Autoritair Oostenrijk draait door: kanselier dreigt met lockdown VOOR ONGEVACCINEERDEN

Het is te walgelijk voor woorden, maar in Oostenrijk wordt de bevolking nu bedreigd met een lockdown – maar dan alleen voor ongevaccineerden. Want zij zouden er verantwoordelijk voor zijn als de coronacijfers weer toenemen. Daarom zullen zij gestraft moeten worden. Want volksgezondheid. Ofzo. 

Zieker dan dit wordt het niet. De Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg dreigde vrijdagavond dat zijn regering mogelijk een lockdown gaat afkondigen voor ongevaccineerden. “We wandelen zo een pandemie van de onbeschermden in,” aldus de opperfascist. Vervolgens sloot hij een lockdown voor gevaccineerden uit. Want die zouden beschermd worden tegen het coronavirus. En dus ligt het aan de ongevaccineerden. Die moeten eruit gehaald worden, geïsoleerd, en vervolgens opgesloten worden in hun huis.

Er zijn te veel “twijfelaars en uitstellers,” liet Schallenberg ook weten in zijn beste imitatie van een Obersturmbannführer. Dus als de huidige ongevaccineerden slim zijn laten ze zich nu alsnog – heel snel – inenten. Als hun vrijheid hen lief is, tenminste.

FPÖ

In Oostenrijk is de FPÖ lekker bezig. De partij is net als onze eigen FVD bijzonder vaccinatiekritisch en heeft behoorlijke impact. Daardoor is in Oostenrijk op dit moment maar 62% van de mensen die daarvoor in aanmerking komen daadwerkelijk gevaccineerd.

En dat is wel opvallend, omdat hoewel de besmettingscijfers toenemen, dit wel meevalt wat betreft de bezetting van de IC’s. Je zou denken dat die nu dan zouden moeten overstromen met zieke, ongevaccineerde burgers, maar dat valt alleszins mee.

MFG

Overigens is de FPÖ niet de enige partij die het goed doet én kritisch is over de vaccinaties. Datzelfde geldt ook voor de nieuwe partij MFG (Mensen, Vrijheid, Rechten). Die haalden bij de verkiezingen voor de Bundesrat (zeg maar de Oostenrijkse Senaat, de Eerste Kamer) 6%, wat aanzienlijk boven de kiesdrempel van 4% is.

Kortom, in Oostenrijk is men behoorlijk kritisch ten opzichte van vaccinaties… en het is juist die houding die ervoor zorgt dat Schallenführer nu vol op het orgel gaat. Dát is waarom ongevaccineerden eraan moeten geloven. Ze verzetten zich tegen het overheidsevangelie, en dús moeten ze gestraft worden. Wie niet horen wil, moet maar voelen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Natuurlijk is dat ontzettend totalitair… en alles behalve democratisch. Maar ja, de democratie wordt nu overal toch al keihard afgestraft. Het enige dat dit kan voorkomen is als gewone burgers opstaan en het gewoon niet meer pikken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Hendrik_Groen

  Oeps, het grote voorbeeld land van de DDS, Oostenrijk gaat in de fout.

  1. Xyz1234

   En wat is uw voorbeeldland? China?

  2. leukeditter

   ongelooflijk terwijl de gevaccineerden de schuld zijn van de oplopende besmettingen.. gevaccineerden moeten zich overal voor laten testen en de stomme spuiters kunnen ziek overal naar binnen.. GEVACCINEERDEN MOETEN IN QUARANTAINE!!!!!!! wat een wereld zeg..stelletje stomme donders

 2. KippiX

  Dus dan heeft die enge meneer maar liefst 38% van de Oostenrijkers thuis te houden. Dat is wel een politieke uitdaging! Daarbij komt ook nog eens dat er tussen die 62% een hoop prikspijters zitten die ook tegen de maatregelen zijn. Gaat ‘m niet lukken.

 3. marcel_2011

  Fasicme op en top. Hopelijk spint de FPO daar garen bij.

 4. J. Punt

  Dat zal ze leren! Raddraaiers, zou de grootste zeur….. ochtendkrant zeggen.

 5. Albert Egberts

  Het is volstrekt duidelijk dat als we de vaccinatiegraad niet omhoog krijgen verdere maatregelen onvermijdelijk zijn. Het is logisch dat beleidsmakers naar wegen zoeken om de vaccinatiegraad hoger te krijgen. Dat kan alleen door de druk op ongevaccineerden op te voeren.

  Wie daar verontwaardigd over is heeft iets niet begrepen.

