Knettergekke VVD verkoopt rompertjes voor baby’s: ‘Met mijn prikjes bescherm ik ook andere kinderen’

Bij de VVD zijn ze nóg meer van het padje dan we al dachten. Want de zogenaamde liberalen bieden nu vaccinatie-rompertjes aan. Dat zijn dus van die soort hemdjes die je van onderen vastmaakt, bij de luier. Voor baby’s. De tekst die erop staat? “Met mijn prikje bescherm ik ook andere kinderen.” 

Bij de VVD maken ze het tegenwoordig wel heel bont. Dat ze daar voorstander zijn van massaal vaccineren. Oké. Soit. Daar kun je het met elkaar eens of oneens over zijn. Maar wat ze nu doen door baby’s in te zetten voor vaccinatiepropaganda is gewoon schokkend.

Sietske Bergsma: even overgeven

Opiniemaker Sietske Bergsma heeft namelijk ontdekt dat de VVD rompertjes verkoopt op de webshop. Op die rompertjes staat de tekst: “Met mijn prikje bescherm ik ook andere kinderen.” Geheel terecht schrijft Bergsma daarbij dat ze echt even moet “overgeven” nu ze dit heeft gezien:

Bij de uitleg staat: “Als de vaccinatiegraad nog verder daalt, brengt dat ook gevaccineerde kinderen in gevaar. Wat de VVD betreft is dat onacceptabel. Met dit rompertje kun je laten zien dat jouw kleintje gewoon is ingeënt tegen enge ziektes en dus geen andere kinderen in gevaar brengt.”

Hoewel het natuurlijk volstrekt abnormaal is om je kind zo’n rompertje te laten dragen sluit de VVD haar verkoopriedeltje af met: “Heel normaal.”

Covid-19

Even voor de duidelijkheid: ik heb geen reden om aan te nemen dat dit over Covid-19 gaat, oftewel om de coronavaccins. Want die worden op dit moment helemaal niet gegeven aan kinderen jonger dan 12 jaar oud, laat staan aan baby’s. Nee, het gaat hier over de “normale” vaccins, die verreweg de meeste Nederlanders ook aan hun kind (laten) geven. Mijn kind is daarmee ingeënt, en jouw kind vast ook.

Alleen vindt de politiek dat er tegenwoordig iets van een probleem is omdat er relatief meer mensen zouden zijn die hun kinderen niet laten inenten, en dat hierdoor bepaalde ziektes die eigenlijk niet meer voorkwamen in Nederland mogelijk terugkomen. Dat is een zorg van de politiek en ook van ouders. Dat is logisch. Ik vind dat óók zorgelijk.

De ware oorzaak

Maar om baby’s vervolgens in te zetten voor goedkope propaganda? Dat is totaal belachelijk. En trouwens, als we het dan toch over dit onderwerp hebben, laten we dan ook even benoemen waarom bepaalde ziektes opeens (mogelijk) terugkeren. En nee, dat komt niet (alleen) doordat er meer Nederlanders zijn die kritisch zijn op vaccinatieprogramma’s. Nee, er komen ook hele horden nieuwkomers ons land binnen; mensen wiens kinderen niet ingeënt zijn, en die ziektes met zich meenemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Misschien dat de VVD daar een paar rompertjes over kan maken? Is maar een idee hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Joko

  Right Van Galien. Duizenden mogelijke ziektes binnenhalen, maar het zijn onze babies die het goede voorbeeld zouden moeten geven. Hoe krijg je het verzonnen?

 2. Pauline Kummer

  Je kunt er niet genoeg vroeg mee beginnen. De eerstd prikjes DKTP krijgen toch al. De mensen die nu nog te lijden hebben van een IC opname of bij een long poli van een ziekenhuis terecht zijn gekomen mogen niet gehoord worden.

  1. Gerda2

   Wel eens gehoord van Long Influenza?
   Er is genoeg over te vinden op internet.
   Maar ja, we moeten maar weer geloven dat Long Covid uniek is.
   Over een aantal jaren zullen er meer gegevens zijn, die de overeenkomsten en verschillen laten zien.

   Dit onderzoek heeft verscheidene jaren geduurd.
   nature.com/articles/s41598-017-17497-6

  2. ElGuapo

   Je bent niet helemaal goed in je kop komkommer.

