Geert Wilders pislink: 'Sigrid Kaag is NIET aanwezig bij APB. Ze moet aftreden!'

Geert Wilders pislink: 'Sigrid Kaag is NIET aanwezig bij APB. Ze moet aftreden!'

Politieksep 15, 9:46
Tijdens het debat in de Tweede Kamer gisteren vroeg Geert Wilders aan minister Sigrid Kaag (via de voorzitter) of ze al dan niet aanwezig zou zijn bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Dat is de belangrijkste dag in de Nederlandse politiek. Hij eist dus dat de minister die ook nog eens D66-leider is daarbij is. Nou, in de avond kreeg hij een briefje terug. Mevrouw is er niet bij.

Wilders: Gerucht dat Kaag er niet is

"Volgende week het belangrijkste debat van het politieke jaar," aldus Wilders. "Nu gaat het gerucht dat de impopulaire politiek leider van D66, ook de minister van Buitenlandse Zaken, mevrouw Kaag, er niet zal zijn. Ik kan me niet voortellen dat dit waar is, dat ze bij de VN zou zijn in New York. Dus ik vraag aan de minister via u een brief waarin zij aangeeft dat zij hier is. Het kan niet zo zijn dat, terwijl wij het belangrijkste debat hebben van het jaar, de leider van D66 - met wat er allemaal is gebeurd het afgelopen jaar - dat die de bezem pakt en naar New York vertrekt."
"Dat is volstrekt onacceptabel," ging Wilders verder. "Dus ze moet hier aanwezig zijn."
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1437788850181509122

De brief van Kaag

Nou, in de avond kreeg hij antwoord. Zoals Wilders samenvat weigert ze inderdaad te komen. "De leider van D66 + minister van Buza. Bij het belangrijkste debat van het jaar. Afwezig. Liever vliegt ze naar New York."
"NL interesseert haar niets," gaat hij verder. "Dit is onaanvaardbaar. Ze moet aftreden."
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1438007199373139969
Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk. Het is afgrijselijk, en het bewijst eens temeer dat deze D66-mevrouw Nederland helemaal niet interessant vindt. Nee, zij gaat voor internationale erkenning. Dáár voelt ze zich wérkelijk thuis. Nederland kan haar gestolen worden - en dat geldt al helemaal voor oppositiepartijen die de moed hebben kritiek te leveren op haar.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is een schande dat dit mens er nog steeds zit. Maar dat gaat helaas niet veranderen. Sterker, ze zijn overduidelijk van zins om haar premier te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten