Dictatoriale coronatsaren Gommers en Koopmans: ‘Geen versoepelingen zonder coronapas!’

De totaal doorgeslagen OMT-neocommunisten Diederik Gommers en Marion Koopmans laten weten dat de zogenaamde “versoepelingen” alleen kunnen doorgaan als “we” écht werken met de Apartheidspas. “De coronamaatregelen zijn alleen versoepeld omdat er gebruik moet worden gemaakt van de coronapas, anders was dat niet gebeurd,” aldus Koopmans.

Gommers en Koopmans: geen versoepelingen

In gesprek met Tijs van den Brink bij de podcast Virusfeiten (EO) laten Diederik Gommers en Marion Koopmans weten dat als de Apartheidspas niet gebruikt wordt, de versoepelingen niet door kunnen gaan. Met andere woorden, de anderhalvemeterregel kan dan niet worden afgeschaft. Bepalen zij eventjes. Als zijnde onze ongekozen leiders.

“De coronamaatregelen zijn alleen versoepeld omdat er gebruik moet worden gemaakt van de coronapas, anders was dat niet gebeurd,” stelt dictator Koopmans. “Als de intentie is dat we het gaan doen en het gaat af en toe mis, dan is het prima. Maar nu wordt meteen gezegd dat ze wel doorgaan met de versoepelingen, maar niet met de pas.”

Gommers denkt daar net zo over. “Dit kan eigenlijk echt niet,” zegt dit walgelijke creatuur. “Als expert geef je een advies. En dan zeggen de burgemeesters, we gaan het niet doen, maar we gaan wel door met de versoepelingen.”

Tirannie van de experts

Het is ongekend. Maar we zijn werkelijk in een coronadictatuur beland, waarin wij geregeerd worden door zogenaamde experts. Filosofen hebben hier altijd tegen gewaarschuwd. Maar het is zover. En die experts hebben er lak aan dat we hier juist altijd tegen gewaarschuwd zijn. Sterker nog, misschien weten ze dat niet eens. Want experts zijn alleen kundig op hún vakgebied. Van sociaal-politieke en culturele overwegingen hebben deze figuren echt geen verstand.

Of misschien is dat te naïef. Deze figuren hebben daar gewoon lak aan omdat ze een dictatuur van experts juist heel erg zien zitten. Niet zo gek natuurlijk, want zij zijn die experts. In zo’n politiek systeem hebben zij ongekende macht. En je ziet dat dit precies is wat ze willen. Gommers zegt het zelfs letterlijk met zijn “als expert geef je een advies”-verhaal.

Onacceptabel

Deze twee figuren moeten per direct terug in hun mand worden gestuurd. Zij gaan hun boekje kilometersver te buiten. Als OMT-leden mogen ze advies geven… en dat is het dan. Het is niet aan hen om vervolgens commentaar te geven op wat er gebeurt, en op burgemeesters die besluiten niet te handhaven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We zitten in een heel enge situatie. Gommers en Koopmans denken écht dat zij de almacht in handen hebben. Kan iemand die twee wannabe dictators even terugfluiten?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. leukeditter

  ze blijven die gelukzoekers maar een podium geven..walgelijk

  1. Antihedo

   Oei, oei, oei. Ik wist niet dat DDS tegen de vrijheid van meningsuiting is. Vooral omdat in dit stuk de nieuwsfeiten geen belangrijke rol spelen maar het vooral draait om de mening van Michael. Ze noemen dit De Dagelijkse Standaard maar deze naam is volstrekt niet gerechtvaardigd. De meningen van de auteurs hier worden niet bepaald gedeeld door het overgrote deel van de bevolking dus van standaard is geen sprake. Opinies uit een hoekje van de samenleving zou een betere titel zijn.

   1. por favor no borres

    de nieuwsfeiten geen belangrijke rol spelen maar het vooral draait om de mening van Michael.

    Of van de hoofdsponsor, Forum voor Donaties?
    Voor een gevaccineerd iemand komen zijn artikelen soms wel erg onlogisch over.

   2. ElGuapo

    Maar de meningen van andere vooringenomen media zijn natuurlijk wel helemaal ok in de ogen van jankertjes zoals prop*dootje en het ventje met de pijnlijke bitterballetjes als ze hun denkbeeld maar volgen.

