FVD roept iedereen op tot burgerlijke ongehoorzaamheid: ‘Doet niet mee aan dit systeem!’

“Wij roepen heel Nederland – gevaccineerd of ongevaccineerd – op tot burgerlijke ongehoorzaamheid,” schrijft Forum voor Democratie (FVD) naar aanleiding van de invoering van de apartheidspas. “Doe niet mee aan dit systeem!”

Forum voor Democratie vindt het volstrekt belachelijk en zelfs ronduit gevaarlijk dat het kabinet wil dat er vanaf 25 september gebruik wordt gemaakt van een QR-code om mee te kunnen doen aan het sociale leven. Via die code kunnen controleurs dan zien of je a) gevaccineerd bent of b) onlangs hersteld of c) maximaal 24 uur geleden negatief getest bent. Val je onder geen van die voorwaarden, dan mag je vanaf dat moment niet meer naar evenementen of zelfs naar je café.

Burgerlijke ongehoorzaamheid

Omdat dit natuurlijk pure Medische Apartheid is roept FVD alle Nederlanders, gevaccineerden én ongevaccineerden, op tot burgerlijke ongehoorzaamheid. “Controleert mensen níet op een QR-code,” schrijft de partij. “Laat mensen zonder mondkapje wél je bus binnen. Sta deze tweedeling niet toe. Doe niet mee aan dit systeem!”

Ook stelt de partij hard maar terecht dat deze aankondiging feitelijk neerkomt op de introductie van apartheid in ons land. “Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zijn sommige publieke plaatsen alleen toegankelijk voor eersterangsburgers. FVD blijft zich met hand en tand verzetten.”

Genoeg is genoeg

Als je sociale media in de gaten houdt zie je al snel dat heel veel mensen hun buik vol hebben van dit soort dictatoriale maatregelen. De hashtag “#medischeapartheid” is bijvoorbeeld trending op Twitter. Dat geldt ook voor de hashtag “#coronapas.” In beide gevallen is de feedback overwegend negatief, wat interessant is omdat Rutte tijdens de persconferentie beweerde dat de meeste Nederlanders deze medische apartheid “steunen.”

Daar geloof ik niet zoveel van. En als het wél zo is, nou, dan is dat nog steeds geen reden om het maar te doen. De meerderheid heeft nooit het recht de minderheid te onderdrukken. Dat kan je dan wel “democratisch” noemen, maar het is tóch in strijd met de mensenrechten. En daarom volstrekt onacceptabel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Er zijn nu twee manieren om hier iets aan te doen; manieren die gecombineerd moeten worden. De eerste is massademonstraties. Mensen moeten vreedzaam de straat op gaan. En de tweede methode? Zoals FVD ook stelt, dat is burgerlijke ongehoorzaamheid. We moeten gewoon weigeren mee te werken aan dit systeem. Niet controleren, mensen niet dwingen een mondkapje te dragen. Gewoon niet meedoen. De staat kan dit werkelijk niet afdwingen. Dus, rug rechthouden, poot stijf.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Inderdaad , het gaat om het ingevoerde contróle systeem en de verre gaande mogelijkheden die zo een systeem biedt

  China hebben we jarenlang veroordeelt over dit systeem en nu voeren we het zelf in.

  We zijn K N E T T E R G E K als we dit accepteren ,

  “” Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen; dan dooft het licht. “”

 2. Nostradamus

  Gevaccineerd o f niet, meer klanten voor bedrijven die niet meedoen aan dystopia.

 3. Gerda2

  Je gewoon niet laten pressen door die roversbende in den Haag.
  Als je je niet wilt laten vaccineren, niet doen.
  Onder zorgmedewerkers zijn er velen, die zich niet laten vaccineren.
  Ra ra, hoe zou dat komen?

 4. StemPzeweg

  Iedereen die hier niet aan meewerkt keihard straffen en met name horecabedrijven sanctioneren. Weiger je de regels op te volgen? Sluiten zonder enig overheidssteun

  1. Nostradamus

   Noord Korea iets voor jou? (h**ps://www.prageru.com/video/ep-203-escaping-oppression-north-korean-defector-yeonmi-park)

   Of toch liever Afghanistan onder de Taliban?

 5. Vrijedenkert

  De bouw, landbouw tuinders en veeteelt, visserij, horeca en evenementenbranche zijn dit demissionair kabinet en hun eenzijdige maatregelen helemaal zat!

