Klimaatactivist Mark Rutte omarmt omstreden Extinction Rebellion-beweging: “Niemand is veilig totdat iedereen veilig is”

Demissionair premier Mark Rutte waarschuwt in een toespraak voor de Verenigde Naties over een doemscenario omtrent klimaatverandering. Naar eigen zeggen wil Rutte niet toegeven aan cynisme, maar moeten we ons vooral concentreren op de klimaatproblemen.

Om de pandemie (nee, deze keer geen corona) te kunnen beëindigen is internationale samenwerking nodig, aldus klimaatactivist Rutte. “De realiteit is dat niemand veilig is totdat iedereen veilig is.” Volgens Rutte is dat ook de reden dat Nederland een slordige 172 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Het verdienmodel van Rutte werkt tegenwoordig in vaccinaties: “Het doel is om voor elke vaccinatie in Nederland ook een vaccinatie weg te geven.” Klinkt als ‘een soort van streven’, maar hoe zullen de ijsberen eigenlijk denken over een dergelijk statement?!

“Dit is niet langer een theoretisch doemscenario. Voor velen is dit de harde realiteit.” Nederland weet met eeuwenlange ervaring van vechten tegen het water als geen ander wat de gevolgen kunnen zijn. […] Mijn toespraakje kan ik nog via videoverbinding doen. Maar ik voer ook heel veel gesprekken. Zo sprak ik met de secretaris-generaal van de VN, Guterres, om op al die punten waar Nederland in de VN probeert een bijdrage te leveren, denk aan het klimaat, dat door te geven. Dat is belangrijk om dat te bespreken.”

Kortom: We kunnen in Nederland nog langer wachten op een nieuw kabinet. Want allereerst is Rutte een Extinction Rebellion. Prioriteiten heet zoiets in Haagse termen. Daarna volgt mogelijk pas een kabinet Rutte IV. Maar vergis u niet: De onderhandelingsteller der verzoeningen loopt gestaag door: Mark Rutte en Sigrid Kaag hebben elkaar in de wandelgangen allang weer gevonden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Om nog even in te haken op de quote van Rutte: “Niemand is veilig totdat iedereen veilig is:”

LHBTI+ers zijn niet veilig in Nederland. Joden zijn niet veilig in Nederland. Christenen zijn niet veilig in Nederland. Kwetsbare Nederlanders zijn niet veilig in eigen land. Ongevaccineerden worden uitgesloten en gevaccineerden letterlijk volgespoten. Nederland anno 2021. U hoort het al: Het kabinet Rutte IV is in aantocht. Concludeer dat maar alvast voor de Kaagteller.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Albert Egberts

  “Ongevaccineerden worden uitgesloten en gevaccineerden letterlijk volgespoten.”

  Het moet niet gekker worden, Kenneth!

  😂

  1. Xyz1234

   Maar dat wordt het wel. Omdat er teveel leeghoofd zoals u rondlopen.

  2. usb3.0

   tamil spuit “in zijn gedachte” liever kleine jongetjes vol

  3. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k heeft weer moeite met de feiten

   mooi om te zien dat de mensen die men wappies noemt weer gelijk krijgen . De club van george soros genaamd Extinction Rebellion wordt omarmd door de demissionair minister president van Nederland pinokkio rutte.

   Het verschil in behandeling tijdens demonstraties tussen E.R en corona protesten wordt plotseling geheel duidelijk en bevestigd. pinokkio rutte zijn dubbele agenda wordt langzaam zichtbaar.

   schandelijk , mag ik de VVD stemmers er nogmaals op wijzen dat u mede verantwoordelijk bent voor gevoerd beleid ! u heeft immers het mandaat gegeven aan de sokpop van george soros en klaus schwab !!

  4. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k wil nog niet begrijpen dat ie spuitje 3 mag gaan halen !!

   dat besef komt pas als de brief op de mat valt en de strónt vlé®k direct in de houding springt.

 2. Xyz1234

  Mensen zijn over het algemeen gedegenereerd tot afhankelijke, domme, bange en laffe kleuters die de overheid blind volgen in de illusie dat deze hen veilig houdt. Ik heb medelijden met mensen die niet in staat zijn zelfstandig te denken. Een dergelijke geestelijke armoede lijkt me ondraaglijk.

  1. Albert Egberts

   Medelijden is ook gepast voor mensen die zonder enige wetenschappelijke scholing zeker weten dat wetenschappers het bij het verkeerde eind hebben.

