Oververmoeide IC-verpleegkundigen kwaad op Diederik Gommers: ‘Hij luistert niet en blijft IC’s gewoon opschalen’

Het is hommeles op de IC van het Erasmus MC, waar Diederik Gommers het afdelingshoofd is. Want hoewel de verpleegkundigen al maanden geleden hebben aangegeven dat zij verdere opschaling van de IC-bedden niet trekken, luisteren Diederik Gommers en het management niet. Sterker nog, het personeel wordt weggezet als een stel verwende kinderen!

Als zeker twintig verpleegkundigen brandbrieven naar de leiding hebben gestuurd, dan is het misschien tijd om eens écht te luisteren naar de problemen op de werkvloer. Wat in ieder geval absoluut niet helpt, is de problemen wegwuiven en zeggen dat iedereen zich aanstelt. Toch is dat precies wat Diederik Gommers, IC-directeur Johanneke Mulder en de rest van het management hebben gedaan toen de verpleegkundigen massaal begonnen te protesteren.

Dat blijkt uit een interne video-opname van de crisisbijeenkomst van afgelopen maandag, die door NRC is bekeken. Gommers presenteerde daar plannen om het aantal IC-bedden flink op te schalen, waarna er protest uitbrak bij de aanwezige verpleegkundigen.

Gommers meent namelijk op te moeten schalen omdat andere ziekenhuizen dat niet verder deden, terwijl ze dat wel hadden beloofd. Dus omdat andere ziekenhuizen de afspraak niet nakomen, wil hij zijn eigen personeel nog harder laten werken.

Uit het artikel blijkt verder dat het Erasmus MC nog steeds geen beschermingsmiddelen voor de verpleegkundigen heeft geregeld en ze eigenlijk voortdurend kleine zoethoudertjes probeert te geven, om maar geen loonsverhoging door te hoeven voeren. De verpleegkundigen zijn dus terecht zeer boos, maar Gommers en Mulder wuiven dat allemaal weg. ‘Gewoon harder werken en minder zeuren, want jullie worden al genoeg verwend’, is de boodschap die zij meegeven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Misschien werden die andere ziekenhuizen ook wel geconfronteerd met dergelijke kritiek, maar maakten zij wél de juiste inschatting. Waarschijnlijk heeft dat beter gewerkt dan het inlassen van gesprekken met externe ‘burn-outcoaches’ en met teamleiders “om de stress en onrust onder de verpleegkundigen in goede banen leiden”, aldus Gommers. De man voert gewoon wanbeleid, bemoeit zich met álles, en duldt geen tegenspraak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Nostradamus

  Er is iets structureel mis in de zorg.
  Welkom in de zorg, na de ravage van 10 jaar Pinokkio. Wat je als een dolle afbreekt bouw je niet snel meer op, ookal hadden we al 1,5 jaar om weer ietsje op te bouwen.
  Gelukkig kunnen we altijd leunen op onze buurlanden, die procentueel over 4 tot 5 maal zoveel IC bedden beschikken als wij in NL. Bedankt Pinokkio!

  1. hans-e-pans

   Laat ik nog niet zolang geleden gelezen hebben dat het aantal IC-bedden dat eerst summier verhoogd was naar ongeveer 1550 en kortgeleden dus weer verlaagd is naar ongeveer 1100, een getal dat overigens lager is dan het aantal voor deze stevige griepgolf, men ook wel de Corona/Covid-19pandemie noemt.

   Wie het weet mag het zeggen, een soort spelletje welles nietes dus.

   1. usb3.0

    Het probleem van die 1100 is dat als er een klein griepgolfje over Nederland trekt er direct zware draconische en disproportionele wetgeving van stal kan worden gehaald en de lockdowns direct kunnen worden uitgevoerd

  2. vlekkenoplosser

   We hebben bijna twee jaar achter de rug waarin we de zorg hadden kunnen updaten

   de prioriteit van de roverheid ligt niet bij de oplossing maar bij de de symboolpolitiek van een coronapas waarbij ongevaccineerde worden uitgesloten en gevaccineerde onbeperkt elkaar kunnen besmetten

 2. Albert Egberts

  De overbelasting van de zorg op de IC’s is het gevolg van 2 miljoen dwazen die zich niet laten vaccineren en 95% van de patiënten op de IC vormen.

  Dit zijn de schuldigen van deze misère en het is een gotspe dat de schuldigen de oorzaak niet bij zichzelf zoeken maar bij de overheid die meer IC-bedden voor deze groep idioten had moeten realiseren.

  1. usb3.0

   Nee hoor tamil dat is niet waar, er is geen over belasting.
   Je bent een enorme fantast met je 95% maar je hebt dit tot je levenswerk gemaakt, de hele dag hier rondharken omdat je een onnozel nutteloos bestaan hebt…

   1. Albert Egberts

    h..ps://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10452500/90-procent-coronapatienten-niet-gevaccineerd

    1. usb3.0

     tamil komt met een onbeduidend linkje aanzetten

    2. Mistgabel

     Bij die 9 mensen op die IC nu?

