Actrice Katja Herbers als cabaretier Yora Rienstra WOEST op Gouden Kalveren: mannen wonnen genderneutrale prijs

Hilarischer dan dit wordt het niet! Actrice Katja Herbers en cabaretier Yora Rienstra zijn furieus. Op de organisatie van de Gouden Kalveren. De reden? Gisteren gingen alle belangrijke prijzen naar… mannen. In het verleden had je nog een “beste actrice” en “beste acteur.” Maar nu alleen “best hoofdrolspeler,” “beste bijrolspeler” etc. Want het moest genderneutraal. Het gevolg: mannen gaan met alle prijzen aan de haal.

Al die Deugkneuzen vonden het ge-wel-dig dat de Gouden Kalveren dit jaar “genderneutraal” zouden zijn. Oh ja. Wat hadden ze er zin in. Er werd niet meer gekeken naar vrouwen en mannen. Wat maakt seksualiteit uit! Gender? Het is niets meer of minder dan een social construct. En toen acteur Jeroen Krabbé daar iets van zei, omdat vrouwen- en mannenrollen zijn inziens echt niet te vergeleken zijn, werd hij kapotbelachelijk gemaakt.

Maar nu de Gouden Kalveren daadwerkelijk zijn uitgedeeld zijn diezelfde Deugers opeens helemaal van slag. Kijk naar actrice Katja Herbers en ‘cabaretier’ Yora Wienstra. Woest zijn ze. Furieus. Helemaal van de leg. De reden? De belangrijkste genderneutrale (LOL) Gouden Kalveren zijn dit jaar uitgedeeld aan… mánnen. Maar dát was de bedoeling niet! Ze moesten genderneutraal zijn en vervolgens uitgereikt worden aan vrouwen. Dit is de omgekeerde wereld!

“De Kalveren zijn gender neutraal en van de weeromstuit heeft geen enkele vrouw of gender neutrale acteur een acteer prijs gewonnen,” aldus Herbers die onder meer in The Americans speelde. Rienstra voegt daar aan toe dat het haar inziens “te triest voor woorden [is] wat hier nu plaatsvindt.” Met al die mánnelijke winnaars van genderneutrale Gouden Kalveren.

Tja. Dit noem je nou ironie, dames. Jullie besloten met zijn alleen dat gender er niet toe deed, dat alles “genderneutraal” moest, en dat er geen onderscheid gemaakt mocht worden… dus ja, dan mag je nu ook op de blaren zitten. Succes!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. vlekkenoplosser

  het is nooit goed of het deugt niet voor de deugmenschen.

 2. vlekkenoplosser

  het is nooit goed of het deugt niet voor de deugmenschen.

  1. Heinzs

   Nu voor de derde keer.

 3. 56RdK

  Goh, geen vrouw, geen kleurling, geen transgender, wat een blamage …..!!!

 4. Arbeider65

  Echt, ik lig in een deuk. Eerst allemaal ja knikken en nu is het nog niet goed. Wat een zeurkousen, die actrices. Volgend jaar maar weer gewoon doen…..

 5. M. Brandenburg

  Het gaat ook niet om gender, deze figuren zijn woke maar niet awake, ze doen alsof gender niet bestaat, willen prestaties van mannen uitwissen en denken dat door prijzen van mannen en vrouwen op een hoop te gooien, vrouwen automatisch alles zouden winnnen. Wanner dit niet gebeurd en hun ideologie zich tegen hen keert gaan ineens alle principes en alles waar deze figuren in geloven overboord en word ineens de genderkaart uit de kast gehaald, waar deze eerder uit de kast werd gehaald om de prijzen op een hoop te gooien word diezelfde kaart uit de kast gehaald omdat men niet gelooft in gelijkheid en dus gelijke kansen maar niet gelijke uitkomsten. maar omdat men gelooft in vooraf bepaalde uitkomsten die niet gebaseerd zijn op prestaties maar juist gender.

  Ze hadden al beter moeten weten toen gidsland America de vrouw van het jaar verkiezing ook voor transseksuele mannen open stelde en de eerste transseksueel maar een jaar nodig had om dat te winnen wat voor bijna alle vrouwen onmogelijk is in hun hele leven. Hij won de prijs samen met een echt succesvolle zakenvrouw die direct de prijs weigerde omdat deze alle waarde nu had verloren. OOk deze succesvlle vrouwe moest niets van de woke gedachte hebben die maakt dat meedoen belangrijker is dan winnen. Tenzij je als woke figuur verliest want dan is gender ineens heel belangrijk.

  1. Abraham50

   Kapitein Brandenburg? Van Snuf de hond?

  2. Docm

   Correcte analyse.

 6. Cranehammer68

  Hahaha

 7. usb3.0

  Je hoort voornamelijk vrouwen die iets te zeuren hebben

 8. RvdBe

  Er hebben geen mannen gewonnen maar mensen, dat is toch de bedoeling van dat transgender gezeik?

 9. sonny

  Tja, de mensen met ‘uitsteeksel’ , waren waarschijnlijk beter volgens de jury!
  Dat heeft verder niets van doen met ‘genderneutraal’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.