    1. por favor no borres

     Maar de meningen van andere vooringenomen media

     Gelukkig onderkent u dus dat DDS vooringenomen is.

     1. ElGuapo

      Nee sateslikkertje dat maak jij er nu van.

     2. NO8DO

      @ElGuapo,
      U bent er dus van overtuigd dat DDS objectief is?

     3. ElGuapo

      Wat wil je zeggen noobo?

     4. NO8DO

      @ElGuapo,
      De vraag lijkt mij duidelijk, in tegenstelling tot uw ontwijkende antwoord.

     5. usb3.0

      Denkt nanko zelf dat nanko wél objectief is?

     6. ElGuapo

      Ik vind dds grotendeels objectief als je daarmee geholpen bent.

     7. NO8DO

      ElGuapo :Ik vind dds grotendeels objectief als je daarmee geholpen bent.

      Dat verklaart een hoop.
      Dank voor deze inkijk in uw beoordelingsvermogen.

     8. ElGuapo

      “Dat verklaart een hoop.”

      Zoals? Gooi het in de groep!

     9. NO8DO

      “Dat verklaart een hoop.” Zoals:
      ElGuapo: Dommer dan een komkommer!
      ElGuapo: Sok/trekpoppetje nummer 3 mag vandaag voor Emma spreken.
      ElGuapo: Terug de kooi in sok/trekpop
      ElGuapo: Remspoorweg kan niet denken met al dat zaagsel in z’n kop.

      Dank voor het etaleren van uw geestelijke vermogen.

     10. ElGuapo

      Oh je vind het vervelend dat ik commentaar geef op de sok/trekpoppen en op iemand zoals remspoorweg die geen hersenen maar zaagsel in z’n kop heeft?

      Je eigen uitspraken zijn uiteraard wel fantastisch….

      “Waarom geen echte DDS kop als:
      Superlaffe Nederlandse commando mietjes kunnen aan hun Amerikaanse echte helden een voorbeeld nemen.”

      “Dat lijf waggelt ook van tv-optreden naar tv-optreden.”

      “! is nou de FVD de enige die alles in de gaten heeft???

      Nee, maar DDS bericht alleen over FvD.
      Over de rest zwijgt DDS liever.
      Beetje erg media-geil mens.”

      “Kunt u niet persoonlijk naar Noord Korea vertrekken om ons met uw visie betreffende de Noord Koreaanse universiteiten te verblijden?”

      “Dat zult u op DDS weer niet lezen.
      Daar heeft u de fatsoenlijke media voor nodig.”

      Je hebt het hier duidelijk niet naar je zin dus ga lekker wat anders doen jochie.

     11. vlekkenoplosser

      zo , dat NO8do adept is vakkundig de oren gewassen.

      Altijd leuk , iemand de maat nemen en zelf precies hetzelfde doen

      selectieve linkse verontwaardiging is een vreemde kostganger maar bij horken als no8do ingebakken. Hypocriete miesgassers , beter gewoon links laten liggen

    2. Antihedo

     Jankertjes zijn bang voor een prikkie.

   3. usb3.0

    Dit is geen vrijheid van mening dit is een fascistisch gedachtegoed met als doel het ontnemen van dé vrijheid van mensen

 2. Vanduinen

  Een pas is om te gebruiken. Als je zomaar elk land kunt binnenwandele zonder meer, dan heeft het weinig zin. Als men van mening is dat er aan de grens duidelijk bekeken moet worden dat men toegelaten moet kunnen worden zonder risico’s moet dit Corona document toch geen bezwaar zijn?

  1. Joko

   Volgens jouw onpeilbare inzicht is de coronapas dan ook het ultieme middel om gelukszoekers buiten de grenzen te houden. Geen coronapas? Dan rechtsomkeerd…mars!

  2. usb3.0

   Vendjunen vindt dat Nederlanders een pas moeten hebben en de grenzen wagenwijd open morten

  3. Nikita

   Welke grenzen bedoeld vanduinen ???

 3. Heinzs

  Een leuk discussie stuk, daar gaat het om. Ieder zijn mening. DDS verkeert in zwaar weer.

  1. vlekkenoplosser

   leg is uit wat je probeert te zeggen met je one liner zielepoot !

  2. Fortiori

   Hoe meer clicks hoe meer verdiensten voor DDS. Dat begrijpt ik er uit. Het gaat om de advertenties. U niet?