  Ik hoop dat er nieuwe verkiezingen komen en dit heel duidelijk terugkomt in de uitslag.

 6. Monty

  Ben benieuwd hoeveel mensen er aan deze historische oproep van Baudet gehoor zullen geven.

  1. leukeditter

   bij ons in elk geval al 30 van de 45 horecazaken en stijgend

   1. vlekkenoplosser

    zover ik kan zien de volledige horeca

    je mag wel dansen bij de slager, spuermarkt of winkel centrum maar niet in de kroeg

    volledig krankzinnige regeling overgenomen uit china

  2. halo1

   Velen die het met Baudet qua immigratie, Europa, en milieu eens zijn (zoals ik).. hebben toch moeite met deze oproep tot anarchie.. mede om taktische motieven.

   1. ElGuapo

    Welke tactische motieven?

    1. halo1

     Het plaatst hem (nog) verder buiten de gevestigde macht.. enige feeling daarmee moet je toch behouden

     1. ElGuapo

      Dat kan maar dat is geen zekerheid en niet zo’n oproep doen kan ook een ongewenst effect hebben.

 7. Albert Egberts

  Belangrijk om te weten: ht.ps://www.telegraaf.nl/nieuws/776946534/amerikaanse-coronazieke-is-in-99-van-gevallen-ongevaccineerd

  1. leukeditter

   hahahahahahahaha van de telegraaf..nou ik kan je verzekeren het komt nog niet in de buurt van de 60%

  2. vlekkenoplosser

   belangrijk om te weten strónt vlé®k ,

   h**ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/gevaccineerden-kunnen-net-zo-besmettelijk-zijn-als-ongevaccineerden

   h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/30/ongevaccineerd-is-niet-per-se-onveiliger-dan-gevaccineerd-a4056517

   h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/30/ongevaccineerd-is-niet-per-se-onveiliger-dan-gevaccineerd-a4056517

   gevaccineerde kunnen net zo makkelijk drager en/of overdrager zijn als ongevaccineerde

  3. Joko

   “….coronazieke-is-in-99-van-gevallen-ongevaccineerd…” Van wat, van 100.000?…” Niet je treitergraagte laten winnen van je taalfobie jongen. Dat loopt fout af.

  4. Gerda2

   Albert E

   De Telegraaf: Volgens experts worden ’breakthrough infections’, waarbij het virus door het vaccin heen breekt, steeds gebruikelijker, schrijft The New York Post. Gevaccineerde mensen kunnen anderen dus nog steeds besmetten. Ziek wordt men met een prik echter niet meer. Ook van het aantal coronadoden zou 99% niet-gevaccineerd zijn, aldus de CDC.
   Ja je leest het goed, ziek worden de gevaccineerden echter niet meer!!!
   Lees de berichten uit bijvoorbeeld Israël, IJsland en de UK er eens op na.
   Vele gevaccineerden belanden in het ziekenhuis.
   Zou het in Amerika zo anders zijn?
   Een Telegraaf artikel vol leugens en bedrog, stemmingmakerij.

   h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/30/ongevaccineerd-is-niet-per-se-onveiliger-dan-gevaccineerd-a4056517

   1. Mistgabel

    h*tps://www.irishpost.com/news/over-half-of-all-patients-hospitalised-with-covid-19-in-ireland-are-fully-vaccinated-219747?utm_source=whatsapp&utm_campaign=article&utm_medium=web

    1. Gerda2

     Irish Post zegt het volgende:

     At the end of August, 323 people were understood to be hospitalised with the virus in Ireland, and 168 (54%) of them had received both of their jabs.

     44% of patients were not fully vaccinated, while the vaccination status of the final 2% was unknown.

     There are 54 people currently in intensive care (ICU) with Covid-19, and 26 of those are understood to be fully vaccinated.

     Er zijn grote overeenkomsten met het Telegraaf artikel 😁.

  5. Mistgabel

   Gluiperig gemanipuleerd bericht

   De jongeren zijn het meest ongevaccineerde groep, daarvan belandt bijna niemand in het ziekenhuis, laat staan op de IC.

 8. rafi

  In een democratie wordt er JUIST ook rekening gehouden met de minderheid.

 9. Piet Klein

  Er zijn mensen die het risico van corona groter vinden dan de mogelijke risico’s voor vaccinatie. Deze mensen laten zich vaccineren. Door de vaccinaties wordt de verspreiding van het virus tegen gegaan en wordt het aantal mensen dat corona krijgt verlaagd. En daarmee de druk op de gezondheidszorg. Kanttekening is dat de bescherming door vaccinatie voor mutaties lager is dan de bescherming van natuurlijk opgebouwde immuniteit.