  1. CZ

   Npo wappie albert snapt het niet…

  2. Hardline

   Het blijft mij bevreemden waarom de ,volgens de cijfers, 1,8 miljoen ongevaccineerden niet een test aangeboden krijgen om aan te tonen of ze al antistoffen meedragen.

   Kleine moeite, aangezien 99% van de Nederlanders niets of heel weinig merkt van een besmetting. Immers een besmetting zorgt ervoor dat het imuumsysteen Covid herkent en dan is een vaccinatie overbodig (volgens de regels kan je dan in aanmerking komen voor een groen vinkje)

   Waarschijnlijk zal dit nooit gebeuren, wie moet er anders de schuld krijgen voor de volstrekt logische opleving van Covid tijdens het groeiseizoen, en de verkeerde keuzes van de boven ons gestelden dan duidelijk worden.

   1. CZ

    “Het blijft mij bevreemden waarom de ,volgens de cijfers, 1,8 miljoen ongevaccineerden niet een test aangeboden krijgen om aan te tonen of ze al antistoffen meedragen.”

    Dit gaat tegen de grondwettelijke recht, beschikking over het eigen lichaam. in, daarnaast is het doen van een p©r test onbetrouwbaar, daar weer naast wordt de dna opgeslagen en dit druist uiteraard in tegen privacy van de mens.

    Verder zitten we in een maand waarbij de griep best veel voor komt, als men dan een test gaat doen met de zeer onbetrouwbare p©r test is de kans zeer groot dat er een vals “positieve” uitslag is.. en dit wordt weggezet als corona.

    Heel veel, en dan bedoel ik écht heel veel mensen hebben geen last van corona zullen er ook geen last van krijgen, waarom horen we daar niets over?
    Het is een hype om te vertellen dat iemand corona heeft gehad, een zieligheid die steeds groter word in Nederland…

  3. Krasvast

   Negeren werkt véél beter!

 6. Duckday

  De GROOTSTE BOOSDOENERS ZIJN de GEVACCINEERDEN die overal lak aan hebben.
  Men wil zo graag met vakantie kijk eens wat ze mee terug brengen ondanks dat ze
  GEVACCINEERD zijn. En wat te denken van kom maar binnen beleid.

  1. Albert Egberts

   Natuurlijk, Duckday, de gevaccineerden zijn de boosdoeners.

   🤪

   1. CZ

    Npo wappie albert blijft het npo riedeltje geloven

  2. Kleurloze Politiek

   Over gekkigheid gesproken, dit slaat natuurlijk nergens op wat jij hier allemaal roept.

 7. Mistgabel

  ”We zullen vechten voor jullie rechten” verklaren 4 Europarlementariër in Straatsburg maar de media zwijgt…

  h*tps://www.blckbx.tv/videos/europarlement

  1. CZ

   Goeie link, 1 die objectief en eerlijk het juiste geluid laat horen

  2. Mistgabel

   De gevaccineerde hebben die rechten al opgegeven, met hun ausweis mogen ze wel overal in, dat dan weer wel.

   Ze vergeten alleen, dat ze vroeger ook overal in mochten, zonder ausweis…

   1. CZ

    Klopt, de gevaccineerden die hier reageren menen dat de vrijheden van ongevaccineerden moeten worden ingeperkt en zelfs zover dat mensen zorg moet worden ontnomen, ik zal iedereen even uit de droom helpen, dit gebeurt al op landelijke schaal, dit is al gaande…

    1. Albert Egberts

     “ ik zal iedereen even uit de droom helpen, dit gebeurt al op landelijke schaal, dit is al gaande…”

     Vertel.

     1. CZ

      Geen QR niet welkom, geen onbetrouwbare pçr test, niet welkom, ziekenhuis? verplicht testen.
      De npo wap albert heeft het niet door, nou weten we allemaal hoe bewust blind de npo wap is.

     2. Albert Egberts

      CZ zwetst. Iedereen met een tekstuitlegger is welkom in de zorg en wordt behandeld.

      CZ begint door te krijgen dat ongevaccineerden in toenemende mate kritiek krijgen vanuit de samenleving. Hij staat aan de foute kant en beseft dat ook.

     3. Krasvast

      @CZ: Het enige dat werkt is negeren!

     4. Albert Egberts

      tekstuitlegger = testuitslag

     5. Krasvast

      Probeer het maar, 100% succes!