   1. vlekkenoplosser

    ooooo, u bent zo een schlemiel die zich laat leiden door advertenties ? begrijp nu een stuk beter hoe je aan die belachelijke standpunten komt.

 4. Neko-

  Als expert geef je een advies. En dan zeggen de burgemeesters, we gaan het niet doen, maar we gaan wel door met de versoepelingen.

  Bovenstaande is een citaat van Gommers… weet Gommers wel wat een -advies- is?

  Als je iets adviseert dan wil dat niet zeggen dat je advies gevolgd word. Maar blijkbaar word het niet als advies gegeven, maar als dwingende uitspraak?

  1. usb3.0

   Adviezen kun je gewoon naast je neerleggen…

 5. vlekkenoplosser

  De pas is een inperking van de vrijheid van de burger. In China doet men dit al jaren op diverse manieren. Europa heeft China altijd de maat genomen en nu voert Europa het zelf in !! Hypocriete regenten op zoek naar de totale contróle !!

  Voor de duidelijkheid , mensen met pas kunnen,
  * drager zijn
  * overdrager zijn
  * ziek zijn

  Het is ziek hypocriet gewauwel om te stellen dat je je vrijheid terug kan kopen met een vaccinatie ! !

  Waar is de uitspraak van Gommers en Koopmans gebleven waar men stelde ” als zwakkere, kwetsbare en zieken gevaccineerd zijn kunnen de restricties eraf ” . Ze spreken zichzelf tegen waarmee men hun “deskundigheid” te grabbel hebben gegooid. Ze roepen en bleren maar wat dat is volledig duidelijk.

 6. ikweetwatikwil

  Je probeerde de laatste 2 jaar zoveel als het nog kon normaal te doen. Het lukte aardig. Tot het vaccin. Vooruit dan maar, laten we die dan maar nemen. Toen ging het normaal doen er snel af. Dikke benen , slecht lopen. Gelukkig gaat het wat beter. Maar een 3de prik!!! Nooit.

 7. Joko

  Nederland….Schwabenland. Schwabenland was de naam van een Nazi-project, gelegen onder het ijs in Antartica. Met als doel de eindoverwinning. Zeer geheim, net als het hele project rond WEF. Massamanipulatie onder leiding van een oppergezag, bestaand uit rijken en machtigen, in leven gehouden en gesteund door klapvee dat maar niet beseft waar ze mee bezig is en die te laat zal ontdekken dat ze misbruikt is. En dan ‘haben sie es nicht gewusst’.

  1. Ab Infinitum

   Dat laatste laat uw onbeholpenheid zien. Het gaat om de wereldgezonheid. Niet om Joko die van mening is dat hij dwarsgezeten wordt. Echt niet!

   1. Joko

    Nergens schrijf ik dat het om mij gaat. Linksaffers hebben de nare gewoonte alles om te draaien, vooral als ze zich betrapt voelen.

   2. usb3.0

    Onzin adje patatje, als jij denkt dat het daarom gaat ben je volledig van padje

 8. StemPzeweg

  Wat zijn er hier op DDS toch een hoop wannabe virologen en doctors die het beter weten denken te weten dan vakkundige mensen die hun vak jaren gestudeerd hebben. Hilarisch!

  1. usb3.0

   spzw denkt zelf wél dat hij het weet blijkbaar

   1. ElGuapo

    Remspoorweg kan niet denken met al dat zaagsel in z’n kop.

 9. J. Punt

  Zolang deze ” Experts” het Fabeltje vacc vs. Non-vacc in stand houden ontstijgen ze het nivo van komediant niet.

  Gezond verstand zegt tenminste hoe de kaarten erbij liggen in de praktijk in plaats vanuit een gezellig laboratorium zonder daglicht en besef van tijd en plaats even vertellen hoe de boze wereld in elkaar steekt.

  1. Brenda Welsh

   U zoekt het te diep, veel te diep. U belast uzelf met onnodig onbewezen feiten. Die vaccinatie betreft uw eigen gezondheid. U mag best wel een beetje egoïstisch zijn.Trump, Boris, Bolsonaro dede het ook tenslotte.

   1. Brenda Welsh

    dede = deden

   2. ElGuapo

    Terug de kooi in sok/trekpop als het weer over cash betalingen gaat mag je er weer uit.

   3. J. Punt

    Behalve mijn directe naasten interesseert het mij geen enkele biet hoe een ander zijn sores en zooi regelt,

    Helemaal Niets!

    1. Albert Egberts

     Deze asociale mentaliteit is, naar ik vrees, kenmerkend voor ongevaccineerden. De sukkels denken zelf het virus te kunnen ontlopen en de gevolgen van hun gedrag voor de samenleving interesseert ze geen ruk.

     1. usb3.0

      Nee tamil, dit is niet asociaal, jij claimed het woordje en daarmee zet jij jezelf buiten elke discussie..
      tamil kan het niet verdragen dat hij een foute keuze heeft gemaakt en heeft daar uitermate veel spijt van, hij durft het niet zeggen natuurlijk en begint wat te wauwelen over gedrag van anderen die hij niet kan bewijzen…

     2. ElGuapo

      Nog steeds ondanks alle keren dat je al op je plaats bent gezet blijf je die domme drap roeptoeteren als laagste vorm van mens die er rondloopt.

      Ik hoop echt van harte dat je een van de mensen die je sukkels noemt tegenkomt die je kop achterstevoren slaat.

     3. vlekkenoplosser

      hoe ontloop je een air born virus strónt vlé®k ?
      je domme gewauwel is weer grenzeloos domme decadente arrogante tról

   4. usb3.0

    Nee hoor brendaatje, jij kunt nooit en ten nimmer zeggen dat deze experimentele vloeistof voor de gezondheid is, de bijwerkingen op langer termijn zijn namelijk niet bekend, dus, net als de jonge, doe jij uitspraken waarvoor je kan worden aangeklaagd.

 10. J. Punt

  Deze ‘Experts” gingen toch ook ‘Minutieus” onderzoek doen bij locaties in china?

  Dat was in de praktijk met 150 langs de gebouwen in een geblindeerde auto, omkeren en enkeltje vliegveld richting speeltuin europa?

  1. NO8DO

   Gezien uw commentaren bent u een echte “expert” op veel terreinen.

 11. Pauline Kummer

  Trump, Bolsonaro en consorten lieten zich niet vaccineren om de natie te redden maar uit lijfsbehoud. Zo slim zijn ze dan toch ook wel. Alleen op DDS zijn ze aan het soebatten. Wonderlijk deze amateur virologen.

  1. ElGuapo

   Sok/trekpoppetje nummer 3 mag vandaag voor Emma spreken.

 12. KippiX

  Het mooie ven het hele verhaal is dat politici en dit soort engnekken, maatregelen en regeltjes kunnen verzinnen wat ze willen maar als die niet gehandhaafd worden, blijft er niet veel meer over dan hun plannetje. Dus horeca Nederland, burgemeesters en burgers: Doorzetten!
  Dat ze hiermee op de proppen komen, betekent wat mij betreft dat ze in paniek zijn en dat ze hun fragiele kaartenhuisje zien instorten.

  1. Pauline Kummer

   Ze grafen hun eigen graf als de horeca bazen niet inzien dat er geen alternatief is. Ze kunnen moeilijk je pilsje thuis afleveren. De kroket is alweer bevroren voordat hij is aangekomen vanwege het drukke verkeer, toltunnels en wegomleiding.

   1. ElGuapo

    Geen alternatief?
    Dommer dan een komkommer!

   2. usb3.0

    Het punt is dat er nagenoeg niets aan de hand is, dus het graven van eigen graven slaat nergens op.
    RvdBe verwoord het uitstekend

   3. Nikita

    Het vriest behoorlijk in komkommer der hoofdje hahahaahaah

    1. ElGuapo

     Permabrainfreeze!

     1. Nikita

      Iedere dag lees ik even hier het gereutel van links om daarna met een big smile lekker van het zonnetje te genieten hahahahaah. mooie dag nog ElGuapo plaag het gepeupel niet te veel he proost.

     2. KippiX

      @Nikita. En je dan te realiseren dat je zo gek nog niet bent.

 13. Xyz1234

  Het is triest gesteld met een land wanneer het beleid beïnvloed wordt door een vogelverschrikker en een persoon volgens wie het ergste wat er kan gebeuren is dat ziekenhuispersoneel zich gaat lopen vervelen.

