Video! Rutte doet krokodillentranen huilen: ‘Verschrikkelijk dat Sigrid Kaag opstapt’

Hilarisch! Premier Mark Rutte wil ons doen geloven dat hij het heel erg vindt dat Sigrid Kaag opstapt als minister van Buitenlandse Zaken – en dus politiek zwaar beschadigd door het leven gaat. “Verschrikkelijk” noemt hij het tegen journalisten. Om vervolgens te zeggen dat Nederland met haar een “internationaal gerespecteerde” en “gewaardeerde” minister had. Houd toch op zeg!

“Echt verschrikkelijk. Ik had een uurtje eerder gehoord van Sigrid Kaag dat ze, mocht de motie van afkeuring worden aangenomen, dat ze dan daar deze consequenties aan zou verbinden,” aldus Rutte op een toon alsof ze overleden is. “Ik kan daar alleen maar met respect kennis van nemen.” Daarop zei de VVD’er dat hij nog gevraagd had of hij haar op andere gedachten kon brengen. Toen het antwoord daarop was: “Nee, ik vind dit,” liet hij het gaan. Met veel liefde natuurlijk, want hij hoopt van harte dat ze zo zwaar beschadigd is dat ze nu akkoord gaat met ál zijn eisen.

“Ik vind het erg omdat, waar wij misschien in de formatie niet altijd even grote snelheid konden maken, de samenleving tussen ons als minister van Buitenlandse Zaken en minister-president heel prettig was. Het is een grote vrouw. Wereldwijd erkend als een groot diplomaat. Heeft met Assad onderhandeld over het wegkrijgen van chemische wapens uit Syrië. Is zeer vooraanstaand in de Verenigde Naties. Nederland had aan haar een hele goeie, vooraanstaande, wereldwijd gerespecteerde minister van Buitenlandse Zaken,” ging hij verder.

Je vraagt je af waarom hij zijn premierschap niet vrijwillig heeft overgedragen aan haar als hij Kaag zó geweldig vindt. Oh ja: macht. Daar houdt hij zelf veel te veel van. Daarom niet.

Hoe dan ook, Rutte was nog niet klaar met zijn krokodillentranen. “Het is ook voor Nederland, echt een groot verlies. Ze blijft begrijp ik, heeft ze me verteld, aan als leider van D66,” ging Rutte verder op een toon waarvan je denkt, ‘hij had liever gehad als dat niet zo was.’ “Aanstaand weekend staan de volgende stappen gepland voor de formatie. Maar nogmaals, ik vind het echt heel vreselijk nieuws.”

Vervolgens werd hem gevraagd of hij het besluit van Kaag begreep. Ja, dat doet hij, zei hij. Want ze had zelf immers op 1 april gezegd al dat, als zij toen Rutte was geweest, dat zij dan de eer aan zichzelf had gehouden toen hij een vergelijkbare motie aan zijn broek kreeg.

Met andere woorden: ‘Ze heeft dit aan zichzelf te danken want ze keerde zich publiekelijk tegen mij. Ze kan lekker op de blaren gaan zitten. Ha!’

Ja, we moeten inderdaad tussen de regels doorlezen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Afijn, het is dus gedaan. Sigrid Kaag stapt op, en Mark Rutte doet net alsof hij dat heel verdrietig vindt. Zo gaat de groter theatershow bekend als “de politiek” door.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. leukeditter

  marki neem een voorbeeld aan de heks en pleur op

 2. Duckday

  In de Achterkamer is al door de ras leugenaar besloten dat de tweede leugenaar gewoon weer terug komt als MINISTER.
  Zo omzeilen ze alle vragen die steeds meer troep naar buiten zal brengen en nog meer schade zal veroorzaken

 3. Aborifa

  Misschien een functie elders voor haar? Ambassadeur bij de VN? Dan merken wij niets meer van haar.

  1. Magyar

   Misschien kan zij koppies gaan wassen in een herentoilet in Palezwijnië.

 4. vlekkenoplosser

  Hoe hypocriet de linkse slangenkuil van het partijkartel is blijkt weer !

  met vrienden als rutte heb je geen vijanden nodig.

  1. Mr.blauw.sky

   Daar kan Van Haga over meepraten.

 5. GvdGvd

  Wat een vreselijke huichelaar is het ook die Rutte ! Als het niet zo in en in triest zou zijn, dan zou je er kapot om moeten lachen. Wat een psycho leugenaar ! En schiet die heks Kaag maar naar Mars, zijn we voor altijd van haar af. Wat een smerig zootje zit daar nog.

 6. Albert Egberts

  Het aftreden van Kaag verzwakt de positie van Rutte. Zij treedt af vanwege afkeuring van haar beleid, Rutte blijft zitten vanwege afkeuring van zijn persoonlijk functioneren.

  1. Cootje

   Heerlijk toch tot op de bezem beschadigt , Rutte zal de kerven op de steel koesteren , hij zelf heeft een plaat voor zijn kop en heeft zijn gaten beschikbaar om gevuld te worden tegen elke prijs en er zijn liefhebbers zat

  2. usb3.0

   Beide minachten de Nederlandse burger

  3. J. Punt

   Tussen de tranen en huilbuien door toch nog een leuk berichtje
   U kunt een hulplijn bellen voor ambulante zorg nu links definitief aan het instorten is.

 7. StemPzeweg

  Rutte zou aan een integer en beschaafd mens als Kaag een voorbeeld kunnen nemen. Zij is een voorbeeld in een verdeeld, boos en demagogische politieke landschap

  1. september

   Voorlopig gaat dat nog niet gebeuren,zolang dat nieuwe kabinet er niet is,want dat gaat echt nog lang duren

 8. dumbfarmer

  ach hou op.. mark is al lang blij dat het gebeurd, des te meer wordt hij de minst erge keuze van die hele bende, en daar heeft hij het mooi op gespeeld.

 9. Albert Engberts

  Premier Rutte vindt het verschillen dat Sigrid Kaag opstapt als minister van Buitenlandse Zaken.

  Daarin verschrikken wij dan van mening. ☺

  1. vlekkenoplosser

   ach , strónt vlé®k jouw commentaar is van generlei waarde uitgesmeerde t@rrél. Gisteren beweerde je nog dat al kaq ongeschonden uit de debatten zou komen als een groots staatsvrouw. Nou het doek is gevallen voor de palezwijnen hóér is heeft ze haar nieuwe l IJ derschap al snel verloren.

   Ik snap dat jij in je nopjes was met een regentes zoals al kaq en dat haar dedain gedrag maatvoerend is voor jouw decadent onwtende gedrag strónt vlé®k !

   Lach me slap om je zielige gewauwel strónt vlé®k 🤣😂🤣😂😂

   1. Albert Egberts

    Tjonge, Vlekkenoplosser, het lijkt wel of de stróntberg elke dag hoger wordt. Pas op dat je er niet in verzuipt.

    1. vlekkenoplosser

     indrdaad strónt vlé®k , je onzinnig geschijt op deze site groet met de dag strónt vlé®k

     koop een zwemvest hufter of beter doe maar niet en verzuip in je gewauwel strónt vlé®k

 10. Mistgabel

  Haha, die chemische wapens waren zo nep als de tyfus.
  Net als in Douma.
  Waar zijn nu aan die terroristen gesponsorde Toyota ’s Rutte?

 11. Heras

  “verschrikkelijk”…? de man heeft niet eens gevoel. Hoe kan hij dat nu verschrikkelijk vinden…