Thierry Baudet fileert demonisatie-strategie Telegraaf: ‘FVD stijgt weer in de peilingen…’

De Telegraaf heeft maar weer eens de aanval geopend op Thierry Baudet. Dat wordt gedaan door middel van een lezersbrief waarin Baudet aangevallen wordt omdat hij tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen zei dat heel veel mensen geleden hebben in de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen Joden. Baudet heeft onmiddellijk hard gereageerd op die aanval van de Telegraaf. Want, stelt hij, het is duidelijk dat de media dit alleen maar doen omdat FVD stijgt in de peilingen. En nee, daar kan geen mens aan twijfelen.

Ene Corry Nicolay (wie kent haar niet) heeft een briefje geschreven voor De Telegraaf waarin ze Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet beschuldigt van disrespect ten aanzien van Joden. Hij zou namelijk heel beledigende uitlatingen hebben gedaan op Twitter én tijdens zijn APB-speech in de Tweede Kamer.

“Hoe haalt FVD-leider Thierry Baudet het in zijn hoofd om te zeggen dat Joodse mensen de oorlog claimen?” schrijft ze. “Ik vind de vernietiging van 6 miljoen (!) Joodse kinderen, vrouwen en mannen door het nazi-regime, alleen maar omdat ze Jood zijn, gruwelijk en onvergetelijk. Ze werden ook in Nederland opgepakt, in vol gepropte veewagens naar kampen vervoerd, uitgehongerd, mishandeld en meestal vergast. Kent hij deze geschiedenis niet of wil hij die niet kennen? Hoe durft hij dit als volksvertegenwoordiger te zeggen? Hij moet zich schamen.”

Baudet reageert

Baudet heeft nu op zijn beurt woedend gereageerd op die inzending – die natuurlijk bewust gepubliceerd is door de ‘krant voor wakker Nederland’ (ahem) in een poging hem te beschadigen.

Het is zo doorzichtig,” schrijft hij. “#FVD stijgt weer in de peilingen en tot gruwel van al die domme, regime-getrouwe journalisten blijk ik (zoals gewoonlijk) weer 100% gelijk te krijgen over corona, vaccins en de Great Reset.”

“Dus wat gaan ze doen?” concludeert hij. “Demoniseren.”

Vervolgens linkt hij ook naar een “lasterlijke, leugenachtige column vol fake news” in Trouw. Mijn tip aan DDS-lezers: laat die column gewoon links liggen. Niets mee doen. Staat alleen maar onzin is. Ook over Wilders.

Oorlog claimen

Natuurlijk zei Baudet in de Kamer niet dat Joden niet op grote schaal uitgemoord werden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zei hij niet dat Joden niet mogen zeggen dat hun volk ontzettend geleden heeft.

Natuurlijk niet.

Wat hij wél zei? Dat drie specifieke Joodse organisaties niet de énigen zijn die het lijden in de Tweede Wereldoorlog kunnen “claimen.” Er zijn meer groepen die werden gediscrimineerd, uitgemoord, en onderdrukt. Dat het een heel grote oorlog was waarin heel veel mensen ontzettend geleden hebben. Communisten, homo’s, zigeuners, vrijheidsstrijders, socialisten, liberalen, écht gelovige christen (Dietrich Bonhoeffer bijvoorbeeld), en ga zo maar door.

Het lijden is dus niet voorbehouden aan één groep, zei hij, hoewel die ene groep natuurlijk wel ontiegelijk geleden heeft. Ook geldt dat er meerdere lessen geleerd moeten worden uit de oorlog. Dat antisemitisme vreselijk is, is daar één van. Een belangrijke, jazeker. Maar niet de énige.

Dit was het punt dat Baudet daarover maakte – een punt dat overigens een heel klein deel vormde van zijn relaas, en dat ook nog eens alleen een reactie was op een aanval van Rob Jetten. Die confrontatie kun je hier terugkijken.

De peilingen

Forum voor Democratie stijgt inderdaad al enige tijd in de peilingen. In de peiling van Maurice de Hond staat de partij momenteel bijvoorbeeld op zes zetels. Dat zijn er weliswaar twee minder dan in maart 2017, maar het zijn er meer dan in de peilingen van na de verkiezingen. Sterker nog, De Hond gaf FVD in de aanloop naar de verkiezingen ook maximaal maar zes zetels. Dat werden er dus acht.

Je kunt er daarom nu vanuit gaan dat de partij net zo groot is als op 17 maart. En ja, dat baart de tegenstanders ongetwijfeld grote zorgen. Dus daarom wordt er maar weer een keer hard ‘ingegrepen.’ Even de groei beperken, zeg maar. En welk middel hebben we daar steeds weer voor? Juist. Het wordt allemaal erg vermoeiend, maar blijkbaar moeten we er maar aan wennen dat dit om de paar weken gebeurt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Overigens had Baudet ook kunnen zeggen dat het erg opvallend is dat dezelfde mensen die ervoor hebben gezorgd dat Joden met een keppeltje niet veilig over straat kunnen in Amsterdam en andere grote steden een ánder van antisemitisme beschuldigen. Of mag dat niet hardop gezegd worden?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. usb3.0

  Baudet heeft natuurlijk weer gelijk…

  1. Monty

   Jammer dat deze ‘echte’ winnaar van de verkiezingen na 6 maanden nog steeds geen kabinet heeft samengesteld usbtje.

   Wat heeft deze winnaar nu eigenlijk bereikt.
   Zelf in de peilingen is hij 25% gezakt in het aantal zetels welke hij behaald had.

   Ja Baudet is de echte winnaar usbtje.

   1. ElGuapo

    Daar gaat het helemaal niet om Konty…..je spettert maar weer wat.
    Baudet heeft gewoon gelijk en jij hebt nog steeds last van je Baudet/Wilders fobie.

    1. Monty

     💩

     1. ElGuapo

      Inderdaad konty niks anders dan 💩 spettertjes

   2. Xyz1234

    Er wordt helemaal niet over een winnaar gesproken. Leer eens lezen.

 2. leukeditter

  klimaat 1000 miljard..EU de leegroofcriminelen…steeds meer woestijnvolk met huizentekort als gevolg , wat hij jaaaaren geleden al voorspelde.. corona : gelijk gaat ook zijn kant op ….waar is het referendum?? neeee we hebben liever rutjekutje en adolf de jonge die kunnen tenminste lekker liegen en al hun minne zaakjes doorvoeren. maar Baudet ?? dat is een fascist dat is een wappie die is gek. nou volgens mij en steeds meer mensen is hij 100% slimmer dan al die vieze linkse eikels bij elkaar

  1. Van der Scheur

   Zijn ongelijk in zijnCoronastandpunten is al lang bewezen en dat gaat niet meer omdraaien. Het afdoen als een griepje terwijl in diverse landen de lijken niet fatsoenlijk te bergen waren is al genoeg bewijs. Op het moment zit hij op de lijn van de leugens die alleen nog door de aller zwaksten in de maatschappij geloofd worden. Iedereen is gek/waanzinnig en hij zal het allemaal wel weten. Duizenden onafhankelijke artsen bemoeien zich met het vraagstuk. Dan zouden die mensen ook allemaal gek zijn en het handjevol geleerden die in de conspiracy geloven hebben dan wel de wijsheid in pacht? Het staat allemaal los van link of rechts beleid. Het heeft nergens anders mee te maken dan volksmennerij. Laat je niet gek maken door Baudet. Hij is een volksverraders.

   1. vlekkenoplosser

    kan van der scheur zijn gewauwel cijfermatig en feitelijk onder bouwen ?

    wereld wijd 4,5 miljoen doden ofwel een mortaliteit van 0,05 %

    van der scheur is een domme papagaai die leugens en fake nieuws herkauwt als een domme koe !

   2. leukeditter

    van der scheur je bent zo lomp als een deur

 3. vlekkenoplosser

  Ik vind dat Corry zich moet schamen. Waarom word ik hetzelfde behandeld als Joden in de jaren ’30 ( dat is dus voor de vernietigsinskampen ) ? In die jaren werd de jood de toegang tot het maatschappelijke leven ontzegd . In die jaren werd de tweespalt ontwikkeld tussen Joden en de rest. Nu anno 2021 doen we in de democratie Nederland precies hetzelfde. We sluiten mensen uit en geven ze de schuld van mutaties van het virus.

