Ongekozen leider Diederik Gommers geeft ons toestemming te genieten na corona-afname: “Ga weer leven”

Volgens IC-arts Diederik Gommers is het “ongelooflijk” hoe snel het is gegaan met de afnemende bezetting van de IC’s. In een maand tijd een daling van 60 procent. Geweldig, aldus de zelfbenoemde coronaleider bij Humberto gisteravond. Daarom heeft hij één, heel belangrijke boodschap voor iedere Nederlander: “Ga weer leven.” Och wat fijn, het mág weer van Diederik.

Oh, oh, oh. Wat is hij positief, die Gommers. Het aantal ziekenhuisopnames en de bezettingen van IC-bedden zijn zo ontzettend positief tegenwoordig, ja, hij zit daardoor echt met “een heel ander gevoel” bij tv-programma’s. “Tuurlijk wisten we dat dit eraan zat te komen,” aldus Gommers (video hier), “maar als je het dan ook echt ziet gebeuren, word ik daar heel enthousiast van.”

Ja. Gek hè? Dat het aantal opnames zo sterk is gedaald, terwijl iedere scepticus dat een maand of wat geleden al voorspelde omdat de zomer er weer aankwam? Want vorig jaar was dat óók zo. Ook toen was het aantal IC-opnames in de zomer prima in orde.

Maar goed, volgens Gommers komt dat dit keer allemaal door de vaccins. “Als we erin slagen om in Nederland een vaccinatiegraad van 75 procent te halen, dan blijft het reproductiegetal (de zogenoemde R) onder de één,” aldus de vleesgeworden medicijngod Asclepius. Zo blijft het aantal opnames dalen in de zomer. En ja, zei hij, zelfs in de herfst en winter zou het dan in de hand te houden moeten blijven.

Zo mooi. “Ga weer leven,” zegt hij dan ook tegen alle Nederlanders. Leuk hè?

Maar wacht! We moeten nog wel voorzichtig blijven. Want volgens Gommers krijgen we nu “ons ‘nieuwe leven’ terug,” niet ons oude leven. Want de basisregels moeten nog wél blijven gelden vindt hij. “Het enige lastige aan ons gedrag is: als we een vinger krijgen, pakken we de hele hand,” legde Gommers uit. “We doen dan net alsof alles voorbij is.”

Wie denkt deze man eigenlijk dat hij is, om ons op zo’n manier de les te lezen? We zijn geen kinderen. Wij leven zoals we wíllen leven. Als wij vinden dat het ’t risico waard is, dan is dat volstrekt oké; dat is ónze beslissing, niet die van hem. En we hoeven na een jaar van totale onderdrukking – die deels nog steeds doorgaat! – niet te horen dat wij ons niet netjes genoeg laten onderdrukken. Houd op zeg. Nederlanders hebben zich massaal in de mand laten sturen door typetjes als Gommers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Klaar ben ik ermee. Gommers en de zijnen moeten ophouden ons de wet voor te schrijven, en zich te bemoeien met hoe wij leven. De IC-bezetting is prima in orde nu, en dat betekent dat we ons leven terug moeten krijgen – zónder allerlei bemoeizuchtige opmerkingen van de in talkshows aanschuivende coronafiguren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. janrama

  Typetjes als de volgers van de sekteleider Baudet kan Nederland ook missen als kiespijn.
  In principe hebben zij bloed aan hun handen…

  1. leukeditter

   hoe zullen we rutte en de jonge plus gommers noemen??????????? die hebben bloed aan hun vieze klauwen..niet Baudet

 2. nexit_nooit

  Gelukkig wordt de mening van Diederik Gommers door meer mensen hoger gewaardeerd dan die van ene MvdG.
  Ik vind Diederik een uiterst aimabele, kundige man met een uitstekend communicatief vermogen.
  Ik neem aan dat MvdG natuurlijk meer volgers op de sociale media heeft dan D. Gommers.

  PS
  Nog geen artikel over de verkiezingen in Duitsland gelezen.
  Waar blijft de lofzang betreffende de overweldigende overwinning van populair rechts bij onze oosterburen?

  1. DubbelZout

   Tja, met Die Neue Nazi”s fur Deutschland , goede vrienden van Thierry, wil het ook maar niets worden

  2. hans-e-pans

   Persoon “nexit_nooit” misschien is het voor u tijd om onder behandeling van een psychiater te gaan.

   P.S. Na deze sessie niet schrikken van de conclusie van de psychiater.

 3. DubbelZout

  “Nederlanders hebben zich massaal in de mand laten sturen door typetjes als Gommers”

  Deze beste man heeft meer IQ in zijn kleine teen dan de gehele DDS redactie + Poepie, Sticky, CZ en consorten bij elkaar

  1. CZ

   Aldus lanterfant en nietsnut DZ.

  2. nexit_nooit

   Prof. dr. D.A.M.P.J. (Diederik) Gommers

   Hij werd aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam opgeleid tot intensivist. In 1998 promoveerde hij bij Burkhard Lachmann op het proefschrift Factors affecting surfactant responsiveness.[1]

   In 2014 werd Gommers benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als leeropdracht intensivecaregeneeskunde. Hij aanvaardde dit ambt op 25 september 2015 met de oratie Wu-Wei.[2]

   Gommers is co-auteur van een praktische handleiding voor beademing, bestemd voor zorgprofessionals.[3] Hij is de uitvinder van een narcosetoedienings- en beademingssysteem (advs) voor de operatiekamer, waarop hij in 2018 samen met Govinda Nallappa Rajan octrooi heeft verkregen.[4]

   Helaas staat op Wiki niets over MvdG zijn opleiding, loopbaan of prestaties vermeld

   1. ikweetwatikwil

    Misschien gebruikt Michael zijn verstand en medeleven beter dan Gommers.

  3. september

   Zie wat nexit-nooit hier schrijft,Hij heeft een hoog I.Q in tegenstelling tot in ieder geval die 3 nietsnutten ,die je hier noemt.

 4. kattekop

  Leugenaar met je vaccinaties.
  Vorig jaar juni was corona ook voorbij en waren er GEEN vaccinaties.
  In september hebben ze met massale pcr-testen de corona weer aan de gang gekregen.
  In het griepseizoen 2017-2018 zijn er meer mensen overleden dan nu en toen waren er geen lockdowns, anderhalve meter, mondkapjes.
  Het was een opgezet plan dat moet nu toch iedereen wel duidelijk zijn geworden zelfs de grootste corona-idioten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.