     Manmanman.

  2. ElGuapo

   Kwakma heeft de Fabeltjeskrant weer bekeken.

   1. Mistgabel

    Nou, daar zit nog meer waarheid in dan die reguliere shit.

  3. Nostradamus

   Fake, as always.

   En als er dan 80% niet gevaccineerden liggen. De helft daarvan is niet westerse allochtoon, een groep van rond de 6% van de NL bevolking. Maar daar heb je het bij voorkeur niet over.

  4. GvdGvd

   De overbelasting van de zorg op de IC’s is het gevolg van de echte miljoenen dwazen die zich met deze troep hebben laten injecteren, en die er zo voor gezorgd hebben dat hun eigen immuunsysteem zich tegen hun keerden. Dat zijn de schuldige van deze misére, en idioten zoals Albert Egberts houden dit instant. Blind en doof voor wat er echt aan de hand is. Vraagje trouwens, wanneer rot jij eens eindelijk op van deze site, zodat normale mensen het ook weer interessant vinden om te reageren. Wat ben jij een vreselijk misbaksel. Mocht er ooit een mevrouw Egberts zijn geweest, dan heb ik diep medelijden met haar.

   1. Albert Egberts

    Hoe verklaart GvdGvd de nagenoeg alle Corona-patiënten op de IC ongevaccineerden betreft?

    1. usb3.0

     Je liegt tamil, er liggen nagenoeg geen mensen met corona in het ziekenhuis.

     1. Albert Egberts

      ht.ps://www.nu.nl/uitgelicht/6158858/de-coronacijfers-van-vandaag.html

     2. ElGuapo

      h**ps://www.kruidvat.nl/kruidvat-discreet-protection-pants/p/4256148?gclid=CjwKCAjw7rWKBhAtEiwAJ3CWLJUHia0gHb0p8oaghxmU9kBVfSoEXgYDXXAwoydsosNqmyJKV55RNhoCvNEQAvD_BwE

     3. usb3.0

      Zoals ik zei, tamil liegt er liggen nagenoeg geen mensen met corona op de ic’s, je bent een enorme dwaas als je hiervoor 2 miljoen mensen de schuld van geeft, tamil is een nieuw hïtlertje in spé…

    2. Mistgabel

     Er liggen er maar 9 op IC en 47 ziekenhuisopnames.

     Stop met dat lezen van die nepnieuwsfabrieken aub.

     1. Albert Egberts

      ht.ps://www.nu.nl/uitgelicht/6158858/de-coronacijfers-van-vandaag.html

     2. usb3.0

      tamil probeert het met een nietszeggend linkje

    3. Mistgabel

     Tjeesus…, u trapt echt in al die shit.
     Eigenlijk best wel zielig.
     U laat zich alles wijsmaken.

    4. september

     Dat is die GvdGvd allemaal zelf wat. Een debiel en imbiciel ,hij moet zelf opdonderen die grote idioot en je moet je niks aantrekken .van niemand,blijf hier komen

     1. ElGuapo

      Tik je terwijl ze je aan alle kanten aan het bewerken zijn ofzo…..ik snap dat er niet veel te verwachten is van een kwakvergaarbakje maar dit…..Just wow!

    5. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k heeft inhoudelijk wederom geen bijdrage
     de strónt vlé®k kan beter zijn decadente smoel houden

  5. Jack Flash

   “2 miljoen dwazen”
   Je meent het.
   😆

  6. vlekkenoplosser

   dom gewauwel strónt vlé®k !

   Vaccinatie is een individuele bescherming domme strónt vlé®k , tevens kunnen gevaccineerde ,

   * drager zijn ( de periode is ondergeschikt aan het dragerschap)
   * overdrager zijn ( immers gevaccineerd hebben evenveel virusmateriaal als ongevacineerd)
   * ziek worden
   * in het ziekenhuis komen
   * op de I.C komen

   de strónt vlé®k zijn gewauwel is weer tenen krommend fake nieuws

  7. Xyz1234

   Als 85% gevaccineerd is en het vaccin werkt zoals beloofd zou het nooit meer tot een overbelasting kunnen komen. Maar ja, u bent te dom om na te denken.

   1. vlekkenoplosser

    U is een beleefdheid vorm. Die vorm is niet van toepassing op de strónt vlé®k

    zeg maar gewoon jij tegen de hufter , de strónt vlé®k

   2. Albert Egberts

    Het vaccin werkt ook wel, Xyz, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is teruggelopen. Het probleem is dat de groep van ongevaccineerden groot genoeg is om het virus te laten rondgaan en de zorg structureel te belasten. Daarom zijn die IC-verpleegkundigen overwerkt.