     6. CZ

      We zien dat npo wappie albert niet ingaat op de echte inhoudt en keihard liegt over het feit dat als men geen QR heeft men niet binnen mag in horeca, cultuursectoren en npo wappie albert wil dat alle zorg wordt ontnomen van ongevaccineerden, dus waar zit mijn ongelijk..?

     7. Albert Egberts

      CZ lijkt niet te weten dat je met een negatieve testuitslag ook toegang krijgt tot horeca en culturele instellingen.

      Opmerkelijk.

     8. Krasvast

      @CZ: Zolang jij reageert vindt hij het heerlijk, je bewijst hem een strelende dienst!

     9. CZ

      Jawel hoor dat begrijpt CZ prima maar wat Npo wappie albert blijkbaar niet begrijpt is dat het “testen” tegen de grondwettelijke recht “beschikking over het eigen lichaam” ingaat.

   2. Mistgabel

    Ausweis bitte.
    Ok, meneer, hier heeft u mijn groene vinkje.

    Ausweis bitte
    Hey, kan dat nou? Waar is mijn groene vinkje nou gebleven? Had het van de week nog…

    Booster al gehad…?

    1. Albert Egberts

     Mistgabel staat in de discussie ook met de rug tegen de muur en verlaagt zich nu tot leugenachtige demagogie.

     1. Mistgabel

      Ah, dat denkt u, maar dat is niet zo heel belangrijk.

     2. Krasvast

      @Mistgastel: Niet reageren sorteert maximaal effect!

 8. Meriadoc Brandebok

  “Dieser Schritt komme bei einer besonders starken Auslastung der Intensivbetten, erklärte der Regierungschef nach einer Krisensitzung mit den Ministerpräsidenten. „Wir sind drauf und dran, in eine Pandemie der ungeschützten Ungeimpften hineinzustolpern.“

  Wer weder geimpft noch genesen sei, müsse sich bei der letzten Stufe des neuen Stufenplans auf massive Ausgangsbeschränkungen einstellen, machte Gesundheitsminister Wolfgang Mückstein klar.”

  Bij een overbelasting van de IC’s lijkt me de stap van de Bondskanselier een evidente noodzakelijkheid. De “ungeschützten” komen immers op het IC terecht en niet de gevaccineerden.

  1. Mistgabel

   Waar maak je je druk om dan.

 9. Crassus

  Neen, niet ontnemen. Wel nabelasten voor iedere verpleegdag onterecht ontnomen aan een een covid patiënt. Er moet lering vanuit gaan. Eigen risico dus. Het zou wenselijk zijn dat niet gevaccineerden een fonds oprichten waarmee de kosten betaald kunnen worden van ieder aangesloten lid. Dan kan het nog draaglijk zijn.

  1. Krasvast

   Bijzonder! Hoe zit het met de mensen die vanwege een ongezonde levensstijl in het ziekenhuis terechtkomen? Of andere voorbeelden zoals, drank achter het stuur, gewond na het plegen van andere misdrijven, of sporten zoals skiën, voetballen, paardrijden. Allemaal eigen schuld, toch? Ze moeten het immers niet doen.

   1. Crassus

    Antivaccers nemen bewust risico’s. Dat is het. Zelfingenomenheid, mij kan niets gebeuren.
    Mijn imuun systeem is up to date. Het gaat om de antivaccers. Ik ben gevaccineerd en mocht het nodig zijn heb ik een prive kliniek. Geld speelt geen rol. Mijn gezondheid gaat boven alles. Hier laat ik het bij.

    1. Mistgabel

     Ik ben gevaccineerd en mocht het nodig zijn heb ik een prive kliniek. Geld speelt geen rol.

     U heeft er zo te zien vertrouwen in…

     1. Albert Egberts

      Als je gevaccineerd bent is dat een goede basis voor vertrouwen. Ongevaccineerden moeten meer in angst leven.

    2. Mistgabel

     Angst voor wat dan?
     Leef de hele corona tijd totaal niet in angst, meer onbegrip en verbazing voor de mensen die bang gemaakt zijn door de media en die vaccinverkoper voor 0,14% die rennend naar de slachtbank gegaan zijn om maar gauw hun prikkies met onbekende middel te halen. Leek wel een kudde schapen.

     Nu hun prikkies niet de werking hebben die beloofd zijn, kijk ik helemaal met verbazing dat ze het nog allemaal slikken ook. Die lijken nog het bangst.

     Nou, hup, straks rennen voor uw booster.

     1. Albert Egberts

      Als je de besmetting hebt doorgemaakt ben je net zo veilig als gevaccineerden. Als dat nog niet het geval is is er een kans dat je nog zwaar ziek wordt en drie weken een IC-bed gaat blokkeren.