  Er zijn mensen die de risico’s van vaccinatie groter (onzekerder) vinden dan het risico van corona. Deze mensen laten zich niet vaccineren en kiezen van het opbouwen van immuniteit door natuurlijke wijze. Het gevolg is dat het virus zich verspreid en er druk op de gezondheidszorg kan ontstaan tenzij er voldoende andere maatregelen worden genomen. Op deze wijze wordt een natuurlijke immuniteit opgebouwd. Risico groepen zouden zich wel moeten laten vaccineren.

  Deze twee groepen, de vaxers en de antivaxers lijken twee groepen te zijn in de samenleving die het niet voor elkaar krijgen hun strategie breed gedragen te laten zijn in de samenleving. Polarisatie, tegenstellingen lijken te groeien.

  Het is een individuele verantwoordelijkheid welke strategie je voor je zelf kiest maar je moet wel bereid zijn de andere groep te respecteren. Dat betekent dat je als antivaxer, de vaxers respecteert en dat je maatregelen neemt die de andere groep respecteren bijvoorbeeld niet naar een café, theater etc. gaan.

  De regering kiest er voor om collectief de vaxer strategie toe te passen en de anti vaxers uit te sluiten van veel evenementen.

  Dat zou ook anders kunnen door twee soorten evenementen toe te staan vaxer evenementen waarbij je moeten aantonen gevaccineerd te zijn of uit testen kan laten zien dat je niet besmet bent.

  En natuurlijke immuniteit evenementen waarbij je dat niet hoeft aan te tonen en accepteert dat het virus zich kan verspreiden om de natuurlijke immuniteit op te bouwen. Mits natuurlijk de druk op de gezondheidszorg hanteerbaar blijft.

  Bij vaxer strategie is de druk op de gezondheidszorg actueel mogelijk lager maar omdat de bescherming tegen varianten lager is zal de druk op de gezondheidszorg langduriger zijn.

  Belangrijke vraag is kan onze samenleving het respect op brengen voor verschillende opvattingen en kunnen mensen het gedrag opbrengen om elkaar te respecteren. De ruimte voor verschillende soorten evenementen/café’s/theatervoorstellingen. De kunst elkaar de ruimte te gunnen is kunst waarin we ons kunnen verbeteren.

  1. RPML

   Zolang een vaccin niet zorgt voor steriele immuniteit (en dat doet het niet), zal het vaccin ook nooit ervoor zorgen dat de verspreiding van het virus wordt stilgezet. Sterker nog, doordat gevaccineerden net zo goed het virus nog verspreiden en bovendien niet getest worden, wordt de groep waarvoor we het allemaal doen voor de bus gegooid.

   Gevaccineerde kwetsbaren kunnen niet naar evenementen waar niet-geteste gevaccineerden rondlopen, maar ook niet naar plekken waar ongevaccineerden komen. Datzelfde geldt voor kwetsbaren die het vaccin om medische redenen niet kunnen krijgen (een groep van tussen de 200 en 400.000 volgens Hugo).

   De enige uitweg is steriele immuniteit opbouwen door natuurlijke infectie, de oorspronkelijke groepsimmuniteit. Met een vaccin waarbij de gevaccineerden nog altijd het virus kunnen krijgen en (gemuteerd) doorgeven is dat een utopie. De eerstvolgende variant zal het vaccin omzeilen en de kwetsbaren nog altijd in isolatie houden en dan begint het hele circus weer van voren af aan, nieuwe variant, nieuw vaccin…

   1. Albert Egberts

    “Sterker nog, doordat gevaccineerden net zo goed het virus nog verspreiden”

    Niet net zo goed, besmette gevaccineerden dragen veel minder virus bij zich waardoor ze veel minder besmettelijk zijn voor anderen. Bovendien zijn ze veel korter besmettelijk.

    1. vlekkenoplosser

     de gradatie van hoe goed ze kunnen verspreiden is ondergeschikt aan de mogelijkheid tot verspreiden strónt vlé®k

     wat wil je niet begrijpen strónt vlé®k !

    2. RPML

     h++ps://www.msn.com/nl-nl/nieuws/wetenschap/gevaccineerden-net-zo-veel-virussen-bij-zich-als-ongevaccineerden/ar-AANuAUO

  2. vlekkenoplosser

   gelukkig gaan steeds meer mensen de problematiek begrijpen !

