Geert Wilders: ‘Het kabinet is demissionair… en de Coronapas is illegaal’

Geert Wilders vindt dat invoering van de Coronapas door het demissionaire kabinet Rutte III illegaal is. Want de regering heeft geen politiek mandaat meer. Officieel is het afgetreden en vervult het alleen nog een soort van waarnemersrol. Controversiële stappen mag het dus niet nemen.

PVV-leider Geert Wilders vindt het verschrikkelijk dat de dictatoriale Coronapas er toch komt. Of, nou ja, de betere naam is natuurlijk Apartheidspas. Want de pas zorgt voor Medische Apartheid in ons land.

Maar goed, Wilders vindt dat dan ook niets. Zijn eerste reactie op de aankondiging van de invoering van dit totalitaire controlemiddel was dan ook dat Mark Rutte en Hugo de Jonge konden “optieven.”

Demssionair

Na er even over na te hebben gedacht blijft Wilders bij die mening, maar hij voegt er wel een heel belangrijk punt aan toe. Zoals hij uitlegt mag het kabinet deze beslissing namelijk helemaal niet nemen.

“Het kabinet is demissionair en dus zonder politiek mandaat,” schrijft Wilders over Rutte III en de Coronapas. “Het invoeren van een nieuwe controversiële coronapas is dus illegaal. Het is onnodig bovendien en pure drang tot vaccinatie.”

“Onacceptabel dus,” gaat hij verder. En dan voegt hij er aan toe dat hij óók voor burgerlijke ongehoorzaamheid is: “Hulde aan de horeca-ondernemers die dit niet handhaven.”

Dit klopt natuurlijk honderd procent. Het is ongelooflijk dat een demissionair kabinet zelfs maar de moed heeft om dit te doen. Want een demissionair moet zogenaamd “op de zaak passen.” Meer kan en mag zo’n regering niet doen. Zwaar controversiële beslissingen mag het niet maken. Het mág echt niet.

Maar daar heeft dit kabinet lak aan – en dat geldt ook voor de partijen die de regering ondersteunen. Feitelijk erkennen ze geen grenzen meer aan de macht van het kabinet. Het kan doen en laten wat het wil. Ze vragen zich zelfs niet eens af of het wel mág. Ze denken alleen: “Werkt het? Dient het ons Grote Doel?” Indien het antwoord daarop een volmondig “ja” is, doen ze het gewoon.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Doodeng. Want de parlementaire democratie is totaal buitenspel gezet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. vlekkenoplosser

  geheel correct !

 2. LifeBuddy

  Geweldig, dat er een Econoom is met een Zeer vooruitziede blik, die ff de Coronapas illegaal als een Vod in het arische sLinkse gezicht smijt. Hier krijgen de sLinkse allemaal een burn out van. De psychiaters zijn niet om aan te slepen. HaHaHaHa

 3. Monty

  Zo spoedig mogelijk nieuwe verkiezingen uitschrijven zodat Wilders zijn eerst kabinet kan gaan samenstellen en heel de coronacrisis kan gaan afwikkelen.

  1. Cootje

   Nee lu.l.le ,tje Wilders gaat de teringzooi van 10 jaar Rutte en zijn meelopers niet opruimen , Corona is een zegen zet de boel aardig op scherp , en er zakken er een pletter door het ijs , lekker laten sudderen tot iedereen gaar is en het overal zeer doet , net zo lang dat ze de oude politiek uitkotsen en dat is al aardig op weg

   1. Brenda Welsh

    Moeilijk om van de drank af te blijven? Geef mij maar Fristie.

    1. vlekkenoplosser

     dank voor je voortreffelijke inhoudsolze one liner strónt vlé®k
     past geheel in je profiel van strónt vlé®k domme jongen

   2. Monty

    Maar Wilders wil graag minister president van ons land worden.
    Gun je hem dit dan niet?

    1. ElGuapo

     Daar zijn de spettertjes uit Konty al.

 4. Albert Egberts

  Ik hoop toch wel dat Geert WOEST is.

