Geert Wilders wil stemmen over aanwezigheid Sigrid Kaag bij algemene beschouwingen: 'Kijken of Kamervoorzitter zich onafhankelijk toont'

Geert Wilders wil stemmen over aanwezigheid Sigrid Kaag bij algemene beschouwingen: 'Kijken of Kamervoorzitter zich onafhankelijk toont'

DEN HAAG - Geert Wilders, partijleider van PVV, gaat in gesprek met Tjeenk Willink, de informateur van de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard/TCE Media. TCE MEDIA

PVV-leider Geert Wilders staat erop dat minister Sigrid Kaag gewoon aanwezig is tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen eind deze maand. De PVV-voorman moet niks hebben van het excuus dat de D66-leider naar het buitenland afreist voor een (grotendeels digitale) VN-vergadering gedurende deze beschouwingen. Hij wil daarom desnoods stemmen over de aanwezigheid van Kaag.

PVV-leider Geert Wilders kaart een terecht punt aan: de VN-vergaderingen, die tegelijkertijd vallen met onze Algemene Politieke Beschouwingen, zijn overwegend digitaal. Er is dus eigenlijk geen goede reden om helemaal af te reizen naar New York. Toch lijkt D66-politica Sigrid Kaag dit maar al te graag te willen doen.

De Dagelijkse Standaard

Wilders wil echter dat zij als minister gewoon aanwezig is tijdens een van de belangrijkste debatten van het jaar. "Ze lijkt weg te duiken voor de APB", aldus Wilders. En om dit te voorkomen wil hij graag een extra regeling laten uitschrijven die het verplicht dat Kaag aanwezig is. Dit moet natuurlijk wel ter stemming worden gebracht in de Tweede Kamer.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Wilders wil aanwezigheid Kaag verplichten

Wilders vraagt zich openlijk af of zijn verzoek wordt ingewilligd. De huidige Kamervoorzitter is namelijk van D66 én zo'n stemming zou 'gevoelig' kunnen liggen. Na verkiezingen werd duidelijk dat Khadija Arib het schip moest ruimen als Kamervoorzitter, terwijl zij de afgelopen jaren liet zien een uiterst bekwame voorzitter te zijn geweest. Het was een politiek akkoordje tussen de coalitiepartijen, dat werd pijnlijk duidelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nu mag Kamervoorzitter Vera Bergkamp haar onafhankelijkheid laten zien door deze regeling uit te schrijven en ter stemming te breken. Ongeacht de uitslag zal het in ieder geval tot een vlammend debat leiden. Want terwijl onder andere de partij van Sigrid Kaag Nederlanders nog steeds opzadelt met bepaalde coronarestricties wil zij voor een overwegend digitaal VN-congres afreizen naar New York. Terwijl er gelijktijdig ook een belangrijk debat in ons eigen parlement op de agenda staat.

De afgelopen weken lag ze al onder vuur én duiken voor de APB gaat haar weinig helpen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties