Oud-Kamerlid Henk Krol moedigt ex-collega’s aan met afrekenen Sigrid Kaag: ‘Demissionair kabinet kan niet naar huis worden gestuurd, maar minister wél’

Voormalig 50Plus-voorman en Kamerlid Henk Krol roept zijn voormalig collega’s op om stappen te ondernemen voor een zogeheten Kaag-exit. Het demissionaire kabinet kan niet naar huis worden gestuurd, maar het blijft mogelijk om een individuele minister de laan uit te sturen. Krol hoopt dan ook dat men dat met D66-leider Sigrid Kaag gaat doen. 

PVV-leider Geert Wilders heeft zijn vizier de afgelopen weken al gericht op de D66-minister. Na het flinke geblunder van haar in de Afghanistan-kwestie, de loze beloftes rondom ‘nieuw leiderschap’, moet ze het nu ontgelden vanwege haar absentie bij de Algemene Politieke Beschouwingen eind deze maand.

Oók het voormalige Tweede Kamerlid Henk Krol is helemaal klaar met de D66-politica. Wat Krol betreft moet men in de Tweede Kamer doorpakken. Continu fulmineren tegen het demissionaire kabinet heeft weinig zin. Immers is het kabinet demissionair en kan het daardoor niet (nogmaals) naar huis worden gestuurd. Maar individuele ministers kunnen nog wél de laan uit worden gestuurd.

Hier kaart Krol een terecht punt aan. Kritische Kamerleden kunnen de keer op keer terugkomende fouten en gebreken van het demissionaire kabinet benoemen óf ze kunnen actie ondernemen en iemand naar huis sturen.

Krol ziet het liefst Kaag verdwijnen

De aversie tegen Sigrid Kaag is de laatste maanden flink toegenomen onder de oppositie partijen én grote delen van Nederland. Juist nu zou het parlement kracht kunnen uitstralen door een blunderende demissionaire minister de functie te ontnemen.

PVV-leider Wilders zinspeelt er al een tijdje naar, maar het zou een krachtig signaal zijn naar de rest van Nederland als men ook concrete stappen zou ondernemen. Niet langer alleen maar blaffen, maar óók een poging ondernemen om af te rekenen met de oude bestuurscultuur.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Vlak na de verkiezingen was Wilders hier al goed mee bezig door een motie van wantrouwen, die op het laatste moment geen meerderheid wist te behalen, in te dienen. Nu is het tijd voor nog een poging.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. ElGuapo

  Weg met de heks!

  1. hans-e-pans

   Men heeft het steeds over het “demissionaire Kabinet”, kan het niet beter het “dementerende Kabinet” genoemd worden.

   Met al de beslissingen die ze nemen die in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.

   Met een premier die maar een beperkt geheugen heeft, tenminste als het hem uitkomt.

 2. Cootje

  Deze geweldige toneelspeelster krijgt de publieke opinie wel steeds meer tegen , buiten een gehandicapte mongool en een van zijn vele creaties ligt ze gegeseld op een bezem ,met een aardappel in haar mond kan ze verschrikkelijk hard vallen boven op haar mond / muil/ in het arabischs

 3. Cootje

  Deze geweldige toneelspeelster krijgt de publieke opinie wel steeds meer tegen , buiten een gehandicapte mongool en een van zijn vele creaties ligt ze gegeseld op een bezem ,met een aardappel in haar mond kan ze verschrikkelijk hard vallen boven op haar mond / muil/ in het arabischs

 4. Albert Egberts

  Als Henk Krol een persoonlijke aanval op deze minister onderneemt lijkt me dat voor haar een heuse opsteker.

  1. vlekkenoplosser

   denkt de strónt vlé®k dat het nieuwe leiderschap van al kaq zo sterk in de schoenen staat dat ze haar zoveelste debacle politiek kan overleven ?

   strónt vlé®k heeft kennelijk zijn pantoffels aan op de zolder

   1. Albert Egberts

    Reaguurders die hier alleen maar komen om hun strónt-obsessie uit te venten kunnen beter worden genegeerd.

    1. vlekkenoplosser

     herhaling van zetten strónt vlé®k maar ik ben voorstander van negeren strónt vlé®k

  2. Klaus Schwab

   Onbegrijpelijk meneer Egberts dat u ondanks al haar geblunder nog steeds achter dit zeer autoritaire mens staat.

 5. JoopvdJoop

  Nieuw lijderschap!!😜
  Deze vrouw moet snel haar biezen pakken en wegwezen.
  Incapabel!

 6. allid

  Nu het onder haar schenen brand, maakt ze minachtend gebruikt van een V.N. onderonsje
  zo haar verantwoordelijkheid te ontlopen bij de Algemene Politieke Beschouwingen.

  Daar had ze wel een lang voorbedacht evacuatie plan voor.

  Haar “vorige” werkgever, de verenigde nazis (lees:V.N.) zijn niet te vertrouwen.
  Haar echtgenoot is niet te vertrouwen.
  Haar gazastrook vrindjes zijn niet te vertrouwen.

  D66 is niet te vertrouwen.

  Bah, politiek is niet te vertrouwen.

  De werkzaamheden binnen het ministerie van buitenlandse zaken van 1990 tot 1993
  en haar vertrek naar de V.N. tot 2017, is niet te vertrouwen.

  Macht corrumpeert.

 7. Harry Haller2

  Sigrid Kaag is een volstrekte amateur die blunder op blunder stapelt, geen enkel politiek instinct of intuitie heeft, sociopatische stoornissen vertoont en is uitgerust met een narcistische zelfoverschatting die grenst aan het bekende Dunning Kruger syndroom: het ontbreken van megacognitieve vermogens waardoor ze niet inziet dat ze basale competenties ontbeert en dat onvermogen tracht te camoufleren met een arrogant optreden.

  Kaag hoort thuis in een dwangbuis in een gecapitionneerde cel met vriendelijke verpleegsters. Niet in ’s lands vergaderzaal.

  Geen wonder dat zij nitwits als Albert Egberts, Branzino en Spaanse kok hypnotiseert: die liggen graag op hun rug met ontblote keel om afgemaakt te worden door de vrouwelijke weerwolf – links denken blijft een ongeneeslijke vorm van masochisme.

  1. Cootje

   Onze gehandicapte mongool kan niet zich zelf op zijn rug hijsen , hij is namelijk verlamd aan de gehele onderkant benen tot rug , en op zijn rug om afgemaakt te worden door Kaag de vrouwelijke weer wolf daar droomt hij van nu is het een nutteloze criticaster op het forum van dds , 2 x per dag verschoond van zijn luiers en verder 14/15 uur achter zijn laptop geen zinvol bestaan dus hoop hij op de weerwolf die hem uit zijn lijden verlost

   1. Albert Egberts

    Cootje is helemaal niet verstandelijk beperkt hoor.

    Absoluut niet.

    😂

    1. ElGuapo

     Lach je nu alleen of samen met je alterego’s voor de spiegel?

     1. Albert Egberts

      Ik heb geen alterego’s, Gapo. Die bestaan alleen in jouw verwarde geest.

    2. vlekkenoplosser

     jij bent wel verstandelijk beperkt strónt vlé®k , zeer beperkt zelfs strónt vlé®k

     🤮

     1. Albert Egberts

      Weer heel veel strónt, Vlekkenoplosser, kun je echt niet zonder?

     2. ElGuapo

      Misschien helpt het als je minder dom praat kwakma?

  2. Albert Egberts

   “Kaag hoort thuis in een dwangbuis in een gecapitionneerde cel met vriendelijke verpleegsters”

   Haller stemt op de PVV en hij laat zich inspireren door de hysterische demagogie van Geert Wilders.

   Vandaar.

   1. vlekkenoplosser

    wat haller gestemd heeft doet niets af aan het feit dat al kaq in een dwangbuis hoort strónt vlé®k

   2. Harry Haller2

    Nee Egberts: Kaag is incompetent op alle niveaus – dat heeft ze de afgelopen maanden ongegeneerd vertoond. Ze kan niks en wat ze doet, doet ze verkeerd.

    Iedereen is op Kaag uitgekeken: op haar holle frasen en kretologie ‘nieuw leiderschap’ wat niet meer is dan een marketingkreet. Ze is door de mand gevallen vanwege gebrek aan inhoud en alleen hele domme sukkels blijven in haar geloven.

    Kaag is ontslagen wegens permanent falen en incompetentie: ze begrijpt het politieke spel niet. En jij blijkbaar ook niet.

    1. Albert Egberts

     Minister Kaag lijkt zich moeiteloos staande te houden in dit debat. Het ziet er niet naar uit dat ze hier politiek schade gaat oplopen.

     1. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k heeft de fabeltjeskrant gezien in plaats van het kamerdebat

      het nieuw lijderschap van al kaq is goed zichtbaar strónt vlé®k , een incompetente tról die zelfs te stom is om de hóer te spelen.

     2. Albert Egberts

      leiderschap

     3. vlekkenoplosser

      nee strónt vlé®k lIJderschap hufter !

      de de strónt vlé®k probeert weer dommerdje te spelen de hufter

 8. HD

  Alqaq de vlees geworden Shaitan, terug jagen naar de hel.

 9. Pieter48

  Het kartel laat deze falende en liegende nieuw beleid mevrouw echt niet vallen. Mocht ze toch moeten vertrekken dan zal pek en veren niet haar ten deel vallen maar een mooie functie elders. Het kartel heeft in het verleden eerder faalhazen weer van een mooi en te goed betaald baantje voor zien. Mocht het in ons land niet lukken dan kan ze altijd nog uitwijken naar Brussel en zich aansluiten bij de leden van dit nutteloze zakken vullers theater.

 10. Emma Louise

  Henkie Krols bed and breakfast-handeltje loopt natuurlijk barslecht en hij wil even stoom afblazen.

  1. Albert Engberts

   Mogelijk gaat Henk Krol gebukt onder een politieke peno-pauze nu hij niet meer gebruik kan maken van zijn Tweede Kamer-netwerk.

   1. vlekkenoplosser

    strónt vlé®k weer in gesprek met zijn alter ego

    strónt vléé®k is inhoudelijk uitgescheten met zijn leugens en fake nieuws

    h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/na-israel-gaan-ook-groot-brittannie-en-duitsland-aan-de-derde-prik-beginnen~b3e79f89/

   2. Emma Louise

    Zeer goed mogelijk. ‘Uit het oog, uit het hart’ is bij menig ex-politicus een ongewenst maar soms onvermijdbaar lot.

    1. vlekkenoplosser

     wat probeert de strónt vlé®k te communiceren ?

     trek je jurkje maar weer uit hufter

     1. Emma Louise

      Vlekkenoplosser is nog immer niet vlekkenloos qua onderscheidingsvermogen. Helaas blijft het aldus bij krommuniceren.

     2. vlekkenoplosser

      ach strónt vlé®k ga nog even in debat met je alter ego hufter

     3. Emma Louise

      Uw krommunicatie is consistent edoch hardnekkig en misplaatst.

      U slaat toch geen middagdutjes over?

     4. vlekkenoplosser

      wat wil je communiceren sokpop

     5. Emma Louise

      Ik zou het u nader kunnen toelichten maar ‘k vrees dat het niet gaat helpen.
      Denkt u zelf ook niet?

     6. vlekkenoplosser

      klopt strónt vlé®k. Je waanzin, leugens en fake nieuws zijn niet uit te leggen sokpop

     7. Emma Louise

      Uw beperkte beoordelingsvermogen blokkeert u om correcte afwegingen te maken. U bewijst dat met nagenoeg al uw berichtjes. Sla geen middagdutjes over. Het kan u helpen.

     8. vlekkenoplosser

      weinig te melden strónt vlé®k . ga je maar gauw verkleden sokpop

 11. Nederland is naar de kloten

  Waarom pakken ze Kaag niet bij haar kraag en schoppen ze haar het land uit enkele reis naar Palestina.

  Naast Hugo De Jonge is zij inmiddels het meest omstreden en gehate politicus van de tweede kamer en van Nederland..

  Laat kaag vertrekken via de kaagbaan hub naar Palestina en laat ze nooit meer terug komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.