, in elk geval betreed je daar een niveau dat ik niet van je gewend ben.

     7. Albert Engberts

      Naamgenoot Egbert heeft nog steeds grote moeite om zijn grote polemische troefkaart, het verwijt van “misogynie” (hoe verzin je het!) niet voortijdig uit handen te geven.

      Hij moet oppassen met deze doorzichtige ad hominum-tactiekjes niet een tweede Gideon van Meijeren te worden.

    2. Poemien Noegien

     Aldus de D66-slet en keldersloerie.

   4. Poemien Noegien

    “Je bent echt de grootste mongool die hier rond harkt tamil…”

    Understatement!

    1. usb3.0

     Klopt, ik kom superlatieven te kort om deze ranzige pedöseksuele zieke hond aan te duiden.

     1. Albert Egberts

      Je gaat weer af als een gieter, arme kerel.

     2. Poemien Noegien

      Uiteraard gaat er dagelijks maar één iemand af; de D66-slet en Kaag-sloerie, de schlemiel en forummongool!

     3. usb3.0

      Nee tamil de enige die hier uitgekotst wordt ben jij, jij bent af, je bent een onnozel niemendalletje, een nietszeggend persoontje

     4. Albert Egberts

      Elvin is ook af, geen inhoud, geen argumenten en alleen maar dom gescheld.
      Ik weet wel dat hij niet meer kan maar er is ook geen enkele reden om deze tról serieus te nemen.

     5. Poemien Noegien

      @USB: BAM & BOEM!

     6. usb3.0

      Zeker Poemien, tamil is zielig leeg hoopje onnozelheid

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.