  Ik ben benieuwd om te zien hoever we durven te gaan. De geschiedenis herhaalt zich. Jammer dat mensen weigeren te leren. Je kan altijd nog zeggen “wir haben das nicht gewusst ” Dat is nu precies het standpunt van Gideon van Meijeren

  Ik wens u veel succes met met prikje 3 & 4 in 2022. U heeft 1 voordeel, ze zijn al opgenomen in de begroting dus wederom gratis. De domme gierige Nederlander zal vast weer om hardst schreeuwen , ikke , ikke , ikke. Wat is angst toch een slechte raadgever. Vrijheid & liefd !

  1. Monty

   Je niet laten vaccineren is een keuze.

   De Joden hadden geen keuze.

   1. ElGuapo

    Nog wat spettertjes uit Konty.

  2. DubbelZout

   Poepmans doet hier voorkomen dat de volgende stap zal zijn het massaal opsluiten van ongevaccineerden in concentratiekampen
   Zijn “ik ben zo zielig” Calimero syndroom neemt schrikbarende vormen aan

   1. Monty

    Zeker is dat de volgende stap. Want die 10% niet gevaccineerden hebben allemaal een woning en we hebben een te kort aan woningen.

    Ik hoef het toch niet meer uit te leggen waar het de overheid echt om te doen is.
    Of is te ver door gedacht?

    1. Mistgabel

     Ach, straks vallen al die gevaccineerde weg.
     Ruimte zat straks.

     1. Monty

      Zomaar maken die niet gevaccineerden zich druk.

      Of zouden ze dit niet weten.

     2. Mr.blauw.sky

      “straks vallen al die gevaccineerde weg.”

      En het mooie is dat ze zelf niet eens door hebben dat ze massaal geruimd worden😉

     3. ElGuapo

      “En het mooie is dat ze zelf niet eens door hebben dat ze massaal geruimd worden”

      Houden zo.

   2. vlekkenoplosser

    nu noem je het nog quarantainehotels smaakloos maar de faciliteiten zijn er al domme jongen !!

    WIR HABEN ES NICHT GEWUSST !! de lijfspreuk van smaakloos

 4. LifeBuddy

  Oei, Grote mondy, brinta, engnek zijn weer Boos ,nu de FVD weer stijgt weer in de peilingen.

  1. Nostradamus

   Nee, ze zijn WOEST! 😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣👍🏻

 5. Echtepleb

  Baudet heeft tot nu toe altijd gelijk gehad, hij laat zich echter altijd in op de kast jagen. Dat is jammer. Zijn speech in de waarin hij citaten had van o.a. Ab Oosterhuis was briljant maar had moeten ophouden bij de andere agenda. Daarvoor is men nog niet klaar. Een beetje het 1000 miljard verhaal, later krijg je pas gelijk. Ongelofelijk hoever hij had kunnen komen met wat minder temperament en de namen die vertrokken zijn. Het is gewoon echt jammer.

  1. Monty

   ”Ongelofelijk hoever hij had kunnen komen met wat minder temperament”

   Ja echt jammer, wie kunnen we hiervan de schuld geven?

   1. Mistgabel

    Reguliere media

    1. Monty

     Oh die zijn dus schuld aan Baudet zijn temperament.

     Klinkt logisch.

     1. ElGuapo

      Nog wat spettertjes uit Konty.

 6. Mikse

  Wij als orthodoxe Joden hebben Baudet al reeds lang in de peiling. Wij malen er niet om wat hij nu wel of niets zegt over ons volk. Het gebazel over keppeltjes en sterren raakt ons niet, het is bijzaak Wij richten ons op de Thora, die alles bepalend is. Baudet orakelt maar wat aan, wij zorgen voor onszelf. Herkenning van vals mededogen is het eerste wat wij onze jeugd bijbrengen. Talrijk zal onze volk zijn.

 7. Branzino

  Ik vraag me nu wel af wat het lasterlijke en leugenachtige is in de column van Bas Zuidervaart. Hij geeft wat feitelijke info, niets demoniserends aan. Ik vind hem eigenlijk heel mild in de weergave van het debat.

  1. vlekkenoplosser

   blabla bladieblabla , onze fake nieuws specialist !