  1. vlekkenoplosser

   dank voor je voortreffelijke inhoudsolze one liner strónt vlé®k
   past geheel in je profiel van strónt vlé®k domme jongen

   1. Nostradamus

    Met niet inhoudelijk reazuren is hij het eens met de inhoud. Fijn om te weten.

  2. Cootje

   Boos maar niet zwaar gehandicapt met een verrot onderstel . En ik kan het wel begrijpen dat jij voor het ultieme prikje bent , voltooid leven komt er wel en een mens kan zich radeloos voelen dan is de boosheid voorbij maar verlamd tot de ruggengraat maakt mensen moedeloos en boos , en elke dag met een uitkering een draadje monopoliseren geeft op een geven ogenblik ook geen voldoening meer , je zo nutteloos voelen is uitzichtloos

  3. Pauline Kummer

   Geert was denkelijk te lui om de vloer aan te vegen met de nieuwe controversiële Coronapas.

   1. vlekkenoplosser

    jij bent te lui voor een inhoudelijke reactie kwamkwammer

  4. Antihedo

   Ik vind het toch wel vervelend dat uitgerekend de partij voor de vrijheid mijn vrijheid probeert in te perken.

   1. vlekkenoplosser

    het is het partijkartel wat je vrijheden inperkt domme jongen

  5. usb3.0

   tamil kan niet op de ware inhoud ingaan want dat is namelijk dé waarheid…

 5. Danielle

  Beetje advocaat van de duivel misschien nu, maar als het onderwerp niet onder controversieel word gestemd is het niet illegaal. Het is 1 van die ongeschreven regels waarmee geprobeerd word om te voorkomen dat het kabinet “over zijn graf heen regeert” zoals dat zo leuk word gezegd. Als het bij de stemming dus niet genoteerd is als controversieel dan mogen ze het jammer genoeg wel behandelen. Zo waren er bij de val van 2017 250 onderwerpen niet behandelt vanwege die ongeschreven regel.

  1. Tommy76

   Hoi Danielle,

   Dat klopt niet helemaal. Waarschijnlijk komt jouw tekst van wikipedia.

   h**ps://www.parlement.com/id/vhnnmt7j3lxp/demissionair_kabinet

   Maar wat er ook nog bij komt kijken is dat de noodwet, die ergens in december 2020 voor 3 maanden is ingevoerd, nu ook nog steeds geldt. Deze wordt steeds verlengt… We hebben nu dus een hele rare situatie met een demissionair kabinet dat deels regeert via een noodwet terwijl er helemaal geen ‘nood’ meer is.

   Gevaccineerden mogen naar de disco maar niet tussen 00:00 en 06:00 uur. Dat is dus ook via de noodwet ingevoerd… Dit om aan te geven hoe raar alles nu is geworden.

   1. Brenda Welsh

    Ik denk het niet @Tommy. Er staan teveel taalfouten in om te veronderstellen dat het van de Wikipediasite afkomstig is.

    1. vlekkenoplosser

     dank voor je voortreffelijke inhoudsolze one liner strónt vlé®k
     past geheel in je profiel van strónt vlé®k domme jongen

     1. Albert Egberts

      Mensen die hier alleen maar komen om met strónt te smijten verdienen geen inhoudelijke reactie.

     2. vlekkenoplosser

      nou das niet correct strónt vlé®k.

      de hele morgen probeer je op meest stumperige en zielige wijze mijn reacties te ontkrachten en te verkrachten wat tot op heden geen suc6 heeft

      dank voor je voortreffelijke inhoudsolze one liner strónt vlé®k
      past geheel in je profiel van strónt vlé®k domme jongen

 6. AS210854

  Inderdaad, het is toch van te zotte, dat je, je medische gegevens moet laten zien aan jan en alleman.

 7. Mistgabel

  Maar wie kan of gaat daar dan aan wat doen?

 8. usb3.0

  “Geert Wilders: ‘Het kabinet is demissionair… en de Coronapas is illegaal’”

  Absoluut en zeker weten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.