  3. RvdBe

   Komkommer zou er nog voor pleiten om den ongeboren vrucht te vaccineren.
   Ze denkt nog steeds dat vaccineren enkel en alleen bedoeld is voor de volksgezondheid.
   Blindelings vertrouwend op de pharma industrie en machtsbeluste overheden wil zij overal de spuit in, gevaarlijke lui.

 3. Winfrida

  Krijgen baby’s ook een prik tegen influenza? Daar kan men ook behoorlijk ziek van worden.

 4. J. Punt

  Met een prik achter de kiezen en toch problemen, kunt u het beste de longpoli voorbijlopen en een knus plekje reserveren in het mortu.
  Dat is het gegarandeerde eindstation met het zielloze immuunsysteem van velen.

 5. leukeditter

  heel die VVD voor het peloton

 6. Ab Infinitum

  Wie zou er zijn kind niet laten vaccineren tegen DKTP ? Ik denk dat dat de strekking is. Kinderen met Polio zijn niet te benijden, daar draag je als ouder de verantwoording voor.

  1. vlekkenoplosser

   nu nog even de nuance tussen polio en een verkoudheid waarvan het effect op een kind nihil is !

 7. Mar

  “Nee, er komen ook hele horden nieuwkomers ons land binnen; mensen wiens kinderen niet ingeënt zijn, en die ziektes met zich meenemen.”

  Voor baby’s en kinderen in de asielopvang ligt er een heel draaiboek klaar om ze te vaccineren volgens het Rijksvaccinatieprogramma, afhankelijk van welke vaccinaties ze hebben gehad op welke leeftijd.

  1. vlekkenoplosser

   corona zit niet in het rijksvaccinatie programma. Overigens hebben bijna al die gasten schurft en kost de opvang van die kansloze 100.000 euris per jaar per persoon

   minder , minder , minder

 8. LifeBuddy

  Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig bij de VVD,CDA,D66,Gr.sLinks, 90% van de vrouwen hebben klachten van de inentingen. De ziekenhuizen krijgen het druk, met de eigen bijdragen van 2 jaar te innen.

 9. vlekkenoplosser

  De demagogie is grenzeloos

  vvd begint steeds meer op een leugen en fake nieuws machine te lijken !
  zou de omgang met rutte besmettelijk zijn ?
  Is daar al een vaccin tegen.

  baby’s ( 0 – 17 ) vaccineren terwijl er al 19 doden te betreuren zijn. vvd is een leugenfabriek.

 10. Mar

  Lees het artikel helemaal voor je wat neerkwakt:

  Michael schrijft:

  Even voor de duidelijkheid: ik heb geen reden om aan te nemen dat dit over Covid-19 gaat, oftewel om de coronavaccins. Want die worden op dit moment helemaal niet gegeven aan kinderen jonger dan 12 jaar oud, laat staan aan baby’s.

  Nee, het gaat hier over de “normale” vaccins, die verreweg de meeste Nederlanders ook aan hun kind (laten) geven. Mijn kind is daarmee ingeënt, en jouw kind vast ook.

  1. vlekkenoplosser

   stomme trut , probeert het domme gewauwel uit de corona discussie te halen. Wat ben je een ontzettend stom wijf ! Vraag even aan mevrouw de vvd’er waarom dit tijdstip is uitgekozen stomme trut.
   QUOTE
   Maar om baby’s vervolgens in te zetten voor goedkope propaganda? Dat is totaal belachelijk. En trouwens, als we het dan toch over dit onderwerp hebben, laten we dan ook even benoemen waarom bepaalde ziektes opeens (mogelijk) terugkeren. En nee, dat komt niet (alleen) doordat er meer Nederlanders zijn die kritisch zijn op vaccinatieprogramma’s. Nee, er komen ook hele horden nieuwkomers ons land binnen; mensen wiens kinderen niet ingeënt zijn, en die ziektes met zich meenemen.
   END

   Inderdaad , vieze smerige propaganda !

   1. Mar

    Antwoord nog maar een keer op de opmerking over nieuwkomers met kinderen die niet zijn ingeënt:

    “Voor baby’s en kinderen in de asielopvang ligt er een heel draaiboek klaar om ze te vaccineren volgens het Rijksvaccinatieprogramma, afhankelijk van welke vaccinaties ze hebben gehad op welke leeftijd.”

    En toen begon uwe hoogheid weer over corona vaccinatie. Valt niet meer he, lezen met dichtgeknepen oogjes van drift.

    1. vlekkenoplosser

     uiteraard , de opzet is toevallig en heeft geen enkele binding met de coronavaccinaties , donder toch in elkaar trut !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.