   1. Mr.blauw.sky

    bladieblabla, het mekkerscháápje is weer los

    1. ElGuapo

     Niks nuttigs te melden weer en nog steeds last blauwballetjes?
     Je weet wat je moet doen om het op te lossen…..nu alleen het vrouwtje nog overhalen.

     1. Mr.blauw.sky

      Je ketting zit weer los ouwe stalktrôl, mag je van je partner wel zo lang je kooi uit? Het gespetter kan voor je omgeving knap hinderlijk zijn, ook al gezien je transgenderverleden.

     2. ElGuapo

      Originaliteit is weer ver te zoeken blueballs.

      “Je ketting zit weer los ouwe stalktrôl”

      Dat kan niet die zit momenteel om de nek van je vrouw.

      “mag je van je partner wel zo lang je kooi uit?”

      Ja want we hebben je vrouw nu erin zitten voor de spelletjes straks.

      “Het gespetter kan voor je omgeving knap hinderlijk zijn”

      Ze vind de spetters wel lekker hoor ik hier.

      “ook al gezien je transgenderverleden”

      Ze zegt dat je in de war bent en dat je kwakma hiermee bedoelde.

      Ik krijg hier door dat je wat beter je best moet doen voor haar want zo kom je nooit van die blueballs af.

     3. Mr.blauw.sky

      Uitstekend herhaald, ouwe repeteerneuroot.

      Misschien krijg je op deze manier eindelijk zelf ook eens door welke afgekloven bagger je dagelijks op deze site achterlaat omdat je zonodig op elke scheet van andersdenkenden je Pavlov-kwijl kwijt moet.
      Daar kan een ras-autist nog wat van leren.

     4. ElGuapo

      “Misschien krijg je op deze manier eindelijk zelf ook eens door welke afgekloven bagger je dagelijks op deze site achterlaat omdat je zonodig op elke scheet van andersdenkenden je Pavlov-kwijl kwijt moet.”

      Ah je kijkt weer in de spiegel…heel goed!

      “Daar kan een ras-autist nog wat van leren.”

      Toch wel fijn dat je er nog wat van kan leren.

     5. Mr.blauw.sky

      Spiegelreflectie wegduikert ?

 8. Brenda Welsh

  Baudet schittert alleen in een terdege voorbereide speech. Voor de vuist weg, bij Jaïr Ferwerda bijvoorbeeld kan hij niets uitbrengen. Hij is een artiest die het “volk”, waar hij niets mee heeft, een rad voor de ogen draait. Voor hem telt de show, het rode lampje op de camera.

  1. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k kan zowel voorbereidt niets als ook voor de vuist weg is het hopeloos.

   op inhoud heeft de strónt vlé®k natuurlijk geen enkele bijdrage zoals altijd.

   1. Albert Egberts

    voorbereid

    1. vlekkenoplosser

     strónt vlé®k staatdt weer schaakmatdt

     game – set – match voor de t@rrél
     de taalnazi verschijndtdt dan ten tonele

  2. ElGuapo

   Brendaatje… sokpoppetje…kooi…nu!

 9. Albert Egberts

  ‘FVD stijgt weer in de peilingen…’

  Voorlopig staat het FvD nog steeds op verlies en is de populariteit van Baudet tot een absoluut dieptepunt gezakt.

  1. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k zijn gewauwel is tot een absoluut dieptepunt gezakt.

   1. leukeditter

    oja??? wacht dat maar es ff af rat

   2. DubbelZout

    U zit ligt al jaren uitgeteld op de bodem van de gierput
    Over diep zakken gesproken…

  2. Monty

   Na zijn ‘historische’ speech aan het Nederlandse volk in de tweede kamer van vorige week en zijn ‘historische massa demonstratie’ vorig maand op de Dam.

   Is hij nu gestegen naar ruim 6 zetels.
   Je verwacht het niet hé.

   De peilingen kloppen natuurlijk niet het zouden er zeker 25 moeten zijn zeker na zo’n historische toespraak en massa demonstratie.

   Fake peilingen.