   1. Gerda2

    @ Medelijden is ook gepast voor mensen die zonder enige wetenschappelijke scholing zeker weten dat wetenschappers het bij het verkeerde eind hebben.

    “Medelijden” is nog meer op zijn plaats bij wetenschappers, die denken dat ze wetenschap bedrijven maar dat niet doen.
    Wetenschap zonder hoor- en wederhoor is er geen goede wetenschap.
    Gerenommeerde wetenschappers monddood maken is een schande.

    1. usb3.0

     tamil voelt zich erg onzeker

     1. bifbof

      Vreemd dat hij geen Tamilban krijgt .

    2. Jack Flash

     Gerda+++++

   2. usb3.0

    Je bent een kansloos nietsnuttige onnozel dom jongetje tamil

   3. Jack Flash

    “Niemand is veilig totdat iedereen veilig is”

    Met andere woorden;
    Het totalitaire fascistische systeem laat niemand met rust.

    1. usb3.0

     Het is een utopie en een leugen om te denken dat iedereen veilig is, pathologische leugenclown rutte zegt iets wat nooit realiseerbaar is

     1. vlekkenoplosser

      heb je pinokkio rutte dan wel is betrapt op het uitspreken van iets anders dan een leugen !

   4. vlekkenoplosser

    wetenschappers die geen wetenschap toepassen maar hun verhaal componeren met waarschijnlijk, indien, mogelijk, als, geen andere mogelijkheid en omdat de mens uiteindelijk altijd verantwoordelijk is zijn charlatans

    strónt vlé®k vindt het normaal dat er geen enkel wetenschappelijk rapport is dat onomstotelijk vast stelt dat CO2 een relatie heeft met de stijging van temperatuur op aarde of eender welk ander natuurlijk fenomeen.

    klimaatverandering is zo oud als de aarde zelf !

   5. vlekkenoplosser

    wetenschappers die geen wetenschap toepassen maar hun verhaal componeren met waarschijnlijk, indien, mogelijk, als, geen andere mogelijkheid en omdat de mens uiteindelijk altijd verantwoordelijk is zijn charlatans

    strónt vlé®k vindt het normaal dat er geen enkel wetenschappelijk rapport is dat onomstotelijk vast stelt dat CO2 een relatie heeft met de stijging van temperatuur op aarde of eender welk ander natuurlijk fenomeen.

    klimaatverandering is zo oud als de aarde zelf !

 3. J. Punt

  Ondanks dat er op de site van rivm duidelijk staat dat het een “vaccin met experimenteel karakter op basis van gentech’

  Staat er echt. ‘Toe wordt gediend aan vrijwillige proefpersonen, u dus!

  Fijn gevoel hé, nu maar hopen dat het vertrouwen gefundeerd is.
  Hopen….

  1. rasecht wappie

   J. Punt,

   Weet je wat er ook echt staat over deTaliban…. op de nos dan…..

   Wij zullen de islam volgen en onze eigen wetten maken, gebaseerd op de koran.

   En dan denk ik, hey, er zijn hier zo’n kleine 2 miljoen moslims die de koran…..moeten… gehoorzamen.

   1. Mikse

    Wij hebben ook onze weten, gebaseerd op de Thora. Unorthodox!

    1. vlekkenoplosser

     ja en ?

     quote
     KABUL – De Taliban zullen opnieuw executies en amputaties uitvoeren als dat nodig is, dat heeft de nieuwe directeur van de gevangenissen en medeoprichter van de Taliban Mullah Nooruddin Turabi gezegd tijdens een interview. Of deze straffen zoals in het verleden in het openbaar zullen plaatsvinden, is nog niet duidelijk.

     end

     De is-lam is een achterlijke ideologie hangend in wetgevingen uit de middeleeuwen. Die achterlijke ideologie past niet in het westen.

     minder, minder, minder !

     1. Ad Fundum

      De vijf voorschriften zijn de regels voor boeddhisten:

      Niet doden.Niet stelen.Geen seksueel wangedrag.Niet liegen.Geen alcohol en drøgs gebruiken.

      Ga er maar aanstaan. Vergeet het zwaard van de Inquisitie.

     2. vlekkenoplosser

      ja , en ?

   2. Wim Bijma

    De NOS is niet geloofwaardig. Behoort tot de MSM, die onderworpen zijn aan Soros.

 4. J. Punt

  Ze zochten een landje met voldoende domme en makke schapen. ‘Een wortel aan een hengel voor de ezel’ principe. Gelukkig hoefden ze niet lang te zoeken. Door het vergrootglas ontwaarden ze het kikkerlandje holland, vol bange burgertjes.