 14. RvdBe

  Beetje vreemd dat je heel de zomer overal binnen kunt komen, en nu de ziekenhuiscijfers blijven teruglopen het ineens weer gevaarlijk is.
  Imuuntest willen ze ook niet aan omdat de uitkomst ze waarschijnlijk niet gaat bevallen.
  Die prik moet er in, enkel ze kunnen het niet meer uitleggen, dan maar dreigen en uitsluiten.
  Gaaf land he Rutte.

  1. ElGuapo

   Klopt helemaal en ondanks dat je straks niet meer alles mag als ongevaccineerde mogen andere dingen gewoon alsnog waardoor de dingen die niet mogen eigenlijk nutteloze beperkingen zijn.

   1. Nikita

    In Nederland mag alles als je maar van je afslaat. Het recht van de sterkere heet dat .

    1. usb3.0

     De staat die de macht heeft mensen of bedrijfjes financieel volledig aan de grond te krijgen, het is maar wat je noemt recht van de sterkere..

  2. Jack Flash

   RvdBe@ +++++

  3. vlekkenoplosser

   120 was de uitslag (eenheid onbekend)

   Echter de grens op drager van antistoffen ligt op 20 of meer.
   Een QR-code aanvragen is echter onmogelijk !!

   steek dat vaccin maar in je reet fascistisch schorem !

   1. september

    En maar schelden dat je het nou niet neemt en liever corona krijgt. Wat ben je toch een debiele grote idioot!!

 15. Duckday

  Zulke mensen horen hier niet thuis in 40 45 hadden ze geen gek figuur geslagen . Dit zijn waarschijnlijk doorgeslagen die de weg kwijt zijn en graag de burger een bepaals merkteken willen geven. Een zeer gevaarlijk tendens doet nu zijn intrede in Nederland

  1. usb3.0

   Vervang Joden door ongevaccineerden en je hebt hetzelfde, en tamil schreeuwt hier het hardst deze mensen te deporteren

   1. Albert Egberts

    Ik bepleit niet een deportatie van ongevaccineerden en ook niet een dwang tot vaccinatie.
    De vergelijking met de Jodenvervolging is pijnlijk dom.

    1. vlekkenoplosser

     nee strónt vlé®k het is stuitend gelijkend. Net zoals de oude apartheidspolitiek

     je vrijheid kopen met het inspuiten van een vaccin is dwang tot vaccineren strónt vlé®k. Dat jij te stom bent om de gelijkenis te zien tussen , verboden voor joden , verboden voor zwarten of verboden voor ongevaccineerde geeft aan dat je het IQ hebt van een zandhaas uit noord Afrika ! Hoewel ik schat dat jij eerder uitkomt op er ergens tussen de 40 en de 50 strónt vlé®k . Immers je dagelijkse verbale diarree geeft daar wel aanleiding toe strónt vlé®k

     1. Albert Egberts

      Mensen die hier alleen maar komen om met strónt te smijten kunnen beter worden genegeerd.

     2. vlekkenoplosser

      game set match

      strónt vlé®k staat weer schaakmat de domme jongen

    2. usb3.0

     Jawel tamil jij bepleit dit wel degelijk, je zegt het alleen verkapt maar in de kern wil jij deportatie van mensen die geen vaccinatie hebben genomen…

    3. september

     Je heb hier van die debielen die dat denken ,het blijven grote idioten!!!En hier gewoon blijven.A.E

 16. rafi

  Dat kunnen die twee OMT-heksen (heksen kunnen ook mannelijk zijn) nu wel zeggen, maar ik denk niet dat de burgemeesters zich op die manier zullen laten chanteren. Die zullen dan namelijk zeker ook niet meer de 1,5 meter-maatregel gaan handhaven.

 17. RvdBe

  Als je een allergische reactie op de 1e spuit hebt mag je volgens de richtlijnen geen 2e spuit, echter de “experts” vinden dat dit wel kan, er is zelfs 1 zo,n malloot die zegt dat vaccineren in zo.n geval veilig in het ziekenhuis kan, dus het is veilig, maar het kan niet op een ggd locatie maar wel in een ziekenhuis……

  1. Albert Egberts

   Die ‘malloot’ betreft een medisch specialist.

   1. ElGuapo

    En een medisch specialist kan nog steeds een malloot zijn net zoals jij een malloot bent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.