 10. rasecht wappie

  Over het klimaat:

  Ik adviseer jullie is naar de docu Headwind21 te kijken.
  De tranen stonden in m’n ogen.

  h*tps://www.youtube.com/watch?v=Y1jiDRwflYM

 11. rafi

  Niet alle Joden/Joodse organisaties zijn eender. Baudets Joodse vriendin bv. zal heus niet lid zijn van een van die drie Joodse clubs. Die zijn zeer links geinfiltreerd en trachten Baudet dus te schaden. Een communiste als Elsbeth Etty is ook Joods, evenals Marx, Trotski, Rosa Luxemburg e.v.a.. Er is ook een ander Joods geluid, bv. dat van Likud Nederland. Joden zijn ook familielid of naaste medewerker van Trump. Sommige Joden, zoals Asscher en Cohen van de Joodse raad, collaboreerden zelfs met de Duitsers om zelf maar niet gedeporteerd te worden. Het Jodendom is wel zo ongelofelijk veelkleurig, het is de hele wereld samengebald in een volk. Dat maakt het Jodendom en Israel zo enorm boeiend.

  1. Monty

   ”Het Jodendom is wel zo ongelofelijk veelkleurig, het is de hele wereld samengebald in een volk”

   Multi cultureel, ‘zo ongelofelijk veelkleurig, het is de hele wereld samengebald’.

  2. Pauline Kummer

   Maar toch @rafi, “callaboreerden” zelfs… Het zijn net mensen met hun Jodenstreken, niet dan?
   Baudet met zijn rechtse vrinden in de VS, goed rechts, niet katholiek, niet joods.

   1. Gerda2

    En in Israël zijn er zelfs demonstranten die een Jodenster dragen, Pauline.

    1. vlekkenoplosser

     Israel ? ja daar gaat het goed. massale betogingen , geen leraren, geen personeel in de kinderopvang enz

     Zeker 1 miljoen mensen niet volledig gevacineerd na de invoering van de boostrprik (prik 3) die massaal geweigerd wordt.

     zet maar eens in je zoeker
     /israel-stakingen-groene-pas-chaos-en-test-weigering-bedreigen-terugkeer-naar-school/

     of kijk op
     h**ps://www.timesofisrael.com/strikes-green-pass-chaos-and-testing-hesitancy-threatens-return-to-school/amp/

 12. Klaus Schwab

  Jammer dat er nog steeds wachtlijsten zijn voor opname verwarde personen. Hopelijk wordt hij gauw behandeld, want je merkt duidelijk dat Thierry steeds meer waanideeen krijgt.

 13. Mr.blauw.sky

  Dat het een heel grote oorlog was waarin heel veel mensen ontzettend geleden hebben.

  Communisten,
  homo’s,
  zigeuners,
  vrijheidsstrijders,
  socialisten,
  liberalen,
  écht gelovige christenen …”

  Daar heeft hij dan wel weer groot gelijk in.

  1. Monty

   En hoe verging het de gewone burgers dan?
   Hebben die minder geleden.

   Constant in angst moeten leven dat je huis gebombardeerd kon worden.
   Bang moeten zijn dat je zomaar opgepakt kon worden.
   Bang moeten zijn dat je willekeurige midden op straat als vergelding kon worden gefusilleerd. Tientallen gedenkenstenen staan hiervoor in vele steden.

   Ook de gewone burgers hebben ontzettend geleden in de oorlog.
   Vreemd dat hij deze hele grote groep niet aanhaalt.

 14. Yami

  Is een ingezonden lezersbrief nou echt nieuwswaardig? Of baudet’s reactie daarop?

  ‘Thierry Baudet wederom op pik getrapt, “MSM is gemeen!” ‘.

 15. Rechtsstaat

  Zal er niet van opkijken als de Telegraaf wederom voor 30 jaar verboden word…

 16. OrangeBlancBleu

  Sorry hoor maar Baudet is samen met van Meijeren een wel erg dubieus clubje geworden. Deze heren schuren dicht tegen fascisme aan en het einde van FVD is wel in zicht. De zetels die hij nog heeft in de peilingen heeft hij te danken aan de coronawappies maar ook die raakt hij uiteindelijk kwijt. Ik ben blij dat naast de PVV nu JA21 is ontstaan want een sterke partij op rechts is hard nodig in dit land. FVD is niet meer als serieuze partij aan te merken, opgericht en eigenhandig gesloopt door Baudet zelf.

  1. usb3.0

   Je bent een opperwurm en moet je achterlijke muil houden