     2. Harry Haller2

      Drampot Egberts blijft zijn vaste riedeltje onverdroten afdraaien.

      IC-bedden zijn voor zieken, van welke aard dan ook.

     3. Mistgabel

      0,14% kans (meeste boven de 80 jaar) in meer dan anderhalf jaar tijd!!!, 99,86% dus kans op niet.
      Das niet zo moeilijk.

   2. Albert Egberts

    Die vergelijking slaat als kut op Dirk. Dat is hier vandaag al uitvoerig uitgelegd.

    1. CZ

     Nee albert en crassuus, jullie riedelen slechts een npo riedeltje.
     Gevaccineerden nemen bewust het risico dat ze met een experimentele onbekende vloeistof worden ingespoten en daarmee de kans erg groot is dat zij in het ziekenhuis belanden en de zorg op hol jagen vanwege de bijwerkingen..
     Overigens weten jullie dat ook gezonde niet gevaccineerden betalen voor jullie vaccinaties?

     1. Albert Egberts

      “Gevaccineerden nemen bewust het risico dat ze met een experimentele onbekende vloeistof worden ingespoten en daarmee de kans erg groot is dat zij in het ziekenhuis belanden”

      Dit is totale onzin en CZ zal ook geen bron ter onderbouwing kunnen leveren.

      De sukkel hoopt dat dit soort flagrante leugens niet worden weersproken en zo een zweem van geloofwaardigheid krijgen.

    2. Fax uit Darmstad

     Meneer Vaccinazi,
     Wat doen we met die gevaccineerden die op de IC terecht komen?
     Weigeren onder het mom van je hebt toch je prikkie gehad?
     Ik zou als ik u was toch onderstaande bron eens ter hand nemen uit Schotland. Daar worden de cijfers wel bijgehouden.
     Ook in Nederland begint zich dit patroon af te tekenen. In het CWZ is na onderzoek het aandeel gevaccineerden op de IC 77,8%
     Het is nogal vreemd dat een MDL arts als Kuipers, met zijn bedenkelijke bijbaan, uitspraken kan doen die geen enkel besef heeft van het echte probleem, dat onderschatting en afname effectiviteit vaccins heet en framen dat Covid patiënten kankerpatiënten verdringen.

     h**ps://publichealthscotland.scot/media/9821/21-10-20-covid19-publication_report.pdf
     Ik neem aan dat u dan uw deerniswekkend gebral stopt.
     Hieruit blijkt dat de ongevaccineerde 60-plussers tussen 11 september en 15 oktober slechts 11% van de ziekenhuisopnames in Covid-19 voor hun rekening namen, terwijl de gevaccineerde 60-plussers 89% voor hun rekening namen.
     Dit betekent dat 72% van de ziekenhuisopnames in het kader van Covid-19 tussen 18 september en 15 oktober 2021 voor rekening kwam van de gevaccineerde bevolking, terwijl slechts 28% voor rekening kwam van de ongevaccineerde bevolking.
     Maar opnieuw wordt het verschil tussen de gevaccineerden en ongevaccineerden veel groter als het gaat om sterfgevallen die verband zouden houden met Covid-19.
     Dit betekent dat de gevaccineerde populatie 83% van de Covid-19 sterfgevallen tussen 11 september en 8 oktober voor haar rekening nam, terwijl de ongevaccineerde populatie slechts 17% voor haar rekening nam.

     Sommigen zullen aanvoeren dat dit te verwachten is als de meerderheid van de bevolking gevaccineerd is. Dat zou waar zijn als uit officiële gegevens niet zou blijken dat het aantal sterfgevallen door Covid-19 in september/oktober 2021 meer dan 2000% hoger ligt dan het aantal dat in dezelfde periode in 2020 is geregistreerd.

     Alleen de “complotdenkers en wappies” zijn nog bereid de lichamelijke integriteit en andere vrijheden te verdedigen.

     1. Albert Egberts

      “Wat doen we met die gevaccineerden die op de IC terecht komen?”

      Die mensen hebben gedaan wat ze konden om gezond te blijven en verdienen dus de beste zorg.

 10. sonny

  Vergelijkingen met het fascistische regiem van weleer, worden te pas en onpas gedaan!
  Dat is echter in veel gevallen onjuist!
  Adolf had bijvoorbeeld vaccinatie onwilligen, getransporteerd naar een dissidenten kamp of ‘erschossen’!
  En mbt de massa immigratie de gaskranen ven nieuwe leertjes voorzien!
  Dus laat aub deze misplaatste kretologie achterwege!

  1. right

   sonny@
   Inderdaad, Adolf en trawanten waren veel intoleranter, en vooral veel efficienter!

  2. Mr.blauw.sky

   Klopt als een bus.
   Mooi om dit (tegen)geluid hier ook te kunnen vernemen..

 11. Krasvast

  Het is al eens eerder gestart in Oostenrijk.

  1. Mr.blauw.sky

   Yep, het Derde Rijk was niet meer dan een flauwe afspiegeling van wat iedereen nu te wachten staat..

   1. CZ

    Dat klopt, maar deze tijd weegt niet op tegen de heerlijkheid die ons te wachten staat..wie horen wil die horen

    1. Albert Egberts

     Op welke heerlijkheid moeten we ons voorbereiden, CZ?

     1. september

      Het is CZ maar Albert en wat die Mr.Blauw.sky hier weer zegt,ook grote onzin Met zijn vergelijkingen Met de jaren 30

 12. J. Punt

  gevaccineerd zijn betekend ook dom kuddegedrag.

  10 lege vliegtuigen om ‘gestrande Nederlanders op te halen uit het buitenland.

  Blijkt NOG een druppel op de..
  vermakelijk die zielige verhaaltjes over ‘ik wil naar hui-huis.. ‘
  Gevaccineerden genieten dan nog extra van hun ‘vrijheden’ in de brandende zon.. gratis..

  1. J. Punt

   Hetzelfde als Outlaw bikers (die graag een ongedempte HD-motor als dagelijks vervoermiddel verkiezen) unaniem een verstandige en groene keus gaan maken in de vorm van een elektrische damessnorfiets als bereid voor de agenda 2030/ fit for 55. Met EC-keurmerk.

   Zo idioot klinkt dat geklaag

 13. JFU

  Komt overal….en dit is nog maar het begin.

  1. september

   Die vergelijkingen Met de jaren 30 is te gek voor worden,wat heb je hier voor een enge mensen,stelletje idioten die zullen nooit veranderen

 14. Mistgabel

  Spaanse regering moet 1 miljoen coronaboetes terugbetalen, eerste lockdown was ongrondwettig

  h**ps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/spaanse-regering-moet-1-miljoen-coronaboetes-terugbetalen-eerste-lockdown-was-ongrondwettig/

  h**ps://www.rtve.es/noticias/20210714/tribunal-constitucional-tumba-primer-estado-alarma/2127745.shtml

 15. Mistgabel

  Vooral voor Egberts..

  Vandaag: CDC-directeur Walensky bevestigt dat boosters binnenkort verplicht kunnen zijn om als “volledig gevaccineerd” te worden beschouwd. “We hebben de definitie van volledig gevaccineerd nog niet veranderd. Daar zullen we naar blijven kijken. Mogelijk moeten we in de toekomst onze definitie van volledig gevaccineerd bijwerken.”

  h**ps://twitter.com/MichaelPSenger/status/1451586343222452225

 16. Mistgabel

  Net testje gedaan voor Ajax-PSV.
  Negatief, maar had niets anders verwacht.

  1. Mistgabel

   Zit ik dan straks als een van de weinige die zeker is zonder corona in het stadion met 50000 mensen.
   Die gevaccineerde kunnen het wel onder hun lede hebben, die zijn niet getest en zoals men weet kunnen die het krijgen en doorgeven.

   Brrr, enge mensen hoor. (cynisch)

   1. Mistgabel

    Ziet men niet hoe krom dit is?

    1. Vanduinen

     Sterker nog: achter de tv thuis bij het begin van de marathon heb ik een zelf test gedaan. Negatief getest uiteraard. Altijd aan de regels gehouden. Na afloop van de race weer een test gedaan. Positief !! Waar ligt dit nu aan? Alleen thuis, 2 koppen koffie en een sprits…

     1. Branzino

      @Vanduinen
      Het is die sprits, heel zeker! Nooit meer eten. Eventueel had die sprits wel gekund, maar dan met slechts één kop koffie. Wat je nu hebt gedaan is funest.

     2. CZ

      Ja dat kunnen jullie niet hebben natuurlijk..

 17. Echtepleb

  Er zijn te veel “twijfelaars en uitstellers,” ??? Prima dan, ik twijfel niet en stel niets uit. Het gaat gewoon niet gebeuren met dit experimentele vaccin. Kan ik een jaartje niet skiën ? Oké, dan maar niet. Geen ge ja maar hier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.