   1. Jack Flash

    Steeds meer gevaccineerden krijgen het door.
    Als ongevaccineerde vind ik dat hoopvol.

    1. RPML

     Zolang je gevaccineerden uitsluit van een testverplichting, maak je hen tot de verspreiders van het virus. Dus alle (massale) evenementen met uitsluitend gevaccineerden (en geteste ongevaccineerden, maar daarvan weet je dat ze niet besmet zijn) zijn de superspreaders de gevaccineerden.

     Het hele frame dat ongevaccineerden het virus verspreiden is dus niet terecht, het zijn de gevaccineerden die het virus verspreiden. Er zal dus ook een testverplichting moeten komen voor gevaccineerden, zeker nu de 1.5 meter-regel komt te vervallen.

     1. vlekkenoplosser

      een welgemeend applaus , dat is inderdaad het risico momenteel

      De ongevaccineerde zit straks op de schopstoel !

     2. RPML

      Het is erg zielig voor de gevaccineerden; hen is wijsgemaakt dat ze hun ‘vrijheid’ zouden terugkrijgen na de prik, maar nu het vaccin geen immuniteit oplevert is dat een loze belofte gebleken. Nog pijnlijker wordt het nu blijkt dat de werking van het vaccin in de tijd afneemt, zodat ze ook weer een booster moeten gaan halen om nog beschermd te blijven. Om alle privileges te houden moeten ze dus ook weer een booster moeten halen, want anders komen ze op de plek van de ongevaccineerden te zitten, en juist die hebben ze altijd voor gek versleten. Ik zou niet graag in hun schoenen willen staan. Ik kan me hun frustratie goed voorstellen. Het is de helaas overheid die hen dat heeft wijsgemaakt, niet de ongevaccineerden.

  3. Albert Egberts

   “Deze mensen laten zich niet vaccineren en kiezen van het opbouwen van immuniteit door natuurlijke wijze. ”

   Met het risico dat je misgokt en het loodje legt.

   1. vlekkenoplosser

    jij accepteert de bijwerkingen van het vaccin strónt vlé®k
    jij accepteert de afbouw van je immuunsysteem strónt vlé®k

    wie straks het loodje legt moeten we even afwachten strónt vlé®k !

    Overigens ging de discussie toch over de druk op de zorg strónt vlé®k , er zijn immers drie vormen van medicatie strónt vlé®k

   2. RPML

    De risicogroepen hebben zich al lang laten vaccineren, behalve diegene die dat om medische redenen niet kunnen.

    Het ‘misgokken’ is voorbehouden aan mensen die gezond zijn en om die reden zich niet hebben laten vaccineren. Suggereren dat juist die gezonde mensen het loodje leggen is niet de meest handige uitspraak.

    1. vlekkenoplosser

     BAM , BOEM

     zou de strónt vlé®k het begrijpen ?

    2. Albert Egberts

     95% van de mensen die nu met corona in de ziekenhuizen liggen zijn ongevaccineerden.

     RPML kan misschien uitleggen hoe dat komt.

     1. vlekkenoplosser

      je liegt strónt vlé®k

      zie de overige linken strónt vlé®k

      uk en israel zijn de derde prik gestart om het aantal gevaccineerde patienten in ziekenhuizen terug te brengen domme jongen

     2. RPML

      In Nederland hebben we de privacywet, dus hoe ziekenhuizen vertrouwelijke gegevens kunnen krijgen en vervolgens ook nog verspreiden is mij dan een raadsel. Die 95% blijkt ook helemaal niet uit de meest recente rapporten van het RIVM die een koppeling heeft gemaakt tussen de gegevens van de ziekenhuizen en de GGD (op anonieme basis)

      In andere landen ligt dat anders en is die informatie wel te verkrijgen. Zo is in Israël 85-90% gevaccineerd volgens de officiële kanalen. In de UK ligt dat percentage tussen de 70 en 80%. In alle landen waar sprake is geweest van massale vaccinatie is vervolgens een piek ontstaan in de besmettingen en in de ziekenhuisbezettingen.

      IJsland heeft dat ook ervaren en is vervolgens direct gestopt met alle maatregelen, omdat het vaccin hen niet uit de crisis helpt maar alleen natuurlijke immuniteit

     3. RPML

      85-90% van de mensen met Corona in de ziekenhuizen in Israël is gevaccineerd bedoel ik. Idem 70-80

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.