  1. por favor no borres

   Zou dat stompe puntje ook weten dat het fantastische rechtse Israël als allereerste de medische gegevens van hun bevolking weggegeven heeft aan de farmaceuten, in ruil voor voldoende vaccinaties?

   1. vlekkenoplosser

    en wat wil de frikandellen lover nu beweren met zijn off topic opmerking !

    micro zwetscockje wauwelt weer wat

 5. Monty

  ”LHBTI+ers zijn niet veilig in Nederland. Joden zijn niet veilig in Nederland. Christenen zijn niet veilig in Nederland. Kwetsbare Nederlanders zijn niet veilig in eigen land.”

  Dagelijks worden deze groepen vervolgd en opgejaagd door …………. .
  Door wie eigenlijk?

  Is Nederland werkelijk zo onveilig. Als ik in mijn omgeving rond kijk zie ik deze onveiligheid niet en zal niet de enige zijn.

  1. por favor no borres

   Dagelijks worden deze groepen vervolgd en opgejaagd door …………. .
   Door wie eigenlijk?

   De ongevaccineerden natuurlijk.
   Zonder QR code geen toegang voor Kenneth tot zijn lievelingsclub.

   1. vlekkenoplosser

    * verboden voor joden

    * verboden voor zwarten

    * anno 2021 , verboden voor ongevaccineerde

    1. Monty

     ‘ongevaccineerde’

     Ongevaccineerd zijn is een keuze.

     1. vlekkenoplosser

      jood zijn ook sukkel

   2. Monty

    In Noord-korea kent de bevolking deze problemen niet.
    Daar leven mensen veel veiliger dan in ons land.

 6. sonny

  Extinction Rebellion? Geld naar WHO?
  Hoeveel geld pompt China, Rusland en Azie naar WHO?
  En wanneer krijgt Extinction Rebellion een podium dan wel voet aan de grond in die landen/werelddelen?
  Niet, daar worden ze in een kerker gegooid!

 7. wijsneus

  Mona Keijzer doet een “Omzigtje”;
  een beetje tegensputteren, een beetje een hoger moraal tonen, en dan gewoon weer tekenen bij het kruisje.

  Laten we echt hopen dat het nu anders is!

 8. Bes Tolen

  Het is gemakkelijk geven van een andermans geld en dat doet Rutte. De WHO volgt net als andere internationale organisaties en net als de westerse regeringen de ruimte, de grenzen, die het Vaticaan toestaat aan oplossing van gezondheidskwesties, aan de bevordering van de gezondheid van mensen dus. Dat is altijd al zo. Nog altijd zo. Dat gaf in de vijftiger en zestiger jaren een groot gevecht in Nederland. Dat heeft in Nederland wel veel ten goede veranderd. Daar stond vrijwel de hele bevolking achter. Maar er is veel meer mogelijk en dan gaat het lang niet altijd om geld. Uiteindelijk komt het neer op weinig vooruitgang en veel gezeur en dat juist ook als het om landen met grote achterstanden gaat. Achterstanden, die ze meest aan zichzelf hebben te wijten maar mee aan nog altijd heersend dogmatisme in het westen. Rome heeft de meeste invloed gekregen in grote delen van Afrika. Met ons geld? Het gaat Rome daarbij in de eerste plaats om het aantal zieltjes. Jazeker. Het werkt tegen ons. De Nederlandse burgers beslissen niet over dat geld maar het zou wel veel beter zijn. Het is de enige goede weg. Ja, ook in Nederland moet de verantwoording veel beter.

 9. Michael M

  Hoeveel mensen je ook wereldwijd wilt helpen op een gegeven moment lopen de mensen in ons eigen land spaak met woningnood vreselijke tekorten jarenlang staan mensen op de wachtlijst, de zorg raakt overbelast, meer mensen is meer CO2, minder grond meer bebouwing is evenmin slecht voor het klimaat. Meer bomen voor zuurstof en regen dan teveel bebouwing beton en steen dat maakt het heter en dus stijging van temperatuur. Meer wegen en infrastructuur om een nog grotere bevolking tegemoet te komen. Het kan zo niet verder meer. De wereld loopt leeg om ze hier op te vangen. De wereld is veel groter dan dat hele kleine stukje aarde dat Nederland heet. Vergeet niet dat u ook de mentaliteit en andere leefgewoonten exporteert naar Europa waar te denken aan de Taliban, stammen met andere regels dan het vrije westen.