    1. usb3.0

     Nee hoor tamil liegt, tamil blijft zijn leugentje verkondigen natuurlijk, tamil is gewoon een enorme imbeciel, gevaccineerde tamil is, omdat hij denkt het alleenrecht te hebben op de vrijheid, de grootste verspreider…

     1. Albert Egberts

      Usb is geen hoogvlieger in de inhoudelijke discussie en denkt daarom dat je een argument inbrengt door eenvoudig te roepen dat de opponent liegt.

     2. usb3.0

      Maar tamil, jij bent een pathologische pedöseksuele nietsnuttige leugenaar die hier de hele dag zijn nutteloze lege leventje opvult met onzin als een zielig dom jongetje..

     3. Albert Egberts

      Rustig maar usb, je bent niet bijzonder slim maar je bent vast lief voor kinderen en huisdieren.

     4. usb3.0

      Niemand neemt jou serieus en kotst je volledig uit….

     5. vlekkenoplosser

      probeert de strónt vlé®k zijn hobby met kinderen nu bij usb in de schoenen te schuiven.

      inhoudelijk heeft de strónt vlé®k weer niets te melden
      de strónt vlé®k kan beter zijn bek houden

      in zijn kielzog komt de sokpop sepbeffert mee die dooor zijn dyslectie nauwelijks t begrijpen is. Lijkt wel een soort bassie & adriaan. Ook strónt vervelend

    2. september

     Heel juist en wat je over die usb.3 zegt is waar trek je maar niks van die domme idioot aan.

  8. J. Punt

   Grootste fabel die door de meeste ziekenhuizen niet geverifieerd wordt.

   Het geeft de gevaccineerden toch het gevoel dat ze niet voorgelogen zijn, blijven die ook rustig!
   Win-win… laat maar zo.

 3. LifeBuddy

  Als je jaren lang volgens het sLinkse stramien denkt en stemt, kijk je NIET langer dan je neus is.
  De zorg heeft het jaren lang zelf in de hand gehad, dus medelijden kennen we niet .

 4. Gerda2

  Dat Gommers niet allang uit de media verdwenen is, is onvoorstelbaar.
  Een grotere draaitol is niet te vinden.
  Het beste houdt hij zich met zijn eigen personeel bezig.

  Was het Gommers niet, die zei dat het corona virus een verkoudheidsvirus is? Je kunt dus moeilijk beweren dat Covid op de A-lijst thuishoort?
  Was het Gommers niet, die beweerde ‘Over een jaar is het virus weg’?

  rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5187791/gommers-over-een-jaar-het-virus-weg

  Zo zijn er uit de mond van Gommers veel domme uitspraken de wereld ingekomen.

  1. vlekkenoplosser

   en beleid wordt geformeerd op de domme uitspraken zodat je dom beleid hebt gemaakt

 5. Xyz1234

  Volgens Gommers is er niets zo erg als ziekenhuispersoneel wat zich verveelt. Of zijn mensen dit intussen weer vergeten?

  1. Gerda2

   Nee hoor niet vergeten.
   Later beweert Gommers weer wat anders. Nu moeten er toch echt bedden bij.

   Bron TROUW:

   Coronapatiënten zijn blijvertjes zijn op de ic. Dat is inmiddels onontkoombaar, zeggen ziekenhuizen. Zij willen daarom structureel meer bedden.

   Er zijn door de coronapandemie toch structureel meer ic-bedden nodig in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zeggen ic-hoofden en ziekenhuisbestuurders van zes grote ziekenhuizen na vragen van Trouw. Onder hen is Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.
   Volgens Gommers moet er een groot landelijk herstelplan voor de ic worden opgetuigd, zeker nu covid een aandoening blijkt die blijvend voor patiënten op de ic’s zal zorgen….

   trouw.nl/binnenland/corona-blijft-dus-zijn-er-structureel-meer-ic-bedden-nodig~b7cf6ddc/

   1. Jack Flash

    In Duitsland zijn ziekenhuisbedden een poos geleden op de schroothoop beland.
    Reden was omdat 75% bezet moest zijn om extra geld te krijgen van de overheid.

 6. J. Punt

  Probleem is dat er in ziekenhuizen andere afdelingen verkleind moeten worden om ruimte te geven voor uitbreiding. Ook voorkomen van hoge onnodige kosten budgettair.
  Maar als je een hoofd ic hebt die slechts een hoofd ic speelt, bereik je inderdaad niets.

  Lekker met kanonnen op fruitvliegjes schieten.
  De enige oplossing meestal in nederland.

 7. wijsneus

  Kijk,
  om te zorgen dat het coronavirus verkocht kan worden als een dodelijke A ziekte, moet je ervoor zorgen dat de zorg ontijdig, ontoerijkend en onderbemand blijft.

  1. vlekkenoplosser

   precies , men heeft immers 2 jaar de tijd gehad om de zorg aan te passen aan de nieuwe tijd !

   corona is een hoax ! een politiek spel.

 8. vlekkenoplosser

  na het gezeik van jetten en seegers een schitterend pleidooi van baudet

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=vn2pyEnRyF0

  echt de moeite waard om even af te luisteren !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.